Študij: Teološka fakulteta VS

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 18. Avg. 2008 1:43

gregalina napisal/-a:Prosim ne primerjite faxov med seboj, kr se jih ne da. Vsak fax ima svoje predmete, svoj način dela, svoje profesorje!!!!

Pa btw so duhovniki eni izmed najbolj razgledanih ljudi!! Pustite zdaj vaše domače župnike, da bote zdej vse v isti koš metal, če vam pr enmu kej ne paše :roll:

teologija je ful vredu štujij, sploh VSP....a bi bla o sošolcih raje tiho, kr tu je pa res katastrofa!!!! :eek: Najbolš, da se držiš čist za sebe in lepo sam opravljaš vse kolokvije in izpite in se ne vtikaš v zadeve (konflikte) drugih. :D

VSP je katastrofa za teologijo, IMHO.
Uporabniški avatar
gregalina
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 20. 3. 2007
Kraj: toti Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a gregalina » 23. Avg. 2008 18:52

^^ Zakaj?
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 23. Avg. 2008 22:33

gregalina napisal/-a:^^ Zakaj?

Stlačit tak študij, ki ga komaj spraviš v 5 let, na 3 leta...to je katastrofa za teološko znanost. :idea:
Uporabniški avatar
Styra
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Styra » 06. Mar. 2009 15:26

Ali kdo študira teologijo v MB??
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 06. Mar. 2009 16:59

V MB ni razlike, ker so isti profesorji kot v LJ.
Uporabniški avatar
Marlboro_gold
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 23. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a Marlboro_gold » 03. Maj. 2009 17:07

Kolegica se je tja vpisala. Sem videla da letos ni veliko prijavljenih.
Še kdo ki obiskuje ta faks, kako ste zadovoljni?
Hm... morda malo neumno vprašanje, ampak veeno. Ali imate tudi neverne sošolce, ste sami neverni? In pa, kaj si sploh lahko po poklcu s tem faksom ?! plače so najbrž slabe.
Se mi pa sicer zdi da ti ta fax da full razgledanosti ker je tko široko orientiran in v tem je njegova prednost v primerjaavi z drugimi,ki se bolj osredotočajo na eno samo stvar.
mavricijaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a mavricijaa » 03. Maj. 2009 18:24

Marlboro_gold napisal/-a:Kolegica se je tja vpisala. Sem videla da letos ni veliko prijavljenih.
Še kdo ki obiskuje ta faks, kako ste zadovoljni?
Hm... morda malo neumno vprašanje, ampak veeno. Ali imate tudi neverne sošolce, ste sami neverni? In pa, kaj si sploh lahko po poklcu s tem faksom ?! plače so najbrž slabe.
Se mi pa sicer zdi da ti ta fax da full razgledanosti ker je tko široko orientiran in v tem je njegova prednost v primerjaavi z drugimi,ki se bolj osredotočajo na eno samo stvar.

Sošolci so verni in tud neverni. Ne vem zakaj praviš, da so plače slabe, ker so plače takšne kakršno službo si najdeš in ker je to fax, ki ti da širino in lahko opravljaš različne poklice in je odvisno v kateri stroki se zaposliš. Omejitve res ni, ker je zanimanje za študij vsako leto manjše. :(
Se je tvoja kolegica vpisala dvopredmetno, enopredmetno bolonjsko ali magistrsko enovito, visokošolsko? Odvisno je kam se bo tvoja kolegica vpisala, ker je potem tudi težavnost različna.

Po poklicu si teolog in potem lahko delaš v Cerkvi (pastoralno delo) ali pa izven nje v kakšni čisto drugi stroki- npr. politika, novinarstvo, povsod kjer je zahtevana družboslovna izobrazba.

Če greš pa še naprej študirat podiplomca greš lahko pa za družinskega in zakonskega terapevta.
anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anca_kk » 03. Maj. 2009 19:45

kaj zdaj ko je povsod skoro bolonja, ali bojo možni prehodi na magister iz zakonske in družinske terapije in drugih dodiplomskih smereh?
Latika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 9. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a Latika » 04. Sep. 2010 21:43

...
Zadnjič spremenil Latika, dne 04. Sep. 2010 21:55, skupaj popravljeno 1 krat.
Latika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Latika » 04. Sep. 2010 21:54

mavricijaa napisal/-a:Po poklicu si teolog in potem lahko delaš v Cerkvi (pastoralno delo) ali pa izven nje v kakšni čisto drugi stroki- npr. politika, novinarstvo, povsod kjer je zahtevana družboslovna izobrazba.

Kje konkretno recimo? Meni se faks sam po sebi zdi zelo zanimiv, kje se dejansko zaposliti pa je nekaj čisto drugega... :?
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 04. Sep. 2010 22:19

A bo razpisan 3. rok na uni programu? Je sicer potrebno imeti splošno maturo, ali je dovolj poklicna + 5. predmet (psiha)? Nikjer ne zasledim teh podatkov!
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 22. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a tmis_ » 04. Sep. 2010 22:21

Marlboro_gold napisal/-a:Se mi pa sicer zdi da ti ta fax da full razgledanosti ker je tko široko orientiran in v tem je njegova prednost v primerjaavi z drugimi,ki se bolj osredotočajo na eno samo stvar.

To, da ti faks da ful razgledanosti in ne nekega konkretnega znanja je kao prednost? Lih to je največja slabost.
Latika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Latika » 04. Sep. 2010 22:25

Meni se zdi minus tega študija ravno v tem, da je preveč široko zastavljen, zaposlitev pa zelo ozko. Razen tega, da poučuješ verouk ali delaš v okviru Cerkve, ne vidim drugih možnosti zaposlitve, čeprav je od študentov ponavadi slišat, da je možno tudi kje drugje. Kje recimo (konkretno) pa ne zna noben povedat.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 04. Sep. 2010 22:32

*Gaja* napisal/-a:A bo razpisan 3. rok na uni programu? Je sicer potrebno imeti splošno maturo, ali je dovolj poklicna + 5. predmet (psiha)? Nikjer ne zasledim teh podatkov!

Sem 90% da bo tretji rok. In sem 100%, da je dovolj poklicna+ 5. predmet, ker gre ena moja znanka letos :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Latika
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Latika » 04. Sep. 2010 22:37

Ja, sprejeta boš ziher, ker ni ogromnega vpisa oz. sploh ni omejitve. :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov