Študij: Socialno delo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Aemene
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 9. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Aemene » 29. Jul. 2005 9:52

Kar se tiče izpitov, sem sama v prvem letniku nabavljala veliko materiala (skript, knjig), za katerega so rekli, da je obvezno, zapravla kr nekaj denarja, na koncu pa knjige nisem niti odprla. V drugem letniku sem počasi s tem nehala, v tretjem pa sem nabavla samo stvari, za katere sem bla res 100% prepričana, da jih bom pogledala (to so bili kaki zapiski ali pa res kratki povzetki kakšne literature/zakona).
Odvisno je od predmeta do predmeta in tudi od tebe same, kaki tip si (to pomeni koliko se ti bo dalo učit in koliko boš dejansko imela časa na razpolago za določen predmet). V fotokopirnici na faksu se da dobit veliko materiala od prejšnjih generacij (stari izpiti, povzetki knjig, predavanja...), tako da si s tem lahko zelo pomagaš. samo znajt se je malo treba.

Kar se pa tiče samih kolokvijev pa se tudi razlikuje od predmeta do predmeta. Pri nekaterih predmetih lahko z večimi kolokvijih narediš izpit (to pomeni, da namesto, da imaš izpit junija, narediš več manjših izpitov do junija). Pri nekaterih predmetih je kolokvij pogoj za izpit, pri drugih pomeni, da če narediš kolokvij imaš pol na izpitu plus točke ali pa manj snovi; kadar pa imaš več kolokvijev pa je tudi možno da je prvi pozitivno opravljen kolokvij pogoj za drugega, drugi za tretjega...ali pa se pogleda povprečje vseh kolokvijev. Vsekakor pa se splača it na kolokvije (na obvezne itak moraš it, pri neobveznih pa se sama odločiš).

Lp! :wink:
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 3. 2005
Kraj: trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 29. Jul. 2005 17:59

o,hvala. to mi bo mogoč velik pomagal. ja sej, jz nočm brezveze zapravlat dnara. jah, učit se mislm tok da bom nardila dobr kar se da, brez pretiravanja. itak mislm sam do diplome pridt.

in je velik predmetov nujnih za hodt na predavanja? ka ti si hodla na telovadbo? men to niti ne diši kej preveč.
Uporabniški avatar
Yanc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Yanc » 23. Avg. 2005 10:26

je ktera letos vpisana na izredni študij?? al pa redni..javi se mi :)
Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
Uporabniški avatar
Yanc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Yanc » 10. Okt. 2005 11:12

no pa se je zacelo :)
men je kr vsec..profesorji so ql..sploh flaker..kr nekaj, tip je cist odpicen ne ;) hehe..no pa veselo na delo :)
Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 28. 8. 2004
Kraj: Za gorami

Neprebrana objavaNapisal/-a Heilie » 14. Okt. 2005 16:04

Jst sem že tudi tretje leto na FSD in sem kar zadovoljna...čeprov bom tko rekla..kokr me stvari zanimajo in to so predavanja v večini boring in jih ne obiskujem, medtem ko so vaje obvezne in nekatere dokaj zanimive.

Faks pa res ni težek...jst ga delam čist v izi s tem da se vedno učim šele pred izpiti in v 90% ne hodim na predavanja!

Kr brez strahu...vse je ql in dost se da zmenit. Mislim da je FSD eden najbolj človeških faksov v lj...no razen neprijaznosti v referatu :wink:
Uporabniški avatar
pikovita
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pikovita » 15. Okt. 2005 11:56

aaam sm tud jst razmišlala o tem faksu, sam me še bolj veseli faks socialna pedagogikaa morde kera hod na ta faks?kr tukile sprašujem, da ne bomo spet novo temo odpiral po nepotrebnem:)
Uporabniški avatar
Zvezdica007
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Med zvezdicami...

Neprebrana objavaNapisal/-a Zvezdica007 » 16. Okt. 2005 19:55

Koliko pa stane izredni študij? Ali je veliko seminarskih nalog oz. so obvezne za izredne študente? Jst bi full šla na vzporedni študij (mogoče veste kakšni so pogoji: vrjetno gledajo na povprečje ocen), ampak ne vem, če bi mi zneslo... Samo glede na to, da pravite, da ni tako težko... Bom razmislila :).
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 22. Okt. 2005 11:51

jah,men je kr zanimivo ja. flaker pa stritih najbolš. že tko mam rada psiho. zdj bom zard prakse mankala na kakm predavanju nekit tedensko, sma mislm da ne bom nč zamudila. sociologija se mi pa zdi strašno dolgočasna.
športna je fajn k hodm na fitnes.
vaje so dobre, zanimive res.

ful je zanimivo a poleg tega čudno soc.kulturno delo k lutko delamo pa take.

a ktera ve kak poteka kolokvij iz prostovolnega dela? baje je to kr tako, da ni resno, da se ne ocenjuje. tisto revijo smo mela za prebrat. v pondelk piušemo.
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Heilie » 22. Okt. 2005 12:44

amyZ napisal/-a:a ktera ve kak poteka kolokvij iz prostovolnega dela? baje je to kr tako, da ni resno, da se ne ocenjuje. tisto revijo smo mela za prebrat. v pondelk piušemo.

Kr brez panike.Mi smo pol kr nekaj v skupinah delal. Nč težkega res.

Drugač pa punce kmal boste ugotovile, da se vam RES ne splača hodit na vsa predavanja. Če ti je dolgčas in nezanimivo ne iti (pr soc itak ne bo nč od predavanega na izpitu). Jaz ne hodim na 90% predavanj pa z lahkoto delam kr se da vse lepo iz literature naučit. Itak nč ne odneseč če sploh nisi zbran, da bi poslušal.
Uporabniški avatar
amyZ
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a amyZ » 23. Okt. 2005 10:50

am, a pol bo sigurn ta kolokvij sam kr tko tko da je? kao da bomo odgovarjal na vprašanja en od druzga?? tista tri k mormo prpravit. jz mam vprašanja že napisana in odgovore :)
k se mi ful ne da učit. pa itak bo sma iz njegovga članka mnde. vsaj upam.

ma sej je kr vredi vse skupi ja. sociologija pa itak da je bedna.upam da res ni nč od predavanja na izpitu k učas tip kr nekam zaide.
Uporabniški avatar
*ange|*
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 8. 2005
Kraj: Tam nekje =)

Neprebrana objavaNapisal/-a *ange|* » 24. Okt. 2005 19:12

pikovita napisal/-a:aaam sm tud jst razmišlala o tem faksu, sam me še bolj veseli faks socialna pedagogikaa morde kera hod na ta faks?kr tukile sprašujem, da ne bomo spet novo temo odpiral po nepotrebnem:)

js sm tut razmišljala dost o socialni pedagogiki...a gre katera tam?
Nema me vise u tvom krevetu na to nisi racunao i da si konacno u srcu mom mesto izgubio...
Uporabniški avatar
pikovita
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 14. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a pikovita » 25. Okt. 2005 19:53

Jochie napisal/-a:moja bivsa je na socialni pedagogiki...zahteva reden studij, je ogromno seminarskih....pa sosolke so se kar po tekocem traku razsle s fanti, nazadnje sem se jaz odletel...
to je faks, kjer ti odprejo glavo, potegnejo ven vse probleme, ki jih imate in ste jih zaprle v dno duse, potem pa morate te probleme resit oz. se z njimi soocit, kajti ce same s seboj nimate poslihtanih stvari, ne boste mogle resevati problemov drugih... najveckrat slisana beseda od bivse je "refleksija". na vsako stvar so morali pisati refleksijo...
so pa drugace odnosi na relaciji student-profesor topli. med seboj se tikajo in klicejo po imenih.

kakorkoli, zelim vam dobro izbiro in veliko uspehov pri studiju.

wiii zdei si me pa tok navdušu!! hudiča no...že tko mi same neumnosti šopajo po glav, pol me bojo pa še tam zmešal :rofl:
še kdo na socialni pedagodiki?[b]
...ples je izziv, iskanje sebe v prostranstvih, hlastanje po lepoti giba, pospeševanje ritma, borba s časom in svoboda v absolutnem...
Uporabniški avatar
Heilie
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Heilie » 29. Okt. 2005 16:52

Jst mam pa en velik problem okoli štipendij...

Obiskujem Fakulteto za socialno ndelo in sicer 3. letnik. Za Zoisovo štipendijo nisem bila izbrana, republiško ne morem dobiti (finance), kadrovskih pa za moj poklic ni razpisanih (vsaj za mojo regijo ne).

In me zanima če kdo kaj ve za določen študij, če je sploh razpisana kakšna štipendija? Ima kdo s te smeri štipendijo in kako je do nje prišel?

Zelo dolgo že iščem informacije in do njih ne pridem. Hvala za vse odgovore in pomoč!! smile
miška17
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 1. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a miška17 » 18. Nov. 2005 13:03

Fax je baje čisto lahek, v primerjavi z drugimi, sam se pa sluđžbe nikakor ne da dobit!!!!
Uporabniški avatar
**SiMoN@**
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 20. 6. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a **SiMoN@** » 27. Feb. 2006 14:13

kaj študij socialne pedagogike al kaj?

mene tu ful zanima
dejte kej povedat o tem

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov