Študij: Socialna pedagogika
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*mala* - Cosmopsiho
- Na forumu od: 3. 8. 2004
nanamiša napisal/-a:Kar se pa tiče poklica...je logično da na vsakem področju kar težko najdeš zaposlitev. Ampak če si iznajdljiv, delaš na tem ali imaš vsaj malo sreče te ne potrebuje biti česa strah. Sploh pa se je brez veze že pred študijem obremenjevat s tem ali boš dobil zaposlitev ali ne ker takrat je glavno da z veseljem delaš faks.
Seveda je treba tudi že pred faksom malce gledati na možnosti zaposlitve. No, seveda to premalo ljudi dejansko pomisli. Poznam kar nekaj diplomantov, ki ne dobijo spodobne službe in se sprašujejo zakaj so sploh študirali, če sedaj ni zaposlitve, spet drugi pa delajo za isto plačo, kot jo imaš npr. s 5. stopnjo. Sedaj pa jok in stok ter večletno iskanje službe.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 17. 4. 2006
- Kraj: ljubljana
*mala* napisal/-a:nanamiša napisal/-a:Kar se pa tiče poklica...je logično da na vsakem področju kar težko najdeš zaposlitev. Ampak če si iznajdljiv, delaš na tem ali imaš vsaj malo sreče te ne potrebuje biti česa strah. Sploh pa se je brez veze že pred študijem obremenjevat s tem ali boš dobil zaposlitev ali ne ker takrat je glavno da z veseljem delaš faks.
Seveda je treba tudi že pred faksom malce gledati na možnosti zaposlitve. No, seveda to premalo ljudi dejansko pomisli. Poznam kar nekaj diplomantov, ki ne dobijo spodobne službe in se sprašujejo zakaj so sploh študirali, če sedaj ni zaposlitve, spet drugi pa delajo za isto plačo, kot jo imaš npr. s 5. stopnjo. Sedaj pa jok in stok ter večletno iskanje službe.
lej mala... dosti je študentov, ki mislijo da bo služba prišla sama od sebe. so neiznajdljivi, pasivni, nekreativni. pač za nekaj kar te veseli, se splača potruditi in delati na tem, že med študijem, ne pa da na koncu faxa samo mahaš z diplomo in misliš, da se bodo delodajalci zagrebli zate.
-
*mala* - Cosmopsiho
No shit? Samo čisto vsak zase misli da je iznajdljiv, realnost je pa malce drugačna.
Ne poznam sicer konkretno nobenega s točno te smeri, poznam pa dipl. sociologa (+ zgodovina). Fant je eden najpametnejših kar jih poznam (povprečje na faksu med najvišjimi), izkušenj ima ogromno (res ogromno- preko študenta imel ves čas službo, sedaj ga pa nihče ne zaposli), ampak službe pa ne najde (je pa tudi res, da se noče sprijazniti s plačo malce nad minimalno). Sedaj je vpisan na magisterij (za lastno zadovoljstvo).
Se pa sedaj ukvarja z nečim popolnoma drugačnim od smeri, ki študiral in za kar sploh ne rabiš diplomo (ga pa na srečo veliko bolj veseli). Je pa že parkrat rekel, da nebi še enkrat pristal na isti smeri, ker se mu ne zdi vredno, da potem nimaš nič od tega
Samo podajam svoje mnenje- upam da je še dovoljeno
Ne poznam sicer konkretno nobenega s točno te smeri, poznam pa dipl. sociologa (+ zgodovina). Fant je eden najpametnejših kar jih poznam (povprečje na faksu med najvišjimi), izkušenj ima ogromno (res ogromno- preko študenta imel ves čas službo, sedaj ga pa nihče ne zaposli), ampak službe pa ne najde (je pa tudi res, da se noče sprijazniti s plačo malce nad minimalno). Sedaj je vpisan na magisterij (za lastno zadovoljstvo).
Se pa sedaj ukvarja z nečim popolnoma drugačnim od smeri, ki študiral in za kar sploh ne rabiš diplomo (ga pa na srečo veliko bolj veseli). Je pa že parkrat rekel, da nebi še enkrat pristal na isti smeri, ker se mu ne zdi vredno, da potem nimaš nič od tega
Samo podajam svoje mnenje- upam da je še dovoljeno
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
*mala* - Cosmopsiho
A ti boš zadovoljna s minimalno plačo (oz. malce čez) ko končaš faks? Zakaj greš potem sploh na faks? Tako plačo imaš lahko že sedaj.
Seveda so tudi želje pomembne, ampak pri meni je nekak 50:50. But that's just me. Živet pa tud ne morem od veselja pri delanju mojega poklica
No, se umikam iz te teme.
Seveda so tudi želje pomembne, ampak pri meni je nekak 50:50. But that's just me. Živet pa tud ne morem od veselja pri delanju mojega poklica
No, se umikam iz te teme.
-
punkie_ - Cosmopolitanka
mala lej ne vem zakaj maš občutek da te napadam. samo izražam mnenje, tako kot ti.
in ja, meni je na prvem mestu to, da bom delala nekaj, kar me veseli. kot gimnazijska maturantka bi dobila kvečjemu eno življenje ubijajoče monotono delo. tega si ne želim. na faksu sem zato, da pridobim znanja, s katerimi bom lahko počela nekaj kar me dejansko veseli. kakšna bo plača, o tem zdaj ne razmišljam. lahko, da se bom čez par let tolkla po glavi, ampak zdaj se ne mislim. živim zdaj, delam to, kar mi zdaj paše, ne prehitevam dogodkov in verjamem, da se bo našlo delo zame in neka ok plača. luksuza ne rabim.
Ok, dost OT, tema je socialna pedagogika.
in ja, meni je na prvem mestu to, da bom delala nekaj, kar me veseli. kot gimnazijska maturantka bi dobila kvečjemu eno življenje ubijajoče monotono delo. tega si ne želim. na faksu sem zato, da pridobim znanja, s katerimi bom lahko počela nekaj kar me dejansko veseli. kakšna bo plača, o tem zdaj ne razmišljam. lahko, da se bom čez par let tolkla po glavi, ampak zdaj se ne mislim. živim zdaj, delam to, kar mi zdaj paše, ne prehitevam dogodkov in verjamem, da se bo našlo delo zame in neka ok plača. luksuza ne rabim.
Ok, dost OT, tema je socialna pedagogika.
- mussy
- Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 2. 2011
živjo! tudi jas sem pred to težko odločitvijo, kam na študij..moja prva želja je logopedija, ampak mislim da ne bom sprejeta ..kot drugo se odločam med specialno in socialno pedagogiko in me zanima, kaj točno je delo socialnega pedagoga..
-
punkie_ - Cosmopolitanka
soc. ped. lahko dela npr. v vzgojnem zavodu, prevgojnem domu, stanovanjskih skupinah, zavodih za prestajanje kazni zapora, v vrtcih in šolah, kjer je del svetovalne službe, potem pa maš tudi cel kup organizacij in društev... stigma, društvo up, projekt človek, (za odvisnike), kralji ulice (brezdomci), in še ogromno tega no.
- emvi
- Sramežljivka
- Na forumu od: 22. 1. 2014
Hojla!
Zanima me, če ima kdo izkušnje z izrednim študijem soc.pedagogike. Je težek študij? Naporen? Sem prebrala, da so predavanja ob petkih in sobotah.
Sem namreč vzgojiteljica ( delam že 13 let ) in si želim naprej.
Vesela bom vseh informacij, ker sem še v fazi JA/NE , zato mi bodo prav prišle.
Hvala in lep pozdrav!
Zanima me, če ima kdo izkušnje z izrednim študijem soc.pedagogike. Je težek študij? Naporen? Sem prebrala, da so predavanja ob petkih in sobotah.
Sem namreč vzgojiteljica ( delam že 13 let ) in si želim naprej.
Vesela bom vseh informacij, ker sem še v fazi JA/NE , zato mi bodo prav prišle.
Hvala in lep pozdrav!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov