Študij: Turizem
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- 2good4u
- Debatorica
- Na forumu od: 5. 11. 2004
- Kraj: Celje
Mah tkole je....mam cel kup sošolcev iz srednje šole, ko hodijo tja....Enim gre dobr enim slabš. Dejstvo pa je, da je do sedaj dobla smao ena dobro službo ostali so pa k***c od ovce. Če ne misliš ostat na primorskem potem pozabi na ta faks in s svojim časom naredi kaj bol koristnega!
Npr na štajerskem koncu ne najdeš službe. Vem ker jo moj brat išče že dve leti...tudi njegova punca nič ne najde. Če pa že kej najde, lahk gre pa tud ena srednješolka s turistično delat v recepcijo al pa v agencijo. Men se zdi ta faks resnično izguba časa....
Se opravičujem vsem, ki tja hodite, ampak to je smao moje mnjenje....ko gledam moje prjatle in familijo kak so brezveze tja hodl in zdej nič nimajo in natakarje špilajo z visokošolsko izobrazbo. Izguba denarja in časa...
Npr na štajerskem koncu ne najdeš službe. Vem ker jo moj brat išče že dve leti...tudi njegova punca nič ne najde. Če pa že kej najde, lahk gre pa tud ena srednješolka s turistično delat v recepcijo al pa v agencijo. Men se zdi ta faks resnično izguba časa....
Se opravičujem vsem, ki tja hodite, ampak to je smao moje mnjenje....ko gledam moje prjatle in familijo kak so brezveze tja hodl in zdej nič nimajo in natakarje špilajo z visokošolsko izobrazbo. Izguba denarja in časa...
- bjonda
- Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 8. 2004
oj,.. tudi sama hodim na turistico, 2.letnik in 2good4u imaš prau kar praviš.. če hočeš it delat v tujino ni panike boš takoj dubu zaposlitev.. tukaj pri nas pa v resnici če hočeš delat v agenciji sploh nerabiš imet te izobrazbe, samo pač znanje tujih jezikov... glede turističnega vodiča tudi.. samo licenco rabiš in to je to.. tako da tudi brez te šole lahko delaš v turizmu brez problema.
je pa res da drugače šola ni slaba.. ker če te pač to zanima ti bo zanimivo tudi hodit na predavanja in vse.. sam pa je malo problem z zaposlitvijo.. čeprau se da dobit dobro zaposlitev, samo moreš bit vztrajen, ker prva služba sigurno nebo nevem kaj.. kasneje pa enkrat ko prideš not v to.. se že da dobit kaj boljšega.. oziroma če poznaš koga. pa je tudi odvisno kaj si želiš sploh delat v turizmu, na katerem področju..
je pa res da drugače šola ni slaba.. ker če te pač to zanima ti bo zanimivo tudi hodit na predavanja in vse.. sam pa je malo problem z zaposlitvijo.. čeprau se da dobit dobro zaposlitev, samo moreš bit vztrajen, ker prva služba sigurno nebo nevem kaj.. kasneje pa enkrat ko prideš not v to.. se že da dobit kaj boljšega.. oziroma če poznaš koga. pa je tudi odvisno kaj si želiš sploh delat v turizmu, na katerem področju..
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
saj tud z ekonomsko težko dobiš zaposlitev...ker jih je že ogromno..pa še je veliko takih šol...štejejo pač tudi izkušnje...poznam pa enih par, ki so šli iz turistice na direktorske položaje ali agencij ali hotelov...je pač tak, da vsi gledajo več ali manj tudi na izkušnje ne le na stopnjo...
je res, da šola sama po sebi res ni slaba...ampak se pa včasih res kake neuporabne bedarije predavajo..no..pa saj je najbrž povsod tako...
meni trenutno za kaka dva meseca študij miruje...imam ogromno drugega dela...bom pa po novem letu pridna pa bom vse not spravila.. potem pa počasi diploma...
je res, da šola sama po sebi res ni slaba...ampak se pa včasih res kake neuporabne bedarije predavajo..no..pa saj je najbrž povsod tako...
meni trenutno za kaka dva meseca študij miruje...imam ogromno drugega dela...bom pa po novem letu pridna pa bom vse not spravila.. potem pa počasi diploma...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
- curly me
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 11. 2006
mmm zakaj se mi zdi da vs velik tuki misl da edina zaposlitev k jo lahko dobis v turizmu je v turisticni agenciji? turizem ima enega najvecjih spektrov-sej to je osnovno znanje-ze to da se turizem povezuje tko z ekonomskimi kot neekonomskimi dejavnostmi mislm da dovolj pove. Trenutno je turizem v enem najvecjih razcvetov, ker si lahko privoscijo turizem tako revni kot nenormalno bogati sloji ljudi. Je pa seveda bit treba iznajdljiv, treba je se je non stop izobrazevati in pa v zadnjem casu ena najpomembnejsih stvari razumeti psihologijo turizma...ne vem a se to sam men zdi ampak pr ns preprosto studentje skoz sam neki jamrajo glede studija al kok je tezk al kok se ne da zaposlitve najdt medtem k povprecno usi studerajo tm do svojga 26leta, kar se men zdi grozn, ce se seveda tvoj fax traja 3 al 4 leta...
- aquarius
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 9. 2004
- Kraj: Ljubljana
Hm..tisti, ki ob študiju hodijo še v redno službo ali vzgajajo otroke ali pa preprosto preživijo po pol leta in še več v tujini, da si lahko plačajo ta študij po mojem lahko mal dlje delajo faks kot kšn redn študent v Ljubljani, k mu oči pa mamica vse prineseta k nogam. Pa da ne bo pomote , tudi ti študentje v povprečju porabijo 6 let za dokončanje 4-letnega študija.
Ne vem,katera je spraševala, bom pa vseeno povedala mojo izkušnjo.Preden sem šla na faks sem delala v bookingu ene letalske agencije-živa beda za malo dnarja. Sem šla na Turistico, zato da bom mela višjo izobrazbo in mi ne bo treba bit na prvi liniji s strankami in zdaj po letih študija, da denarja sploh ne omenjam sem pristala na istem. Kljub temu, da imam visoko izobrazbo. Zakaj?Ker te s tem faksom živ k.... ne jemlje resno.
Seveda je to samo moja izkušnja, upam da bo kdo lahko kaj bolj vzpodbudnega napisal..
Ne vem,katera je spraševala, bom pa vseeno povedala mojo izkušnjo.Preden sem šla na faks sem delala v bookingu ene letalske agencije-živa beda za malo dnarja. Sem šla na Turistico, zato da bom mela višjo izobrazbo in mi ne bo treba bit na prvi liniji s strankami in zdaj po letih študija, da denarja sploh ne omenjam sem pristala na istem. Kljub temu, da imam visoko izobrazbo. Zakaj?Ker te s tem faksom živ k.... ne jemlje resno.
Seveda je to samo moja izkušnja, upam da bo kdo lahko kaj bolj vzpodbudnega napisal..
- curly me
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 11. 2006
Z eno mejhno Slovenijo ma to veze, da...caki a nisi ti rekla da si hodila na Turistico da je turizem v razcvetu in da je Slo.zadnje case ena najbolj obiskanih drzav za cez viknd ture- pomeni vec turistov vec dela vec inkasa-res ne vem kaj ti je tukaj nerazumljivo...usi vemo da so v turizmu zmeraj potrebni delavci glede na timsko delo-kar pomeni toliko kolikor je nalog toliko je dela...
Glede tega kar si napisala da eni morajo delati, eni hodijo v sluzbe imajo otroke itn...jz sm lih misnla na te studente k jim starsi use placujejo al pa tut ne sej je usen, pa delajo tok casa fax...tega nikol ne bom razumela...
Glede turistice je pa tko...jz sm bla tut v tujini, tko da faxa ne bom na veliko prehvalila, ampak!!!...Turistica je edin fax, ki ti pusti veliko osebne svobode-pa ne mislm zdej prostega casa, ampak ti vedno dovolijo da imas svoje mnenje o doloceni zadevi, situaciji, ki ga je kot oni pravijo potrebno izraziti. Profesorji radi diskutirajo na predavanjih in nas k temu vzbodbujajo. Komunikacija pa ima v turizmu izreden pomen.
Turistica ima veliko moznosti, samo vecina studentov jih sploh ne pozna. Zato je potrebno na predavanjih zelo dobro poslusati in po predavanjih povprasati profesorje po moznih projektih, natecajih, solanju v tujini, ki se dogajajo...te projetki so mednarodni in tudi nagrajeni z denarnimi nagradami.
Pa se to...pri nas je navada, da ko studentje delajo, delajo nekaj ki nima blage veze z njihovim studijem, medtem ko v tujini ze vsi zacnejo delat na izkusnjah, ki jih bodo potem rabili, ko bodo iskali zaposlitev.Ne bom zdej rekla da bo vsak lahko dobil taksno zaposlitev, samo vem pa da turisticne agencije, podjetja vedno rabijo pomoc cez poletja in ce zaprosis toliko prej prides na pogovor bodo sigurno vzeli tebe, ki bi se rad nekaj naucil in bil del nekega tima ali skupine. Predvsem pa bi videli da si resen.
No tok o tej temi...lp
Glede tega kar si napisala da eni morajo delati, eni hodijo v sluzbe imajo otroke itn...jz sm lih misnla na te studente k jim starsi use placujejo al pa tut ne sej je usen, pa delajo tok casa fax...tega nikol ne bom razumela...
Glede turistice je pa tko...jz sm bla tut v tujini, tko da faxa ne bom na veliko prehvalila, ampak!!!...Turistica je edin fax, ki ti pusti veliko osebne svobode-pa ne mislm zdej prostega casa, ampak ti vedno dovolijo da imas svoje mnenje o doloceni zadevi, situaciji, ki ga je kot oni pravijo potrebno izraziti. Profesorji radi diskutirajo na predavanjih in nas k temu vzbodbujajo. Komunikacija pa ima v turizmu izreden pomen.
Turistica ima veliko moznosti, samo vecina studentov jih sploh ne pozna. Zato je potrebno na predavanjih zelo dobro poslusati in po predavanjih povprasati profesorje po moznih projektih, natecajih, solanju v tujini, ki se dogajajo...te projetki so mednarodni in tudi nagrajeni z denarnimi nagradami.
Pa se to...pri nas je navada, da ko studentje delajo, delajo nekaj ki nima blage veze z njihovim studijem, medtem ko v tujini ze vsi zacnejo delat na izkusnjah, ki jih bodo potem rabili, ko bodo iskali zaposlitev.Ne bom zdej rekla da bo vsak lahko dobil taksno zaposlitev, samo vem pa da turisticne agencije, podjetja vedno rabijo pomoc cez poletja in ce zaprosis toliko prej prides na pogovor bodo sigurno vzeli tebe, ki bi se rad nekaj naucil in bil del nekega tima ali skupine. Predvsem pa bi videli da si resen.
No tok o tej temi...lp
- ~ClaUdyKa~
- Komunikatorka
- Na forumu od: 18. 1. 2007
- Kraj: Idrija
Moj brat je letos, oz. junija 06 diplomiral na turistici-reden študij. Pravi, da je šola ful fajn, predavatelji tut super in, da mu je šola punudila veliko možnosti pri dodatnem izobraževanju.
Seveda pa je to tako, če te ta smer zanima, potem bo študij bil zakon, če pa se upišeš na ta faks za to, da se nekam pač upišeš, je pa brezveze, pol ti bo itak bedno.
Drugače pa tudi jst razmišljam, da bi šla po bratovih stopinjah...
Seveda pa je to tako, če te ta smer zanima, potem bo študij bil zakon, če pa se upišeš na ta faks za to, da se nekam pač upišeš, je pa brezveze, pol ti bo itak bedno.
Drugače pa tudi jst razmišljam, da bi šla po bratovih stopinjah...
- ca_t
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 8. 2005
- Kraj: Med oblaki :)
No, pa da malo obudimo to temo ...
Vem, da vas kar nekaj forumašic obiskuje Turistico, pa me zanima, kaj nameravate delati po študiju?
Zdej so prenovili študijske programe in nudijo 3 nove, pa se mi zdijo kar zanimivi. Fajn je pa tudi, da študiraš samo 3 leta in ne 4.
Gledala sem malo zaposlitvene možnosti in jih je veliko na različnih področjih. Turizem me že od nekdaj ful zanima, ampak sem si izbrala drug študij, ki mi je tud všeč. Zdej pa kolebam, al bi se vpisala še na turistico.
Kako je potem s to zaposlitvijo? Vem, da je možnosti veliko, ampak po drugi strani jih pa ni, če ne delaš ravno na naši obali. V Lj. najbrž ni toliko možnosti za zaposlitev s to šolo, ali pač?
No, povejte kej več.
Vem, da vas kar nekaj forumašic obiskuje Turistico, pa me zanima, kaj nameravate delati po študiju?
Zdej so prenovili študijske programe in nudijo 3 nove, pa se mi zdijo kar zanimivi. Fajn je pa tudi, da študiraš samo 3 leta in ne 4.
Gledala sem malo zaposlitvene možnosti in jih je veliko na različnih področjih. Turizem me že od nekdaj ful zanima, ampak sem si izbrala drug študij, ki mi je tud všeč. Zdej pa kolebam, al bi se vpisala še na turistico.
Kako je potem s to zaposlitvijo? Vem, da je možnosti veliko, ampak po drugi strani jih pa ni, če ne delaš ravno na naši obali. V Lj. najbrž ni toliko možnosti za zaposlitev s to šolo, ali pač?
No, povejte kej več.
- fatima
- Sramežljivka
- Na forumu od: 2. 8. 2006
- Kraj: Novo mesto
Nisem brala vsega, sam odgovor glede na tretji tuj jezik: ful se splača it na CJMK kjer daš 17.000sit za 60 urni tečaj kar je najcenejš kar sem najdla princip učenja majo ful dobr. www.cjmk.upr.si je stran. na turistici je predrago. na te cjmk se ti priznajo tri kt in maš po evropskih stopnjah a1 a2 b1 b2....
- Talia*
- Sramežljivka
- Na forumu od: 1. 8. 2007
jaz resno razmišlam da bi se zdaj v drugm roku prepisala na turistico in sicer iz ffja ker to sploh ni faks po mojem okusu
moti me edino ker je turistica vš in me zanima če je to res da bodo v bližnji prihodnosti izvajal tudi 4letni uni program?
kaj se bolje splača?izredno ali redno?predvsem kar se financ tiče. ker mislim da se bi denar za stanvanje in prevoz ki bi ga porabila pri študiju v portorožu izenačil s šolnino za izredni študij.
rada bi čimveč informacij. ste nasplošno zadovolni s tem faksom, slabe/dobre strani..?
hvala
lp
moti me edino ker je turistica vš in me zanima če je to res da bodo v bližnji prihodnosti izvajal tudi 4letni uni program?
kaj se bolje splača?izredno ali redno?predvsem kar se financ tiče. ker mislim da se bi denar za stanvanje in prevoz ki bi ga porabila pri študiju v portorožu izenačil s šolnino za izredni študij.
rada bi čimveč informacij. ste nasplošno zadovolni s tem faksom, slabe/dobre strani..?
hvala
lp
-
*Diar* - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 8. 2006
- Kraj: mb
mene pa zanima ta smer mediacija v turizmu..kako je z izbirnimi predmeti..ker sem brala da je kao drug tuj jezik tut na nadaljevalni ravni pa mi ni najbolj jasno kak je zdaj s tem..ker jaz mam v srednji drug tuj jezik špa in če so potem v tej smeri na turistici drugi tuji jeziki nadaljevalni potem sploh nima smissla da se vpišem?ve kdo kako je s tem?
-
Yummylicious - Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 2. 2005
- Kraj: Ljubljana
Za 2. jezik izbiraš samo med angleščino, italijanščino ali nemščino. Lahko imaš 3 jezike hkrati, vendar se 3. plača (okoli 90.000 bivših SIT), izvaja se pa samo, če je dovolj prijavljenih.
-
astra_mb - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 25. 8. 2005
*Diar* napisal/-a:mene pa zanima ta smer mediacija v turizmu..kako je z izbirnimi predmeti..ker sem brala da je kao drug tuj jezik tut na nadaljevalni ravni pa mi ni najbolj jasno kak je zdaj s tem..ker jaz mam v srednji drug tuj jezik špa in če so potem v tej smeri na turistici drugi tuji jeziki nadaljevalni potem sploh nima smissla da se vpišem?ve kdo kako je s tem?
španščine ni..lahko vzameš italijanščino...pa ni nadaljevalna....samo prvi jezik je nadaljevni..pa angleščina kot 2. jezik tudi..ita in nem pa ne...
jaz sem imela 1. nemškega...2. angleškega...pa sem sedaj vzela 1. angleščino pa 2. italijanščino...malo že moraš biti talent za jezike..ker ti to lahko fejst pomaga..
Zadnjič spremenil astra_mb, dne 24. Sep. 2007 13:58, skupaj popravljeno 1 krat.
...i still believe in your eyes...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov