Študij: slovenščina
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*pikapoka* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2009
Prva stvar je ta, da dvomim, da boš lahko opravljala te predmete, ker je slovenistika bolonjski program in npr. predmeta SKJ1 ni več, prav tako SKJ2. Za predmet Razvoj slovenskega jezika I. še nism slišala, pa sem lani obiskovala prvi letnik starega programa, letos pa sem naredila prvi letnik bolonje. Tako da bi se na tvojem mestu prvo pozanimala o opravljanju izpitov po starem programu - ki ga NI več.
Glede zapiskov pa bi ti lahko kaj posredovala ja. Ampak predvsem za prvi letnik in kaj malega za drugi, ker dlje še nisem prišla
Glede zapiskov pa bi ti lahko kaj posredovala ja. Ampak predvsem za prvi letnik in kaj malega za drugi, ker dlje še nisem prišla
-
Vesna74 - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 9. 2010
*pikapoka* napisal/-a:Prva stvar je ta, da dvomim, da boš lahko opravljala te predmete, ker je slovenistika bolonjski program in npr. predmeta SKJ1 ni več, prav tako SKJ2. Za predmet Razvoj slovenskega jezika I. še nism slišala, pa sem lani obiskovala prvi letnik starega programa, letos pa sem naredila prvi letnik bolonje. Tako da bi se na tvojem mestu prvo pozanimala o opravljanju izpitov po starem programu - ki ga NI več.
Do leta 2015 lahko opravljam vse te izpite Poslat sem jim morala prošnjo za dokončanje prekinjenega študija, nanjo pa so se odzvali pozitivno.
Po eni strani sem kar malo besna, ker so se mi dovolili vpisovati v višje letnike brez pogojev in je sploh prišlo do tega paradakoksa - pedagogiko imam kompletno narejeno, slovenščino pa skoraj nič, ker sem smotana in sem odlašala, češ, saj bom že... In potem so se zgodile razne družinske in zdravstvene težave in zdaj sem stara kokoš brez faksa in 15 leti delovnih izkušenj.
Letos sem službo pustila in se nameravam posvetiti samo študiju in opravljanju obvezne prakse. Ni vrag, da mi ne bo uspelo opraviti vsaj nekaj izpitov
*pikapoka* napisal/-a:Glede zapiskov pa bi ti lahko kaj posredovala ja. Ampak predvsem za prvi letnik in kaj malega za drugi, ker dlje še nisem prišla
Zapiski za prvi letnik bi bili odlični, saj bi rada začela od začetka. Kaj pa je namesto SKJ1 sedaj? Slovnica mora bit in sploh ni pomembno, kakšno ime so ji dali. SKJ1 je obsegal glasoslovje in besedoslovje.
-
*pikapoka* - Debatorica
- Na forumu od: 16. 5. 2009
Ja super, da si se odločla (upam, da te lahko tikam, glede na to, da si napisala, da imaš že 15 let delovnih izkušenj), da vztrajaš, če si že začela . Vse pohvale.
Drugače te pa gdč. Vidovič Muha še vedno čaka, čeprou je letos sama rekla, da zdej pa zares odhaja, ampak se je očitno še ne bomo znebili
SKJ1 = Fonetika SKJ (Kržišnik, pogoj za pristop k ustnem izpitu opravljen pravorečni test)+ Morfologija SKJ (V. Muha, pogoj opravljen pravopisni izpit)
Lahko ti pošljem po mailu (napiši me zasebno), katere predmete še nimaš opravljene. Imam zapiske za SKJ1, Uvod v študij slovenske književnosti, Uvod v slovensko jezikoslovje pa še kaj bi se našlo. Trenutno nisem na svojmu računalniku in bi ti lahko vse poslala šele v ponedeljek zvečer, če ni prepozno in takrat lahko preverim kaj imam v elektronski obliki in kaj bi ti lahko koristilo.
Drugače te pa gdč. Vidovič Muha še vedno čaka, čeprou je letos sama rekla, da zdej pa zares odhaja, ampak se je očitno še ne bomo znebili
SKJ1 = Fonetika SKJ (Kržišnik, pogoj za pristop k ustnem izpitu opravljen pravorečni test)+ Morfologija SKJ (V. Muha, pogoj opravljen pravopisni izpit)
Lahko ti pošljem po mailu (napiši me zasebno), katere predmete še nimaš opravljene. Imam zapiske za SKJ1, Uvod v študij slovenske književnosti, Uvod v slovensko jezikoslovje pa še kaj bi se našlo. Trenutno nisem na svojmu računalniku in bi ti lahko vse poslala šele v ponedeljek zvečer, če ni prepozno in takrat lahko preverim kaj imam v elektronski obliki in kaj bi ti lahko koristilo.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov