Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 21. Avg. 2008 9:24

Moje mnenje; če se le da, se vpišite redno teko v prvi, kot v vse ostale letnike. Mogoče se študij zdi študentu prijaznejši, imajo pa profesorji izredne za "manj vredne", če se lahko tako izrazim. Vsaj po mojih izkušnjah je bilo tako. Še posebno prof. Škrubej je imela veliko za povedat čez izredne študente.
Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 12. 5. 2008
Kraj: lj

Neprebrana objavaNapisal/-a hruška :) » 21. Avg. 2008 10:37

heh, še dobr da škrubejeve ni v 2. letniku :)

wau cherry js upam da ti bo ratal narest pogoje za redni vpis v 2.letnik :) men se je letos use skp mal ponesrečl, sm preveč na izi use jemala...ampak upam da bo zdej septembra bolš!kaj pa ti je še kej ostal?

aja, glede teh naših profesorjev in izrednih študentov...mislm da se ne bi smel prou nič pritoževat glede na to da 1 izredni študent financira 3 redne :)
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 21. Avg. 2008 11:04

Glede drugačnega obravnavanja izrednih študentov na našem faksu - kej je res, nekateri profesorji majo ogromen ego in podcenjujejo itq use študente. Jst sm pzg delala januarja (že v drugem letniku) zaradi določenih obv., pa je Škrubejeva do konca ustnega misnla d sm izredni šttudent pa morm rečt d je bla res FUL prjazna.. :)
Uporabniški avatar
Eclat
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a Eclat » 24. Avg. 2008 11:58

a gre ktera letos v 1.letnik pravne v MB???
Uporabniški avatar
enaa
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 7. 8. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a enaa » 24. Avg. 2008 19:38

Js sem zdej absolventka na pravu in če bi se še enkrat odločala za študij, gotovo nebi izbrala prava. Tooolk učenja:S. Seveda pa ga priporočam tistim, ki jih to res veseli in se v tem vidijo.
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 8. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 24. Avg. 2008 19:48

enaa napisal/-a:Js sem zdej absolventka na pravu in če bi se še enkrat odločala za študij, gotovo nebi izbrala prava. Tooolk učenja:S. Seveda pa ga priporočam tistim, ki jih to res veseli in se v tem vidijo.

Js pa pacam prvi letnik, in isto se ne bi še enkrat sem vpisala, če bi ponovno zbirala. Enostavno preveč vsega zame! :? sam zdj kar sm začela, bom mogla prpelat do konca. boga js!
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 24. Avg. 2008 20:02

^^Ah dejta tok velik pa tut ni :) Je pa zihr več k na kakšnem drugem faksu (ala FDV) :D
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 24. Avg. 2008 20:38

vsak ma pravico izbire..kar si skuhaš to poješ :wink: poznam jih veliko ki tak pravijo kot georgia in enaa...se mi smilita...mene ful veseli to, totalno sm zadela študij(vedno mi je bila želja,čeprav me je pol minlo ko s vidla kak je v realnosti, ampak pol sm vidla da je to to) tud rada se učim(no ne dobesedno, pač všeč mi je snov) ampak ko pa mam kak izpit se mi taaak neda...pač taki smo ljudje...
sam vseen pa če kdo v 1.l vidi da to ni zanjga,rajš se prepišite,dovolj je drugih študijev in možnosti..ko pa da se matraš ko nor, delaš s 6kami in nikol ne dobiš fajnega šihta :?
ni vredno sam zarad slovesa,pač zato kr si pa kao neki, če pač pravo študiraš(jao kk mi gre na živce tak folk ko je taaak presnečen pa me občuduje pa ka jas vem ka vse,ko povem ka študiram..) čis nič drugač ni od enga kmetiskega študija, vsak je pohvale vredn pa povsod se je treba trudit...
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 24. Avg. 2008 20:59

Ashley*** napisal/-a:^^Ah dejta tok velik pa tut ni :) Je pa zihr več k na kakšnem drugem faksu (ala FDV) :D

Lahk da zate ni velik, ja. Js pa ko rabim mal več časa da se stvar naučim, mi je pa kr velik... :wink: Blagor teb.
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 24. Avg. 2008 21:36

Ah dj dj sej usi sedimo za knigami od aprila do julija, sam konc koncev je to sam 3 mesce na let - ostalo mamo pa praktično počitnice, k tale predavanja so čist nekoristna :) Je pa res, da če se ti zdi, da si naredila napako, ko si se vpisala na pravo, je bolje, da se prepišeš - ne samo, da boš študirala še 3 leta nekaj kar te ne zanima najbolj, ampak še celo življenje boš gradila kariero na tem področju..
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 25. Avg. 2008 13:14

Mislm da ni na faxa, ki bi me toook blazno zanimal, da si kej bolj z veseljem učila, tko da bom kr vztrajala na pravni.
Tok hudo res ni, je pa to čist subjektivno - zate lažje, zame težje. :wink:
Uporabniški avatar
enaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a enaa » 25. Avg. 2008 13:20

Georgia napisal/-a:Mislm da ni na faxa, ki bi me toook blazno zanimal, da si kej bolj z veseljem učila, tko da bom kr vztrajala na pravni.
Tok hudo res ni, je pa to čist subjektivno - zate lažje, zame težje. :wink:

js sem enaka :), nč kej me ne zanima :P
če pa bi me bi bilo suuuper, ker bi lahko ves ta čas , ki sem ga presedela v 4 letih še za kej drugega izkoristila, pa dobro :)
je pa res, da je najbolj svetla točka mojega študija bila Erasmus izmenjava, no ampak to je pa že OT :lol:
Uporabniški avatar
Georgia
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Georgia » 25. Avg. 2008 13:31

enaa napisal/-a:je pa res, da je najbolj svetla točka mojega študija bila Erasmus izmenjava, no ampak to je pa že OT :lol:

Ja OT, ampak dobra ideja še zame, da najdem svetlo točko in si popestrim moj študij! :D
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 25. Avg. 2008 14:22

^^Zakaj je izmenjava OT, sj še vedno govorimo o študiju prava :) Pa me res zanima, kam si šla na izmenjavo, pa kakšni so kriteriji da si izbran? Vrjetno jih najbolj zanima povprečje? Pa kakšno znanje angleščine oz. tujih jezikov nasplošno?
Uporabniški avatar
enaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a enaa » 25. Avg. 2008 14:45

Šla sem na Češko, predvsem zaradi tega ker mi finančno ne bi (oziroma bi mi težje) zneslo kot če bi šla v kakšno Z Evropsko državo. V bistvu so na faxu res gledali povprečje ker sva bili za isto fakulteto prijavljeni 2 in so izbralo tisto z višjim povprečjem. Ampak js sem potem kontaktirala željeno fakulteto na Češkem če bi lahko vseeno prišla. In odgovorili so mi da z velikim veseljem sprejmejo še mene, saj je tudi njim izmenjava čimvečih študentov v interesu. Tako da v bistvu kriteriji na domačem faksu sploh niso pomembni, če se sam zmeniš z tujim faxom. To pa je tudi zelo enostavno ker imajo za to svoje koordinatorje in ti jim preprosto pošlješ mail.

Glede znanja jezikov, ja dobro je da znaš vsaj en tuj jezik, odvisno pač kam greš. Pri meni je vse potekalo v angleščini, če pa greš v kakšno večjo državo, pa včasih potekajo predavanja v njihovem jeziku, čist odvisno. Ampak zarad jezika sploh ni problem, če ti ne gre najbolje se boš ga itak tam naučila.

Res priporočam izmenjavo vsem, to je izkušnja za vse življenje, 4, 5 mesecev pa tudi tako hitro mine, pa nič strah bit :francais:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov