Študij: slovenščina
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
FairyAngel - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 10. 2004
- Kraj: Svet mojih sanj :)
Ja, saj verjetno so na internetu isti primeri kot v skripti, ne? Upam, da bo res šlo ... Bomo videli že čez dober mesec dni.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
-
buffy-ann - Kofetarica
- Na forumu od: 4. 1. 2006
FairyAngel napisal/-a:Ja, saj verjetno so na internetu isti primeri kot v skripti, ne? Upam, da bo res šlo ... Bomo videli že čez dober mesec dni.
Ja tista skripta z vajami je itak z interneta. Poleg tega pa je še en kup prav izpitov iz prejšnjih let, tam še malo poglej.
Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas
Toše R. I. P.
-
slivica - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2006
Jaz se te skripte nisem nasla na netu (potem sem si jo kupla v Fori), kaj sele da bi prejsnje izpite nasla Pa sem res gledala 1x ko sem mela cas, pa sem vse drugo nasla ..
Katera je se tukaj 1. letnik in mora do naslednjega torka (19.12.) oddat seminarsko pri Literarni teoriji? Jaz nevem ce mi bo uspelo, pa kolko sem slisala jih ful zmece ta Čehova. Kak izkusnje mate ve visji letnik z njo?
Katera je se tukaj 1. letnik in mora do naslednjega torka (19.12.) oddat seminarsko pri Literarni teoriji? Jaz nevem ce mi bo uspelo, pa kolko sem slisala jih ful zmece ta Čehova. Kak izkusnje mate ve visji letnik z njo?
- Gost
Ja 19.12. je treba oddat seminarsko Groza glede na to, da mi se nekaj manjka in mislim, da mi do torka ne bo kaj vec jasno kot mi je danes...
-
buffy-ann - Kofetarica
_Petra_ napisal/-a:Jaz se te skripte nisem nasla na netu (potem sem si jo kupla v Fori), kaj sele da bi prejsnje izpite nasla Pa sem res gledala 1x ko sem mela cas, pa sem vse drugo nasla ..
Ja Čehova jih je nekaj seminarskih pri nas zavrnila, ampak po moje vse upravičeno. Ampak so nekateri potem šli k njej na govorilno uro, pa so prosli če lahko še kaj popravijo, pa jim je dala še eno možnost pa so lahko popravljali. Tak da ni tak hudo.
Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
Toše R. I. P.
-
slivica - Kofetarica
- Na forumu od: 27. 1. 2006
MsN nekaj ti manjka?? Meni se VSE manjka! Grozno, sploh se nisem zacela delat, ker sem mela dve drugi seminarski, ki sem ju malo prej dokoncala. Pa vrjetno sploh sama ne bi znala narest. Ta teden grem k eni ko uci slov da mi malo razlozi pa pomaga, ker drugac sem kr adijo... Od koga mas ti pesem? Jaz mam od Štegra pa ni NOBENE kritike o njem....
buffy-ann a res da je dala se moznost? O kak fajn. Jaz bi tak sla na govorilno k njej, pa ne upam, ker nam VSAKO uro zagnjavi, da naj hodimo samo ce mamo res kaj pomembnega za vprasat pa tak. Pol bom pa kaj zabluzla pa bo kriza
Zadnjic je sla kolegica pa jo je sprva nadrla kak govori
Bed
buffy-ann a res da je dala se moznost? O kak fajn. Jaz bi tak sla na govorilno k njej, pa ne upam, ker nam VSAKO uro zagnjavi, da naj hodimo samo ce mamo res kaj pomembnega za vprasat pa tak. Pol bom pa kaj zabluzla pa bo kriza
Bed
-
buffy-ann - Kofetarica
_Petra_ napisal/-a:MsN nekaj ti manjka?? Meni se VSE manjka! Grozno, sploh se nisem zacela delat, ker sem mela dve drugi seminarski, ki sem ju malo prej dokoncala. Pa vrjetno sploh sama ne bi znala narest. Ta teden grem k eni ko uci slov da mi malo razlozi pa pomaga, ker drugac sem kr adijo... Od koga mas ti pesem? Jaz mam od Štegra pa ni NOBENE kritike o njem....
Bed
No jaz vsekakor toplo priporočam obisk pri njej. Mislim da ji glih to ni všeč če ne prideš, ker pol pa nekaj nimaš v redu pri seminarski pa ti reče, ja zakaj pa nisi prišla nje vprašat. Tak da če kaj ne veš, ne razumeš, idi kr k njej, pa ne sekiraj se kaj je komu rekla. Saj meni je tud vedno blo pri njej malo nelagodno, mi je pa vedno fajn pomagala pa ni bla nič kaj tečna. Res svetujem da greš k njej.
Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
Toše R. I. P.
-
allessya - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 4. 2006
A mi lahko kera, ki to bolj obvlada, pomaga naredit analizo tele pesmi? Sploh ne vem kako se naj spravim zraven.
Milan Vincetič - Legenda
Na pretek sva bila
na pretek kot turki
ki so se razsejali
pod vrtno lopo
in naskočili
najino spalnico
da sva začela
bedeti do zarje
ali spati pri luči
in s kresnim semenom
pod jezikom
da sva se potuhnila
pod namizni prt
ali se skrila
v omaro
ki naju je zaklenila
od zunaj.
Milan Vincetič - Legenda
Na pretek sva bila
na pretek kot turki
ki so se razsejali
pod vrtno lopo
in naskočili
najino spalnico
da sva začela
bedeti do zarje
ali spati pri luči
in s kresnim semenom
pod jezikom
da sva se potuhnila
pod namizni prt
ali se skrila
v omaro
ki naju je zaklenila
od zunaj.
- Gost
_Petra_ kritike Stegrovih zbirk imas na cobbisu oz. cobbipu-ena druga baza na tej strani... ni veliko, je pa nekaj.
Sicer pa ti priporocam, da pohitis, glede na to, da imas casa se en teden... Jaz se s to seminarsko po obrokih zezam ze skoraj cel mesec
Sicer pa ti priporocam, da pohitis, glede na to, da imas casa se en teden... Jaz se s to seminarsko po obrokih zezam ze skoraj cel mesec
-
FairyAngel - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 10. 2004
- Kraj: Svet mojih sanj :)
Tisti/tiste, ki še iščete skripto in literaturo za UMZRD. E-gradivo je na tej strani. Tukaj najdete skripto v Wordu poiščite predmet UMZRD in kliknite link VAJE IZ UMZRD.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
-
buffy-ann - Kofetarica
allessya napisal/-a:A mi lahko kera, ki to bolj obvlada, pomaga naredit analizo tele pesmi? Sploh ne vem kako se naj spravim zraven.
Milan Vincetič - Legenda
Na pretek sva bila
na pretek kot turki
ki so se razsejali
pod vrtno lopo
in naskočili
najino spalnico
da sva začela
bedeti do zarje
ali spati pri luči
in s kresnim semenom
pod jezikom
da sva se potuhnila
pod namizni prt
ali se skrila
v omaro
ki naju je zaklenila
od zunaj.
Ja pod analizo si jaz nekak predstavljam analizo notranjega sloga, jezik oz. jezikovni slog (metaforika in druge figure), napišeš temo, motive (glavni, stranski, motivni drobci) - pa ne samonaštet, tud recimo napisat če so iz narave al od kod, analizo verza (metrično shemo določit, pa stopico), značilnosti lirskega subjekta, zunanja zgradba in kontekst (kitice, cikli, pesniške zbirke). To bi blo nekak to oz. mislim da to ona pričakuje.
Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
Toše R. I. P.
-
allessya - Kofetarica
- Na forumu od: 9. 4. 2006
^ Hvala. Ja, nekaj takega je to, ampak sem si tako glupo pesem izbrala... Sem bla danes na konzultacijah pri Čehovi, pa mi je vse lepo razložila, tako da zdaj vem kako stvar izpopolnit.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov