Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
Pomoje ni nobenih posebnih pogojev za kombiniranje ravno teh dveh študijev, zahteve so takšne kot pri vzporednem študiju na splošno. Kakšne pa so to, pa ne vem, ker mi na kraj pameti ne pade, da bi zraven še 15 psiholoških izpitov vsako leto delala
-
renatka_ - Cosmofrik
- Na forumu od: 30. 1. 2006
Mene pa zanima ali je tukaj katera, ki ima pravosodni izpit že opravljen in kako je to potekalo. Morda se bom odločila za izredni študij prava ampak me je že vnaprej strah pravosodnega.
Je res pravosodni izpit omejen, pač imaš določeno št. poskusov in, če ne narediš zapečatiš za vedno in pač ni nič od tebe?
Je res pravosodni izpit omejen, pač imaš določeno št. poskusov in, če ne narediš zapečatiš za vedno in pač ni nič od tebe?
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
-
perpetua - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 3. 2008
20. člen (zakon o PDI)
Pristop k izpitu dovoli minister za pravosodje. Pristop k izpitu se sme zavrniti samo, če kandidat ni opravil pripravništva v skladu z določbami tega zakona.
Pripravniku, ki po tretjem dovoljenem pristopu ne opravi uspešno izpita, ni dovoljen ponovni pristop.
Pristop k izpitu dovoli minister za pravosodje. Pristop k izpitu se sme zavrniti samo, če kandidat ni opravil pripravništva v skladu z določbami tega zakona.
Pripravniku, ki po tretjem dovoljenem pristopu ne opravi uspešno izpita, ni dovoljen ponovni pristop.
-
perpetua - Komunikatorka
- Na forumu od: 23. 3. 2008
20. člen (zakon o PDI)
-
hruška :) - Komunikatorka
- Na forumu od: 12. 5. 2008
- Kraj: lj
renatka_ sicer končujem šele prvi letnik, ampak se mi zdi da so tvoje skrbi glede pravosodnega izpita povsem odveč,....v štirih letih (če ti uspe vse narest redno) pridobiš ogromno znanja, naučiš se razmišljat po "pravniško" (kot radi ponavljajo naši profesorji), ....tko da se za pravosodnega ne učiš iz prve ampak samo nadgrajuješ/ponavljaš kar že znaš....velik ljudi ga je že nrdil, ne vem zakaj nebi ratal tut teb al pa komurkoli k se vpiše na pravo in ga ta študij veseli...
lp
lp
-
ThisTooShallPass - Sramežljivka
- Na forumu od: 16. 8. 2008
- Kraj: Lj
Čez eno leto se bom tudi jaz vpisovala na faks in po vsej verjetnosti bo to pravo.Me pa zanima, če katera študira vzporedno pravo in še kakšen faks in kako je to izvedljivo / kako to izgleda v praksi?
-
Ja, saj verjetno tudi je, sploh če še poleg delaš 40ur tedensko...
Vsi me strašijo, da naj ne grem na pravo, ker odvetniki nimajo prihodnosti in da je ogromno brezposelnih odvetnikov.Kako je s tem?
Vsi me strašijo, da naj ne grem na pravo, ker odvetniki nimajo prihodnosti in da je ogromno brezposelnih odvetnikov.Kako je s tem?
-
Tudi res, ampak dokler ne narediš faksa, ne moreš vedet, al boš dober ali ne... in to tud mene mal skrbi.Ali mi je usojeno, ali je to pravi poklic zame?
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
ThisTooShallPass napisal/-a:Tudi res, ampak dokler ne narediš faksa, ne moreš vedet, al boš dober ali ne... in to tud mene mal skrbi.Ali mi je usojeno, ali je to pravi poklic zame?
A obstaja kakšen drug študij, za katerega veš, da je pravi in da ti bo dobro šel?
-
Najbolj se vidim v pravu... rada iščem "ovinke" in luknje (v zakonih npr.), rešujem primere - uganke, vedno vem kdo laže , nekako se vidim v prihodnosti na sodišču (a samo kot odvetnica, ne kot kakšen kriminalec ).In roko na srce, živci se mi kravžlajo, kadar kakšnega očitnega zločinca SPUSTIJO ali pa obtožijo nekoga, ki ni kriv.Takrat bi vse postrelila.Če kaj ne prenesem, je nesposobnost al pa krivica.Sem spremljala ne vem koliko primerov, ko so res očitnega zločinca razglasili za neprištevnega (ali pa je zločin priznal) in je s tem dobil manjšo kazen / drugačne pogoje za prestajanje kazni.Jaz bi po moje najboljše kot državna tožilka funkcionirala, vse barabe bi zašila . Zame to, da zločin prizna in ga obžaluje, ni dovolj dober razlog za zmanjšanje kazni.Pa tudi sklicevanje na neprištevnost ni.Pojej kar si skuhal, bi jaz temu rekla.Ne pomaga, če iščeš izgovore, prevzemi odgovornost za svoja dejanja.Sem tudi za smrtno kazen, a le pod določenimi pogoji, saj se mi zdi bedarija, da država pobira denar, da ljudem, ki delajo škodo družbi (morilcem), priskrbi hrano in streho nad glavo oz. povsem solidno življenje .Ker razlika med morilcem, ki ubija iz lastnih nagnjenj (žrtev razkosa, spravlja se na tiste, ki se ne morejo branit ipd) in med morilcem ki ubija v samoobrambi (žrtev posilstva se brani, ali pa mati svojega otroka ali kaj podobnega).
Naj samo omenim en odmeven primer v SLO... oče je zaradi ljubosumja pobil svoji dve mladoletni hčerki, sebi pa porezal žile - razglasili so ga za neprištevnega in poslali v psihiatrično, on pa je tožil bolnico ker so mu KRIVO zašili šive na rokah (žile) in je dobil odškodnino.Pa saj ne veš ali bi se smejal ali jokal
Vem, da sem se sedaj razpisala, ampak nekak se res vidim v tem, nisem pa povsem prepričana.Da bi lahko rekla "ja, to je to"...
Naj samo omenim en odmeven primer v SLO... oče je zaradi ljubosumja pobil svoji dve mladoletni hčerki, sebi pa porezal žile - razglasili so ga za neprištevnega in poslali v psihiatrično, on pa je tožil bolnico ker so mu KRIVO zašili šive na rokah (žile) in je dobil odškodnino.Pa saj ne veš ali bi se smejal ali jokal
Vem, da sem se sedaj razpisala, ampak nekak se res vidim v tem, nisem pa povsem prepričana.Da bi lahko rekla "ja, to je to"...
Zadnjič spremenil ThisTooShallPass, dne 16. Avg. 2008 19:30, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Dvojni post (dvakrat sem stisnila pošlji).
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov