Študij: slovenščina

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 02. Jan. 2007 14:43

Mene zanima, ali je lit. teorija v 1.letniku na urniku v obeh semestrih? Zdaj v 1. semestru nimamo 3 ure na teden... kako je potem v 2., ce sploh se poslusamo to predavanje... ?
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a allessya » 02. Jan. 2007 14:59

Jaz bi pa rabila kakšne fajn zapiske za literarno teorijo - če jih katera ima (v elektronski obliki ali za prekopirati), se priporočam. :) Sicer si jih delam tudi sama po knjigah, ampak bi vseeno rabila kakšne dodatne zapiske, po katerih bi si nekako postavila okvirje (kaj je pomembnejše, kaj manj)... te konzultacije, ki smo jih imeli, so ble samo za prvo silo. :? Pa tale Aristotelesova Poetika je tudi katastrofa od knjige. :roll:
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 27. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 02. Jan. 2007 15:13

Men se zdi da mamo Literarno teorijo samo ta semester, tako predavanja kot seminar, glede na to da je rekla Pavliceva da bomo meli izpit enkrat nekje februarja samo se neve tocno, da ga ne bomo meli prej, ker verjetno ne bomo prisli skozi s predstavitvami seminarskih nalog, ona pa prej ne more dat izpita, ker bomo ocenjene tako iz seminarske kot iz izpita. Vsaj jaz sem tako razumela.

Jaz mam neke izpiske, ki sem jih dobila od ene sosolke, ki ponavlja, ampak res nevem ce so vredu, ker sem bla ful malo na predavanjih tak da se tud jaz priporocam za kake dodatne :) Ker jih je nekam malo glede na to da prvic ko sem bla na predavanju smo napisali 4 strani :)
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 02. Jan. 2007 15:33

Aja, na izpit bi lahko sli ze februarja? To pa nisem vedla... Upam, da bomo s predavanji res konec po tem semestru.

Allessya meni je Aristotelova Poetika kar vredu pa se obsezna ni... najhuje je Kmeclova Mala literarna teorija, ko je vse nametano skupaj :?
Uporabniški avatar
allessya
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 9. 4. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a allessya » 02. Jan. 2007 15:48

Aja, mimogrede - mi mamo Čehovo, tako da bi zapiski morali biti z njenih predavanj, na izpit pa bom šla že februarja.

MsN - maš prav, Mala literarna teorija je še večje skropucalo. :D Sicer pa je nam rekla, da je najpomembnejša Kosova Literarna teorija, ampak Kmeclovo pač tudi treba iti skoz.

Tale Poetika pa mi ni simpatična, ker je milijon opomb, nekih vezajev, pomišljajev, navedkov, ogromno neke grške pisarije, ki me en drek briga in vse skup samo smeti knjigo. :D
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 02. Jan. 2007 16:12

Aja, mi mamo pa Čehovo za seminar.
Nevem kdaj bo izpit, jaz sem vsaj tak razumela..
Kak pa mislite da bo zbirala kandidate za predstavitev seminarsk? Mene ze kr stiska, ce bo mene dolocla se kr ubijem.. :(
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 02. Jan. 2007 16:14

_Petra_ napisal/-a:Kak pa mislite da bo zbirala kandidate za predstavitev seminarsk? Mene ze kr stiska, ce bo mene dolocla se kr ubijem.. :(

Mene predvsem zanima po kaksnem kljucu bo izbirala... A to in ocene naj bi izvedeli ze v torek na seminarju?
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 02. Jan. 2007 16:20

Ocen po moje se ne, glede na to, da bo ocenla tud nastop tistih, ki bodo meli. Jaz sem mislila, da bo izbirala ali med zelo dobro narejenimi seminarskimi ali pa med zelo slabimi. Med dobro zato, da bo videla koliko od tega so naredili sami in jih zabavala al pa med slabimi in jih zabavala... Nevem, res nevem. Pri njej je vse mozno. Ampak srcno upam, da ne bi bla to jaz, ker ze tak mi ni najbolj prijetno imet nastopa sploh pa pri slovenscini ko se ga nisem mela pa jih tud malo poznam.. Pa se ona baje glih ni najbolj prijazna takrat... Uf...
Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 02. Jan. 2007 16:23

Ja samo, kako bo potem to skombinirala z ocenami... glede na to, da bo nekdo imel predstavitev in bi si lahko z dobrim zagovorom naloge prisluzil dobro oceno, nekdo drug, ki pa ne bo izbran za nastop pa nima niti moznosti... Ne vem, v cem je fora, da je treba se predstavljat, ker avtomatsko bodo tisti, ki bodo izbrani v prednosti ali pa na slabsem kot nekdo, ki ni bil izbran :?

Bomo videli, samo da se resimo seminarja :D
Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 02. Jan. 2007 16:27

Nimam pojma, samo kolko jaz vem je rekla, da ne bomo vsi predstavljali, ampak jih bo nekaj izbrala, ker kao ni dovolj casa... Mogoce bo tiste ki niso najboljse nardili izbrala in jim s tem dala moznost, da vseeno nardijo. Samo ce gledam da jih je lani nekje 13 od 60 nardilo potem nevem... Bomo vidli. Jaz sem mislila, da nam bo ze tist torek ko smo mogli oddat povedala kdo bo mel, ker je 1x rekla, ko smo pa oddali pa je rekla, da bo po praznikih povedala...
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 02. Jan. 2007 20:00

A nimate vsi predstavitev seminarske naloge? Mi smo morali vi met. Aja Petra, nas je malo več kot 13 v 2. letniku ... :) Mislim da jih ni tolko padlo, verjetno vas nekateri malo strašijo.

Mi smo literarno teorijo imeli v obeh semestrih. V prvem smo imeli 45 ur predavanj (3 ure na teden) in 30 ur seminarjev (2 uri na teden), v drugem semestru pa samo 15 ur seminarjev. Sam je nam tud Čehova rekla da bo letos malo drugače vse skup zgledlo pri literarni teoriji. Sam število ur bi po moje moglo enako ostat.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

Gost

Neprebrana objavaNapisal/-a Gost » 02. Jan. 2007 21:37

buffy-ann napisal/-a:A nimate vsi predstavitev seminarske naloge? Mi smo morali vi met. Aja Petra, nas je malo več kot 13 v 2. letniku ... :) Mislim da jih ni tolko padlo, verjetno vas nekateri malo strašijo.

Mi smo literarno teorijo imeli v obeh semestrih. V prvem smo imeli 45 ur predavanj (3 ure na teden) in 30 ur seminarjev (2 uri na teden), v drugem semestru pa samo 15 ur seminarjev. Sam je nam tud Čehova rekla da bo letos malo drugače vse skup zgledlo pri literarni teoriji. Sam število ur bi po moje moglo enako ostat.

Mislim, da je Petra mislila, da jih je 13 uspesno opravilo seminarsko nalogo pri lit. teoriji :)

Torej po tej logiki res nimamo v 2. semestru nic vec lit. teorije... ujeeee... Ker imamo zdaj 3 ure na teden predavanja in 3 ure seminarja, to pa je itak Cehova povedala, da ga v naslednjem semestru vec ni... Zanimalo me je samo za predavanja, hvala :wink:
Uporabniški avatar
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 4. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a buffy-ann » 03. Jan. 2007 18:41

^ Ja saj verjetno je blo to tak mišljeno ja ... ;) Čeprav tud to ne drži. :D Mogoče jih 13 ni naredlo seminarske. Pa še to se mi preveč zdi. Ker kolko se spomnim ni tak ful dostim zavrnila, razen res takim ki so si (po mojem mnenju) zaslužli. Pa še to je kasneje po dogovoru na govorilni uri dala možnost za popravljanje. Aja pa predstavitev tud ni kriza. Sam pač prosto morš govorit pa razumet, kaj razlagaš.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

Uporabniški avatar
slivica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a slivica » 03. Jan. 2007 19:00

Daj ne strasite me zdaj da bomo ki vsi meli predstavitev :) Ker zdaj se mam vedno nekaj moznosti, da ne bom jaz tista :) No, jaz sem kao slisala, da jih je samo 13 nardilo. Saj vem, da se to se malo bolj tak govori, ampak vrjetno je pa res bla kriza. Jaz si za sebe sploh ne predstavljam, ce sem bolj slabo al dobro nardila...
No, sem pa vesela, da nam odpade v petek slov knijizni jezik vaje, zarad Rektorjevega dne... :jump:
miss_emma
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a miss_emma » 04. Jan. 2007 19:23

Oj!

Glede Čehove in predstavitev seminarskih nalog: če sem prav slišala, je takrat, ko je pobrala seminarske, rekla, da bomo vsi predstavili naloge. :(
Ena je prej omenila, da rabi zapiske kognitivne in teh teorij metafore.. jaz jih mam, z veseljem posodim. le kontaktirajte. :)
a ima katera od vas za posodit zapiske iz književnosti?
lp

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov