Študij: Psihologija, klinična psihologija

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Latika
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 9. 2010

OdgovorNapisal/-a Latika » 05. Sep. 2010 14:13

*mala* napisal/-a:Eni ste pa res optimistični s temi 3. roki zadnje dni

Eni ste pa res zajedljivi. :) Njah, pač nismo vsi poučeni o vseh fakultetah, kjer so višje omejitve, zato pa sem tudi vprašala. Drugače pa hvala za info, bi šlo tudi brez nesramnega tona v zadnjem stavku.
Uporabniški avatar
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 11. 2006

OdgovorNapisal/-a Legally_blond » 05. Sep. 2010 14:14

sem se ja tud mislila vpisat tja kot sem že v eni drugi temi napisala, pa ni nič pisalo. očitno ne bo nič iz tega, bo treba it na slovenistiko :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 3. 8. 2004

OdgovorNapisal/-a *mala* » 05. Sep. 2010 14:24

Latika napisal/-a:
*mala* napisal/-a:Eni ste pa res optimistični s temi 3. roki zadnje dni

Eni ste pa res zajedljivi. :) Njah, pač nismo vsi poučeni o vseh fakultetah, kjer so višje omejitve, zato pa sem tudi vprašala. Drugače pa hvala za info, bi šlo tudi brez nesramnega tona v zadnjem stavku.

Pač opažam zadnje dnji ogromno vprašanj o 3. rokih na družboslovnih faksih, kjer so prej že vedno omejitve v 1. roku, itd... In sem samo omenila. Đizs...

Ni pa treba vse tako smrtno resno jemat in opažat nesramnost, kjer je ni :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Latika
Sramežljivka
Sramežljivka

OdgovorNapisal/-a Latika » 05. Sep. 2010 15:05

Saj vem, ampak sem letos tudi jaz v precepu in je naneslo tako, da sem šele zdaj začela razmišljat o prepisu, ker sem prej še delala izpite za tekoči letnik. ŠOU svetovalnice pa mi ne odpre, pa sem pač tukaj vprašala.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

OdgovorNapisal/-a *mala* » 05. Sep. 2010 15:13

Nasvet: avtomatsko odštej vse smeti, ki so imele v 1. roku omejitev (če bo kaj frej, res po nekem čudnem naključju v 3. roku, bo to minimalno mest, in če nimaš veliko točk, jih kar odpiši).

In še: ne se na silo vpisovat na en faks, ki te mogoče tudi ne veseli, ker boš tako porabila zadnjo šanso rednega vpisa na faks. Če te trenutni veseli, pavziraj, ali pa marca oddaj prijavnico za faks :wink: Ker v 3. roku je izbira klavrna, skoraj sami naravoslovni faksi.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Latika
Sramežljivka
Sramežljivka

OdgovorNapisal/-a Latika » 05. Sep. 2010 15:27

Hvala za nasvet, ravno tega nočem, da bi se nekam na silo prepisala, potem pa bi zapravila možnost prepisa in bi se grdo zaj..... :? Sem šla skozi Vpis že ničkolikokrat, a sem po rezultatih 2. vpisnega roka še bolj negotova kot prej, ker sem prvotno želela iti na ekonomijo (to je bila že moja lanskoletna želja), a je št. vpisov precejšnje, tako da ta možnost žal odpade. Zanima me tudi slovenistika, vendar ne najdem pogojev vpisa. :gruebel: Ali je potrebna splošna matura, ali je dovolj poklicna + 5. predmet? Tam sem videla, da je še 18 prostih mest, tako da bo očitno razpisan še 3. rok?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

OdgovorNapisal/-a *mala* » 05. Sep. 2010 15:31

Samo verjetno so se ta mesta že v 2. roku zapolnila, no mogoče pa tudi ne. Sej se bo konec meseca videlo, ko bo razpis za 3. rok, do takrat škoda da se ugiba. Sicer sem pa eni punci ravno v temo o slovenistki nalepila pogoje za vpis in je dovolj poklicna + 5. predmet (ampak so neki čudni pogoji glede tega; preberi si v tisti temi).
Latika
Sramežljivka
Sramežljivka

OdgovorNapisal/-a Latika » 05. Sep. 2010 15:39

V bistvu je pisalo, da je razpisanih 38 mest, zapolnjenih pa je bilo v 2. roku samo 20. Ampak zdaj itak vidim, da ne izpolnjujem pogojev za vpis, ker imam narejen 5. predmet iz psihologije in ne tuj jezik ali matematiko (kot reden predmet sem delala ang, torej bi kot 5. morala imeti opravljeno matematiko ali kontra). :/ Vedno se mi zatakne pri teh pogojih, ker nimam splošne mature, ki bi mi odprla vrata na katero koli fakulteto. To je pa to, ko na koncu 4. letnika še ne veš kaj te veseli, potem pa "odplačuješ" stare grehe. Ahja. :? Hvala anyway. :)
SunRose
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2005
Kraj: UK

OdgovorNapisal/-a SunRose » 18. Feb. 2011 18:28

Sem prebrala vse napisano, pa me zanimajo vaše izkušnje nasploh (glede na to, da ni več aktualnih izkušenj odkar je bolonjski program ;)
In nasploh, kako je kaj z "balastnimi snovmi", s časom, ...
Vsaka info je dobrodošla, ker sva imeli s ses3čno debato na to temo in je zanimivo slišat, oz. prebrat še vaše izkušnje ;)
The future belongs to those who believe in the beauty of their deams.
[Eleanor Roosevelt]
Uporabniški avatar
Cordy
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 11. 4. 2011
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Cordy » 15. Maj. 2011 17:37

Kakšen pa je kaj bil vaš uspeh v 3 in 4 letniku? Za drugo leto naj bi se upoštevalo 60% mature in 40% uspeha. Imam kakšno šanso torej,če sem to leto prav dobra,drugo leto pa odlična in pišem maturo vsaj 4?
Uporabniški avatar
Peterca18
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 1. 1. 2006
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Peterca18 » 15. Maj. 2011 20:59

Jaz sem se na faks vpisala leta 2006, moj uspeh v 3. in 4. letniku je bil prav dober, maturo sem naredila s 25 točkami.

Dela je kar precej, veliko je dela za doma (poročila, seminarji in podobno), izpiti tudi večinoma kar zahtevni, razen par izjem.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Mahagonij
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 24. 11. 2005
Kraj: LJ

OdgovorNapisal/-a Mahagonij » 16. Maj. 2011 21:24

Latika napisal/-a: Drugače pa hvala za info, bi šlo tudi brez nesramnega tona v zadnjem stavku.
Ti pa res moras met zlato guzico, da te je to zmotilo.
Men and women agree on one thing: they both distrust women.
Uporabniški avatar
candy.
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 21. 9. 2008

OdgovorNapisal/-a candy. » 01. Avg. 2011 15:56

Vprašanje za vse študente psihologije :) Kako pa je z izbirnimi predmeti? Katere posebej priporočate itd.?
Uporabniški avatar
Leonessa
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 6. 4. 2011

OdgovorNapisal/-a Leonessa » 01. Avg. 2011 19:09

Mahagonij napisal/-a:
Latika napisal/-a: Drugače pa hvala za info, bi šlo tudi brez nesramnega tona v zadnjem stavku.
Ti pa res moras met zlato guzico, da te je to zmotilo.

Se sicer strinjam, da nekateri preobčutljivo odreagirajo, ampak komentirati nekaj, kar je nekdo napisal skoraj leto nazaj... nonsense ;D
"20 years from now you will be more disappointed by the things that you didn`t do than by the ones that you did do."
Mark Twain
Uporabniški avatar
Kasiopeja
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 10. 2011

OdgovorNapisal/-a Kasiopeja » 27. Okt. 2011 18:06

princess of the night napisal/-a:js delam letos maturitetni tečaj.. k mam neverjetno željo po študiranju psihologije.. en/a je napisal/a da ni vredno plačat za izredni študij.. js se s tem ne strinjam.. sicer je res d mi ne blo treba plačat če bi bla pridna u sredni šoli (najbrž).. sam js gledam to drgač.. je edino kar si želim študirat, počet u življenju in mi nobena ovira ne bo tok velka d je ne bi premagala.. če ne bom sprejeta letos (in najbrž ne bom=), se bom vpisala izredno.. in že komi čakam.. glih dovolj časa da si naberem sama dnar, kar bo pomojem mnenju še dodatna motivacija za uspešno šolanje.. motavacije nkol dovolj :D

lep pozdrav

Sem komaj zdaj zasledila to temo s pomočjo iskalnika. Tako da če je katera moderatorka zasledila, da sem odprla temo posebej, se opravičujem in prosim, če tisti moj post premaknejo v to temo, prejšnjo pa zaklenejo. :)
Drugače pa vprašanje za princess, če si še aktivna tukaj gor, ali za koga drugega, ki je na tekočem glede izrednega študija: a pri izrednem pa ni omejitev, ker si napisala, da če ne boš sprejeta na redni študij, greš pa izredno? Kolikor sem pobrskala za omejitvami iz prejšnjih let do vključno tega študijskega leta, so omejitve takšne kot piše na tem linku, torej tudi za izredne, le da ni veliko takih, ki bi bili pripravljeni plačat med 1700 in 1900 eur (višina šolnine se giblje glede na št. vpisanih na izredni študij):
dosedanje omejitve (najdete pod podatki)
Prvi rok 2011 (omejitev 60 pik za izredne)
Drugi rok 2011 (omejitev 70)
Gledala sem pa samo za Mb, ker se sama zanimam za študij tukaj. :wink:
»Pomislite na to, kako težko je spremeniti sebe, in jasno vam bo, kako majhne so vaše možnosti, da spremenite druge.« Jacob M. Braude

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov