Študij: Stuart Famul (šola uporabnih umetnosti)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 28. Jun. 2008 19:18

tko, zadnjič sm v temi pomoč spraševala za to šolo, zdej sm jo pa našla in si malo spletno stran pogledala ... zgleda kr zanimivo in razmišljam o tem da bi se naprej vpisala sem ... ampak me pa zanima še osebno mnenje od koga, ki že študira tam ... šolnina vem da je precej visoka, ampak je šola tudi tako dobra? :P
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 01. Jul. 2008 14:15

Men sam to ni jasno, a je to treba plačat in koliko??
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 30. 7. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Libido. » 01. Jul. 2008 14:28

ja sej sm napisala da je šolnina :) ... je pa 3400€ na študijsko leto ...
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 01. Jul. 2008 15:39

Koliko jaz razumem, to sploh ni akreditiran študijski program, se pravi da nimaš formalno priznane nobene izobrazbe. Meni se na prvi pogled zdi to kar nekaj :?
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
SSarchy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 9. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a SSarchy » 02. Jul. 2008 7:28

Tko kot Visoka šola za dizajn, mi je tudi tole absolutno predrago..
Zemlja je velika učiteljica tistim, ki ji znajo prisluhniti. Življenje se tu ne bo končalo, ne glede na to, kaj počne človeštvo. Zemlja bo ostala. Le človeštvo se bo vrnilo v nič, od koder je prišlo, razen če ne bomo spremenili svojih navad!
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 02. Jul. 2008 9:12

VŠD je zdaj vsaj normalen visokošolski študij, s katerim imaš potem priznano izobrazbo, pa mislim da je celo ceneje, tako da svetujem vpis tja
Houd de wereld tegen
Bunny.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Bunny. » 15. Feb. 2009 11:30

Ali katera obiskuje to šolo? Na netu sm prebrala da jo kr hvalijo. Zdej me pa zanima koliko časa traja pa če majo redni vpis pa koliko jih sprejmejo pa če je plačljiva? Tega nism nikjer zasledila.
kuverta
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 19. 2. 2009

Neprebrana objavaNapisal/-a kuverta » 19. Feb. 2009 11:49

Tud sama sem razmišljala o FS, vendar oni niso registrirani kot faks - nimaš formalne izobrazbe, vendar pa kot sem slišala, da baje se veliko naučiš. Ne vem, upam, da bo kdo na to temo kaj napisal, tudi sama bi rada vedela kaj več.
Aja, vpisnina je nekaj več kot 3.000 eur, ne vem pa točno koliko.
Lp
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 19. Feb. 2009 19:55

Bunny. napisal/-a:uporabnih umetnosti
Oksimoron.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Bunny.
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Bunny. » 19. Feb. 2009 20:09

Tko se šola imenuje.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 19. Feb. 2009 22:19

Ce lahko samo to komentiram:
Mahagonij napisal/-a:
Bunny. napisal/-a:uporabnih umetnosti
Oksimoron.

da tako ozkogleden pa ni treba bit. :) Tudi slika je uporabna - kot okras prostora, ali pac? Industrijskega designa in podobnih pa mi ni treba omenjat, ne.
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 20. Feb. 2009 9:34

pa spletni design, oblikovanje notranjih prostorov, svašta uporabne umetnosti obstaja:)
drugače se mi zdi, da je famul stuart že priznan tudi uradno, ali pa je v postopku. vem, da so delali na tem, da bi bli tudi uradno priznani.
poznam par ljudi, ki so tam hodli. šola je precej na izi, predvsem zaradi tega ker je čisto od posameznika odvisno kolko bo delal. lahko si non stop tam, obiskuješ raznorazne delavnice (super delavnice majo s priznanimi mednarodno pomembnimi mentorji), lahko si pa dvakrat letno na faksu.
nardiš v vsakem primeru. samo plačat morš.
se mi zdi, da je to šola za take, ki že malček vedo kaj bi v življenju in so nad zadevo res navdušeni, ta neobvezna stvar se zna hitro prelevit v 'ne hodim na faks sploh in ne delam nič'
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 20. Feb. 2009 12:09

floribunda napisal/-a:se mi zdi, da je to šola za take, ki že malček vedo kaj bi v življenju in so nad zadevo res navdušeni, ta neobvezna stvar se zna hitro prelevit v 'ne hodim na faks sploh in ne delam nič'
Kar se zna potem prelevit v "na razgovoru za sluzbo so se mi smejali v glavo". Ce faks spusca ljudi naeasy skozi, potem vsi diplomanti najebejo.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 20. Feb. 2009 17:40

jah, res mors sam delat na tem, da od takega faksa kej vn potegnes. najbrz raje vzamejo ljudi, ki so koncali ALUO, FA ali podobne fakse, kjer te učijo istih stvari, le da je težje prit na tak faks.
ampak je v splošnem, kar sem gledala program na famulu, to čisto fajn faks, kjer se vseeno lahko res dosti naučiš, kjer maš v šolnino vštet tudi ves material ki ga rabiš, kjer je računalniška učilnica dokaj sodobno opremljena (mi mamo na faksu za 30 ljudi na razred ene predpotopne kompe, s 512rama in ekrani, ki sploh nimajo barv, ker so tok stari (vse barve majo se en cuden gray cez:)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov