Študij: Turizem

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Tomaz
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 9. 2008
Kraj: Portorož

Neprebrana objavaNapisal/-a Tomaz » 22. Sep. 2008 20:23

Lep pozdrav :D Js sm mel letos kr neki težav z vpisom naprej na visoko šolo oziroma fax :D Kljub temu, da sm letnike fajn opravil, pa tud maturo, nekak nism vredo razporedil vpisna mesta in sm vedno padel skoz :( Zdj sem se v 3. roku vendarle uspel vpisat na Turistico in sicer smer Poslovni sistemi v turizmu. Zdj me pa zanima par stvari, tistih ki tam študirajo. Kak je kaj študij? Vredu profesorji? Je težko dobit stanovanje oziroma sobo? Ka pa žuri pa to, se dogaja kaj?

Se tud priporočam če gre kdo to študirat al pa pozna koga, ki gre to študirat, da se mi javi :schlaumeier:

hvala že vnaprej :D
Tomaz
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tomaz » 22. Sep. 2008 20:42

aja pa še to, kako je z urniki, bolj dopoldne, al popoldne?
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2007
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 23. Sep. 2008 14:14

Jaz študiram na turistici, sem pa smer Mediacija v turizmu, tako da ti o smeri Poslovni sistemi v turizmu bolj malo povem. Tko al tko so si pa vse tri smeri podobne, ni neke velike razlike. Profesorji so vredu, ni nobenih problemov, po pravici povedano, se počutiš kot na sredni šoli(zdej pa niti ne vem a je to dobro al slabo). Mislim da privat stanovanja ni težko dobit, s sobo v domu pa bi blo nekej problemov, ker ni dosti mest. Žurke pa so v Portorožu ponavadi vsak torek so študentski žuri.

Urniki so pa različni, Recimo jaz sem mela prvi kvartal (prva dva meseca) stalno zjutraj. Potem v drugem kvartalu sem mela zlo dostkrat zjutraj in popoldne, pa vmes kako urco al dve fraj. V tretjem kvartalu sem mela stano popoldne. Lahko maš kakšen dan ali dva čist fraj. Lahko maš petek fraj, lahko pa maš v petek tudi do 9 zvečer.

Če te še kaj zanima vprašaj...
Tomaz
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tomaz » 23. Sep. 2008 15:31

u lepo videt eno, k mi lahk da mal podatkov :D Tej pa me res še par stvari zanima, če mi lahk poveš. Glede jezikov me full zanima tud, kako je. Morš met ta dva k si jih mel v srednji al lahk zbereš kaj drugega? Js sm mel v srednji 1. jezik nemščino, 2. jezik angleščino, zdj bi pa mel italijanščino namesto nemščine, sam kot drugi jezik. Kak majo to narejeno? Pa drugač tko, majo velike predavalnice pa to? Vrjetno je druženja full? Kje pa ti stanuješ al si s primorske? Pol mi vrjetno težko poveš, kakšne so kaj povezave Portorož - Koper? (ker mam iz kopra pol vlak) :D . Ti si zdj drugi letnik?
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 23. Sep. 2008 18:44

Ja jaz mam recimo vse tri jezike, angleščina, nemščina pa italijanščina. Angleščina je normalno, potem pa med ostalima dvema zbiraš kaj boš začetnik in kaj nadaljevalec. Ostale dve smeri (tudi tvoja) majo dva jezika. Angleščina tko al tko, potem pa izbereš še en jezik (nemšina al italijanščina), pri tistem si pa kar nadaljevalni...Obljubljal so tudi druge jezike, pa ni blo sledu od tega.
Ja kot verjetno veš je faks čisto na novo zgrajen od lani, tko da je res prav vse frišno. Predavalnice so dve velike, potem so pa manjše učilnice v katerih maš vaje. Jezike maš vedno v teh malih učilnicah. Ja sem primorka iz Soškega konca, med faksom sem pa stanujem v Izoli :( . Ja povezave so bolj tako. Avtobus pelje pogosto, bolše pa je da kar taksi vzameš do Kopra. Vsaj tako naredi večina folka. Ja zdej grem v 2. letnik ja.
Tomaz
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tomaz » 23. Sep. 2008 19:27

u hvala, si mi dala kr zlo pomembne informacije :P ka pa tko, ekskurzije turistica tud organizira kake fajne? :cool: najbolj se bojim, kak bo zdj s stanovanji, vrjetn bo kr kriza, zdj morem v enem tednu na hitro neki najt, če ne v Portorožu, pa vsaj blizu :)
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 23. Sep. 2008 19:38

Ja no ne pričakovat ne vem kaj. Mi bi mogli met v prvem letniku ekskurzijo po sloveniji za 8 dni, pa i blo tko. Naša smer je šla za dva dni pogledat Gorenjsko in Posočje, druga smer je šla v Bovec, vaša smer pa nikamor... ja tko je :? . V drugem naj bi bla ekskurzija po Evropi (vzhodna evropa in Berlin), v tretjem letniku pa ZDA (Miami)... samo nič ne moreš vedet kaj bo res. Ja zdej na konc bo res malo kriza s stanovanjem verjetno,... neki boš že najdu, brez skrbi.
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 24. Sep. 2008 13:17

ekskurzije niso obvezne in če ni dovolj zaineterisarnih jih ne rabijo izvajat...ne vem, če jih imate ravno v programu..sploh pa te ta dolge..v berlin pa se gre vsako leto za en teden na turistično borzo...na florido pa je organizirana ekskurzija po hotelih ipd...
drugače sem jaz bila nad to našo ljubo šolo blazno navdušena...sedaj pa sploh več ne...sicer sem absolventka...odnesla pa nisem nič...če bi šla še enkrat študirat, se za turistico ne bi več odločila...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 24. Sep. 2008 13:41

Ja ekskurzije so obvezne, ..vsaj zdej o novem programu... po tastarem ne vem kako je blo. Sploh pri moji smeri je ekskurzija bistvo za izvajanje prakse, saj na podlagi ekskurzije potem napišeš obsežno nalogo.

Ja sej verjamem da od študija nič ne odneseš,... sam kaj čmo, tako je.
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 24. Sep. 2008 14:57

miami sigurno ni obvezen, ker pride čez 1000 €...za ostale pa ne vem kako imate sedaj...
Tomaz
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tomaz » 24. Sep. 2008 20:05

astra_mb, če se ti zalomi tko k men (napačno razvrčene fakultete za vpis), pol si z vsako šolo zadovoljen :P Sploh pa sm naredo srednjo turistično šolo, se mi zdi to nekak logično nadaljevanje, čeprav zaposlitvene možnosti so bolj male :(
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 25. Sep. 2008 8:30

saj ni slaba šola, da ne boš narobe razumel...jaz sem bila izredna in na drugih šolah dobiš veliko veliko več za ta denar...za to se gre...profesorji so v večini prijazni...ampak ustanova pa sama po sebi nekak ne štima...morda je zdaj kaj drugače...kaj pa jaz vem...saj pravim...verjetno je redni študij malo bolj resen kot izredni...ne poznam pa novih programov...ker sem se 2004 vpisala...upam, da se boš na šoli dobro počutil pa verjamem, da bo vse ok... :wink:
Tomaz
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Tomaz » 05. Okt. 2008 7:16

No, očitno se mi bo prek 3. roka vendarle uspelo vpisat na turistico v portorož :lol: Sam že vidim, kk bom zmeden prve dni, k nem vedo nič, kaj je kje, ker sem zamudil te prve 3 dni, ko so vse predstavli pa to. Kako je blo drugač? Tud o delovanju online urnika nimam pojma, kk deluje :D
fatima
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 8. 2006
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a fatima » 14. Okt. 2008 20:13

sploh se ne sekirej ker si zamudil preve tri dni, najbrž si že opazil da na turistici stalna zmeda z urniki, zdej pa najbrž še tolko bolj ker so stari in novi programi. ko sem mela še predavanja sta bili samo 2 smeri in so bile take frke z urniki da smo imeli nekateri 4 stvari v istem času-pol pa kombinirej. referat ni glih preveč prilagodljiv, sicer pa se mi zdi to bolj hobby fax, meni je blo vse isto ko na srednji šoli. sicer je pa tako kot drugje kolikor hočeš in se zavzamš toliko dobiš nazaj
ca_t
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2005
Kraj: Med oblaki :)

Neprebrana objavaNapisal/-a ca_t » 02. Nov. 2008 13:38

živjo.
mene pa zanima, kako je z zaposlitvijo s tem faksom? se dosti išče tega kadra? mene sicer delo v turizmu zelo zanima, sam kot prodajalec turističnih programov pa glih ne bi delala, čeprav vem, da nekje moraš začet. to je namreč delo za 5. stopnjo in je najbrž tudi plača temu primerna. aja, pa zanima me, če kdo ve za kaka izobraževanja in poletne šole v tujini na področju turizma?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov