študij v tujini [ZT]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Prispevkov: 4942
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 23. Apr. 2012 14:08

roziKa* napisal/-a:Hejla!
Jaz se morm drugo leto vpisat naprej in jaaaa...ful si želim oditi v Nemčijo, najraje bi šla v Berlin amapk tudi katero drugo mesto bo vredu, samo da mi bo program usrezal, vendar RABIM POMOČ.

Imam problem že tedn dni iščem po univerzah v Berlinu informacije, pa nekako ne pridem do tistega kar me zanima ker se zgubim med vsem. In me zanima, če bi bil kdo tako dober, da bi mi pomgal poiskat program: za policista( nwm kako se temu reče), krminalista ali psihologa. Ne znajdem se žal :cry: :cry: in sem obupala nad sabo... In bi lepo prosla nekoga, če bi mi pomgal nekako to najdit ( da bi bil program brezplačen in bi potekal v nemščini, še boljše pa v angleščini in da bi ga lahko opravljala s poklicno maturo in še 5 predmetom, nevem kako je to gori v šoli so mi pa rekli naj se sama pozanimam, da oni nimajo nič s tem...fuuul so prijazni res)
Pa ZANIMA ME , ČE JE ŽE KDO ŠTUDIRAL/ALI ŠTUDIRA V NEMČIJI, da bi mi povedal kako je gori ( organizacija študija, študentsko delo, stroški in nasploh vse) :oops:
Najlepša hvala vsem tistim, ki mii bodo posredovali kakršnekoli informacije v zvezi s tem :oops: :kuss: :kuss:
Uporabniški avatar
donna.
Kofetarica
Kofetarica
Prispevkov: 516
Na forumu od: 22. 8. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a donna. » 25. Sep. 2015 14:20

Ima kdo izkušnje s podiplomskim študijem v tujini? Dodiplomski erasmus mi je jasen, podiplomski pa malo manj.. Zanima me koliko letni so cca podiplomci v tujini in kako se to potem šteje pri nas? Jaz sem namreč 4 + 1, tako da bi samo to 1 leto šla oz 1 semester..
Glen_Coco
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 8
Na forumu od: 23. 1. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Glen_Coco » 25. Sep. 2015 16:55

Donna, jaz bi rekla da je čisto odvisno od programa.. Sama sem bila na Erasmusu na Švedskem (sicer na praksi ne na študiju) in tam so bili magisteriji večinoma 1 letni.
Drugače pa je prvi korak, da se pozanimaš na svojem faksu na katere fakultete in programe sploh lahko greš na izmenjavo. Pred odhodom se podpiše med tabo, tvojim domačim faksom in faksom v tujini sporazum v katerem je navedeno katere predmete boš tam opravljala in kako se ti bo to priznalo doma. Pozanimaj se tudi ali je imel kdo od predhodnih študentov, ki je šel na Erasmus na tvojem faksu kakšne težave s priznavanjem obveznosti - tudi to se dogaja. V tujino lahko greš na primer narediti tudi praktični del magisterija (če si na takem faksu, da imate praktični del) - to je potem Erasmus praksa. Na splošno pa Erasmus na drugi stopnji poteka enako kot na prvi :)
Če pa te zanima opravljanje celotnega magisterija v tujini, je pa to čisto nekaj drugega. Potem se pač dejansko vpišeš na fakulteto v tujini, po možnosti jo tudi plačaš, odvisno kako imajo to urejeno v državi v katero greš. Na Švedskem recimo je šolanje brezplačno za vse iz EU.

Upam, da sem kaj pomagala :)
Fi-Fi
Sramežljivka
Sramežljivka
Prispevkov: 96
Na forumu od: 2. 5. 2015

Neprebrana objavaNapisal/-a Fi-Fi » 19. Maj. 2016 11:00

Eno vprašanje.


Kako je s podiplomskim študijem za tiste, ki so končali dodiplomca že pred leti in bi po nekaj letih premora nadaljevali s študijem?
Recimo da si star med 30-35 let.

Kako je to urejeno pri nas? Je možnost rednega študija, ali samo izredno? In kako je s tujino za nas... ?


Skratka, po glavi mi skače ideja o podiplomskem študiju, nisem se pa še poglobil v to kako je urejeno pri nas, zato pa zbiram informacije.

So tudi kakšne omejitve iz katere fakultete prihajaš (bolj priznane ali manj priznane)?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov