študij: sociologija in interdisciplinarno družboslovje mb
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Legally_blond - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 11. 2006
...
Zadnjič spremenil Legally_blond, dne 08. Feb. 2012 18:44, skupaj popravljeno 1 krat.
-
v-e-s-n-a - Cosmopsiho
- Na forumu od: 10. 5. 2010
Poglej na spletni strani VPISne službe UM (http://vpis.uni-mb.si) pod "poglavjem" ANALIZE.
Tam ti piše za vse Fakultete UM in vse študijske programe omejitev za zadnja 3 leta.
Tam ti piše za vse Fakultete UM in vse študijske programe omejitev za zadnja 3 leta.
-
BlackDahlia - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 1. 2011
Ne veliko, kot si lahko pogledaš. Je pa to daleč od perspektivnega študija, ki ima samo zanimiv nabor predmetov, na koncu pa si lahko kariero ustvariš na Zavodu za zaposlovanje. Če ti je pomembno samo to, da greš na filofaks, pojdi, ampak ne se potem po končanem faksu čudit, zakaj ne dobiš zaposlitve.
- sirova štručka
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 9. 12. 2009
...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 17:46, skupaj popravljeno 1 krat.
-
BlackDahlia - Komunikatorka
- Na forumu od: 26. 1. 2011
Nein. Razmišljam pa o podiplomcu na epf-u.
-
Savannah - Komunikatorka
- Na forumu od: 17. 5. 2009
A je res tak problem z zaposlitvijo, ali so to spet neke domneve iz glave ali nepreverjene informacije? Je kdo, ki dejansko študira tam?? Kolikor sem gledala gre za bolj novi program, me pa zelo zanima, zato sem ga napisala na 1. željo
- Mahagonij
- Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: LJ
Ker lahko zahvaljujoc bolonjcu izbiras predmete je kar vsak studij na FDV interdisciplinarno druzboslovje, saj lahko sociolog oprablja predmete iz kulturologije ali pa druzboslovne informatike.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
- Katika298
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 3. 2011
Pozdravljene/pozdravljeni!
Ta študij vam resnično priporočam, ker vam bo odprl številna obzorja in boste nad vsem kar veste zdaj prav presenečeni, da vse le ni tako kot si predstavljamo. Program vsebuje nekaj osnovnih socioloških predmetov (npr. Obča sociologija, Sociološke teorije, Metodologija, Sociološke analize itd.) in nekaj interdisciplinarnih področij (npr. Uvod v ekonomijo, Antropologijo, Psihologijo, Tuj jezik-angleščina itd.). O tem programu nimam reči kaj slabega! Profesorji so enkratni. Ena izmend najprepoznavnejših je dr. Vesna Vuk Godina katera vas bo s svojimi predavanji popolnoma prevzela. Glede zaposlitve pa tako ... kot sami vese nič ne pade z neba! Glede na sedanje situacije v družbi lahko pričakujemo velik porast iskanja sociologov, saj smo mi edini, ki lahko družbo kaosa spravimo v družbo reda. V glavnem priporočam ta študij, ki bi ga po mojem moral obiskovati vsak študent! Če vas zanima še kaj drugega pa kr na dan z besedo =).
LP.
Ta študij vam resnično priporočam, ker vam bo odprl številna obzorja in boste nad vsem kar veste zdaj prav presenečeni, da vse le ni tako kot si predstavljamo. Program vsebuje nekaj osnovnih socioloških predmetov (npr. Obča sociologija, Sociološke teorije, Metodologija, Sociološke analize itd.) in nekaj interdisciplinarnih področij (npr. Uvod v ekonomijo, Antropologijo, Psihologijo, Tuj jezik-angleščina itd.). O tem programu nimam reči kaj slabega! Profesorji so enkratni. Ena izmend najprepoznavnejših je dr. Vesna Vuk Godina katera vas bo s svojimi predavanji popolnoma prevzela. Glede zaposlitve pa tako ... kot sami vese nič ne pade z neba! Glede na sedanje situacije v družbi lahko pričakujemo velik porast iskanja sociologov, saj smo mi edini, ki lahko družbo kaosa spravimo v družbo reda. V glavnem priporočam ta študij, ki bi ga po mojem moral obiskovati vsak študent! Če vas zanima še kaj drugega pa kr na dan z besedo =).
LP.
- Džeki
- Cosmofrik
- Na forumu od: 7. 2. 2010
Savannah napisal/-a:A je res tak problem z zaposlitvijo, ali so to spet neke domneve iz glave ali nepreverjene informacije? Je kdo, ki dejansko študira tam?? Kolikor sem gledala gre za bolj novi program, me pa zelo zanima, zato sem ga napisala na 1. željo
Za vse družboslovce je velik problem najti zaposlitev.
- Ayria
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 3. 2011
Hej.
Glede študija sociologije in interdisciplinarnega družboslovja je tako; študij je zanimiv - je dovolj različnih predmetov, da ti ne postane dolgčas
Študij ni pretirano naporen z izjemo nekaterih predmetov (antropologija ipd. ).
Nekaj profesorjev je super, nekaj pa je tistih 'malo manj super' - le kje pa ni tako?
Organizacija je takšna, kot se za FF spodobi - kar pomeni, da je ni. To sicer ni povezano samo s tem programom, ampak z vsemi, ki jih izvajajo na FF Mb, je pa izjemno moteče; ko se zgodi, da imaš 4izpite na isti dan, 2 ob 8ih in 2 ob 9ih, pa ti ''nihče ne zna pomagat'', si pač pomagaš sam - v kolikor zmoreš.
O zaposlitvi po tem študiju so že ostali ugotovili kako in kaj; slabo kaže.
V 1.letniku ob vpisu bote slišali stvari kot so: vi ste Creme de la creme, imate širši spekter znanja od druih sociologov, zaposlitev ne bo problem.
V 2.letniku vam bodo v nekem trenutku rekli: no, saj vete, da bote malo težje dobili zaposlitev, ane?
V 3.letniku bote slišali: vi ne boste dobili službe.
Če povzamem; študij bi bil super izbira, v kolikor bi na koncu imel kakšne možnosti za službo. Pa žal ni tako
LP
Glede študija sociologije in interdisciplinarnega družboslovja je tako; študij je zanimiv - je dovolj različnih predmetov, da ti ne postane dolgčas
Študij ni pretirano naporen z izjemo nekaterih predmetov (antropologija ipd. ).
Nekaj profesorjev je super, nekaj pa je tistih 'malo manj super' - le kje pa ni tako?
Organizacija je takšna, kot se za FF spodobi - kar pomeni, da je ni. To sicer ni povezano samo s tem programom, ampak z vsemi, ki jih izvajajo na FF Mb, je pa izjemno moteče; ko se zgodi, da imaš 4izpite na isti dan, 2 ob 8ih in 2 ob 9ih, pa ti ''nihče ne zna pomagat'', si pač pomagaš sam - v kolikor zmoreš.
O zaposlitvi po tem študiju so že ostali ugotovili kako in kaj; slabo kaže.
V 1.letniku ob vpisu bote slišali stvari kot so: vi ste Creme de la creme, imate širši spekter znanja od druih sociologov, zaposlitev ne bo problem.
V 2.letniku vam bodo v nekem trenutku rekli: no, saj vete, da bote malo težje dobili zaposlitev, ane?
V 3.letniku bote slišali: vi ne boste dobili službe.
Če povzamem; študij bi bil super izbira, v kolikor bi na koncu imel kakšne možnosti za službo. Pa žal ni tako
LP
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]