Študij: Turizem

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
spellca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a spellca » 19. Avg. 2007 20:06

NUJNO - cimprej rabim odgovor:
Za tiste, ki se vpisujete letos... 2. jezik je samo nadaljevalni, ali ga je mozno vzeti tudi na zacetni stopnji? Jaz sem imela v srednji soli nemscino, ampak bi zdaj raje imela italijanscino. Mislim, da sem na spletni strani zasledila, da je 2. jezik letos mozno vzeti samo kot nadaljevalni in da si se ga moral uciti vsaj 2 leti. Ni nobene moznosti kot zacetni, ker vem, da je prejsnja leta bila ta moznost?
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 8. 2007
Kraj: primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 19. Sep. 2007 14:55

ojla punce!
tudi jaz grem čez dva tedna na turistico, saj se veselim, ampak se po eni strani malo bojim kako bo - če bi mo šlo, pa jeziki, pa vse ostalo! drgač sem že v srednji šoli na turistično hodila!punce napište mi kaj, tiste ki ravno tako greste na turistico in tiste ki tja že hodite!

lepo se imejte!
Maka82
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 9. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Maka82 » 21. Sep. 2007 21:47

caw!

jaz se pa vpisujem na podiplomski program Turizem na Turistici. In to neposredno v 2.letnik (ker mam univerzitetno stopnjo in je to glede na to, da je na Turistici ze bolonjski sistem, mozno). In moram izbrati izbirne predmete...pa cisto nobenega ne poznam, da mi pove, kateri so ok, kateri profesorji so nosilci in ali se splaca, ali je tezko, itd.
Pa vam kar nastejem predmete, ki jih imam za diferencialne in tiste, ki jih mislim vzet...pa bi ful prosila, ce mi lahko s kakrsnimikoli nasveti pomagate...vzeti ta predmet ali ne!

Diferencialni:
- Ekonomika turizma
- Organizacija in upravljanje turističnih struktur
- Metodologija in raziskovanje v turizmu
- Destinacijski management.

Izbirni:
- Management kakovosti v turizmu
- Mednarodni turistični marketing
- Projektno vodenje
- Korporativno upravljanje
- Regionalno planiranje
- Organizacijsko vedenje
- Turizem in prosti čas

Ful vam hvala za vse odgovore...probavam na ful forumih, pa noben ne odgovarja...

lp,
Maka
Talia*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Talia* » 23. Sep. 2007 8:44

Ej Maka kje si pa študirala oz iz česa diplomirala?
Ker jaz bi šla tudi na podiplomca na turistico za eno leto sam sem zdaj na faksu ki nima nič dosti veze s turizmom.Hmm..
Maka82
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Maka82 » 23. Sep. 2007 8:55

na fdv ...kulturologijo...
pol mas pa dve varianti ko se vpisujes neposredno v 2.letnik...ce si iz druzboslovnih, humanisticnih in podobnih smeri se lahko vpises na turizem - druzbeno-prostorska smer, ce si pa iz ekonomskih in podobnih smeri pa na organzacijsko neko smer.
pa na obeh variantah mas pol se 4 diferencialce za nardit...jih naredis tekom leta.

mas vse tud tam na netu napisano...ce te bolj podrobno zanima.
Talia*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Talia* » 23. Sep. 2007 9:02

ampak a se lahko iz kateregakoli 4letnega faksa upišeš na podiplomca na turistico za eno leto?
Maka82
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Maka82 » 23. Sep. 2007 14:11

ja ne pise direktno iz katerih faksov...ampak samo iz katerih smeri...npr: diplomanti ekonomsko-poslovne, organizacijske, družboslovne in humanistične usmeritve....

drugače pa imaš vse detajle na strani turistice, če pogledaš na razpis za vpis v podiplomski študijski program...je itak z rdečo označen...
*FaLLeN*AnGeL*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 8. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *FaLLeN*AnGeL* » 24. Sep. 2007 11:29

Mene pa neki zanima.. jz grem zdj u prvi letnik in si morm izbrat drugi tuj jezik. Ker sm mela u srednji šoli nemščino nej bi me dal na nemščino nadaljevalni lahko pa si izberem tud italijanščino začetni.
In glede na to, da mi nemščina res ful ne gre in da nimam pojma o italijanščini res ne vem kaj nej si izberem.
Zdej me pa zanima, če je res ful težko na nemščini na nadaljevalni? Al je bolš zame, da grem lepo od začetka italijanščino? Če mi zna kera svetovat bi bla ful hvaležna :)
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 24. Sep. 2007 13:56

jaz sem nemščino čisto izključila...pa sem jo imela prvi jezik v sš...sem menjala na angleščino prvega..ampak je angleščina kar težka..
drugega pa sem vzela italijanščino...učila se je nikoli prej nisem...vse greš od začetka...in če delaš sproti in sodeluješ..lahko prideš do lepih ocen...
jaz bi na tvojem mestu vzela itaijanščino...če nemščine ne maraš...
sama pač moraš vedet kateri jezik ti je bolj všeč...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 24. Sep. 2007 16:02

punce kaj pa smer mediacija v turizmu, ki ima vse tri jezike?jaz se nisem vedla kako odločit pa sem dala nemščino za nadaljevanje ker mi je v sredni še kar šla, italijanščino pa sem imela tud v srednji, samo smo imeli tako profesrco k nas ni nač naučila in sem se odločla da grem med začetnike!še najbolj fajn bi blo če bi bla pri obojem pri začetnikih!
me pa kar skrbi ker mislim da morajo bit jeziki kar težki!a mi lahko katera pove kako zgleda?
hvala!
*FaLLeN*AnGeL*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *FaLLeN*AnGeL* » 24. Sep. 2007 19:45

astra_mb napisal/-a:jaz bi na tvojem mestu vzela itaijanščino...če nemščine ne maraš...sama pač moraš vedet kateri jezik ti je bolj všeč...

Ooo hvala za pomoč :) . Ful si mi pomagala pr odločitvi in zdj sm se odločila, da bom kr italijanščino uzela, ker je res najbolš, ker greš use lepo od začetka pa tud jezik mi je ful ušeč. Nemščine pa res ne prenesem, ful mi ni lep jezik in se ga tud nikol nism hotla zares naučit, pač tok sm se kokr sm rabla za tisto trojko to je pa to. No res ti hvala, ker si mi pomagala :wink:
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 25. Sep. 2007 8:53

priporočam ti le maksimalno sodelovanje..in 100% udeležbo na predavanjih iz jezikov...ker se res splača...pa vso srečo.. :wink:
*FaLLeN*AnGeL*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a *FaLLeN*AnGeL* » 25. Sep. 2007 10:03

Zdele sm hotla it izbrat jezik in sm šele zdele vidla, da sploh nimam na voljo nemščine nadaljevalnega in italijanščine začetnega. Piše, da se oba jezika izvaja na nadaljevalni stopnji in sm se mogla tistga k ga bom izbrala učiti vsaj dve leti. Tko, da očitno nimam izbire in bom mogla met nemščino :(
Uporabniški avatar
UTRINEK
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a UTRINEK » 25. Sep. 2007 11:08

astra_mb hvala za nasvet!

samo me pa malo skrbi ta mediacija v turizmu, ker ima vse tri jezike!ja no sej ravno tko sem mela do zdaj v sredni šoli, ampak tukaj bo malo drugače!
Uporabniški avatar
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a astra_mb » 25. Sep. 2007 13:10

*FaLLeN*AnGeL* napisal/-a:Zdele sm hotla it izbrat jezik in sm šele zdele vidla, da sploh nimam na voljo nemščine nadaljevalnega in italijanščine začetnega. Piše, da se oba jezika izvaja na nadaljevalni stopnji in sm se mogla tistga k ga bom izbrala učiti vsaj dve leti. Tko, da očitno nimam izbire in bom mogla met nemščino :(

pol pa so z novimi programi najbrž nekaj spremenili...pri nas niso komplicirali...le če si se slučajno narobe odločil si posledice nosil sam...
je pa vse prenovljeno...katera smer pa si?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov