študij v tujini [ZT]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

tinatina
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 4. 2005

OdgovorNapisal/-a tinatina » 25. Apr. 2006 20:49

Bonita, tu imas obsezen opis postopka prijave, prav tako pa veliko informacij o samem studiju in zivljenju v ZDA, ki ga je napisal Jernej Barbic: http://www.cs.cmu.edu/~barbic/vodic.html
Uporabniški avatar
**bonita**
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 4. 2006
Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a **bonita** » 02. Maj. 2006 11:21

no js sm še mau razmišljala in sem prišla do sklepa, da je bolj študirat v EU. Najbolj v Nemčiji (js osebno mislm univerzo v Heidelbergu, ki je najstarejša v Nemčiji, 14.stoletje). En razlog je, da ni šolnin(so neki stroški, a ti niso nič v primerjavi z stroški v ZDA), ni sprejemnih izpitov( ker ni takega navala na fakultete k pr nas), pogoji so zelo dobri, lahko se da dobiti službo...Sam morte met pa opravljen en izpit iz nemškega jezika, pomojem je Zertifikat Deutsch, da se lahko na te univerze vpršete

Čeprav je pa na nemških univerzah bolj pravilo kot izjema, da tuji študentje ne naredijo 1. letnika v prvem poiskusu, zarad jezika

Če kdo še kej ve, naj mi prosm pove
Uporabniški avatar
4_maya
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 3. 2006

OdgovorNapisal/-a 4_maya » 20. Jul. 2006 13:40

bolj pravilo kot izjema? mozno - verjetno za tiste ko ne grejo studirat preko Socrates Erasmusa.

jst sem se zdej koncno odlocila in grem septembra v nemcijo - sicer se studijsko leto pr njih prav tako zacne oktorbra, samo je prej se nekaksen jezikovni in kulturni tecaj da se navadis med drugimi tud samih izrazov ki se ticejo tvoje stroke, poglobis znanje jezika ipd

pa baje da je preko Socrates Erasmusa lazje, ker imas moznost da dolocene predmete delas tudi v anglescini - dogovor s profesorji
seveda moras pa pred odhodom zrihtat si, da ti bojo te predmete tud na domači univerzi priznali
Uporabniški avatar
virginiaNOmore
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 1. 8. 2005

OdgovorNapisal/-a virginiaNOmore » 21. Jul. 2006 9:50

Dvomim, da kemijsko inženirstvo predavajo na nemški univerzi kej drgač kot pa na slovenski, naravni zakoni so naravni zakoni, matematika tud ne more bit nč drugačna, mogoče več uporabljajo računalnike. Poleg tega je pa naš študij baje kr fejst prilagojen ameriškemu študiju. Jst mam raj, da grem skoz tole zajebancijo na SLO fakulteti, pa pol preko firme skušam it na kake strokovne seminarje v tujino. Se mi zdi, da je še najboljša varjanta.
Ko boš prišla na Bled, boš moja punčka spet. Za naju ves bo svet kot češnjev cvet.
psenica
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 31. 1. 2006
Kraj: sončna pega

OdgovorNapisal/-a psenica » 21. Jul. 2006 12:23

mene pa zanima,če kdo ve, kak je z vpisi na univerzo v zagrebu?smo za letos že prepozni?kak je s sprejemnimi?s stanovanji?znanjem jezika?
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 4. 2006

OdgovorNapisal/-a Miss_M » 29. Jul. 2006 10:18

Uf se mi zdi da če si finančno sposoben..da "mors" it kaj takega probat in doživet..Jaz garentirano grem..sicer kasnej ko bom ze kaksen letnik visje.. :D
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka

OdgovorNapisal/-a Miss_M » 29. Jul. 2006 10:21

Aia pozabla povedat da mam kolegico k je že več kot pol leta na mednarodni izmenjavi na Portugalskem (nekje ob obali-v manjšem kraju-pozabla ime kraja.. :D )...Pa mislm da tud ko bo nazaj v slo.prisla da se bo kaj kmalu vrnila dol..ker ji je fulll tbest..!..Sicer prav da je 5krat več dela za faks kokr v sloveniji..praktično skos mors za faks delat..Predavanja so v angleščini! :D ..Noroo se ma !
Miss_M
Komunikatorka
Komunikatorka

OdgovorNapisal/-a Miss_M » 29. Jul. 2006 10:30

se ČIST STRINJAM z ANSAF..to je res..boljše da gres na izmenjavo kot da cela 3 ali 4 leta studiras v tujini,sploh če misls iskati zaposlitev v Sloveniji..Zadnjič je kolegica govorila en primer ko je en fant studiral v ameriki na faksu(slovenec),in ko je prisel v slo po zaposlitev ga nikjer niso zaposlili,če pa že so mu ponudili manjšo plačo.Zakaj ga noben ni sprejel?ker je imel enostavno visoko izobrazbo..oz višjo od vseh ostalih..

No ta fant je sprejel job v tisti državi kjer je doštudiral..z zelo dobro plačo, vendar se je moral preseliti tja..

Evo se eden izmed primerov..Je pa dobra varianta če ostaneš v tujini..! :D
Uporabniški avatar
*tenisačica*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 11. 2005
Kraj: Celje(na žalost)

OdgovorNapisal/-a *tenisačica* » 05. Avg. 2006 19:35

Jst bom verjetno srednjo šolo (oz.vsaj prve 3 letnike) končala v SLO (čeprav bi rada šla v nemčijo), potem pa na NYFA v USA :D
“The only gossip I'm interested in is things from the Weekly World News - 'Woman's bra bursts, 11 injured'. That kind of thing.” ~ Johnny Depp
kathy
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 25. 6. 2004
Kraj: ljubljana

OdgovorNapisal/-a kathy » 07. Avg. 2006 8:42

A mogoče katera ve oz. mi lahko kako pomaga, zanima me kje se da dobit podatke o hotelu k ga je Janez Janša skup z Škrabcem odpru v Moskvi???

No, da ne bo zgrešeno od teme, to me zanima zato, ker grem naslednje leto študirat v Moskvo, pa bi rada delala in ker sem slovenka je fajn v kakšni slo. firmi delat. V Leku in Krki si ne želim in tud najbrš zlo težko zravn prideš, ker sem iz družboslovne smeri.

Hvala
kathy
Debatorica
Debatorica

OdgovorNapisal/-a kathy » 10. Avg. 2006 15:07

A mi res nihče ne more pomagati :cry:
Uporabniški avatar
classy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 3. 2005

OdgovorNapisal/-a classy » 10. Avg. 2006 15:24

kathy, ti to kej pomaga?

edit: aja, sm mislla, da rabš samo ime hotela. Upam, da ti usn to kej pomaga :/
kathy
Debatorica
Debatorica

OdgovorNapisal/-a kathy » 11. Avg. 2006 7:12

Full hvala!!!Sm že našla stran, in tud že poklicala :D
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 6. 2006

OdgovorNapisal/-a *QueenBitch* » 11. Avg. 2006 7:30

kathy napisal/-a:A mogoče katera ve oz. mi lahko kako pomaga, zanima me kje se da dobit podatke o hotelu k ga je Janez Janša skup z Škrabcem odpru v Moskvi???

No, da ne bo zgrešeno od teme, to me zanima zato, ker grem naslednje leto študirat v Moskvo, pa bi rada delala in ker sem slovenka je fajn v kakšni slo. firmi delat. V Leku in Krki si ne želim in tud najbrš zlo težko zravn prideš, ker sem iz družboslovne smeri.

Hvala

Vseeno poskusi tudi pri Krki recimo, pri Leku je zdj malo tezje ker je Novartis in to..ampak jaz v Sloveniji delam v enem izmed teh podjetij prek studenta ze 3 leta pa sem ravno tako iz druzboslovne smeri. Plus da gor so predstavnistva, ne proizvodnja ali pa laboratoriji itd.
kathy
Debatorica
Debatorica

OdgovorNapisal/-a kathy » 12. Avg. 2006 19:38

Hvala za namig, QueenBitch. Sej ideja ni slaba, sam po pravici povedano me nekako ne vleče v Krko...ampak bomo vidl.
No, pa da se mal pohvalim...včeraj sem dobila potrdilo,da sem sprejeta na Moskovsko fakulteto in lahko že septembra začnem s študijem, čeprav na mojmu faksu pa pravjo da nej počakam še eno leto...sam ne vem, mene ful vleče v Moskvo.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov