Študij: Psihologija, klinična psihologija
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
jah verjetno čez 30
jz samo upam, da ne bo navala letos na psiho, ker je to zadnja stvar, ki si jo želim ... naval odličnjakom na edino stvar, ki bi jo jz študirala. Če spet ne bom sprejeta pol pa res lahko samo še umrem

jz samo upam, da ne bo navala letos na psiho, ker je to zadnja stvar, ki si jo želim ... naval odličnjakom na edino stvar, ki bi jo jz študirala. Če spet ne bom sprejeta pol pa res lahko samo še umrem
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
Solo tu, solo yo
- psenica
- Komunikatorka
- Na forumu od: 31. 1. 2006
- Kraj: sončna pega
jemina ti pa priporočam, da se kr dobro usedeš za knjige-sploh če greš samo maturo ponavljat in nimaš v tem času nobene druge piflarije. sej ne rečem...ampak točke so res nepredvidljive, res neveš kak se bo vse skupaj obrnilo..mogoče boš mela že s svojimi sedanjimi pikami dovolj..mogoče pa ti bo še ful koristila kaka dodatna pika 

- liiizika
- Sramežljivka
- Na forumu od: 23. 8. 2005
- Kraj: Ilirska Bistrica
jah tud ja upam d ne bo ful navala,sam....nikol ne veš
sploh pa ta matura...lhk maš sam pač slab dan pa zrd tga pol zafrknš celo stvar
saaaam bodmo optimisti pa rečmo d bmo nslednje leto skupi u razredu

sploh pa ta matura...lhk maš sam pač slab dan pa zrd tga pol zafrknš celo stvar

saaaam bodmo optimisti pa rečmo d bmo nslednje leto skupi u razredu

......If you wanna be mine, buy me a chocolate..... 

-
jemina - Cosmopsiho
- Na forumu od: 14. 6. 2006
psenica napisal/-a:jemina ti pa priporočam, da se kr dobro usedeš za knjige-sploh če greš samo maturo ponavljat in nimaš v tem času nobene druge piflarije. sej ne rečem...ampak točke so res nepredvidljive, res neveš kak se bo vse skupaj obrnilo..mogoče boš mela že s svojimi sedanjimi pikami dovolj..mogoče pa ti bo še ful koristila kaka dodatna pika
Saj grem samo 2 predmeta. tista dva, ki jih bom 100% zboljšala

Dame mas quiero mas
Solo tu, solo yo
Solo tu, solo yo
-
princess of the night - Sramežljivka
- Na forumu od: 30. 11. 2006
js delam letos maturitetni tečaj.. k mam neverjetno željo po študiranju psihologije.. en/a je napisal/a da ni vredno plačat za izredni študij.. js se s tem ne strinjam.. sicer je res d mi ne blo treba plačat če bi bla pridna u sredni šoli (najbrž).. sam js gledam to drgač.. je edino kar si želim študirat, počet u življenju in mi nobena ovira ne bo tok velka d je ne bi premagala.. če ne bom sprejeta letos (in najbrž ne bom=), se bom vpisala izredno.. in že komi čakam.. glih dovolj časa da si naberem sama dnar, kar bo pomojem mnenju še dodatna motivacija za uspešno šolanje.. motavacije nkol dovolj
lep pozdrav

lep pozdrav
There's too much blood in my caffeine system...
-
FairyAngel - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 10. 2004
- Kraj: Svet mojih sanj :)
Shannon, v katero gimnazijo pa si ti hodila? Vprašam pa zato, ker se mi zdi, da 25 pik ni ravno povprečje in mislim, da se moraš malo bolj potruditi, da prideš do tega rezultata. Je pa veliko odvisno od samega načina dela v gimnaziji, ker mi smo npr. pri določenih predmetih komaj v 4. letniku prišli na maturitetni tip nalog, kar je za moje pojme prepozno.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
- ANTARKTIKA
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 2. 2007
Pozdrav vsem. Sem absolventka psihologije, zato lahko povem kako jaz stvari vidim. Moja edina želja je bila vedno le psihologija. Prvo leto nisem pršla na redni študij. Naslednje leto sem šla izboljševat maturo, pa mi je zmanjkalo 0,6 pike. To je bil zame velik udarec. Pa sem bila v gimnaziji pravdobra, maturo sem pisala 25 pik. Pri maturi je potrebno tud veliko sreče, da npr. pri zgodovini dobiš prav tiste teme, ki jih najbolje obvladaš. Ker poznam primer po uspehu veliko slabše kolegice, s katero sva pisali zgodovino z enako oceno, zato ker so bile teme prav tiste dve, ki se jih je ona morala zelo dobro naučit za popravni!! In to so bile edine dve temi, ki jih je sploh znala. Matura seveda ni težka, ampak je bolj problem v nefleksibilnosti ocenjevalcev. Tisto drugo leto so pol razpisali izredni študij, ki ga razpišejo vsake tri leta. Šolnina je okrog 600 tisoč (ne 900). V prvem letniku sem pol naredila vse izpite in sem pršla na redni študij, tko da lahko primerjam oba načina študija. Jaz že ne bi študirala 4 leta izredno, če bi vedela kakšno je stanje. Dejansko študij ni vreden toliko- predavanja imaš ob vikendih, nekatere vaje tudi odpadejo- skratka kvaliteta rednega študija je veliko boljša.Skoraj vsi izredni, ki so zdej absolventi, imajo še vse najtežje izpite za naredit (tud iz prvega letnika). Dejansko ni vredno, ker ti izredni študij ne da skoraj nič. Moram pa vam povedat, da je ogromno računanja (tolk, da sem se spraševala al sem na psih. al kje), ker imaš v 1.letniku statistiko, v 2. in 3. pa psihometrijo. Omejitve se praktično vsako leto dvigujejo, tko da je to (žal) postal študij za odličnjake. Pa tudi ti odličnjaki dobivajo ocene od 6- 10.A ja, pa še nekaj- ko si na koncu študiija in iščeš delo, razmišljaš drugače kot si na začetku študija. Kljub temu, da je bila to moja edina izbira, se mi zdej ne zdi tolk napačno tudi kaj drugega. Ker službo je pač nujno dobit.Zato v tolažbo tistim, ki ne boste pršle na ta študij- če si tega res želite, se vpišite 1.letnik izredno, pol pa napnite vse sile in opravite vse izpite, pa greste redno. Drugače pa se usmerite v podobna področja. Boste vidle, da boste ob koncu študija malo drugače razmišljale.
Bodite lepo, če vas še kaj zanima, pa vprašajte.
Bodite lepo, če vas še kaj zanima, pa vprašajte.
-
Shannon - Debatorica
- Na forumu od: 15. 11. 2006
FairyAngel napisal/-a:Shannon, v katero gimnazijo pa si ti hodila? Vprašam pa zato, ker se mi zdi, da 25 pik ni ravno povprečje in mislim, da se moraš malo bolj potruditi, da prideš do tega rezultata. Je pa veliko odvisno od samega načina dela v gimnaziji, ker mi smo npr. pri določenih predmetih komaj v 4. letniku prišli na maturitetni tip nalog, kar je za moje pojme prepozno.
Hodila sem na Ledino v Lj. Zelo dobra šola, pa še zdaleč ne tako izpostavljena kot kak Bežigrad itd. Skozi vsa leta so nas dovolj zdresirali, da se nam ni blo treba bat mature. Menim pa, da bi tudi z manj intenzivnim delom zlahka prišla nad 25 pik. Folk pozablja na eno dejstvo - matura je delana za povprečne dijake, ne za genije. Če se samo MALO bolj potrudiš, ti rezultat vsaj 30 pik ne uide. Če to lahko rečem jaz, ki sem bila čisto povprečna dijakinja, s povprečnim IQ - jem, brez kake cojzove štipendije, tudi za knjigami nisem visela non stop (imam preveč hobijev za to), potem je tega sposoben prav vsak. Malo se je pa le treba potruditi, iz nič pač ni nič.
-
FairyAngel - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 10. 2004
- Kraj: Svet mojih sanj :)
Shannon napisal/-a:Hodila sem na Ledino v Lj. Zelo dobra šola, pa še zdaleč ne tako izpostavljena kot kak Bežigrad itd. Skozi vsa leta so nas dovolj zdresirali, da se nam ni blo treba bat mature. Menim pa, da bi tudi z manj intenzivnim delom zlahka prišla nad 25 pik. Folk pozablja na eno dejstvo - matura je delana za povprečne dijake, ne za genije. Če se samo MALO bolj potrudiš, ti rezultat vsaj 30 pik ne uide. Če to lahko rečem jaz, ki sem bila čisto povprečna dijakinja, s povprečnim IQ - jem, brez kake cojzove štipendije, tudi za knjigami nisem visela non stop (imam preveč hobijev za to), potem je tega sposoben prav vsak. Malo se je pa le treba potruditi, iz nič pač ni nič.
To je res, ampak vseeno mislim, da tega ne gre kar tako posploševati. Še vedno je precej odvisno od vsake gimnazije posebej, od načina dela/poučevanja.
Tu stojim ponosno s teboj, ti povem misli jasno na glas ... Saj veš, ljubim te do neba.
- Tjashii
- Sramežljivka
- Na forumu od: 13. 4. 2007
- Kraj: Kranj, Ljubljana
Opažam da tut mene psihologija skos bl zanima...sam se mi zdi da ne bo nč s tem, ker bi mogla najprej še maturitetni tečaj narests pa se mi zdi da se mi tut to ne bo splačal ker bom mela w wsakem primeru premal točk...tko da škoda...treba bo kei druzga zbrt. še dobr da mam še 1 let časa =)
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov