Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
svašta, kaj se dogaja po svetu (no konkretno v slo..) js za ta primer sicr nism slišala, sm pa za vlk drugih ki so tud absurdni...
no rada bi te sam na to opozorila...niti približno ni tk ko si predstavlaš na žalost je naša zakonodaja (predvsem kazenska) zeeelooo slaba in neprimerna...in zna bit kr problem pri zašijanju..nikakor negre..vedno je neka lukna žal..ampak sej boš vidla, ko boš 1x na faksu boš vidla realno sliko in si boš drugače predstavljala vse skup...upam pa da boš še vedno enako razmišljala, in se boš trudla kaj spremenit...in sam to te bo gnalo naprej..tk da ne skrbi a boš dober odvetnik al ne, če maš nek cilj, nekaj za kar se trudiš in boriš ti rata...
tk da kr brez skrbi
pa ne skrbi glede vzp.študija, raj se čist predaj pravu,če bo to to-boš tk ž v 1.l vidla,če pa ne pa se posvetiš še drugemu študiju,ki te bol veseli..(sam iz tvojga posta se mi zdi da maš ž določeno,kje se vidiš in kaj bi rada počela, in glede na to me sploh ne skrbi da ti pravo nebi šlo, če hočeš to dosečt...)
pa ni tak hudo, tak ko sm ž 600x povedla folku..ni praveč odvetnikov, preveč je pravnikov, to je pa čista razlika...in preveč je tistih brez pdi(ki sploh ne morjo bit odvetniki) kot pa tistih ki ga majo,tu pa je tud veeelikaa razlika
sam do pdija prit je teška bitka...ampak tolkim je ž ratalo..bo še pa nam
no rada bi te sam na to opozorila...niti približno ni tk ko si predstavlaš na žalost je naša zakonodaja (predvsem kazenska) zeeelooo slaba in neprimerna...in zna bit kr problem pri zašijanju..nikakor negre..vedno je neka lukna žal..ampak sej boš vidla, ko boš 1x na faksu boš vidla realno sliko in si boš drugače predstavljala vse skup...upam pa da boš še vedno enako razmišljala, in se boš trudla kaj spremenit...in sam to te bo gnalo naprej..tk da ne skrbi a boš dober odvetnik al ne, če maš nek cilj, nekaj za kar se trudiš in boriš ti rata...
tk da kr brez skrbi
pa ne skrbi glede vzp.študija, raj se čist predaj pravu,če bo to to-boš tk ž v 1.l vidla,če pa ne pa se posvetiš še drugemu študiju,ki te bol veseli..(sam iz tvojga posta se mi zdi da maš ž določeno,kje se vidiš in kaj bi rada počela, in glede na to me sploh ne skrbi da ti pravo nebi šlo, če hočeš to dosečt...)
pa ni tak hudo, tak ko sm ž 600x povedla folku..ni praveč odvetnikov, preveč je pravnikov, to je pa čista razlika...in preveč je tistih brez pdi(ki sploh ne morjo bit odvetniki) kot pa tistih ki ga majo,tu pa je tud veeelikaa razlika
sam do pdija prit je teška bitka...ampak tolkim je ž ratalo..bo še pa nam
-
ThisTooShallPass - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 8. 2008
- Kraj: Lj
Kakšna pa je povprečna odvetniška plača? Sprašujem zato, ker sem brala na enem forumu, kak so slabo plačani, spet na drugi strani pa naj bi bili to eni najbolje plačanih poklicev?
- kravzlbavc
- Komunikatorka
to nevem, vem pa da so plače različne od odvetnika do odvetnika..npr. čeferinovi zaslužijo velik več ko kdo nepoznan...itd...
pa razlika a maš svojo pisarno al ne..
za tiste bol male odvetnike pase mi zdi da res niso velike ne, niti primerne trudu in stopnji izobrazbe itd...
pa razlika a maš svojo pisarno al ne..
za tiste bol male odvetnike pase mi zdi da res niso velike ne, niti primerne trudu in stopnji izobrazbe itd...
-
ThisTooShallPass - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 8. 2008
- Kraj: Lj
Ne vem, kaj je zate velika in kaj mala plača... meni je za odvetnika 1000€ malo.Nekje 2500€ pa solidno.Kakšne so pa realne cifre? Mene bolj številke zanimajo, to da imajo uspešni več tako ali tako vem, ampak ne vem kakšne so razlike - ali je mala plača 700€ ali 3000€?
-
hruška :) - Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 5. 2008
- Kraj: lj
thistooshallpass js ti predlagam da greš na pravo če te to zanima, ker je študij ful zanimiv (no, prvi letnik zdej je vsekakor bil)...in ko boš končala faks bo sigurno nekje ena služba tut zate, zard plače se ti pa tut ni treba preveč sekirat....če boš dobra v svojem delu bo sigurno velik € prikapljalo v denarnico
- kravzlbavc
- Komunikatorka
ja tud men je 1000 malo za odvetnika, in za vse druge z univerzitetno izobrazbo in eni res ne zaslužijo mogoč velik več..
zato pa jas ciljam na najmanj 2000e mesečno, poleg tega pa se lah pravniki še na drugačne načine znajdemo, kr mamo velik znanja nasploh-kake delnice,napišeš kake članke, kako podjetje maš,oz si v upravi itd...
pa maš kr velik..
zato pa jas ciljam na najmanj 2000e mesečno, poleg tega pa se lah pravniki še na drugačne načine znajdemo, kr mamo velik znanja nasploh-kake delnice,napišeš kake članke, kako podjetje maš,oz si v upravi itd...
pa maš kr velik..
-
Bejbika23 - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 11. 2007
ThisTooShallPass prav je, da si tako optimistična ampak naj ti povem, da imaš zelo popačen pogled na pravo in na sam študij. Študirati vzporedno pravo s čim drugim je praktično nemogoče, ker imaš dovolj dela s tem faksom. Tudi, če je vnema, uspeh in želja, ni časa. Tudi tvoja misel: Pojej kar si skuhal, v pravu ni tako enostavna. Če te veseli se kar vpiši, samo že takoj na začetku ti bo jasno, da je zadeva zahtevna.
-
Ashley*** - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
ThisTooShallPass to da te stvar ful zanima in se 100% vidiš v tem poklicu je ogromno, ni pa dovolj - se bo treba resno vsest za knjige in pridno študerat; sploh če želiš po faksu dobro izhodišče, kar ti ponavadi zagotavlja dobro povprečje in se verjetno ne boš zadovoljila s 6kami ampak boš ciljala na 9ke. Jst se mam za kar sposobno pa se mi zdi nemogoče, da bi poleg izpitov na pravni študerala še za 8,9 drugih izpitov (recimo na ekonomiji), ker nism stroj in bi rada še imela kaj od življenja. Tako da, naprej se posvet pravu, doštudiraj, potem pa svojo ambicioznost (kar je supr, takih nam fuuul manka v slo) investiraj v magisterij, ddoktorat ali pa še kak drug študij
Glede odvetniške plače - je treba bit pridn in abiciozen (še kakšna veza prov pride) pa vrjamm, da nekateri zaslužijo res ogromno; ampak na začetku bomo delale za res ubogo plačo; pripravnike ful izkoriščajo in poznam odvetnico, ki je prejšni mesec zaposlila 3 pripravnike za 400 evrov na mesec To mi je pa čist podn, da študeram k neumna, 4 leta presedim za knigami, potem pa nekdo, ki dela v Mullerju zasluži več
Glede odvetniške plače - je treba bit pridn in abiciozen (še kakšna veza prov pride) pa vrjamm, da nekateri zaslužijo res ogromno; ampak na začetku bomo delale za res ubogo plačo; pripravnike ful izkoriščajo in poznam odvetnico, ki je prejšni mesec zaposlila 3 pripravnike za 400 evrov na mesec To mi je pa čist podn, da študeram k neumna, 4 leta presedim za knigami, potem pa nekdo, ki dela v Mullerju zasluži več
-
*cheRry* - Komunikatorka
- Na forumu od: 15. 12. 2007
Plače za pripravnike so res slabe. Tut vsi odvetniki ne služjo tk dobr kokr si večina ljudi misli, niti sodniki. Vse je odvisn od uspeha pri študiju-najboljši odvetniki, kjer so tut plače boljše, pč jemljejo najboljše študente (pri Senici npr. so skor vsi zaposleni diplomirali z odliko).
Kar se tiče pa izrednega študija-res morš bit nor da se za kej tazga odločiš poznam pa eno, ki študira vzporedno medicino in pravo ter obeje čist lepo dela. Men bi ga utrgal. Ona je pč cela mirna, nima potrebe po tem da bi se kej družla s kolegi in namenja ves čas študiju.
Kar se tiče pa izrednega študija-res morš bit nor da se za kej tazga odločiš poznam pa eno, ki študira vzporedno medicino in pravo ter obeje čist lepo dela. Men bi ga utrgal. Ona je pč cela mirna, nima potrebe po tem da bi se kej družla s kolegi in namenja ves čas študiju.
Freedom is just another word for nothing left to lose..
-
*cheRry* - Komunikatorka
O pa res. Ja misla sm vzporedni študij-pravo + še kej. Ker je že sam pravo dost težko. Čez izredno nimam nič slabga za rečt, celo razmišljam da bi se sama drug let tko vpisala. Pč napaka
-
*cheRry* - Komunikatorka
hruška napisal/-a:men se tut zdi izredni študij na pravu dokaj koristen in tut študentom prijaznejši, že zard tega ker si lahko razporediš izpite in nisi pod takim pritiskom tko da upam da mi uspe narest pogoje za izredn vpis v 2. letnik
Ja se strinjam. Sej pogojev za izredni vpis v 2.letnik ni tk težk dobit, bol se je treba namučit za rednega. Čeprov mal dvomim da ti vsi dodatni roki, ki so pred rednimi, pomagajo kej dost, še posebi če se izredno vpišeš ker nimaš pogojev za redno. Itak morš vse izpite za nazaj nardit. In če ti ne uspe, se lahk hitr zgodi da ne nardiš 2.letnika. No js še zmeri upam na 48 točk, tk da se spravljam počas za knjige
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov