Študij: slovenščina
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
rEbEcCa - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 8. 2005
- Kraj: okolica Celja
Živjo!
To vprašanje sem postavla že enkrat prej, ampak sedaj, ko je stvar malce bolj aktualna me zanima, če mi lahko vse tiste, ki ste vpisale slovenščino in boste sedaj brucke, poveste, ali se za program pedagoški ali nepedagoški odločiš tam, saj me je neko dekle precej prestrašilo, ko mi je rekla, da je bilo to treba napisati na prijavo.
Hvala
To vprašanje sem postavla že enkrat prej, ampak sedaj, ko je stvar malce bolj aktualna me zanima, če mi lahko vse tiste, ki ste vpisale slovenščino in boste sedaj brucke, poveste, ali se za program pedagoški ali nepedagoški odločiš tam, saj me je neko dekle precej prestrašilo, ko mi je rekla, da je bilo to treba napisati na prijavo.
Hvala
- Gost
To napišeš na prijavnico, ker pedagoški in pedagoški program nista isto, so letniki posebej.
-
rEbEcCa - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 8. 2005
- Kraj: okolica Celja
MsN napisal/-a:To napišeš na prijavnico, ker pedagoški in pedagoški program nista isto, so letniki posebej.
Že ja. To je meni jasno, vendar ko smo marca izpolnjevali prijave mi je svetovalka na naši šoli rekla, naj prepišem v prijavo dobesedno iz razpisa, kjer pa ni pisalo, pedagoški ali nepedagoški program in sem jo vprašala še enkrat pa je rekla, da se to potem odločiš naknadno, in jaz sem v prijavnico napisala samo slovenski jezik enopredmetno (v MB je pisalo med drugim tudi slovenski jezik in književnost, v LJ je bila izbira samo slovenski jezik in mi je ta svetovalka prav tako rekla, da pač niso posebej pisali še književnosti zraven.)
Joj, res me že skrbi, da sem na koncu vsega naredila maturo, bila sprejeta in sedaj zaradi ene besede pade eno leto v vodo.
- Gost
In kam si se vpisala? V Lj obstajata pedagoški in nepedagoški program, v MB pa samo pedagoški, torej, če si se v Mb, potem res ne rabiš nič dopisati, ker je tako ali tako samo ena opcija študija slovenskega jezika in književnosti.
-
Lorelai20 - Debatorica
- Na forumu od: 7. 11. 2005
rEbEcCa napisal/-a:Živjo!
Hvala
Pri nas v Lj je možno to še kasneje (v 2. letniku) spreminjat. Če npr ugotoviš, da ti nepedagoško ne leži, se lahko prepišeš.
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
^ Ko sem se jaz vpisovala na slovenščino (v Lj.), je blo čist vseeno al napišeš ped. al neped. al pa nič od tega, ker smo se šele v 2. letniku odločili, v katero smer greš. V 1. letniku so itak pedagogi in nepedagogi skup, ni nobenih ''ločevalnih'' predmetov.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
motorola - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 7. 2006
a še obstaja pri nas sploh slovenski jezik s književnostjo (FF Mb)? kolikor mi je znano, se s temi bolonjskimi programi spremeni tudi ime predmeta, slovenistika?
sicer sem gledala predmetnik, malce so preimenovali vse skupaj, ampak se ti skoraj vsi predmeti priznajo, če se slučajno odločiš za bolonjsko varianto. čeprav se mi ne splača "čakat", glede na to, da sem na poti v 4.letnik (tok, tok). škoda, da tudi pri nas nis(m)o imeli možnosti izbirat pedagoškega oz. nepedagoškega programa. sama bi se vsekakor z veliko večjim veseljem odločila za slednjega.
sicer sem gledala predmetnik, malce so preimenovali vse skupaj, ampak se ti skoraj vsi predmeti priznajo, če se slučajno odločiš za bolonjsko varianto. čeprav se mi ne splača "čakat", glede na to, da sem na poti v 4.letnik (tok, tok). škoda, da tudi pri nas nis(m)o imeli možnosti izbirat pedagoškega oz. nepedagoškega programa. sama bi se vsekakor z veliko večjim veseljem odločila za slednjega.
If people can't accept your imperfections, that's their fault.
-
*Lilli* - Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 3. 2008
^ Sama sem se vpisala letos prav sem...in ja še obstaja slovenski jezik z književnostjo, ker sem prav to napisala na tisti list. Mislim da druge opcije niti ni bilo za izbrat kot to(glede slovenskega jezika)
No pa da izkoristim še to priložnost in vas malo povprašam, kako pa je kaj na slovenščini?? Kakšne so vaše izkušnje? Aja v mislih imam FF Mb...sama sem vzela kombinacijo geografija in slovenski jezik(ja vem kaj boste rekli, saj to mi vsi govorijo, da če sem normalna kok je to težko , sam če so drugi zmogli bom pa tudi jaz!) torej tiste, ki ste tam..mal se razpišite, kateri so tisti bav bav profesorji, ki so strah in trepet,kateri so fajn??? Hvaležna vam bom za vse informacije in opozorila
No pa da izkoristim še to priložnost in vas malo povprašam, kako pa je kaj na slovenščini?? Kakšne so vaše izkušnje? Aja v mislih imam FF Mb...sama sem vzela kombinacijo geografija in slovenski jezik(ja vem kaj boste rekli, saj to mi vsi govorijo, da če sem normalna kok je to težko , sam če so drugi zmogli bom pa tudi jaz!) torej tiste, ki ste tam..mal se razpišite, kateri so tisti bav bav profesorji, ki so strah in trepet,kateri so fajn??? Hvaležna vam bom za vse informacije in opozorila
-
motorola - Komunikatorka
- Na forumu od: 10. 7. 2006
^^težko je koga izmed profesorjev "obtožiti", da je bav bav. nas so tudi strašili s profesorjem Unukom, kako je pri njem nemogoče opraviti izpit, dobiti visoko oceno in podobno, pa sem ga sama naredila v prvo (in nisem bila edina), pa tudi ocena je bila zelo zadovoljiva. logično je, da tista oseba, ki izpit opravlja večkrat, za svoj neuspeh krivi profesorja. s(m) so si pa v 90% krivi popolnoma sami. naj te govorice ne zmedejo, konec koncev se učiš zase, čeprav se ti bo kakšna snov zdela totalno neuporabna, ampak se vse da preživet
pa pogumno
pa pogumno
If people can't accept your imperfections, that's their fault.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov