Študij: Sociologija (FF, FDV)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

jovy*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a jovy* » 05. Okt. 2011 18:47

Živjoooo :)
Sem brucka na FF-ju in sicer sociologije (ja, še ena družboslovka) :) :P
Zanima me a so kšni sociologi tle, kr mi je blo čudn d ni nobene teme (al sm tok slepa, d sm jo spregledala? :D )
Informacije vseh vrst so dobrodošle (o predavateljih, izpitih itd.) karkol vam pade na pamet. :) :D

Hvaaaalaaa

:razz:
Uporabniški avatar
flesherka_
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 3. 2008
Kraj: maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a flesherka_ » 06. Okt. 2011 7:16

LJ al MB?
ONCE YOU GO PINK, YOU NEVER GO BLING...
jovy*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a jovy* » 06. Okt. 2011 9:03

Ljubljana :) :)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 06. Okt. 2011 9:13

Milica Antič Gaber je zmaj.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 06. Okt. 2011 12:21

^^Hahahaa :D men je bla pa ona fajn. Letos jo mam spet, mgoče je kej bl zmajska zdj. :D
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 07. Okt. 2011 7:32

M.A.G. je najboljša profesorica na sociologiji, sociologija spola pa najbolj zakon predmet!!

ampak ja, v prvem letniku zna pa bit zmaj. ampak to, kar se boš za njen predmet naučila, boš potem znala vsa leta študija!! in ti bo tud velik pomagalo.

drgač pa, boš sama vidla kako je na sociologiji. osebno se na svoji drugi smeri, zgodovini, počutim velik boljše. je pa res da sem še po starem sistemu, ne po bolonjskem.
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
jovy*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a jovy* » 07. Okt. 2011 8:22

Heh, sm slišala zanjo, ampak sej tu je fax, morš znat.. ni kej :) :)

Mene je soca zmer zanimala, tud u srednji šoli mi ni biu problem brat tiste silne tekste in pisat eseje itd., mal me statistika zdej skrbi, ampak upam da bo :)
Pisala sm tud zarad tega kr sm se pogovarjala z starejšimi kolegicami, ki so soco sicer padle ampak so me na uso moč prepričevale d je ful težka, d se jo ne da narest, d si čimprej zamenjam smer in blabla.... ceu dan so mi filale glavo, dear god, pa ni čudn d sm se mal ustrašla :?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *mala* » 07. Okt. 2011 8:26

Poznam par ljudi, ki to študirali- dvopredmetno sicer. Pa jim je drugi predmet vedno delal več problemov, medtem ko sociologija sploh ne.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
jovy*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a jovy* » 07. Okt. 2011 10:43

:) to pa itak odvisno od osebe. :)
Jst se bom potrudla n obeh smereh, pa bom vidla kku bo :D
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 07. Okt. 2011 18:22

jovy* napisal/-a:Heh, sm slišala zanjo, ampak sej tu je fax, morš znat.. ni kej :) :)

Mene je soca zmer zanimala, tud u srednji šoli mi ni biu problem brat tiste silne tekste in pisat eseje itd., mal me statistika zdej skrbi, ampak upam da bo :)
Pisala sm tud zarad tega kr sm se pogovarjala z starejšimi kolegicami, ki so soco sicer padle ampak so me na uso moč prepričevale d je ful težka, d se jo ne da narest, d si čimprej zamenjam smer in blabla.... ceu dan so mi filale glavo, dear god, pa ni čudn d sm se mal ustrašla :?

Pr statistiki samo pač sodeluj in bo. Mah men so tud tečnaril s tem kako je težka, sj je "težka"-meni sicer ni bla v prvem letniku, v drugem letniku pa, ampak te govorice itak širijo tisti, ki bi mel vse nrjeno s tem, da preberejo mal obnove tekstov in to je to :roll: pač brat in razumet moraš literaturo.. Če te res zanima sociologija in si pripravljena delat, bo vse ok. Pri meni sta obe smeri recimo, da relativno enako težki, samo statistika je pri soci preceeeeeeej lažja kakor na pedagogiki..+ metodologijo smo mel, ki je npr. pr soci sploh ni.
Pač lahk ti svetujem, da v prvem letniku se je vredno pomatrat za Uvod v soco1,2, uvod v soc.kulture 1,2, ostalo pa se nrdi kr lahko.. Sicer uvod v soco vrže večino študentov z enega razloga- preveč literature, folk ne bere in potem na izpitih bluzi. Pač tko ne gre.

In če se ti bo zdel prvi letnik "težak", se sploh ne vpisuj v drugega, ker je 10x "težji" :) zdj mate še luštno snov..v drugem je literature PREVEČ, veliko komparacij, zgodovina kapitalizma/socializma/komunizma/izm/izm/izm :) tud zgodovina o znanosti vesolja, celo biologije heh aaaaablablabala. Pač res je ogromn snovi zgoščene..ampak se tud da :) ker je luštno! :D kšnih par predmetov pa pač..potrpiš. :)
Osebno mi je ta študij ful všeč, ga bom definitivno nadaljevala še na mag stopnji.. Glede vse te "težavnosti" pa pač res vse leži v tebi, če boš hotla, boš nrdila.

Aja pa! BERI HARALAMBOSA :D brez te tonske bukve pač ne gre.
+ Marx ti bo totalno dopizdil že v prvem, kaj šele v drugem letniku
+ Althusserjeve ideološke aparate preberi 50x :)
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 07. Okt. 2011 22:56

MissBitch napisal/-a:M.A.G. je najboljša profesorica na sociologiji, sociologija spola pa najbolj zakon predmet!!
Pisanje prostih spisov kako si boga ker si zenska in demagogija ter izkrivljanje slabo narejenih raziskav ni akademska znanost. Sociologija ni znanost in zgleda tudi nikoli ne bo, ker studentje ne samo tolerirajo take packarije od predmetov ampak so celo navduseni.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 22. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a floribunda » 07. Okt. 2011 23:04

spet en naravoslovec, ki je požrl celo pamet tega sveta :roll:
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 07. Okt. 2011 23:37

Eh. :) Od kdaj pa se jemlje mnenja ljudi, ki sploh nimajo pojma o zadevi o kteri govorijo, niso nikoli bili na zadevi o kateri govorijo, niti ne poznajo nikogar, ki bi o zadevi kaj vedeli, ampak vlečejo stvari iz riti(vse to se da razbrat iz tega kratkega, čudovitega in nadvse razgledanega komentarja ja), resno? :P Since never. Moving on.
Uporabniški avatar
MissBitch
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 7. 2004
Kraj: *med zemljo in zrakom*

Neprebrana objavaNapisal/-a MissBitch » 08. Okt. 2011 5:50

@mahagonij: najprej preberi nekaj literature za njen izpt, nato se bova pogovarjala naprej. :) do takrat je za moje pojme nesmiselno.

evelyn ti si sklepam soc. kulture? ker na soc nismo imeli bajdove in njene biologije. (razen če je na bolonjcu kaj drugače...ne vem)

jovy, sociologija je lušna za študirat. jaz nisem govorila o predmetih, le te se da narediti, samo brati je potrebno. veliko. predmeti so men večinoma zanimivi. no, maš kakšne take, da bi si raje pustila vrtati v koleno, kot pa jih ponovno delala. je pa vzdušje na oddelku tisto, ki meni ne paše. očitno nisem "tipičen" sociolog.
drgač pa, srednješolska sociologija je komajda osnova, pa še to bolj slaba, za študij sociologije. in kot je rekla evelyn, čimprej naštudiraj marxsa. zelo!! :)

statistika je dostu u izi, magari semk odlačala 3 leta, prej kot sem jo šla dejansko naredit. nato pa v prvo, z 9.
...when it comes to the love, even the devil himself has a soul...
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 08. Okt. 2011 9:37

Ne, sm dvopredmetno soc. Biologije smo kr nekej obdelal pri Vogrincu :D sj je blo luštn :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov