Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
uršy - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 7. 2004
- Kraj: najlepše mesto
Lastovica napisal/-a:Piglet napisal/-a:FDV - novinarstvo
Kar se tiče pa Rimskega prava nimam pojma what the fuss is all about. Jst sm pisni izpit nardila s kolokviji, na ustnem pa tut nisem mela nobenih problemov tko da sem nardila z 10. Fajn je hodt na predavanja, ker ti povejo, kaj je treba znat, ni treba znat cele knjige na pamet, je pa res da je dost manj obsežna kokr pri ostalih predmetih in to zato ker res same pomembne stvari not pišejo. Če se učiš sproti ni nobene panike. Zadnji teden pred izpitom pa zna bit mala frka, še posebi, ker je tok enih pogodb, ki so si podobne med seboj, da lahko vse zamešaš. Pa sprašuje te take tipične stvari, nikol ne vleče kakšnih pizdarij iz opomb al pa kej tacga.
Sem pa jst drgač živi primerek študentke prava, ki je za to živela, ker mi je blo ful noro dobr in zanimiv ( mi je še zdej ) in sem že od majhnega brala razne zakone in podobne stvari, nardila 1. letnik, potem sem se pa odločila da se bom prepisala na fdv in so vsi sošolci debelo gledal češ -ti ta najbolj zagreta pravnica, se boš prepisala??!-. In so kr mal volje zgubil. Kar hočem povedat je, da tut če vam je všeč študij, če vam je zanimiv, se morte zavedat, da se boste mogli s takim študijem zresnit. Jst tega nisem mogla, sem tak bolj neresen spontan človk, ki sovraži resne razmišljujoče ljudi, ki se ne znajo pogovarjati o čem drugem kot o družbenih vprašanjih. Ne trdim, da so vsi na pravu taki, še zdaleč ne, ampak s to svojo neresnostjo sem laži folgala na fdv-ju.
Na kateri faks pa ti hodis? Na nasem faksu pisnega dela rima ne mores naredit s kolokviji, ampak so pozitivno opravljeni kolokviji pogoj, da lahko gres na majski rok pisnega dela.
Sm hotla jst tut to vprašat, ker sm jst tut kolokvija nardila pa sm mogla vseen pisat izpit, se mi pa zdi, da se ocena kolokvijev neki upošteva pol, če si kao med oceno.
Drgač glede rimca pa tkole: mene je tut ful potegnu in sm se ga z veseljem učila, sploh une latinske reke, k je prou posebna knjigca od Kranjca (sam ni treba znat vseh, ampak sam une, k povejo). Sicer nism 100% ampak kokr se spomnm, se jst prou letnc pa tega nism učila na pamet, se mi zdi, da je važn, da približno veš, kdaj se je kej dogajal....
- alamea
- Sramežljivka
- Na forumu od: 26. 8. 2005
Z rimskim pravom je tko, da če pišeš oba kolokvija 8 ali več, ne rabiš it na pisni izpit, ampak samo še na ustnega.
nč ti ne pošljejo po pošti, v kateri skupini si, niti gesla in podobno. kot je že ena pred mano rekla, upor.ime je vpisna številka, geslo pa rojstni datum.
kar se pa skupin tiče, pa do približno polovice abecede je dopoldanska skupina, druga polovica popoldanska. lahko hodiš h kateri koli skupini, ni važno, ali si reden ali izreden...
nč ti ne pošljejo po pošti, v kateri skupini si, niti gesla in podobno. kot je že ena pred mano rekla, upor.ime je vpisna številka, geslo pa rojstni datum.
kar se pa skupin tiče, pa do približno polovice abecede je dopoldanska skupina, druga polovica popoldanska. lahko hodiš h kateri koli skupini, ni važno, ali si reden ali izreden...
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
Piglet napisal/-a: FDV-ju manj učila kokr v srednji šoli NO JOKE! Pravo pa ni zajebancija, ampak je študij u pravem pomenu besede. Kar pomeni, da se usedeš za knjigo in dejansko študiraš. In da nekako živiš za študij. Treba je met jasen cilj pred sabo in vztrajat do bridkega konca! FDV-jevci pa so penzli, ki se samo oklicujejo za faks. !
Ja, očitno to res drži ... Vsaj kolikor vidim pri svoji znanki, ki obiskuje FDV in hkrati še potuje po svetu, dela & se zabava, pa ji gre študij kljub vsemu prav dobro ...
Na pravu pa je res potrebna kar močna volja, da se pregrizeš skozi vse gradivo, pa še takrat visoka ocena ni ravno zagotovljena ... Ampak če človeka stvar zanima & veseli, to ni tak problem ... Treba je vztrajati, res je, ampak ne do bridkega konca - če se potrudiš, je konec lahko zelo vesel !
-
micamaca - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 11. 8. 2004
- Kraj: Žabji dol
sej vem da to ne spada glih v to temo, ampak na pravnem faksu v Lj so tiste babe k delajo po referatih živ obup ... mislm že dva tedna jih klicarm zato, da bi neki vprašala pa živ bog ne dvigne slušalke al pa majo skoz zaseden ... sej bi šla osebno tja ampak žal ne morm med uradnimi urami ker sem pač v službi... skratka profesionalnost pa taka... krave... prov besna sm
-
Femme Fatalle - Sramežljivka
- Na forumu od: 29. 9. 2005
V prvih tednih je med uradnimi urami vrsta čez celo avlo - verjamem da ne dvigujejo telefona. Raje vprašaj po mailu.
Gone with the sin.
-
Lastovica - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 12. 2004
micamaca napisal/-a:sej vem da to ne spada glih v to temo, ampak na pravnem faksu v Lj so tiste babe k delajo po referatih živ obup ... mislm že dva tedna jih klicarm zato, da bi neki vprašala pa živ bog ne dvigne slušalke al pa majo skoz zaseden ... sej bi šla osebno tja ampak žal ne morm med uradnimi urami ker sem pač v službi... skratka profesionalnost pa taka... krave... prov besna sm
Se popolnoma strinjam.Vsak dan od 8.30 do 9.30 imajo uradne ure prek telefona in nobena krava ne dviguje. Sem jo zadnjic prav napizsila na hodniku, ko sem bila na faksu in je potem cela rdeca ratala pa neki nazaj sikala. Jaz bi jih vse odpustila. Prave nesposobnice. Pa se na vprasanja, ki jih postavis ne znajo odgovorit!!!!
- Tyra
- Debatorica
- Na forumu od: 30. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
Jaz sem napisala mejl in so drugi dan odgovorili. Poskusaj se s tem.
Drugace pa prek telefona nikamor ne prides...bos morala po moje kar tja
Rimcek...mate pa prav ja. Ze 4 leta nazaj je bilo tako, da sta 2 osemki pomenili samo ustni izpit, kjer pa ni bilo skoraj nic zajebavanja. Se splaca.
Pripravljalni teden je pa najbolj lusten.
Jaz se vedno trdim, da se da zraven zivet v pravem pomenu besede.
Rimcek...mate pa prav ja. Ze 4 leta nazaj je bilo tako, da sta 2 osemki pomenili samo ustni izpit, kjer pa ni bilo skoraj nic zajebavanja. Se splaca.
Pripravljalni teden je pa najbolj lusten.
-
Lastovica - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 12. 2004
Tyra napisal/-a:Jaz sem napisala mejl in so drugi dan odgovorili. Poskusaj se s tem.
Rimcek...mate pa prav ja. Ze 4 leta nazaj je bilo tako, da sta 2 osemki pomenili samo ustni izpit, kjer pa ni bilo skoraj nic zajebavanja. Se splaca.Pripravljalni teden je pa najbolj lusten.
S tem se se vedno ne strinjam. Ker sem ga sama delala leta 2002 in ni bilo taksne opcije.
-
pupa* - Sramežljivka
- Na forumu od: 6. 2. 2005
Mene pa zanima, če moraš res nosit knjige k rimskemu pravu in politični ekonomiji in da pol kao fejst težijo če maš fotokopije No se itak da težijo zard fotokopij, če pa so oni napisali knjige ampak a res na kakšen način preverjajo če maš orginal knjige? Niso glih poceni...
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov