študij v tujini [ZT]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
Uf ne, tole dvoje pa res nujno rabim. Likalnik zato, ker veš kakšne so cunje, če jih natlačiš v kovček. Fen je pa tudi nuja, ker imam skodrane lase in si jih moram vsakič nujno vsaj malo posušiti, drugače imam totalno neurejeno frizuro. Raje potem vzamem seboj manj oblek.
Tole z ročno prtljago, je vredu ideja. Najbrž tudi ne tehtajo ročne prtjage? kolikšen je pa ponavadi maksimum? 8 kg?
Tole z ročno prtljago, je vredu ideja. Najbrž tudi ne tehtajo ročne prtjage? kolikšen je pa ponavadi maksimum? 8 kg?
-
Savannah - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 5. 2009
Verjetno moje vprašanje ne bo popolnoma v skladu s to temo, a ker se mi zdi sorodna tema, bom vprašanje postavila kar tukaj. Zanima me, kako je s študentsko izmenjavo v tujini na FU? V pravilniku sem prebrala, da je potrebno končati vsaj en letnik, da greš lahko za najmanj 3 do največ 12 mesecev študirat v tujino. Kako je glede težavnosti izpitov v primerjavi z izpiti pri nas? Glede na to, da je potrebno imeti določeno povprečje ocen tukaj, je potem takem obvezno imeti štipendijo že pri nas ali to ni pogoj za študij v tujini? Pa še to me zanima: katere države pa so razpisane za izmenjavo (in ali so vsako leto iste)?
- *Tweety
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 8. 2008
lorelaj napisal/-a:
Glede oblek sem razmišljala o tistih posebnih vrečkah, ki so jih prodajali v top shopu in delujejo tako, da vanje naložiš stvari, potem pa s sesalcem vn potegneš zrak in zato lahko v kovček spakiraš še enkrat več stvari. Katera pozna oz. je uporabljala to zadevo? Zanima me, če sploh deluje?
Glede teh vreč . space bag so .se mi zdi .. ja. jih mamo doma.
(že kr neki cajta ) im norm rečt da to še nekak deluje ( glede na ostali klump iz top shopa. . Sicer ti bo fuuuul placa pršparal sam glede teže kovčka pa nebi rekla ...
-
Lady_Cristina - Debatorica
- Na forumu od: 10. 6. 2009
- Kraj: Graz
Savannah napisal/-a:Verjetno moje vprašanje ne bo popolnoma v skladu s to temo, a ker se mi zdi sorodna tema, bom vprašanje postavila kar tukaj. Zanima me, kako je s študentsko izmenjavo v tujini na FU? V pravilniku sem prebrala, da je potrebno končati vsaj en letnik, da greš lahko za najmanj 3 do največ 12 mesecev študirat v tujino. Kako je glede težavnosti izpitov v primerjavi z izpiti pri nas? Glede na to, da je potrebno imeti določeno povprečje ocen tukaj, je potem takem obvezno imeti štipendijo že pri nas ali to ni pogoj za študij v tujini? Pa še to me zanima: katere države pa so razpisane za izmenjavo (in ali so vsako leto iste)?
Ne vem točno kak je s tem v sloveniji ker ne študiram redno tu, lahko pa ti povem kak je če greš iz avstrije na izmenjavo v tujino, ker je verjetno kr podobno. Štipendije ne rabiš met, ker jo dobi vsak, ki gre na izmenjavo. Štipendije dobiš okrog 500eur na mesec, če pa greš kam bolj daleč, pa več. Niti ni potrebno imeti nekega visokega povprečja ocen - pri nekaterih študijih je en mesec tujine celo obvezen, ne glede na povprečje ocen. Za izmenjavo lahko greš skoraj v katero državo hočeš.
Ponavljam - to velja za karl-franzens universität v grazu. če je isto v sloveniji pa se raje pozanimaj pri kom, ki je bil na izmenjavi.
A vida é bela. Só tens de a tornar bela. <3
-
Savannah - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 5. 2009
Aha, hvala za infos. No, jaz sem našla na netu za FU, da naš fax sodeluje s fakultetami v Avstriji, Nemčiji, Litvi, Latviji (nisem ziher, pozabla mal), Norveški, Finski, Estoniji, Italiji, Španiji, pa mogoče sem še kaj izpustila. Pri vsaki fakulteti piše katera je (niso vse faculty of administration, ker so v povezavi s FU). Meni bi najbolj ustrezala Norveška zaradi sorodnih predmetov, pa tudi kot država me zanima in me ful mika it tja. No, bom po 1. letniku upala, da bom mela dovolj dobre ocene za izmenjavo in bom v 2. ziher šla (ne vem še za koliko časa, najmanj 3 mesece je obvezno, tako da če se da odločit sam, bi šla za najmanj 4 mesece verjetno). Ma bomo vidl. Če kera hod na FU in ve s prve roke kaj več, pa naj sam napiše kako je s tem, ker me vse zanima (glede lastnih stroškov, kako je živet gor ipd.).
- vyla
- Sramežljivka
- Na forumu od: 17. 7. 2008
Še jaz eno vprašanje prispevam...študiram etnologijo na FF, rada bi šla na izmenjavo Erasmus na Irsko. Ker je možno samo enkrat iti z erasmusom ne vem, ali bi odšla na izmenjavo že v času dodiplomskega študija ali na podiplomca. Koordinator pa mednarodna pisarna mi nekako ne znata najbolje svetovati. Oziroma sem dobila občutek, da sploh nočejo, da gre folk na izmenjavo :S Slučajno katera ve kakšne so potem še možnosti za podiplomski študij, če bi šla na Erasmus izmenjavo že v času dodiplomskega študija?
Upam, da nisem preveč zakomplicirala pri pisanju
Upam, da nisem preveč zakomplicirala pri pisanju
- ursiika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 25. 10. 2005
hey..
Jaz tudi grem naslednje leto na izmenjavo v Budinpešto, moja sošolka je bila tam to leto in je nazaj prišla povna vtisov in ni mogla prehvalit kako fajn je bilo...je pa res, da kaj dosti baje da niso študirali=) fulll same čage, sicer je naredila nekaj izpitov, samo je rekla da to je bilo vsem na drugem mestu, hahaha in da tisti ki rečejo da gredo gor samo zaradi študija-LAŽEJO
Jaz ti priporočam, da greš sedaj
lep dan vsem!
Jaz tudi grem naslednje leto na izmenjavo v Budinpešto, moja sošolka je bila tam to leto in je nazaj prišla povna vtisov in ni mogla prehvalit kako fajn je bilo...je pa res, da kaj dosti baje da niso študirali=) fulll same čage, sicer je naredila nekaj izpitov, samo je rekla da to je bilo vsem na drugem mestu, hahaha in da tisti ki rečejo da gredo gor samo zaradi študija-LAŽEJO
Jaz ti priporočam, da greš sedaj
lep dan vsem!
- lorelaj
- Kofetarica
*Tweety napisal/-a:lorelaj napisal/-a:
Glede oblek sem razmišljala o tistih posebnih vrečkah, ki so jih prodajali v top shopu in delujejo tako, da vanje naložiš stvari, potem pa s sesalcem vn potegneš zrak in zato lahko v kovček spakiraš še enkrat več stvari. Katera pozna oz. je uporabljala to zadevo? Zanima me, če sploh deluje?
Glede teh vreč . space bag so .se mi zdi .. ja. jih mamo doma.
(že kr neki cajta ) im norm rečt da to še nekak deluje ( glede na ostali klump iz top shopa. . Sicer ti bo fuuuul placa pršparal sam glede teže kovčka pa nebi rekla ...
Hvala za vse odgovore. Mi je ena sorodnica včeraj posodila te vreče in dejansko delujejo. Stehtala sem en kup oblek in drug kup oblek v te vrečki in sploh ni velike razlike v kilaži, kar sem pričakovala, saj gre samo za obleke. Res prišparajo ogromno prostora. Tako, da grem sedaj naročit te vrečke, da jih čimprej dobim in bo konec težav s prtljago.
- *Tweety
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 8. 2008
Lady_T napisal/-a:moja sestra je 8.semester naredila v zda, se vrnila v slovenijo in diplomirala, sedaj pa dela doktorat ponovno v zda. Ameriška univerza ji je plačala študij, dobiva plačo kot asistentka, tako da ji znese in očitno ji še mal ostane čez mesec, ker kadarkoli pride domov ima goro novih oblačil
Predn je šla prvič v zda, je morala tu narediti izpit iz angleščine.. mislm, da je ona naredila tofl.. nism sure. Pravi, da je ful fajn izkušnja in da nej tud sama izkoristim možnost.. tko da pomojm sam ok stvar študij v tujini.
em.. na kateri univerzi je pa študirala?
Tale 'primer'' tvoje sestre me namreč zelo zanima, kr sem sama že tuhtala da bi študirala kej v zvezi z okoljem.. ampak v SLO majo tak program sam v NG 8 pa še to ne čist tko k bi js hotla ) .
Bi se ti dal povedat še kej več o tem pač kje je študirala, stroški, program.? ..
Hvala!
-
[quote="vyla"Ker je možno samo enkrat iti z erasmusom[/quote]
To pa ne bo držalo. Razen če ma slovenija tako finto čudno...
To pa ne bo držalo. Razen če ma slovenija tako finto čudno...
-
anoyel - Kofetarica
- Na forumu od: 3. 5. 2007
[quote="Lady_Cristina"][quote="vyla"Ker je možno samo enkrat iti z erasmusom[/quote]
To pa ne bo držalo. Razen če ma slovenija tako finto čudno...[/quote]
ERASMUS izmenjava je možna samo enkrat.
ERASMUS praksa je tudi možna samo enkrat.
torej, če si ze bil na erasmus izmenjavi lahko gres se na erasmus prakso. ce si pa bil ze enkrat prej na erasmus izmenjavi pa ne mores iti se enkrat. nikakor. je pa mozna se ena praksa. sicer ne preko erasmus programa. ampak preko leonardo da vinci ali kakega podobnega evropskega programa.
To pa ne bo držalo. Razen če ma slovenija tako finto čudno...[/quote]
ERASMUS izmenjava je možna samo enkrat.
ERASMUS praksa je tudi možna samo enkrat.
torej, če si ze bil na erasmus izmenjavi lahko gres se na erasmus prakso. ce si pa bil ze enkrat prej na erasmus izmenjavi pa ne mores iti se enkrat. nikakor. je pa mozna se ena praksa. sicer ne preko erasmus programa. ampak preko leonardo da vinci ali kakega podobnega evropskega programa.
-
vyla napisal/-a:No zdele sem se spomnila, da nej bi bilo možno iti večkrat na izmenjavo, ampak fora je v tem, da štipendijo lahko dobiš le enkrat.
Potem pa je to očitno samo finta slovenije. Ker drugje pa lahko greš kolkokrat hočeš pa dobiš štipendijo.
- lorelaj
- Kofetarica
*Tweety napisal/-a:Lady_T napisal/-a:moja sestra je 8.semester naredila v zda, se vrnila v slovenijo in diplomirala, sedaj pa dela doktorat ponovno v zda. Ameriška univerza ji je plačala študij, dobiva plačo kot asistentka, tako da ji znese in očitno ji še mal ostane čez mesec, ker kadarkoli pride domov ima goro novih oblačil
Predn je šla prvič v zda, je morala tu narediti izpit iz angleščine.. mislm, da je ona naredila tofl.. nism sure. Pravi, da je ful fajn izkušnja in da nej tud sama izkoristim možnost.. tko da pomojm sam ok stvar študij v tujini.
em.. na kateri univerzi je pa študirala?
Tale 'primer'' tvoje sestre me namreč zelo zanima, kr sem sama že tuhtala da bi študirala kej v zvezi z okoljem.. ampak v SLO majo tak program sam v NG 8 pa še to ne čist tko k bi js hotla ) .
Bi se ti dal povedat še kej več o tem pač kje je študirala, stroški, program.? ..
Hvala!
Se zanimaš za dodiplomski ali podiplomski študij? Pa ali te zanima samo izmenjava za pol leta oz. leto ali bi šla gor za več let?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Majestic-12 [Bot]