študij v tujini [ZT]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- sončk
- Cosmofrik
- Na forumu od: 27. 12. 2005
Kako pa ve kr greste študirat v ZDA? Ker pr njih so faksi pač dragi. Mislm, poleg tega, da si svinjsko bogat, obstaja sam še možnost, da dobiš štipendijo, to pa ponavadi dobiš samo, če si dober športnik. Na mojem faksu je možnost, da greš za 3 mesece v Maryland in živiš pri enemu od profesorjev, ampak morš met fuuul srečo, da te izberejo. Ampak da delaš recimo vse tm, cel študij, pa plačuješ še kampus pa to... Se mi zdi rahlo preveč za slovenske razmere, finančno gledano...
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
sončk napisal/-a:Kako pa ve kr greste študirat v ZDA? Ker pr njih so faksi pač dragi. Mislm, poleg tega, da si svinjsko bogat, obstaja sam še možnost, da dobiš štipendijo, to pa ponavadi dobiš samo, če si dober športnik.
Za doktorat ni panike. Če si sprejet ti faksi večinoma krijejo celotno šolnino ali pa vsaj 70 %. Tako da je treba nabrat "samo" za stanovanje in knjige, to te pride ene 6000 $ na leto. Potem pa še ostali storški kot hrana, avto .. Odvisno od tega kje živiš. Če na faksu pomagaš kot asistent dobiš nekaj malega plačanega. Plus to, da za doktorat je pri nas treba plačat, v zda pa oni plačajo tebe za raziskave (sicer gre za male denarce, ampak vseeno).
Na dodiplomcu moraš pa imeti veliko sreče, da dobiš štipendijo, sploh kot tuj študent in moraš biti precej bogat, da lahko hodiš na dobro univerzo.
- *Tweety
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 8. 2008
lorelaj napisal/-a:
Se zanimaš za dodiplomski ali podiplomski študij? Pa ali te zanima samo izmenjava za pol leta oz. leto ali bi šla gor za več let?
za dodiplomski.
Sicer pa, u bistvu me to zanima zato ker je pač ta študij okolja edina stvar k me zanima za naprej. Sicer je ta program v Novi Gorici
( http://www.ung.si/si/studijski-programi/1100/) ampak ne vem no ... to nekak ni to. ( in ja, folk si misle zakaj nism zadovoljna s tem, ampak, mogoče se sliš preveč resno za mojo starost ampak res bi rada študirala neki kr hočem zdej in ne da se prepisujem iz faksa na faks in nazadne mogoče ne nardim nč).
Če pa bi že šla kej študirat v tujino .. pa mejčken upam na kakšno štupendijo.
Dopade se mi pa tole :
http://www.geos.ed.ac.uk/undergraduate/ ... flash.html
kakšn nasvet bi biu zlo dobrodošu
tnx*
-
*Diar* - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 8. 2006
- Kraj: mb
hey, a mi lahko prosim nekdo obrazlozi kaj pomeni da moj studijski program ni fully accredited?
odlocla sem se studirat na cipru, evropske jezike, in zdaj ko sem dejansko ze na cipru, so mi uspeli s faksa dat to informacijo..
hvalaaa
odlocla sem se studirat na cipru, evropske jezike, in zdaj ko sem dejansko ze na cipru, so mi uspeli s faksa dat to informacijo..
hvalaaa
-
HuDoBa - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 5. 2008
- Kraj: Prekmurje
^^štipendije za tujino v sloveniji za različna področja podeljuje ad futura. odvisno je sicer od razpisa, vendar tisti na katerega sem se jaz prijavila je tak, da lahko kandidiraš posebej za stroške in posebej za šolnino. V obeh primerih lahko dobiš max. nekje okoli 15 000 evrov, če se ne motim (nekaj tisoč evrov gor ali dol, ne vem točno, preveri na njihovi strani), višina je pa seveda od lokacije kje nameravaš študirat. Možnost so pol tudi štipendije s strani države (samo za nekatera področja) ali pa tudi zoisova štipendija za študij v tujini. Preveri pa tudi pri univerzi, kjer želiš študrat, če lahko kandidiraš za katero njihovo štipendijo, ker veliko univerz ima razpise, pri katerih pridejo v poštev tudi tuji študenti.
- RaiNboW*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 7. 2006
- Kraj: soMewheRe..
A mi lahko ena prosim, prosim pojasni tole stvar, ker se sploh ne znajdem.
Torej, za vpis na College v sklopu University of the Arts London potrebuješ:
1. One subject at A level or equivalent such as BTEC National Diploma or NVQ Level 3, in a relevant subject such as Art, Design, Fashion, Media Studies and Photography (with a minimum of 80 UCAS points)
2. Supported by passes in four subjects at GCSE Grade C or above
or
48 creditcs gained through a relevant Access course
or
Foundation Diploma in Art and Design
Kaj moram potem vse opraviti v Sloveniji, kaj se mi sploh prizna?
Potrebujem za ta college poklicno/splošno/mednarodno maturo/..? + katere dodatne stvari? (nasplošno mi je še kar jasno, ampak za dotičen college se pa ne znajdem najbolj)
Upam da mi bo katera znala vsaj malo razjasnit stvari
Hvala!
1. One subject at A level or equivalent such as BTEC National Diploma or NVQ Level 3, in a relevant subject such as Art, Design, Fashion, Media Studies and Photography (with a minimum of 80 UCAS points)
or
or
Potrebujem za ta college poklicno/splošno/mednarodno maturo/..? + katere dodatne stvari? (nasplošno mi je še kar jasno, ampak za dotičen college se pa ne znajdem najbolj)
Hvala!
-
purple_rain - Cosmopsiho
- Na forumu od: 13. 2. 2006
- Kraj: Lj
^^na kratko, če prav razumem; pri nas je na voljo samo umetnostna zgodovina, ane? (na splošni), če si na kakšni oblikovni, pa kšn "specifičen" predmet iz tam, uglavnem, kej od tega mora bit 5, ostalo vsaj 3. (govorim o rezultatih mature valda)
- ViTA.
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 10. 2009
RaiNboW* napisal/-a:A mi lahko ena prosim, prosim pojasni tole stvar, ker se sploh ne znajdem.
or
or
Hvala!
Kot 1. brez ene ozmed stvari v tisti drugi tocki ni sans, da gor prides. Glede prve sem jim pa jaz samo overjeno in prevedeno gimnazijsko maturo pokazala (niti pogledajo ne) brez ocen in predmetov, samo da jo imam opravljeno.
Vecji problem je tista druga tocka.
Predvidievam, da nisi do sedaj hodila na oblikovalsko SS (pa tudi, ce si nevem, ce je to dovolj za zahteve v 2. tocki).
Jaz sama to leto hodim na Foundation in se bom pac januarja vpisala na eno izmed smeri na BA. Na Foundation je lazje priti (pa ne misit da lahko:)!), na BA pa velikotezje.
V glavnem, pomojem je najboljse, da se prijavis na Foundation, ful se naucis kako stavri potekajo, se spoznas z vsemi smermi in potem vidis kaj ti bolj vsec, v primeru, da nisi se odlocena. Potem pa lahko nadaljujeS na BA 3 leta. Na Foundationu si tam, da se naucis osnovnih stvari (npr. oblikovaje portfolia), spoznas z materiali in kako jih uporabit...potem, ko si pa enkrat na BA pa od tebe veliko vec pricakujejo in niti slucajno nimas tam kaj delat brez znanja, ki ga pridobis na Foundationu.
Za tiste prve 2 tocke v 2. tocki pa nevem kaj pomenijo-pisi jim, pozovi jih zagotovo ti odgovorijo.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala, ce te pa se kaj zanima al ti ni jasno me pa vprasaj in z veseljem ti odgovorim, ce bom znala:).
P.S. V GB so roki za prijavo januarja, tako da pazi, da ne zamudis.
ViTA.
- RaiNboW*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 27. 7. 2006
- Kraj: soMewheRe..
Super, hvala obema!!
Res bi se morala že letos vpisovat, ampak sem za posledicami neresnosti v prvem letniku pridobila še dodatno leto v srednji šoli ki pa mi, moram priznat - zdaj kar prav pride.
Kar še konkretno za ta College ne razumem so programi, mene zanima Hair and Make Up for Fashion, ki traja 2 leti in se že sam po sebi uvršča Foundation Degree in ne pod Undergraduate - Honours Degrees (BA / BSc). Na BA ravni pa pravzaprav ni nič kar bi me zanimalo, v poštev pride samo Make Up and Prosthetics for Performance, ki pa me ne privlači najbolj. Zdaj - tudi za Foundation Degree potrebujem Foundation Diploma in Art and Design? Kaj pa konkretno počnete tam? Imam bolj občutek da to pride prav tistim, ki bodo nadaljevali na modi in dizajnu, ai se motim? Če prav razumem, pa se lahko tudi Foundation Degree z dodatnim letom nadgradi na BA?
Once you have completed the FdA Fashion Make Up, with a merit certification, you will have the opportunity to be interviewed for the Honours degree programme at London College of Fashion. You will need to complete a bridging programme before the top up year and on successful completion of the bridging programme and the top up year, you will graduate with a BA (Hons) Fashion: Fashion Make Up.
Joj, kolk imajo vse zapleteno Vita, kako ti je pa kaj všeč gor? Jaz imam malce paranoje pred angleščino, resda mi nikoli ni bila nek problem (imam 4, samo se res nič ne učim), strah me je predvsem kakšnega strokovnega izrazoslovja, da se bom čisto izgubila. Na kakšni ravni poteka to tam, kako ti doživljaš, a se da lepo normalno delat?
Hvala še enkrat
Lp!
Res bi se morala že letos vpisovat, ampak sem za posledicami neresnosti v prvem letniku pridobila še dodatno leto v srednji šoli ki pa mi, moram priznat - zdaj kar prav pride.
Kar še konkretno za ta College ne razumem so programi, mene zanima Hair and Make Up for Fashion, ki traja 2 leti in se že sam po sebi uvršča Foundation Degree in ne pod Undergraduate - Honours Degrees (BA / BSc). Na BA ravni pa pravzaprav ni nič kar bi me zanimalo, v poštev pride samo Make Up and Prosthetics for Performance, ki pa me ne privlači najbolj. Zdaj - tudi za Foundation Degree potrebujem Foundation Diploma in Art and Design? Kaj pa konkretno počnete tam? Imam bolj občutek da to pride prav tistim, ki bodo nadaljevali na modi in dizajnu, ai se motim? Če prav razumem, pa se lahko tudi Foundation Degree z dodatnim letom nadgradi na BA?
Once you have completed the FdA Fashion Make Up, with a merit certification, you will have the opportunity to be interviewed for the Honours degree programme at London College of Fashion. You will need to complete a bridging programme before the top up year and on successful completion of the bridging programme and the top up year, you will graduate with a BA (Hons) Fashion: Fashion Make Up.
Joj, kolk imajo vse zapleteno Vita, kako ti je pa kaj všeč gor? Jaz imam malce paranoje pred angleščino, resda mi nikoli ni bila nek problem (imam 4, samo se res nič ne učim), strah me je predvsem kakšnega strokovnega izrazoslovja, da se bom čisto izgubila. Na kakšni ravni poteka to tam, kako ti doživljaš, a se da lepo normalno delat?
Hvala še enkrat
Lp!
- ViTA.
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 10. 2009
RaiNboW* napisal/-a:Super, hvala obema!!
Hvala še enkrat
Lp!
Ja za to tvoje pa potem ne rabis pomojem Foundationa. Pa to za BA mas tudi prau. V bistvu, ce si 3 leta tam se bos FUUULLL naucila in se splaca investirat v to. Tukaj poteka vse intenzivno in one te samo vodijo, delati pa mora sam...meni je fuuul zakon-vedno bolj, pa sploh se do nakita nisem prisla, ker smo prev 4 tedne vse 4 smeri spoznali, zdaj smo se za 2 odlocili in bomo to 4 tede delali potem pa se 2 tedna samo eno izbrano. To bo do decembra (1. termin) potem bom pa naslednja 2 samo se na nakitu...ej res zakon je.
Ce se bos res odlocla, da se vpises se maksimalno potrudi, kr ti potem ne bo zau:).
Ej, meni je blo prva 2 tedna ful tezko (pa ne zard sole), potem je blo ok, pol sem sla pa za 1 vikend domuh in sem spet rabala 1 tedn, da sm k sebi prsla.
Zdej mi je a ful kul-vedno bolj:).
Za ang pa sploh ne skrbi. Ja sem na Gimnazijo hodila pa sm jo v 1. letniku takoj mela 1. konferenco 1, pa pol v eno 3. al 2. letniku spet enkrt. V bistvu sem zdej na koncu do 3 (kilvae) prsla. Tako, da je moja ang vse drugo kod dobra...ampak to sploh ni problem, pr meni so zahtevali IELTS oceno 5, ja sem dobila skor 6. Je pa res, da bom za BA boljse rabla in upam, da ne bo to vzrok, da me ne bi sprejeli...
V glavnm, ta teh solah so ludi iz celega sveta, dost jih ang obvlada, veliko jih pa tudi ne-predvsem kitajci so slabi...
Na soli mamo pa tudi Study support in lahko tam hodis in ti pomagajo vsa besedila pisat, pregledat...pa tudi 2x na tedn je tecaj, samo ja za enkrt se nism mela casa imam pa namen tam it...
V glavnm-ang naj bo tvoja najmanjsa skrb, jo znas zagotovo boljse kot ja:).
ViTA.
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
In? Kaj novega?
Erasmus je vuni za drugo leto....mene Finska mika, pa me zanima, če mi lahko kdo posreduje kake informacije (lahko tudi nekoristne).
Poleg Finske sem zainteresirana tudi za Švico, ampak problem pri Švici je, da ni v EU in zato ne bi dobila erasmusove štipendije (ki je sicer bedna, ampak 300€ je le 300€).
Erasmus je vuni za drugo leto....mene Finska mika, pa me zanima, če mi lahko kdo posreduje kake informacije (lahko tudi nekoristne).
Poleg Finske sem zainteresirana tudi za Švico, ampak problem pri Švici je, da ni v EU in zato ne bi dobila erasmusove štipendije (ki je sicer bedna, ampak 300€ je le 300€).
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
-
positive vibration - Cosmofrik
- Na forumu od: 19. 3. 2006
Nobody?
There once was a note