Študij: slovenščina
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
Prvi neprebran prispevek • 378 prispevkov
• Stran 3 od 26
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26
Naslednja
-
Mimi_M - Cosmopsiho
- Na forumu od: 24. 11. 2005
- Kraj: Primorska
Ja, sej tud jaz za enopredmetnike čist točn nevem, ampak zdej sm ravno preštevala vse izpite in tle je seštevek:
Ko bom diplomirala, bom imela opravljenih 45 izpitov, od tega 21 samo na SLO, 19 na RU, 5 pa jih je takih, da jih moram na obeh smereh imet narjene, ker imam pedagoško. Pol mam pa frendico, ki je lpo FDV nardila z 32-imi...
Ko bom diplomirala, bom imela opravljenih 45 izpitov, od tega 21 samo na SLO, 19 na RU, 5 pa jih je takih, da jih moram na obeh smereh imet narjene, ker imam pedagoško. Pol mam pa frendico, ki je lpo FDV nardila z 32-imi...
-
tiasha - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
Mimi_M napisal/-a:Ja, sej tud jaz za enopredmetnike čist točn nevem, ampak zdej sm ravno preštevala vse izpite in tle je seštevek:
ahhhhhhh ja sej veš ... fdv pa ff ... tko ne moreš primerjat splooohhh ... Res mamo čist preveč izpitov ... jst točno ne vem kok jih mam v vsakem letniku, samo če jih mam tut v 3. in 4. po 12, tko kot do zdej pol jih je to 48 pa zihr se še kej najde , tko da ... jaaa trebaaa je delat in to tko na polno ...
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Js sm dvopredmetna (sicer ne slo), pa jih mam vsako leto najmanj 14, tako da lohk rečem, da ne enim ne drugim ni z rožcami postlano... Učit se je treba - edina rešitev... Sam kaj, ko se človek kar ne more spravit...
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
-
ninc - Debatorica
- Na forumu od: 12. 8. 2004
Na dvopredmetni mamo najmanj 3 pogoje na vsaki smeri, kar pomeni najmanj 6 težkih izpitov. pogoji se seveda iz letnika v letnik stopnjujejo, mislim, da sem jih v 3. letniku imela 14. juhu! koliko jih imaš ti, enopredmetnica?
da ne govorim o prekrivanju predavanj, izpitnih rokov ipd. lektoratov mamo tudi mi "pun k...", še posebej če vzameš za drugo smer kakšen jezik (jaz imam južnoslovansko jezikoslovje).
število izpitov - mislim, da sem na 7. strani v indeksu, pa še vedno nisem naredila vsega. še posebej pedagoški izpiti (ki jih je skupaj 6) so navadno odvečno sr...
za fdv pa sploh ne bom komentirala. baje da se za en izpit učijo 3 dni.
da ne govorim o prekrivanju predavanj, izpitnih rokov ipd. lektoratov mamo tudi mi "pun k...", še posebej če vzameš za drugo smer kakšen jezik (jaz imam južnoslovansko jezikoslovje).
število izpitov - mislim, da sem na 7. strani v indeksu, pa še vedno nisem naredila vsega. še posebej pedagoški izpiti (ki jih je skupaj 6) so navadno odvečno sr...
za fdv pa sploh ne bom komentirala. baje da se za en izpit učijo 3 dni.
-
ninc - Debatorica
- Na forumu od: 12. 8. 2004
Aja - to vse je za študij slovenistike na ff.
Za mariborsko pedagoško - omejitve ponavadi ni, vpisujejo se tudi ljudje z zadostnim uspehom. tudi študij je lažji kot na ff. glede nepotrebnih stvari, ki se jih učiš - tega pa je itak ogromno v vsakem študijskem programu.
Za mariborsko pedagoško - omejitve ponavadi ni, vpisujejo se tudi ljudje z zadostnim uspehom. tudi študij je lažji kot na ff. glede nepotrebnih stvari, ki se jih učiš - tega pa je itak ogromno v vsakem študijskem programu.
-
tiasha - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 29. 6. 2004
*me* napisal/-a:Jst sm hotla povedat, da je po mojem mnenju boljši dvopredmetni študij, ker je bolj raznoliko in je manj izpitov iz enega področja, nekaterih zelo čudaških ti pa ni treba narediti.
Se strinjam popolnoma ... men je še zdej fulll žou da nism bla sprejeta na dvopredmetni študij oz. sm sama nase jezna k mi je lih za mal zmanjkal ...
Tko, da se mučm sam s to slovenščino ...
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
- Gost
Studirala katera slovenscino dvopredmetno na Pedagoski?Ce gres to, potem si na koncu profesor in moznost zaposlovanja se ti omeji samo na solo in poucevanje?
- Moody
- Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 9. 2006
- Kraj: Maribor
Sem študirala slovenščino (dvopredmetno) na PeF v Mariboru in trenutno pišem diplomo. Študij je kar zahteven. Pogoji niso tako pomembni - dejstvo je, da moraš na koncu opraviti vse izpite. Je pa v vsakem letniku nekaj takšnih, za katere se je treba zelo potruditi. 1. letnik - skj1, 2. letnik - skladnja, 3. letnik - besedotvorje, pa vse tiste stcsl in vokalizem itd. (skratka piflanje besed, ki ne obstajajo več pa končnic ipd.). Mora te veseliti.
-
kepka - Cosmofrik
- Na forumu od: 24. 10. 2004
Stilna vrednost besed: v slovarjih (aka SSKJ) imas okrajsan podatek o stilni zaznamovalni vrednosti nekega jezikovnega sredstva.V SSKJ imas npr. snopa "stilno-plastne" in "ekspresivne" - prvi vkljucuje socialnozvrstne && funkcijskozvrstne, drugi pa ekspr(estivno), evfem(isticno), iron(icno), ljubk(ovalno), nizko, slabš(alno), šalj(ivo), vulg(arno).
upam, da kaj pomaga
upam, da kaj pomaga
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Prvi neprebran prispevek • 378 prispevkov
• Stran 3 od 26
•
Prejšnja
1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 26
Naslednja
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov