Študij: Turizem

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2007
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 13. Dec. 2007 10:11

ja sej čase tko al tko nimam pojma!sam full bi rada nrdila izpit,ampak se bojim da mi ne bo ratalo!sam kaj k ne vem česa naj se lotim...mal sem zmedena!kako je tebi uspelo? :eek:
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *pikiča* » 27. Dec. 2007 17:20

malo prej sem gledala na spletni strani od turistice in me nekaj zanima;

Ali je mogoče, da imam za prvi jezik angleščino (nadaljevalni) in kot drugi jezik pa italjanščino (začetni)?

V SŠ sem imela nemšćino, a se mi zdi, da je ne znam, saj nismo delali nič drugega kot se na pamet učili glagole in besedila. Ali bi mi kaj pomagalo, če bi se med poletje za tri mesece vpisala na kakšen tečaj italjanščine, da bi imela vsaj malo osnove na faksu?

Ali kdo ve?
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 27. Dec. 2007 18:07

jaz imam tako...mislim, da ne potrebuješ tečaja..razen če imaš res preveč časa in denarja...druagče pa gre italijanščina čisto od začetka...vsaj pri vetrihovi je bilo tako..je kar fajn razložila...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
*pikiča*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 5. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *pikiča* » 27. Dec. 2007 20:50

hvalaaa =)

sam kokr sem zasledila si v starem programu. A za novi program tudi to velja?
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 28. Dec. 2007 14:44

to pa žal ne bi vedela..kontaktiraj referat...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
samosvoja.1
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 5. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a samosvoja.1 » 03. Jan. 2008 14:46

Mene zanima - če kdo ve - koga se splača imeti za mentorja pri diplomi?
*FaLLeN*AnGeL*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *FaLLeN*AnGeL* » 12. Jan. 2008 18:24

*pikiča* napisal/-a:Ali je mogoče, da imam za prvi jezik angleščino (nadaljevalni) in kot drugi jezik pa italjanščino (začetni)?

Tole k si uprašala, če velja tud za nove programe... Hm.. kokr vem je tko, da za poslovne sisteme v turizmu in mediacijo v turizmu lahko izbereš katerkoli jezik kot začetni. Za nas, ki smo pa management turističnih destinacij je blo pa na začetku rečeno, da si pač normalno izbereš prvi tuj jezik angleščino (nadaljevalno) in drugi tuj jezik (italijanščino, nemščino) nujno na nadaljevalni ravni. Pogoj je bil, da imaš usaj dve leti predznanja iz tega jezika. Torej, če si mel v srednji šoli nemščino potem zdaj izbereš nemščino.
Jz sm sicer hotla italijanščino začetni ampak sm se mogla na koncu odločit za nemščino nadaljevalni (ker sm jo mela v SŠ).
Kasnej sm pa slišala, da se jih je dost iz našga programa kr prepisal na italijanščino začetni tko, da je očitno tud to možno, če se posebi zmeniš.

Zdej je odvisno katera smer točno te zanima. Sam so pa ful bedno nardil, da so bla na vpisnem listu taka pravila potem so pa nekateri lahko kr zamenjal jezik. Ah ja... :)
Uporabniški avatar
good girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 25. 2. 2005
Kraj: somewhere over the rainbow...

Neprebrana objavaNapisal/-a good girl » 09. Feb. 2008 19:50

hej!
jaz bi sam rada vprašala če gre kdo na turistico v portorož na infotmativni dan oz. se namerava vpisat ke? :)
Kladim se u sve
da poslije kiše dolazi sunce
kladim se u sve
da bit če puno bolje neg' juće...
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 29. 3. 2006
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 18. Feb. 2008 12:38

Js se nameravam vpisat, smer-manegement turističnih destinacij. Upam, da bom letos prišla not :( Turizem me tud zlo zanima...
Uporabniški avatar
PuZa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: s0mewheRe 0ver The RainB0w..

Neprebrana objavaNapisal/-a PuZa » 18. Feb. 2008 12:59

In..kk se vam je zdelo na informativnem?:) Če rabi kdo kakšnokol info o študijo, al pa stanovanju al pa čem podobnem..lahk upraša:) sem delala na info, pa študiram na Turistici tk da lahk mogoč pomagam.. :)
..BaBy Anwh0w I`ll Get An0thEr T0y..
Uporabniški avatar
oleander
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 9. 2006
Kraj: In My World

Neprebrana objavaNapisal/-a oleander » 18. Feb. 2008 21:18

jst grem pa drugo leto ke...menedžment turističnih destinacij. sm bla na informativnem in šola mi je tku simpatična :D aja kku zgleda pa študentski dom?...a je kera tm?
Uporabniški avatar
PuZa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 2. 2006
Kraj: s0mewheRe 0ver The RainB0w..

Neprebrana objavaNapisal/-a PuZa » 19. Feb. 2008 8:49

Je najs šola zej ko je novo use ja : ) Študentski je kr zravn š0le..take male pisane dvosobne sobice s kopalnco, balkonom, kuhnco...ma vredu je..pa še 5 minut pred faksom lahk ustaneš, pa maš še zmer dovolj časa da prideš na predavanja.. :)
..BaBy Anwh0w I`ll Get An0thEr T0y..
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 07. Mar. 2008 22:17

Bolj ko gledam študije na turistici, bolj se mi zdi, da je vse razen jezikov čista ekonomija...am...js pa nisem preveč dobra v tem :( ... js sem si študij turizma predstavljala kot nekakšno mešanico med vodičem/oglaševalskim agentom ... :?: a sem čist mim ustrelila?
*FaLLeN*AnGeL*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *FaLLeN*AnGeL* » 08. Mar. 2008 17:13

prinzessin napisal/-a:Bolj ko gledam študije na turistici, bolj se mi zdi, da je vse razen jezikov čista ekonomija...am...js pa nisem preveč dobra v tem :( ... js sem si študij turizma predstavljala kot nekakšno mešanico med vodičem/oglaševalskim agentom ... :?: a sem čist mim ustrelila?

Ne ne ni tko. Za druge programe ne vem ampak za našega Management turističnih destinacij ti lahko povem, da mamo v prvem letniku samo ekonomiko turističnih podjetij. Drugi predmeti so pa čist povezani s turizmom, pač bolj osnove in to. Je pa res, da je vrjetno program Poslovni sistemi v turizmu bolj osnovan na ekonomiji čeprav nisem prepričana.
Na prvi pogled se ne zdi, ampak vsi trije programi so si med sabo kar precej različni.
Uporabniški avatar
prinzessin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a prinzessin » 09. Mar. 2008 9:48

Ok, zdaj sem pa že bolj pomirjena :) ...

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov