Študij: slovenščina

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: Primorska

Neprebrana objavaNapisal/-a Mimi_M » 11. Dec. 2005 18:30

Ja, sej tud jaz za enopredmetnike čist točn nevem, ampak zdej sm ravno preštevala vse izpite in tle je seštevek:
Ko bom diplomirala, bom imela opravljenih 45 izpitov, od tega 21 samo na SLO, 19 na RU, 5 pa jih je takih, da jih moram na obeh smereh imet narjene, ker imam pedagoško. Pol mam pa frendico, ki je lpo FDV nardila z 32-imi... :evil:
Uporabniški avatar
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tiasha » 11. Dec. 2005 20:24

Mimi_M napisal/-a:Ja, sej tud jaz za enopredmetnike čist točn nevem, ampak zdej sm ravno preštevala vse izpite in tle je seštevek:
Ko bom diplomirala, bom imela opravljenih 45 izpitov, od tega 21 samo na SLO, 19 na RU, 5 pa jih je takih, da jih moram na obeh smereh imet narjene, ker imam pedagoško. Pol mam pa frendico, ki je lpo FDV nardila z 32-imi... :evil:

ahhhhhhh ja sej veš ... fdv pa ff ... tko ne moreš primerjat splooohhh ... :D Res mamo čist preveč izpitov ... jst točno ne vem kok jih mam v vsakem letniku, samo če jih mam tut v 3. in 4. po 12, tko kot do zdej pol jih je to 48 :eek: :eek: pa zihr se še kej najde :roll: , tko da ... jaaa trebaaa je delat in to tko na polno ...
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 11. Dec. 2005 21:48

Js sm dvopredmetna (sicer ne slo), pa jih mam vsako leto najmanj 14, tako da lohk rečem, da ne enim ne drugim ni z rožcami postlano... Učit se je treba - edina rešitev... Sam kaj, ko se človek kar ne more spravit...
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
ninc
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ninc » 29. Dec. 2005 21:37

Na dvopredmetni mamo najmanj 3 pogoje na vsaki smeri, kar pomeni najmanj 6 težkih izpitov. pogoji se seveda iz letnika v letnik stopnjujejo, mislim, da sem jih v 3. letniku imela 14. juhu! koliko jih imaš ti, enopredmetnica?
da ne govorim o prekrivanju predavanj, izpitnih rokov ipd. lektoratov mamo tudi mi "pun k...", še posebej če vzameš za drugo smer kakšen jezik (jaz imam južnoslovansko jezikoslovje).
število izpitov - mislim, da sem na 7. strani v indeksu, pa še vedno nisem naredila vsega. še posebej pedagoški izpiti (ki jih je skupaj 6) so navadno odvečno sr...
za fdv pa sploh ne bom komentirala. baje da se za en izpit učijo 3 dni.
Uporabniški avatar
ninc
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 12. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a ninc » 29. Dec. 2005 21:39

Aja - to vse je za študij slovenistike na ff.
Za mariborsko pedagoško - omejitve ponavadi ni, vpisujejo se tudi ljudje z zadostnim uspehom. tudi študij je lažji kot na ff. glede nepotrebnih stvari, ki se jih učiš - tega pa je itak ogromno v vsakem študijskem programu.
*me*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 8. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a *me* » 06. Jan. 2006 14:01

Jst sm hotla povedat, da je po mojem mnenju boljši dvopredmetni študij, ker je bolj raznoliko in je manj izpitov iz enega področja, nekaterih zelo čudaških ti pa ni treba narediti.
Uporabniški avatar
tiasha
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 29. 6. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a tiasha » 06. Jan. 2006 17:51

*me* napisal/-a:Jst sm hotla povedat, da je po mojem mnenju boljši dvopredmetni študij, ker je bolj raznoliko in je manj izpitov iz enega področja, nekaterih zelo čudaških ti pa ni treba narediti.

Se strinjam popolnoma ... men je še zdej fulll žou da nism bla sprejeta na dvopredmetni študij oz. sm sama nase jezna k mi je lih za mal zmanjkal ... :(

Tko, da se mučm sam s to slovenščino ... :roll:
Nosso amor é como o vento.
Năo posso vę-lo ...
... mas, posso senti-lo.
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 06. Jan. 2006 19:18

Studirala katera slovenscino dvopredmetno na Pedagoski?Ce gres to, potem si na koncu profesor in moznost zaposlovanja se ti omeji samo na solo in poucevanje? :?
Moody
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 12. 9. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a Moody » 12. Sep. 2006 11:54

Sem študirala slovenščino (dvopredmetno) na PeF v Mariboru in trenutno pišem diplomo. Študij je kar zahteven. Pogoji niso tako pomembni - dejstvo je, da moraš na koncu opraviti vse izpite. Je pa v vsakem letniku nekaj takšnih, za katere se je treba zelo potruditi. 1. letnik - skj1, 2. letnik - skladnja, 3. letnik - besedotvorje, pa vse tiste stcsl in vokalizem itd. (skratka piflanje besed, ki ne obstajajo več pa končnic ipd.). Mora te veseliti.
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 12. Sep. 2006 14:47

Jaz tud slovenščino študiram na Pedagoški, pa mi ni tak hudo. Je kr nekaj dela, sam se da.
Uporabniški avatar
kepka
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 24. 10. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a kepka » 13. Sep. 2006 12:04

Stilna vrednost besed: v slovarjih (aka SSKJ) imas okrajsan podatek o stilni zaznamovalni vrednosti nekega jezikovnega sredstva.V SSKJ imas npr. snopa "stilno-plastne" in "ekspresivne" - prvi vkljucuje socialnozvrstne && funkcijskozvrstne, drugi pa ekspr(estivno), evfem(isticno), iron(icno), ljubk(ovalno), nizko, slabš(alno), šalj(ivo), vulg(arno).

upam, da kaj pomaga :gruebel:
Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.
Uporabniški avatar
motorola
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a motorola » 14. Sep. 2006 19:28

buffy-ann napisal/-a:Jaz tud slovenščino študiram na Pedagoški, pa mi ni tak hudo. Je kr nekaj dela, sam se da.

kateri letnik? :D
If people can't accept your imperfections, that's their fault.
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 14. Sep. 2006 19:30

Ah zdaj sem prvega komaj končala. Sam mi je fajn pa laufa mi.:)
Uporabniški avatar
motorola
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a motorola » 14. Sep. 2006 19:32

buffy-ann napisal/-a:Ah zdaj sem prvega komaj končala. Sam mi je fajn pa laufa mi.:)

zanimivo, meni še književnost fali, upam, da jo sprašim v torek :D sošolka? :lol:
If people can't accept your imperfections, that's their fault.
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 14. Sep. 2006 19:34

opala, pa res sma sošolki.:) ja književnost je baje kr pasja letos, sam men je ratalo junija, hvala bogu. :cool:

dvopredmetna al enopredmetna?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov