Študij: Socialno delo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 4. 2007
Kraj: Poletje

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 04. Okt. 2008 21:55

BabySun em jst sm delala nemko. Na Aškrčevi. Pa lahku rečem, da nimam velik pojma o nemki..sam sm useen nardila..Ni take sile..

*lilica* ja zanimalo me je, če je treba pisat al se kje dobijo. Pa zdej smo mel recimo predavanje psihologija za soc.delo pa nam je dala vire pa dve skripti pa še baje se da prosojnice dobit v fotokopirnici al na netu. Nism zihr. To nam je ona rekla ;) Tku, da nism pisala sm pa pozorno poslušala :)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 06. Okt. 2008 16:11

Damyanchyka napisal/-a:BabySun em jst sm delala nemko. Na Aškrčevi. Pa lahku rečem, da nimam velik pojma o nemki..sam sm useen nardila..Ni take sile..

*lilica* ja zanimalo me je, če je treba pisat al se kje dobijo. Pa zdej smo mel recimo predavanje psihologija za soc.delo pa nam je dala vire pa dve skripti pa še baje se da prosojnice dobit v fotokopirnici al na netu. Nism zihr. To nam je ona rekla ;) Tku, da nism pisala sm pa pozorno poslušala :)

Ja, vse to kar vam je rekla je res, vendar sama sem na psihologijo hodila in si tudi delala zapiske, saj so na prosojnicah samo ključne stvari in če kaj ne zapišeš zraven, ne moreš vedeti zakaj gre.
V skripti je sicer kar precej napisano, vendar predavanja so fino zaradi kakšnih primerov, ki jih poda za lažje razumevanje :)
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 06. Okt. 2008 16:15

Aja to si misla..To maš prou. Ključne besede res ne povejo velik. Sam če maš skripto, sam zravn dopišš kake primere ;)

Kir predmet ti je biu pa najtežji v prvem letniku? Pa a je kak profesor k je zoprn al pa da pretirava s strogostjo? Mene nemka skrbi..A utemeljeno? :)
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 06. Okt. 2008 18:11

Damyanchyka napisal/-a:Aja to si misla..To maš prou. Ključne besede res ne povejo velik. Sam če maš skripto, sam zravn dopišš kake primere ;)

Kir predmet ti je biu pa najtežji v prvem letniku? Pa a je kak profesor k je zoprn al pa da pretirava s strogostjo? Mene nemka skrbi..A utemeljeno? :)

Uf, kje..nemščina al pa angleščina mislm, da ne rabi koga skrbeti, ker je profesorca zelo v redu, razpiše celo več izpitnih rokov. Nič ne komplicira, če ne hodiš...ok, da te nikoli ni, bi gotovo kaj rekla, drugače pa je ful v redu.

Hm...men se je zdek dosti težek najbrž ustavna ureditev. Pa drugače je zanimivo, fora je samo, ker je tega res veliko.
No, tudi pedagogika ni od muh :D , je pa res zelo zanimiva. Meni osebno poleg psihologije, najbolj zanimiv predmet in tud profesor je fajn.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 06. Okt. 2008 18:25

Kir letnik pa si?A si redno?A mislš, da je kaka razlika v izpitih redno/izredno?

A se splača skripte kupvt u tajništvu?Al so drage?

Nam je rekla tale za psiho, da jih je u prvem roku sam tretjina nardila. :?

Mi je pa mau žou, k sm od začetka pr psihi pisala pol sm pa začela rajš poslušat.Zdej pa k gruntam kake primere pa to nam je dala.Bi blo pa vrjetno rees bulš pisat :? Zdej k sm pa neki gledala se pa niti ne spomnm..ou jea..bravo jst ;)
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 07. Okt. 2008 23:11

Jest sem 2. letnik redno.
Ma ne vem, če so kakšne bistvene razlike med rednimi pa izrednimi.

To pa vem, da lani izredni so bolj slabo pisali psihologijo,ker je tudi nam nekaj jamrala.

Mi smo imeli možnost psihologijo izpit narediti z dvema kolokvijema, kar je zelo fajn, da nimaš potem cele snovi ob koncu.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 08. Okt. 2008 21:57

A si ti skripte kupila u tajništvu..al si delala zapiske? Kaj mislš, da se bol splača?
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 09. Okt. 2008 8:56

Damyanchyka napisal/-a:A si ti skripte kupila u tajništvu..al si delala zapiske? Kaj mislš, da se bol splača?

Skripte v vsakem primeru rabiš, ker včasih ne povejo vsega na predavanju pa je vseeno na izpitu.
Jest sem mela skripte in pa delala sem zapiske, tako da sem se na koncu učila iz vsega.
Edino pri ustavni ureditvi sem se večinoma učila iz zapiskov, ker je skripta res debela, na predavanjih pa je povedal res tisto kar je pomembno. Tako, da sem skripto samo preletela in dala poudarek na zapiske.
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 09. Okt. 2008 12:35

Aha. Hvala ti za odg. ;)

Še neki me zanima :) A je Elena Pečarič kaka predavatlca al pa kej podobnga na faxu?
Uporabniški avatar
*lilica*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a *lilica* » 09. Okt. 2008 17:57

Damyanchyka napisal/-a:Aha. Hvala ti za odg. ;)

Še neki me zanima :) A je Elena Pečarič kaka predavatlca al pa kej podobnga na faxu?

Ona je samo znana na faksu, to je vse.
Kolikor je meni znano, nič ne predava..lahko pa da pride kdaj na faks, če so kakšne delavnice al pa kakšni programi, predavanja...itd.
Uporabniški avatar
Pontifex Maximus
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Pontifex Maximus » 09. Okt. 2008 21:29

lahko pa da pride kdaj na faks

A je shodila? :D
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 09. Okt. 2008 21:35

:cool: :)

Sej vem, da ni smešno ;)

Drgač pa sm jo jst vidla vedno k sm bla. Zato sm misla, da kej predava tam.
BabySun
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 6. 11. 2006
Kraj: štajerska

Neprebrana objavaNapisal/-a BabySun » 26. Okt. 2008 16:02

Punce, zanima me kaj menite o tem blogu?

http://katarina.blog.siol.net/2007/12/18/zaradi-pre-nizke-place-ne-morem-biti-socialna-delavka/

Vedno sem si želala študirat socialno delo in pomagat tistim, ki so pomoči potrebni.
Ko pa sem prebrala to, moram priznati da sem se resno zamislila? Ker se sicer naslednje leto nameravam vpisati na FSD.

Kaj menite?
ღ♥ ne sanjaj življenja..ampak živi svoje sanje ♥ღ
Uporabniški avatar
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Damyanchyka » 26. Okt. 2008 22:28

Ej jst sm prebrala..use..

In se mi zdi post ful pesimistično napisan..pač skritizera soc.delo dokonca..Sicr sama ne vem kuk majo plače..pa tut nobenga nism šla sprašvat, ker me ta študij zanima neglede na use.. Me pa zanima, če so tej podatki pravi oz. je res tku črnu kukr se prek njenga posta na blogu dubi vtis. :?
Uporabniški avatar
Roisin
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 3. 6. 2008
Kraj: ankaran

Neprebrana objavaNapisal/-a Roisin » 27. Okt. 2008 13:44

jst tud mislim, da je stanje socialnih delavcev pri nas katastrofalno. razen če ne delaš v kaki fajn ustanovi oziroma šoli, kjer so plače po moje dosti višje, ampak večinoma imajo pri nas univ. soc. del. slabe plače!
če imate možnost ali pa če vas zanima tujina, ne oklevajte, baje, da so v veliki britaniji zelo zaželen kader in seveda tud plače so bajne glede na stanje v SLO. pri nas ta poklic pač ni cenjen, kot tudi še kakšen drugi ni. drugače pa probajte prit na kako šolo ...

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov