subvencionirana stanovanja
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
lissa - Sramežljivka
- Na forumu od: 9. 5. 2008
- Kraj: Primorska
Mene pa zanima, kako se uveljavlja subvencije za študentsko stanovanje..
Kako je s temi vlogami, kje se jih dobi in kdaj ter kam jih je treba vložiti.
Ali je treba najprej do stanodajalca, ki ima možnost subvencioniranja, ali do fakultete, na upravno enoto,.... ???
Kako je s temi vlogami, kje se jih dobi in kdaj ter kam jih je treba vložiti.
Ali je treba najprej do stanodajalca, ki ima možnost subvencioniranja, ali do fakultete, na upravno enoto,.... ???
-
*Lil_Star* - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 5. 2008
- Kraj: Maribor
hei. glede subvencije moraš najprej vprašati lastnika stanovanja, ker povsod ni te možnosti. vlogo pa kupiš v paprinici, mislim da jo je treba oddati do avgusta..ampak to nisem ziher. kje pa iščeš stanovanje?
- artemisia
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 5. 2008
ja. Pri tej subvenicji je tako, da se v vsakem primeru splača oddat..fora je, da mora tudi lastnik oddat to do določenega datuma..in potem ko iščeš stanovanje konec avgusta al pa septembra je že prepozn..razn tisti oddajo, ko majo vsako leto to! pa velik lastnikov je striktno proti temu..jaz sm s svojimi cimrami lani pregledala kakšnih 20 stanovanj...od tega sta sam ena 2 mela.. tak da kr kriza!
-
miss_kitty - Komunikatorka
- Na forumu od: 29. 7. 2005
- Kraj: hollywood
Bi mi lahko katera pomagala prit do kakšnega linka kjer bi bilo to bolj na široko napisano? Stric google namreč noče sodelovat.
Pa še nekaj,...preden se odda vloga moraš že bit prijavljen v stanovanju ali ne?
Zanima me še glede na kaj so te subvencije podeljujejo? Glede na najemnino, velikost stanovanja,itd,..? Prosim za pomoč, ker se čas za oddajo hitro izteka!
Aja še nekaj sem pozabla. Baje, da moraš izpolnjevat pogoje za sprejem v študenta?! Jaz jih namreč ne. Torej moja prošnja ne bo odobrena?
Hvala!!
Pa še nekaj,...preden se odda vloga moraš že bit prijavljen v stanovanju ali ne?
Zanima me še glede na kaj so te subvencije podeljujejo? Glede na najemnino, velikost stanovanja,itd,..? Prosim za pomoč, ker se čas za oddajo hitro izteka!
Aja še nekaj sem pozabla. Baje, da moraš izpolnjevat pogoje za sprejem v študenta?! Jaz jih namreč ne. Torej moja prošnja ne bo odobrena?
Hvala!!
Just dance!
- artemisia
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 5. 2008
tu piše vse! drugače pa skoraj vsako leto večina prijavljenih dobi subvencijo (zato kr ni tako velik prjavljenih, ker se velik lastnikov ne strinja!)
http://www.svetovalnica.com/index.php?o ... Itemid=105
http://www.svetovalnica.com/index.php?o ... Itemid=105
-
cotkica - Debatorica
- Na forumu od: 23. 7. 2004
Js sm mela letos subvencijo za stanovanje ki je znašala mislim da 38€. Dobila sem jo pa šele decembra, ampak sem potem dobila še za nazaj.
Za subvencijo je pametno zaprosit, tudi če še nimaš izbranega stanovanja. Ko boš iskala stanovanje (avgust, september) bo že prepozno. Najemodajalci so pa prošnje za subvencionirana stanovanja že morali oddati. Če ne boš našla subvencioniranega stanovanja in boš imela odobreno odločbo ni nobene panike, ker enostavno ne greš podpisat pogodbe.
O tem ne rabiš obveščat nikogar, samo prošnjo izpolniš in jo priporočeno pošlješ. Naprej pa te bodo oni obveščali kako in kaj. Edino na koncu, če boš imela odobreno prošnjo, se bo moral podpisat lastnik stanovanja. To je pa vse.
Za subvencijo je pametno zaprosit, tudi če še nimaš izbranega stanovanja. Ko boš iskala stanovanje (avgust, september) bo že prepozno. Najemodajalci so pa prošnje za subvencionirana stanovanja že morali oddati. Če ne boš našla subvencioniranega stanovanja in boš imela odobreno odločbo ni nobene panike, ker enostavno ne greš podpisat pogodbe.
O tem ne rabiš obveščat nikogar, samo prošnjo izpolniš in jo priporočeno pošlješ. Naprej pa te bodo oni obveščali kako in kaj. Edino na koncu, če boš imela odobreno prošnjo, se bo moral podpisat lastnik stanovanja. To je pa vse.
-
[vanessa] - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 14. 3. 2008
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
to pomeni, da če nisi še napisan v pogodbo (čeprou stanovanje že maš in se lastnik strinja), lahko vseeno prosiš za subvencijo?
od česa pa je odvisno kolko € dobiš?
od česa pa je odvisno kolko € dobiš?
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
-
cotkica - Debatorica
kolikor js vem ja. Ker js sm lansko leto prišla v stanovanje avgusta, za subvencijo sem pa podpisala oktrobra se mi zdi. Poleg tega, da se lastnik strinja je obvezno tudi to da se je lastnik pravočasno prijavil na razpis.
Subvencija pa je fiksa. Lansko leto je bila 38 €. Samo odvisno je kdaj prideš na vrsto. Kot sem že rekla, sem js prišla na vrsto novembra, tako da sem šele decembra dobila prvič subvencijo, ki pa je bila povrnjena za nazaj (se pravi za oktober, november in december).
Subvencija pa je fiksa. Lansko leto je bila 38 €. Samo odvisno je kdaj prideš na vrsto. Kot sem že rekla, sem js prišla na vrsto novembra, tako da sem šele decembra dobila prvič subvencijo, ki pa je bila povrnjena za nazaj (se pravi za oktober, november in december).
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
miss_kitty napisal/-a:Bi mi lahko katera pomagala prit do kakšnega linka kjer bi bilo to bolj na široko napisano?
Vlogo daj v vsakem primeru!!!! Pa pohiti, do 10.8. imaš čas, če boš dala prvič vlogo. Ker potem ti je ne bodo odobrili. Tudi če navedeš ne vem kakšne razloge in se pritožuješ. Imam izkušnje s pritožbami (ker sem zamudila rok)... Žal, neuspešno rešeno.
http://www.stud-dom-lj.si/si/pravica-bivanja/pridobivanje/
Je pa ista vloga za subvencijo in študentski dom. Pač obkrožiš kaj želiš. Ni nujno navest ime lastnika. Ti vseeno daj vlogo. Tudi če ne najdeš stanovanja s subvencijo, pač ne greš podpisat, ko dobiš datum za podpis.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
-
small_star - Kofetarica
- Na forumu od: 30. 3. 2008
- Kraj: made & heaven
Ni potrebno. Daš edino tvoje tekoče potrdilo o vpisu (torej za 2008/09), od bratov in sester za nazaj (2007/08) - če se šolajo v SŠ. Dodaš še potrdilo o oddaljenosti od doma (minimum je 25km, pa da ne moreš 2x na dan domov in v lj), lahko dodaš še odločbo o dohodnini staršev. Če potrdila o šolanju zate še nimaš, si ga oni sami priskrbijo. Ali karkoli druga. Drugače pa te obvestijo kaj jim še moraš doposlat. Pa 100000x lažje dobiš subvencijo kot pa sobo v študentu. Tudi če imajo tvoji velike dohodke (recimo oba skupaj več kot 4.000€). Edino najt moraš stanovanje, ki ti nudi subvencijo.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
-
cotkica - Debatorica
[vanessa] napisal/-a:september ti ne upoštevajo al kko? k js mam za plačat stanovanje že septembra..
ne, september se ne upošteva. Subvencija se dobiva za 10 mesecev (nista vključena avgust in september, tudi če ti bivaš v stanovanju recimo vso leto).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]