Študij: Prevajalstvo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
2Good2BTrue - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 7. 2010
jest sm zdej v 2. letniku sicer srednje, ampak razmišlam o FF eni od možnosti.. a nobena ne bi šla študirat prevajalstva v tujino? v Villachu in Grazu vem da sta zelo dobra faksa.. in sigurno imajo tudi več izbire kar se jezikov tiče..
In my opinion..
In my opinion..
You're like my favourite damn disease! <3
-
2Good2BTrue - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 7. 2010
uu hvala! (:
You're like my favourite damn disease! <3
-
katy. - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 4. 2010
hej.
Mene zanima, če katera študira prevajalstvo oz. medjezikovne študije aangleščina v Mariboru in bi mi lahko posredovala kakšne informacije.
Zanima me predvsem kako študij izgleda, ker na spletni strani FF MB si nisem prebrala nič koristnega, poleg tega pa nikjer ne piše s katerimi jeziki se da angleščina kombinirat? Je možna samo Madžarščina in Nemščina ali je kje podatek pa ga jaz ne najdem
Mene zanima, če katera študira prevajalstvo oz. medjezikovne študije aangleščina v Mariboru in bi mi lahko posredovala kakšne informacije.
Zanima me predvsem kako študij izgleda, ker na spletni strani FF MB si nisem prebrala nič koristnega, poleg tega pa nikjer ne piše s katerimi jeziki se da angleščina kombinirat? Je možna samo Madžarščina in Nemščina ali je kje podatek pa ga jaz ne najdem
-
tentation` - Sramežljivka
- Na forumu od: 24. 12. 2008
- Kraj: Maribor
Jaz študiram Medjezikovne - angleščina in Slovenski jezik s književnostjona FF v Mariboru in sem v 2. letniku... Mislim, da imajo pri medjezikovnih študijah zelo amaterske učitelje - običajno nam v angleščini predavajo ''učitelji tujega jezika'', kar se mi za fakulteto zdi grozno. Slovenščina pa je fajn
Tisoč in tisoč zvezd je nad nami,
tisoč in tisoč zvez med nami,
da gre po svetu - rama ob rami -
svetloba z nami.
tisoč in tisoč zvez med nami,
da gre po svetu - rama ob rami -
svetloba z nami.
- joca810
- Sramežljivka
- Na forumu od: 10. 6. 2012
Jaz sem doštudirala pred 20 leti in po pravici povedano mi je žal, da sem študirala prevajalstvo, ker zaposlitve se kar tako ne najde, biti samostojen prevajalec pa je danes prekleto težko, če moraš plačevati položnice. Trg so prevzele agencije, ki dajo prevajalcu samo še drobtinice. Pa da ne govorimo o tem, da je delo samo od časa do časa, da plačila zamujajo več mesecev ali pa jih sploh ni, tako da sem slišala za prevajalca, ki je dimnikar, samo zato, da ima redno plačo. Študij ni problem, ampak je treba danes desetkrat premisliti, kaj se ti splača. Ker prevajalstvo se ne, razen v primeru, da imaš službo ali pa dva ali tri zelo redne direktne naročnike, kar je bilo včasih lahko, danes pa izredno težko, ker jih je zelo malo, ki sami organizirajo prevajalske službe ali dajejo zunanjim prevajalcem in ne agencijam. V končni fazi delam, kar pač pride pod roko. In zato sem šest let študirala? Ne, danes ne bi, hvala lepa.
Upam, da nisem vzela poguma današnjim študentom, priporočam pa, da vseskozi iščete priložnost za delo z direktnimi naročniki, ki redno dajejo delo, ker po pravici povedano, če znaš prevajati, danes ne rabiš diplome, oziroma jo rabiš samo pri zaposlitvi ali pa še to ne, lahko doštudiraš potem. Sploh bi blo pa fino, če bi našli svojo nišo, ne vem, prevajanje (ali poučevanje) kakšnega jezika, za katerega v Sloveniji ni ogromno prevajalcev, prevajanje kakšnega področja, ki je nepokrito... Potem ni problema. Raziščite malo.
Upam, da nisem vzela poguma današnjim študentom, priporočam pa, da vseskozi iščete priložnost za delo z direktnimi naročniki, ki redno dajejo delo, ker po pravici povedano, če znaš prevajati, danes ne rabiš diplome, oziroma jo rabiš samo pri zaposlitvi ali pa še to ne, lahko doštudiraš potem. Sploh bi blo pa fino, če bi našli svojo nišo, ne vem, prevajanje (ali poučevanje) kakšnega jezika, za katerega v Sloveniji ni ogromno prevajalcev, prevajanje kakšnega področja, ki je nepokrito... Potem ni problema. Raziščite malo.
Joži
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov