Študij: slovenščina

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a allessya » 18. Jun. 2008 12:43

No, sem uredila. Referatu sem se na veliko izognila, saj mi je rekel, da lahko kar pridem 23. in me bo takrat on prijavil. :) Super je tale striček. :D Razmišljam, da bi mogoče celo raje ustno odgovarjala, ampak tole bom še temeljito premislila prej... je pa res, da na ustnem prej narediš kot na pisnem.
Uporabniški avatar
motorola
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a motorola » 27. Jun. 2008 9:40

_Petra_ napisal/-a:To me prav zanima, kolko bos dobila motorola, ker do zdaj sem za same lepe ocene slisala na ustnem. Je pa baje dokaj temeljit izprasevalec. :)
allessya ti pa tud porocaj. :)

8 :wink:

je gledal izpit ... pa se čudil sam sebi, zakaj mi je dal pri enem vprašanju (pre)malo število pik, he he. ampak okej, se je vse super izteklo. ful je prijazen, v bistvu začne kar en tak običajen pogovor s teboj (mene je spraševal od kod izivra moj priimek, na koncu sva pristala na debati o tem, kje in kdaj sta se spoznala moja starša :rofl:), pomagala sem si s primeri iz prakse in nastopov oz. vse skupaj povezala, pa ni bilo nobenega problema. tak da res priporočam ustnega, ker ocen, nižjih od 8, enostavno ne maram :evil: okej, skladnja bo izjema (upam, da 1x dočakam vpisano oceno pri tem predmetu :rofl: )
If people can't accept your imperfections, that's their fault.
Janja84
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 11. 5. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Janja84 » 28. Jun. 2008 16:55

^^ čestitke :)
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 29. Jun. 2008 11:46

Cestitke tud z moje strani. ;)
Sicer pa se mi zdi, da pri vecini poteka pospeseno ucenje skladnje, pri meni se knjizevnosti. Sama sebi se zdim bedasta, pojma nimam...
Uporabniški avatar
alina85
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a alina85 » 29. Jun. 2008 19:50

Ja nekateri se pospešeno učimo skladnjo...Spet!!! :cry: :cry: že več ne vem kaj bi! a je bila katera 19. junija na skladnji?? Sama sem bila in imela zelo dober občutek, po posvetovovanju s kolegicam sem ugotovila, da sem na dosti vprašanj pravilno odgovorila, a na koncu vseeno nisem naredila... :(
Janja84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Janja84 » 29. Jun. 2008 20:37

alina85, tak dober občutek sem sama imela februarja in nisem naredila. Zdaj pa sem bila na izpitu, ampak ni bilo dobrega občutka in tudi rezultat je bil temu primeren. :?

Petra, pri kom imaš književnost?
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 30. Jun. 2008 8:18

^ Pri Cehovi. Ampak sem se ravnokar odjavla, ker sem vceraj ves dan zabusavala. :(
Ne vem, kaj je to letos. Lani sem bila v takem casu ze konec.
Poleg tega sem danes totalno brez energije.
19. jih baje 90% ni naredilo skladnje. Tak so mi rekli. Ampak naj bi bila na ustnem prijazna. To so pa povedale redke izjeme, ki jim je uspelo do ustnega. :)
Janja84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Janja84 » 01. Jul. 2008 21:22

19.6. nas je bilo nekje 80 ali pa še več za skladnjo in pisni del je naredilo le 12 oseb.

^^ uh, Čehica :D ta mene še tudi čaka + seminarsko še moram prej narediti, ampak ne vem, kako bi se spravila zraven, ker mi je zelo anti. Sem jo danes videla in se ji pozdravila.... ona pa nič. :roll:
Uporabniški avatar
alina85
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a alina85 » 03. Jul. 2008 10:20

A katera ve koliko stane ena ura inštrukcij slovenščine??
Tiste, ki ste bile na skladnji, kako je šlo??
Uporabniški avatar
rammsteingirl
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 28. 5. 2005
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a rammsteingirl » 03. Jul. 2008 19:56

punce, a to imate v MB ane? a to je mišljen skj2?? mi imamo v LJ pri skj2 skladnjo. ne vem, meni pa ni bil težek izpit. sem se res malo učila, moram pa reči, da mi vaje niso bile težke. ta snov mi je zelo všeč.

a je mogoče problem v prfoksi?
Uporabniški avatar
motorola
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a motorola » 08. Jul. 2008 9:14

evo, na naši oglasni deski sem zasledila tole (profesor kramberger):

Dober dan,

te dni bo na uradni spletni strani FF objavljen nov pravilnik o vpisu v višji letnik. .

Odslej ne bo več nobenega avtomatizma. Komisija za študijske zadeve bo obravnavala vsako vlogo posebej. Verjetno se bodo po oddelkih (študijskih smereh) vzpostavila določena pričakovanja, dolčene zahteve, po kateerih se bodo člani komisije odločali.

Bistveno je, da mora vsakdo *pravočasno* oddati vlogo.

Vaši predstavniki v komisiji bodo morali zato od avgusta naprej odigrati pomembno in zahtevno nalogo: poskrbeti, da se ne bodo otežili prehodi v višji letnik.

Na vprašanje, če je uvajanje novega pravilnika v juliju, manj kot 3 mesece pred koncem študijskega leta, res smiselno, sem dobil odgovor, da so postopki in pogoji milejši kakor po dosedanjem pravilniku. Upam, da bo ta trditev potrjena - ni pa zagotovilo, da bo komisija res tako ravnala.

Razumem, da so sprejeli nov pravilnik (izhaja iz nekaterih novih aktov, ki jih je sprejela univerza). A tudi uveljavitev takih aktov bi morala biti vezana na študijsko leto. Vam bi morali biti znani pogoji za vpis v študijsko leto 2008/09 pravzaprav že 30. septembra 2007. Spremembe pa bi morale biti znane do 30. septembra 2008 in veljati šele v naslednjem študijskem letu.

Ker v novih aktih ni več govora o absolventskem stažu (v bolonjskih programih ga pač ni več), niti ni omenjen v členih, posvečenih prehodnemu obdobju, upam, da bodo nekaj naslednjih let lahko odločali tudi o tem vsaj v skladu s tradicijo in modrostjo.

Lep pozdrav,

Igor

me res zanima, kak bo vse skupaj zgledalo. pustimo se presenetit :)
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 08. Jul. 2008 10:31

^ Kaj to pomeni? Ok, cist sem zmedena zdaj.

rammsteingirl ja, v Mariboru. Verjetno je pri nas kar veliko odvisno tudi od profesorice, ki je RES zahtevna, ampak tudi nasplosno meni ta snov ni precej vsec. Mi je bil SKJ1 dosti boljsi. Tako da je verjetno tudi veliko odvisno do tega ali te to zanima, veseli...
Uporabniški avatar
motorola
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a motorola » 08. Jul. 2008 10:43

hja, mene je tut kar precej to zmedlo, ker sploh ne vem, kaj si naj mislim (no, sej po tihem upam, da se da prit v 4.letnik brez skladnje, spet :P ) ampak so moje želje verjetno preveč utopične.

EDIT:
rezultati so znani ... prijavljenih je bilo čez 100 kandidatov, na ustni zagovor jih je prišlo 14 :?
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 08. Jul. 2008 12:47

^ Pogovarjala sem se z vecimi, ki so bili na skladnji in niso nardili. In tud teh 14 jih ima pred sabo se ustni zagovor.
Mislim, da nas je v 2. letniku ogromno, ki nimamo se niti knjizevnosti in niti skladnje. Letos bo se kriza.
Pogojno se lahko vpises, ce ti manjka en izpit in imas ali zdravnisko potrdilo ali povprecje 8?
Uporabniški avatar
motorola
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a motorola » 08. Jul. 2008 15:02

_Petra_ napisal/-a:Pogojno se lahko vpises, ce ti manjka en izpit in imas ali zdravnisko potrdilo ali povprecje 8?

ja, drži.

kriza bo. ampak nečesa ne razumem. je snov tako zahtevna, smo mi brez nekega (pred)znanja ali pa smo enostavno butasti? :roll:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]