Študij: Psihologija, klinična psihologija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Uporabniški avatar
Ashlee
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Ashlee »

Bom odgovorila na tisto, kar vem...

-- Kar se tiče povprečne plače sploh ne morem odgovorit, ker psihologi delajo na tako različnih delovnih mestih, da sploh ni smiselno govorit o neki povprečni plači.

-- Delaš lahko milijon stvari, v bistvu se mi zdi, da psihologe ponucajo za vse :) Od takih običajnih delovnih mest, npr. učitelj psihologije, svetovalni delavec na šoli, klinični psiholog v zdravstvenem domu, pa do kakšnih malo bolj nenavadnih - npr. na RTV-ju v otroškem in mladinskem programu itd.

-- O omejitvi nisem več na tekočem.

-- Z drugih faxov je pa tako, da moraš naredit en, dva oz. ne vem koliko diferencialnih izpitov (ne bi smelo biti težko) in tisti standardni pogoji (povprečje na d8 itd.). Imaš ap še individualni razgovor s komisijo, kjer te malo povprašajo o tem, kaj bi rad delal, zakaj si se sploh vpisal...[/quote]
5y
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a 5y »

hmm jst sm tud razmišlala o podiplomcu na psihologiji. Sam je pa en problem, ker jst verjetno ne bom imela tako visokega povprečja. Zdej me pa zanima, če katera ve, če je potem sploh kaka možnost, da bi lahko študirala magistrski študij na psihologiji? Ne vem tko kot je blo včasih, da si šu za dve leti v službo pa si se potem lahko izredno vpisal. Če katera kej ve, bi bla full vesela.
***v resnični ljubezni duša ljubi telo***
VaNiLliA
Sramežljivka
Sramežljivka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a VaNiLliA »

Uf, jst razmišlam in se trudim, da bi prišla na psihologijo.. kje je še magistersku študij.. Treba prvo tja pridet.. Kar je po mojem mnenju najtežje
ursiika
Sramežljivka
Sramežljivka

lep pozdrav

Neprebrana objava Napisal/-a ursiika »

tudi jaz bi zalo rada studirala psihologijo in me zelo zanima, ampak bi prosila nekoga ki studira psihologijo da pove kako zalo tezka je psihologija????ker me je malo strah da bom prisla gor potem pa padla :D
ali lahko primerjamo tezavnost faxsa z naprimer pravo ali kaj podobnim???
res bi prosila da mi nekdo ki to studira pove...
hvala za odgovor
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Peterca18 »

Omejitev je letos bla 87,2 (lani mislim da 91) in sem ravno mela srečo da sem bla sprejeta, ker sem mela ravno tolko točk :) . Kako je z učenjem pa vam lahko kasneje povem, ker zdaj še res ne vem, niti ne poznam nikogar ki že študira psihologijo. Edino kar sem slišala je, da je učenja ful in da moraš pač ves čas pridno delat. :schlaumeier:
Psihologija ima vsako leto eno najvišjih omejitev ... izredni študij pa stane okrog 900 tisoč, po mojem mnenju absolutno preveč - se ne splača.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Uporabniški avatar
Ashlee
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Ashlee »

O težavnosti študija vam lahko povem iz prve roke, ker sem letos absolventka psihologije. Mislim pa, da sem v enem postu že pisala o tem, da je veliko sprotnega dela, ker je ogromno pisanja nekih poročil. Ta poročila večinoma niso pretirano težka, malo jih je takih, da so res zahtevna, ti pa vzamejo veliko časa.

Zdaj o težavnosti pa tako. Načeloma jih malo ponavlja kak letnik, je pa res, da je itak že taka selekcija, da so izbrani res tisti najbolj pridni. Izpitov in kolokvijev je dosti. Zares težki so recimo trije izpiti, za katere rabiš res ogromno učenja. Mislim, da za tiste, ki so redno sprejeti, ni nobenih težav. Če se pa vpišeš izredno, pa obstaja možnost, da če narediš pogoje za drugi letnik, se lahko potem prepišeš redno. Vsaj nekaj mojih sošolk je to naredilo, ne vem pa, če se še vedno da. Se je treba pozanimat.

Primerjava npr. s pravom - učenja je bistveno manj. Meni se zdi lažje, mislim pa, da je to odvisno tudi od tega, koliko ti določeno področje leži. Meni bi se bilo učit pravo muka..

Če ima kdo še kako vprašanje, rade volje odgovorim :)
ursiika
Sramežljivka
Sramežljivka

ashlee hvala za odgovor, upam da te ne gnjavim prevec z temi vprasanji, problem je da nikogar drugega ne poznam, da bi ga lahko zasipala z vprasanji :D ...jaz imam status sportnice in mi vpis ni omejen, v gimnaziji sem bila do sedaj dobra-ampak to brez napora!ce bi se vsaj malo ucila , vem da bi lahko bilo bolje :) Psihologija me ze od nekdaj zanima, samo me je pa strah da bo pa vseeno malo prevec tezka, neka briljantna ucenka pa glih nisem :D ....kateri letnik pa je najtezji?in koliko matematike je v prvem letniku? ashlee hvala ti za odgovor!! :schlaumeier:
saska1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a saska1 »

...
Zadnjič spremenil saska1, dne 18. Nov. 2010 16:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Don't Let My Cute Face Fool Ya!
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jemina »

Kakor jaz vem ni, ker sem tudi sama vprašala, pa so rekli da ne. Tko, da bom drugo leto še enkrta poskusila srečo z vpisom :motz:
Dame mas quiero mas
De esa bendita forma en que me miras
Solo tu, solo yo
Caricias que me roben la razon
ursiika
Sramežljivka
Sramežljivka

no bodoce psihologinje, povejte kako je kaj na faksu, da bomo tiste, ki se odpravljamo tja naslednje leto malo majn prestrasene :ill:
Uporabniški avatar
tmis_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a tmis_ »

---
Zadnjič spremenil tmis_, dne 05. Feb. 2009 11:40, skupaj popravljeno 1 krat.
ursiika
Sramežljivka
Sramežljivka

mene še zanima če je veliko matematike?'?'' to nebi bilo dobro :gruebel:
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^kakor jz vem, je samo statistika
Dame mas quiero mas
Solo tu, solo yo
MiLLy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a MiLLy »

Js se tud navdušujem nad študijem psihologije. Neki stvari me zanima, tak da če kdo pozna odgovore (sploh iz prve roke :) ) se priporočam.
Kateri predmeti so še poleg psihologije? Je kej matematike, kemije, biologije?
Da so omejitve vsako leto ful visoke, že vem... A se da pridet gor, če si bil recimo v gimnaziji vsako leto prav dober, matura pa je bla v povprečju tud za 4? Vem, da je to čist odvisno, sprašujem sam tak okvirno. Da ni slučajno ta študij sam za odličnjake :s
...
jemina
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^jz sem bila vedno prav dobra, na maturi imela 3,4,4,5,6 in nisem pršla :?
Dame mas quiero mas
Solo tu, solo yo
Odgovori