študij v tujini [ZT]
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Balenciaga - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 4. 2007
ja ene s tle gremo letos ti bomo znale pol več pomagat
<a href="http://fashion-mongers.blogspot.com/">Fashion Mongers - fashion blog</a>
<a href="http://patricias-closet.blogspot.com/">Patricia's Closet</a>
<a href="http://patricias-closet.blogspot.com/">Patricia's Closet</a>
- LaDy.P.
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 5. 2009
Čao
Mene tudi zanima študij v angliji sam mam en problem..
mam psa in bi šou z mano..pa sm slišala da je pri njih treba imet psa en mesec v karanteni da vidijo da je zrav in vse..pa me zanima če mi lahko kera pove kako je s tem...hvala
Mene tudi zanima študij v angliji sam mam en problem..
mam psa in bi šou z mano..pa sm slišala da je pri njih treba imet psa en mesec v karanteni da vidijo da je zrav in vse..pa me zanima če mi lahko kera pove kako je s tem...hvala
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
Studij v angliji zahteva veliko ur obveznih predavanj in dosti dela, spoznala bos ogromno novih stvari, hodila ven, po mestu....kdaj mislis ti met cas za psa?! se ti ne bo nc smilu? in pa kje bos nasla primerno sobico da bo lahko se pes zraven? razmisli malo no...
drugace pa za karanteno povprasaj pri veterinarju, sam ne verjamem da je za v UK obvezna?!
drugace pa za karanteno povprasaj pri veterinarju, sam ne verjamem da je za v UK obvezna?!
-
PennyBell - Sramežljivka
- Na forumu od: 8. 8. 2008
Jap, živali, ki potujejo iz ene države v drugo (sploh z letalom in na daljše razdalje) morajo biti na opazovanju v karanteni.
Za njega moraš imeti potni list in veterinarska potrdila o celpjenjih, ki so obvezna (pri nas steklina, lahko da zahtevajo še kužne bolezni).
Sicer pa tudi meni ni jasno, zakaj bi psička jemala zraven. Bolje je, da si ta kupiš novega, če boš videla, da ti čas dopušča.
Za njega moraš imeti potni list in veterinarska potrdila o celpjenjih, ki so obvezna (pri nas steklina, lahko da zahtevajo še kužne bolezni).
Sicer pa tudi meni ni jasno, zakaj bi psička jemala zraven. Bolje je, da si ta kupiš novega, če boš videla, da ti čas dopušča.
- LaDy.P.
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 5. 2009
PennyBell napisal/-a:
S sabo jo bom vzela, ker se mislim tja preseliti in živeti tudi po končanem študiju..tudi zdaj gre že povsod z mano, in navajena je biti tudi sama doma tako da to ni problem..zanimalo me je sam če kera ve kako je z karanteno..slišala pa sem da so jo že ukinili tako da s tem n bo problem..
-
BLUBABY - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 11. 2006
Eno vprašanje - A mogoče ktera ve, če prihajajo pisma z Anglije ob pondelkih? Namreč iz dveh faksov sem dobila pošto vedno na ponedeljek, po tej logiki sem danes pričakovala pismo, pa nič.
Aja pa še nekej, kako boste pa z prtjago naredile? Doplačale al vam jo bodo poslali?
Aja pa še nekej, kako boste pa z prtjago naredile? Doplačale al vam jo bodo poslali?
- vitavita
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 5. 2008
Prihajajo pisma tudi ob pondelkih, ker sem ja včeraj 1 dobila:).
Glede prtljage, pa ja razmišljam, da bi šle 1. z mano gor še mami in sestrična pa bi še njihove koučke napoulna z mojimi stvarmi.
Pa ker mam tega fuuul dost, mi bo pa še ostalo od ene prijatelce ati z autom pripelau, ker bo itq še njej, ker tud gor študira. Tako, da ja s tem nimam problemou-seveda, če se bo tako izšlo:).
Pomojem, da se ti bolj splača, da si takoj več s sabo vzameš, pa doplačaš. Po pošti se meni zdi ful drago, ja sem dala ko sem mapo gor pošiljala (težka približno 3kg) okol 120€...
Če bi bla ja na tvojem mestu bi si doplačala težo:)
Kaj pa greš študirat?
LP, ViTA.
Glede prtljage, pa ja razmišljam, da bi šle 1. z mano gor še mami in sestrična pa bi še njihove koučke napoulna z mojimi stvarmi.
Pa ker mam tega fuuul dost, mi bo pa še ostalo od ene prijatelce ati z autom pripelau, ker bo itq še njej, ker tud gor študira. Tako, da ja s tem nimam problemou-seveda, če se bo tako izšlo:).
Pomojem, da se ti bolj splača, da si takoj več s sabo vzameš, pa doplačaš. Po pošti se meni zdi ful drago, ja sem dala ko sem mapo gor pošiljala (težka približno 3kg) okol 120€...
Kaj pa greš študirat?
LP, ViTA.
- vitavita
- Sramežljivka
- Na forumu od: 7. 5. 2008
Prihajajo pisma tudi ob pondelkih, ker sem ja včeraj 1 dobila:).
Kaj pa greš študirat?
LP, ViTA.
Kaj pa greš študirat?
LP, ViTA.
-
BLUBABY - Komunikatorka
Aha, super. Jz sm tudi razmišljala o tem, da bi koga s sabo vzela, pa bi mi nesel prtljago. Mene bolj skrbi, da če bom prevelik kovček mela, da ga še iz tistega traku, ko se pripelje prtljaga z letala, ne bom mogla sama vzet :>>
Drugač pa grem študirat magisterij marketinga. Na univerzo Bath. Je kdo že bil v tem mestecu?
Kaj pa ti?
Drugač pa grem študirat magisterij marketinga. Na univerzo Bath. Je kdo že bil v tem mestecu?
Kaj pa ti?
- lorelaj
- Kofetarica
- Na forumu od: 27. 6. 2005
PennyBell napisal/-a:Sicer pa tudi meni ni jasno, zakaj bi psička jemala zraven. Bolje je, da si ta kupiš novega, če boš videla, da ti čas dopušča.
To je pa čuden in neumen predlog. Jasno, da si ne bo kupovala novega psa, če ima že enega doma. Nekateri se na živali navežemo in so nam kot člani družine. Domnevam, da je pri njej enako, če ga želi vzeti s sabo. Poleg tega, pa pes stane. Če gre za rodovniškega psa (in v angliji imajo to še toliko bolj porihtano kot pri nas), gredo cene od 800 evrov navzgor za mladička ...
Jaz bi ji potem raje priporočala, da gre mogoče najprej sama gor, si poišče sobico, se udomači, potem pa čez kak mesec seboj pripelje tudi psa. Sicer pa ne bo nič narobe, če ga že takoj vzame s sabo. Čas za živali se vedno najde, če si ga gospodar želi in hoče vzeti, samo razporediti, si ga je treba in ravno toliko časa kot bi imela pri nas za psa, ga bo imela tudi v tujini. Mogoče bo na začetku malo zakomplicirano zaradi karanten, ampak vse se da.
(Blubaby imaš ZS )
-
red_rose - Cosmofrik
- Na forumu od: 12. 4. 2008
BLUBABY napisal/-a:Aha, super. Jz sm tudi razmišljala o tem, da bi koga s sabo vzela, pa bi mi nesel prtljago. Mene bolj skrbi, da če bom prevelik kovček mela, da ga še iz tistega traku, ko se pripelje prtljaga z letala, ne bom mogla sama vzet :>>
Kaj pa ti?
js sm bla v Bathu, sicer samo na izletu ampak je fuuul lepo mestece! ni prevec veliko, ma pa ogromno zgodovinskih stavb in spomenikov - ce te to zanima bos mela ogromno za videt. majo tud ene zlo stare terme, tiste cist klasicne...pa parke majo ful lepe, ma men je blo celo mesto ful usec. sm pa tud razmislala da bi bla univerza v bathu ena od opcij zame (k sm se hotla it u anglijo) ker je res lepo, pa dobra univerza, pa dobra lokacija mesta (ni tok dalec do londona...)
-
BLUBABY - Komunikatorka
O super. Sej sm pogledala že milijone slik in mesto je vso pod UNESCOVO "dediščino" in zaščito, tako da predvidevam, da mora biti res lepo. London je baje pa 1,5h oddaljen z vlakom. Ravno prav blizu, se mi zdi;)
Red_rose si potem kam drugam šla študirat v Angliji?
Red_rose si potem kam drugam šla študirat v Angliji?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov