študij v tujini [ZT]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
ce hocete v tujino, predvsem kaka anglija, je najboljse o tem zacet razmisljat ze v tretjem letniku, pa naj vas pol ne kap kaj vse je treba nardit in uredit
treba se je fajn pozanimat in zorganizirat, posebej ce mate navadno maturo..
js sem drugace nardila mednarodno maturo in bi se lahka vpisala kamorkoli, pa me je minlo
mislim pa da je to vsekakor ena enkratna izkusnja, in ce le lahko, pejte v tujino...

js sem drugace nardila mednarodno maturo in bi se lahka vpisala kamorkoli, pa me je minlo

-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
BLUBABY napisal/-a:red_rose zakaj te je pa minilo, če smem vprašat? Ker jz sm čez dan res popolnoma ZA, komej čakam, potem pa zvečer ko se uležem, me pa kr mine, češ da bom preveč pogrešala starše, fanta ipd. Čudna sm, ni kej:)
mah vedno sem lezla nekam stran od doma, ven iz slovenije...navdusena bla nad londonom, pol sem pa tam prezivela tri poletja in mi vec ni blo do tega da bi studirala v londonu (kot sem prvo hotla). pa tut zivela sem zadnji dve leti v drugem mestu v dijaskem, in sem ugotovila da je to cist zadost samostojnosti ki je hocem (torej studij v drugem mestu v sloveniji) nekako nimam vec potrebe it za par let nekam dalec

bom pa sigurno sla na kako izmenjavo al pa mogoce na podiplomca...ce ne si pa nabirat kake delovne izkusnje v tujino po solanju

- crnobela
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 7. 2008
BLUBABY napisal/-a:Crnobela še razmišjaš o študiju v Angliji?;)..Oz. je tuki ktera, ki bi odšla na podiplomski študij v VB. Sama sem se odločila, da bom poskusila, čeprou ne vem ali naj raje preko kakšne celoletne Erasmus izmenjave, ali pa naj kar direktno kontaktiram fakultete.
Mogoče katera ima kakšno izkušnjo, kako zelo težko/lahko je priti na dobre fakultete v VB?
Aja še to, mi katera lahko svetuje kakšno dobro fakulteto s področja marketinga (podiplomc)?
še vedno...

- crnobela
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 7. 2008
buubbika napisal/-a:Mene pa zanima kako je s štipendijo, če greš v tujino?? Menda je ne dobiš? To je men kr velik problem, ker je mam kr dost, sploh mislim, da bom zdaj mela dokaj večjo, ko bom šla v Lj.
Šla bi pa v Graz, da bi bla bližje fantu, pa sploh zato ker so faxi bolj kvalitetni itd..
tu mas nekaj strani ki sem jih jaz izbrskala o štipendijah, ce ti bo kaj v pomoč

http://www.ad-futura.si/
http://www.svetovalnica.com/index.php?o ... Itemid=158
- Lumina
- Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 6. 2007
- Kraj: Štajerska
rachka_ napisal/-a:hm jaz bi šla edino na japonsko.. razpisujejo ful fajn štipendije.. npr zdajle je bla za 5 let bivanja gor.. šolnino ti plačajo pa skor 1000€ mesečno dobiš štipendije.. lahko pa si sam zbiraš kaj in kje boš študiral.
mislim, da bi se takoj odločila če nebi blo za 5 let. bom pa šla skor ziher vsaj za kakšen semester..
Štipendije japonske vlade (MEXT: MONBUKAGAKUSHO) je ful težko dobiti. Baje je velik naval, dobi jo le en. Nujen pogoj je znanje japonščine (in angl.)
Če je tvoja prijava uspešna, te potem povabijo na razgovor, kjer pišeš test iz japonščine, angleščine in predmeta katerega želiš študirati (to je za podiplomca, če je enako za dodiplomca ne vem).
Gre pa za dve različni štipendiji: za dodiplomski študij in podpilomski študij. Razpisane so vsako leto okoli maja.
Če resno razmišljaš o študiju na Japonskem, se kr začni učiti japonsko.

-
artie - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 8. 2007
crnobela napisal/-a:buubbika napisal/-a:Mene pa zanima kako je s štipendijo, če greš v tujino?? Menda je ne dobiš? To je men kr velik problem, ker je mam kr dost, sploh mislim, da bom zdaj mela dokaj večjo, ko bom šla v Lj.
Šla bi pa v Graz, da bi bla bližje fantu, pa sploh zato ker so faxi bolj kvalitetni itd..
tu mas nekaj strani ki sem jih jaz izbrskala o štipendijah, ce ti bo kaj v pomoč:
http://www.ad-futura.si/
http://www.svetovalnica.com/index.php?o ... Itemid=158
Vem da Zoisovo dobiš malenkost več, če greš v tujino (ampak še vedno premalo). Na straneh Ad future so vser možne štipendije objavljene, tako d apridno spremljaj.
- floribunda
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 22. 2. 2007
aha.
pa me je malo minilo, ko sem vidla kake je letna šolnina
eno frendico mam, ki je delala te teste, pravi da spet niso tok zajebani.
pa me je malo minilo, ko sem vidla kake je letna šolnina

eno frendico mam, ki je delala te teste, pravi da spet niso tok zajebani.
-
Tammy_De - Cosmofrik
- Na forumu od: 8. 3. 2007
- Kraj: Ljubljana
TOEFL test je bil meni osnovnošolsko lahek, je pa izčrpno pisat te boge teste 8ur
"Replace the fear of unknown with curiosity"
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
"Whenever you find yourself on the side of the majority, it's time to pause and reflect."
"Sexy is sexy" - Adam Lambert
-
razmazena_maca - Debatorica
- Na forumu od: 24. 8. 2007
če bi rada šla v london, potem raje idi ielts, s tem da z oceno nižjo od 8 tam nimaš kaj iskat(iz ielts mislim). kolikor sem se jaz pogovarjala v angliji(s profesorco iz surreya, kao najbolj nobl dela pri londonu), je ielts bolj priznan kot toefl, sploh zato, kr nekatere ole toel ne vzamejo, medtem ko ielts vzamejo vse ole na svetu, ki zahtevajo izpit iz angleščine.
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Mogoče veš kje piše na katerih univerzah velja ielts? nameravam se vpisat na podiplomski študij (v ZDA), pa so mi na moji upam, da bodoči univerzi povedali,da priznajo samo TOEFL, bi pa raje delala ielts.
Me pa še zanima, če je katera delala izpit GRE? Ravnokar sem dobila vaje in naloge za test in se mi zdi ful težek v primerjavi z TOEFL-om. Kakšni nasveti morda?

Me pa še zanima, če je katera delala izpit GRE? Ravnokar sem dobila vaje in naloge za test in se mi zdi ful težek v primerjavi z TOEFL-om. Kakšni nasveti morda?
-
razmazena_maca - Debatorica
- Na forumu od: 24. 8. 2007
ielts kolkor vem velja povsod(tud v usa) kr je to international english testing system. pomojem je najbolje da še dodatno vprašaš, ampak načeloma ta izpit "pokriva" več tudijev kot toefl.
-
*~Liesl~* - Komunikatorka
- Na forumu od: 27. 11. 2006
- Kraj: Ljubljana
Jaz si pa res želim, da bi šla lahko v študirat v London na Central School of Speech and Drama. Sam so najprej težki sprejemci pol pa še šolnina, stanovanje itd. Tega si pa jst ne morm privoščit 

Take me away cuz in your eyes I'd like to stay...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov