Študij: Sociologija (FF, FDV)

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

Neprebrana objavaNapisal/-a Mahagonij » 08. Okt. 2011 17:26

..Evelyn.. napisal/-a:Eh. :) Od kdaj pa se jemlje mnenja ljudi, ki sploh nimajo pojma o zadevi o kteri govorijo, niso nikoli bili na zadevi o kateri govorijo, niti ne poznajo nikogar, ki bi o zadevi kaj vedeli, ampak vlečejo stvari iz riti(vse to se da razbrat iz tega kratkega, čudovitega in nadvse razgledanega komentarja ja), resno? :P Since never. Moving on.
Dej da si ne bos kej spahnila v glavi od pametovanja kje sem jst bil in kaj sem videl in koga jst poznam, ki o teh stvareh kaj ve. To, da ti ne znas prepoznat sovinizma, ko ga vidis je zate poklicna sramota, sramota je pa tudi za akademsko srenjo da se ta sovinizem dopusca. In ti bos meni pridigala o razgledanosti lol, ti bi morala te stvari sama od sebe opazit, v koncni fazi je to tvoje podrocje. Ko bi jst isto predaval in samo zamenjal besedi zenska in moski bi mi predavanja ukinili v enem tednu. Mislim da to pove vse. Ko bi imela vsaj tok jajc, da bi celo zadevo poimenovala Sociologija feminizma.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 4. 4. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 08. Okt. 2011 17:54

Sploh se ne mislim spuščat na tvoj nivo, nekako nism tak človek da bom kurcala in pljuvala čez stvari o katerih nič ne vem, zato ne solim pameti strojnikom, informatikom, matematikom etc, nekateri ljudje pa pač svoj ego filate z random bedarijami, ki vam padejo na pamet, čeprav je dejansko vse "iz riti povlečeno", ne pa iz dejanskih izkušenj in znanja.

Predmet ni feministično usmerjen, bistven koncept je družbena obravnava spola in fizičen spol, verjel ali ne, celotna poglavja so namenjena tudi moškim OMGZ. Sploh pa tudi, če bi CEL PREDMET bil FEMINISTIČEN, bi vseeno bilo povsem normalno OB VARIACIJI DRUGIH PREDMETOV, KI TO NISO.

In v nobeni opciji nism feministično usmerjena, da bi dajala prednost obravnavi ženskega spola ali spregledala šovinizem, kakor si rekel, ampak verjel ali ne, to področje je velik del družbe in sociologija ga obravnava in ga mora obravnavat, prej si ti šovinist, ker vedno in povsod spodkopavaš karkoli, ki bi se morda nanašalo na stanje žensk v pretekli ali moderni družbi.

In ja, zmoti me, ko se ubistvu "krnekdo" spravi na nekaj, o čemur dejansko res nič ne ve(in se to ne nanaša samo na sociologijo). To pove dosti o človeku. In mogoče si že sam kdaj to občutil, ko je kdo pametoval čez stroko v kateri si ali pa o stvari, o kateri imaš ti dejansko kaj pojma, on/a pa ne. Je pač absurdna situacija, če pa si dejansko obiskoval ta študij, bil na predavanjih, bral literaturo in iz osebnega mnenja izvil svoje čudovito mnenje, se ti pa opravičujem. Ker različna mnenja cenim, mnenj, ki so pa pametovanje brez podlage pa pač ne.
It was forever..but it didnt last long..
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 10. 5. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 10. Okt. 2011 7:46

v letih študija sociologije sem se največ učila za samo 2 izpita: v prvem letniku za Občo soc pri Antički in nato pri Bajdovi.
Vse ostalo je bil en sam hec....
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 10. Okt. 2011 9:04

Močnik ti je bil hec? ktera generacija pa si?
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a candy. » 10. Okt. 2011 11:16

Kako pa je pri Globalni kulturi (Ksenija Vidmar Horvat)? :)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 10. Okt. 2011 11:33

Močnik hahaha....kira pojava. Bila na njegovem prvem predavanju, to je bilo pa tudi vse. Če se prav spomnim, je bilo dovolj, da sem pri njem naredila seminarsko nalogo. Ali pa smo plonkali na izpitu...nekaj od tega je definitivno bilo, ker se ne spomnim, da bi se učila njegova natolcevanja, še manj, da bi brala vseh tistih 50 knjig, ki jih je predpisal.
Uporabniški avatar
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a ..Evelyn.. » 10. Okt. 2011 12:34

Aja :x no ja hm, pri enemu njegovemu predmetu baje da res moraš naest seminarsko(to imajo enopredmetni), pri dveh, ki smo jih mi imeli v drugem letniku pa ja, moraš prebrat 50 knjig :D sta njegova izpita bla 10x težja od kterekoli Obče soc, študentov, ki so popadali letnik ravno zaradi njega pa tudi precej.
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a *Gaja* » 10. Okt. 2011 19:47

je katera na sociologiji in interdisciplinarnem družb. v mb? obstaja tudi izredni študij in koliko je šolnina? nikjer ne zasledim tega podatka.
Uporabniški avatar
Anjeske
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 13. 1. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a Anjeske » 10. Okt. 2011 21:54

Ou Yeah, sociologi :D Milica ni zoprna, samo visoka pričakovanja ima :) V bistvu je ona še najbl prjazen prfoks na oddelku (če si med oceno je še vedno zaključila navzgor plus parim nam je dala pol izpita še enkat za pisat, k bi nas vsak drug avtomatično vrgu...).

Najbl na živce mi pa gre Močnik (joj, k se res morm končno znebit teh diskurzov 1, pa še tastar program sem..).

Sicer pa lušten, pa ne pretirano težak študij :)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objavaNapisal/-a v-e-s-n-a » 11. Okt. 2011 7:07

Jaz sem bila dejansko na soc. kulture: oboževala predavanja prof. Vidmarjeve in Škamperleta.

Pa asistent Milice Antič Gaber mi je šel blaznoooooooo na živce! :mad: kaj je bil že: Gorazd Kovačič
*Lucy*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 15. 7. 2010

Neprebrana objavaNapisal/-a *Lucy* » 11. Okt. 2011 15:00

evo jz pa ponavlam letnik in sicer sociologija + bohemistika. Milica je zmaj in me je vrgla na zadnem jesenskem roku zarad enga vprašanja kjer po njeno nism bla dost natančna (pa res sem se razpisala), tist njen asistent je pa sploh neka čudna pojava. jovy, sem vidla urnik, katastrofa. mate Milico u enem semestru kar smo mi mel lani razdeljen na dva semestra....se mi kr mal smilte...pa jeffsa (enga bolših prfoksov) na žalost nimate več, kar je velika škoda. drugače pa je sociologoija kr fajn študij :) če boš rabla kšne zapiske itd. pošl ZS pa se zmenmo :)
jovy*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 5. 10. 2011

Neprebrana objavaNapisal/-a jovy* » 11. Okt. 2011 21:58

Waaaau, kok ste se razpisal! Res vam ful hvala :)

Lucy, ja urnik je katastrofa, tak pa je zrd tega kr Tina gre naslednji semestr nevemkam in sta e zamenjali z Milico... v tem semestru mamo skor sam njo, u drugem pa skor sam Milico... res juhej! :)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov