Študij: Prevajalstvo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 11. 7. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Spelina » 31. Avg. 2005 8:27

smer angleščina - italijanščina. Če kdo to študira oz. podobno smer nej mi pove a je dobra ideja it to študirat, če se grem letos, ko sem v 4. letniku gim. učit ita. Je prepozno?
Uporabniški avatar
Chica Guapa
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 1. 2005
Kraj: skoraj Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Chica Guapa » 31. Avg. 2005 8:49

Meni se zdi nekam malo samo eno leto se učit italijanščino, potem pa it na prevajalstvo. En moj frend gre zdj na prevajalstvo, imel bo sicer francoščino-nemščino-angleščino al kako že. Na info dnevu so jim vse govoril samo v teh jezikih in na koncu jim je neki profesor reku, da kdor ni razumel vsega, da naj ne gre tega študirat.

Ampak če si talent pa če imaš močno voljo, bi se verjetno dalo tudi v enem letu veliko naučit! A to boš mela na šoli ali greš na kakšen jezikovni tečaj?
HASTA LUEGO
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 12. 4. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Applebitecc » 31. Avg. 2005 9:21

Hm jaz vem samo to, da na prevajalstvu folk rabi navadno kar precej let, da doštudira. No, to je to. :D
Uporabniški avatar
Yanc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Yanc » 31. Avg. 2005 9:41

sej mas tut drugacn studij jezikov, ko ni prevajalstvo, pa začenjajo bolj na zacetku. pa mogoci se za to odločiš, pa pol nardis se prevajalstvo
Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
Uporabniški avatar
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Spelina » 31. Avg. 2005 11:02

npr?
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Applebitecc » 31. Avg. 2005 11:11

Npr. italjanščino in angleščino. Dvopredmetno. :)
Jaz sem na angleščini. Razlika? Na prevajalstvu je povdarek večinoma na prevajanju, med drugim velik na simultanem prevajanju. Na jezikoslovju maš pa 50% književnosti in 50% slovenice in pisnega prevajanja. Zdaj odvisno od tega, kaj hočeš kasnej delat... Če hočeš bit tolmač, pol je res pametno prevajalstvo.
Uporabniški avatar
Yanc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 18. 8. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Yanc » 31. Avg. 2005 12:55

Pa samo ta dva jezika te zanimata? Na filozofski imas toliko novih jezikov..slovaščina, španščina, česčina, ruščina,..mal si na spletni strani poglej pa se na spletni strani od pedagoške..pa mogoč najdeš kaj zanimivega.

Samo če si talent za jezike se lahko tut v enem letu naučiš dovolj, da boš potem samo še nadgrajevala..če te to res veseli se potrudi in intenzivno delaj, pa ti bo ziher uspelo :)

drzim pesti da se prav odločiš :)
Daj vsakemu dnevu možnost, da bo najlepši v tvojem življenju!
Uporabniški avatar
TaMala
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 27. 7. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a TaMala » 31. Avg. 2005 14:00

Predlagam ti, da izbereš kero drugo smer, če pa res hočeš italijanščino, se pa vpiši na extra intenziven tečaj, drugač boš mela preveč problemov v 1. letniku.

Se pa s trdim delom vse da :)
Za ljubezen je vredno tvegati
*kylie*
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 8. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a *kylie* » 01. Sep. 2005 20:38

se popolnoma strinjam s tamalo!!!

jaz grem sicer zdaj studirat naprej jezike...
vrtca se ucim italjanscino.. pa vseeno se vsega ne vem!! zelo so zahtevni..
no pol odvisno vse od tega kam mas namen it!!
jaz sicer grem v trst.. in vem da tam smer prevajalstva je FULL zahteven!!
moras dobesedno obvladat izbrane jezike!!!
it was not into my ear you whispered, but into my heart. It was not my lips you kissed, but my soul.
Sometimes I wish I was a little kid again, skinned knees are easier to fix than broken hearts
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 30. 6. 2004
Kraj: Se selim...

Neprebrana objavaNapisal/-a Maychy » 02. Sep. 2005 8:25

Sam po mojem je še zmerej lažje naredit prevajalstvo, kot pa dvopredmetno ang-ita, ker tu maš eno malo morje predmetov, polno prekrivanj ipd. Ne me razumet narobe, da se, ampak...
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Applebitecc
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Applebitecc » 02. Sep. 2005 10:18

Hm ne vem če je lažje... Jaz mam velik sošolcev, ki so na dvopredmetnem, pa jim kar lepo teče. En profesor mi je pa rekel, da je na prevajalstvu menda povprečen čas študija tam nekje 7 let. :?
Uporabniški avatar
Spelina
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Spelina » 02. Sep. 2005 15:22

no sm si že premisnla
ca_t
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 8. 2005
Kraj: Med oblaki :)

Neprebrana objavaNapisal/-a ca_t » 03. Sep. 2005 8:34

Spelina, ce sem cist iskrena, mislim, da je premalo, da se samo eno leto ucis italijanscine, preden gres na prevajalstvo. Na tem oddelku od tebe pricakujejo, da znas vsaj malo govorit, pa slovnico, ker to ni tecaj jezika, ampak nadaljno ucenje.
Kot pa je ze ena prej povedala-ce ti ucenje jezika gre, pa se v kratkem casu naucis veliko, potem pa kar.

Kar se tice povprecne dobe studiranja na prevajalstvu...generacije, ki prihajajo sedaj gotovo studirajo manj let, ker so veliko bolj pripravljene-v gimnazijah jih dobro naucijo jezikov. Malo starejsi pa so res studirali dolgo casa in se vedno studirajo...

Studij je tak, da je treba neprestano delat...ce si pripravljena na vse to, potem se vpisi. Drugace pa mislim, da je varianta dvopredmetnega studija lazje izvedljiva, pa tudi ce se ti kaj prekriva, pa se zmenis s profesorjem.
Uporabniški avatar
MiS[hK]a
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 2. 2005
Kraj: *NeKjE DaLeČ*

Neprebrana objavaNapisal/-a MiS[hK]a » 06. Nov. 2005 12:39

a je mogoče kera že šla študirat od jezikov kitajščino ali kaj podobnega?
ker sem se pred 1 mescem začela kitajščino učit,pa me zanima če je že kera skoz dala:) aja pa za info..sem v 9 razredu oš..pa mislim it študirat jezike! učim se pa španščino angleščino nemščino, pa zdaj malo kitajščine :D

tenks... :razz:
*°...:::Ł0V€ |§ BŁ|nD:::...°*
ajas
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 9. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a ajas » 13. Sep. 2006 11:23

a mogoče kdo ve kako je s kvaliteto študija prevajalstva na mariborski pedagoški?????

trenutno se odločam med dvema kombinacijama: prevajalstvo ang in pedagoška slovenščina ter prevajalstvo ang in prevajalstvo nem.

za nemščino me malo skrbi, ker nimam tako dobrega znanja, sicer sem jo imela v srednji šoli, ampak od takrat je minilo že kar nekaj let ... (vmes sem že končala en študij in malo delala, zdaj pa želim spet na faks).

lp

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google [Bot]