Študij: slovenščina
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
alina85 - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 3. 2008
Potrebovala bi pomoč pri teh primerih...
1. primer
" Ljudstvo, S/3
ki je trpelo, pril. odv. I
ne more biti poleg tega, S/3
kar je doživelo,
še zasramovano," S/3
je povedal pisatelj Borut Pahor. S
* Kateri odvisnik je to? Mogoče predmetni in se vprašaš poleg koga ali ali??
2. primer
Ravno zdaj postaja moja paleta vse bolj sproščena,
začetna zadržanost je mimo.
* V vajah spada ta primer pod vzročno priredje. Zakaj? Jaz bi dala, da je vezalno.
1. primer
" Ljudstvo, S/3
ki je trpelo, pril. odv. I
ne more biti poleg tega, S/3
kar je doživelo,
še zasramovano," S/3
je povedal pisatelj Borut Pahor. S
* Kateri odvisnik je to? Mogoče predmetni in se vprašaš poleg koga ali ali??
2. primer
* V vajah spada ta primer pod vzročno priredje. Zakaj? Jaz bi dala, da je vezalno.
-
frigga - Kofetarica
- Na forumu od: 23. 12. 2005
- Kraj: Ljubljana
Jst bi rekla, da je vzročno zato, ker lahko stavek spremenimo takole: Ravno zdaj postaja moja paleta vse bolj sproščena, ker je začetna zadržanost mimo.
"Ljudstvo, ki je trpelo, ne more biti poleg tega, kar je doživelo, še zasramovano," je povedal pisatelj Borut Pahor. Maš prav, je predmetni odvisnik.
Jst bi rekla, da je vzročno zato, ker lahko stavek spremenimo takole: Ravno zdaj postaja moja paleta vse bolj sproščena, ker je začetna zadržanost mimo.
"Ljudstvo, ki je trpelo, ne more biti poleg tega, kar je doživelo, še zasramovano," je povedal pisatelj Borut Pahor. Maš prav, je predmetni odvisnik.
Pristajati na povprečnost pomeni pristajati na poraz.
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
hej, koliko kaj računate za lektoriranje?? glede na število znakov ane, ne na število strani?
-
rEbEcCa - Komunikatorka
- Na forumu od: 7. 8. 2005
- Kraj: okolica Celja
Živjo!
Danes sem domov dobila pošto s fakultete (Filozofska LJ), kjer so mi napisali, da mi pošiljajo podatke, ki sem jih vpisala na prijavnico in naj preverim če je vse ok.
In zdej ne vem če je vse ok. Na prijavnici namreč piše:
1. mesto: FF Ljubljana, redni študij, smer slovenski jezik js želim študirat slovenski jezik in književnost in še to pedagoško smer. Takrat sm še vprašala našo psihologinjo, ki je to urejala in v razpisu je bla dana samo ta možnost. Zdej vas pa prosim, če se spomnite mogoče kako ste ve napisale in a to pol poveš, da pedagoško smer, pa da je književnost tud zraven.
Hvala!
Danes sem domov dobila pošto s fakultete (Filozofska LJ), kjer so mi napisali, da mi pošiljajo podatke, ki sem jih vpisala na prijavnico in naj preverim če je vse ok.
In zdej ne vem če je vse ok. Na prijavnici namreč piše:
1. mesto: FF Ljubljana, redni študij, smer slovenski jezik js želim študirat slovenski jezik in književnost in še to pedagoško smer. Takrat sm še vprašala našo psihologinjo, ki je to urejala in v razpisu je bla dana samo ta možnost. Zdej vas pa prosim, če se spomnite mogoče kako ste ve napisale in a to pol poveš, da pedagoško smer, pa da je književnost tud zraven.
Hvala!
-
rammsteingirl - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 28. 5. 2005
- Kraj: Gorenjska
ja, naj te ne skrbi, tako sem dobila napisano tudi jaz.
še enkrat sprašujem: koliko računate za lektoriranje??
še enkrat sprašujem: koliko računate za lektoriranje??
- Janja84
- Debatorica
- Na forumu od: 11. 5. 2006
^^ še dobro, da nisem edina, ki se uči didaktiko.
Je full smotana ta didaktika. Sem mislila, da bo bolj zanimiva, ampak ni kaj preveč. Meni že zaradi njega ni zanimiva didaktika, potem pa še vidim, kako zapletena vprašanja ima... vse me mine. Sem se že 4 - krat odjavila od izpita.
Ti pa ne morem nič svetovati, ker tudi sama ne razumem tega.
Je full smotana ta didaktika. Sem mislila, da bo bolj zanimiva, ampak ni kaj preveč. Meni že zaradi njega ni zanimiva didaktika, potem pa še vidim, kako zapletena vprašanja ima... vse me mine. Sem se že 4 - krat odjavila od izpita.
Ti pa ne morem nič svetovati, ker tudi sama ne razumem tega.
-
alina85 - Sramežljivka
- Na forumu od: 12. 3. 2008
A imaš tisti seznam vprašanj, ki so ponavadi na izpitu?
Men se je tudi grozn to učit, 20. maj bo pa tle zlo kmalu. Slišala sem, da je dovolj tista skripta z neta, tako da se je bom kar držala. Ob te didaktiki bom nazadnje še toplo vodo odkrila
Kateri letnik pa si?
Men se je tudi grozn to učit, 20. maj bo pa tle zlo kmalu. Slišala sem, da je dovolj tista skripta z neta, tako da se je bom kar držala. Ob te didaktiki bom nazadnje še toplo vodo odkrila
Kateri letnik pa si?
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov