Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 31. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 08. Apr. 2008 20:04

Jaz pa sem včeraj naredila rim :razz: :razz: V drugo, sem pa tudi prvič prišla na ustni, pa me je Kranjc vrgel, včeraj pa sem naredila pri Kambiču. Meni kot predmet mi ni bil slab, res se ga moraš učit, predvsem pa razumet, da narediš pisni del. Meni je ekonomija dosti težja in me še čaka maja. Že knjiga je taka katastrofa, da je groza. Drugače pa ne se ustrašit, če se učiš narediš. :wink:
Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a perpetua » 08. Apr. 2008 20:12

Čestitke spice girl :gut:
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 08. Apr. 2008 20:15

alyscha napisal/-a:Mislm ok...vse lepo in prav...napisala sem pač svojo izkušnjo ane... in ne rabite koj začet pljuvat...jaz nisem pljuvala po vas, ker sem lepo napisala, da nekaterim lepo laufa. Meni in marsikomu drugemu pač ni, pa nisem zato neumna in tudi nakladam ne.

In ja, učila sem se od jutra do večera, bila sem zlata maturantka, kar lahko marsikaj pove. Nisem se učila na pamet, to, da sem znala celo bukvo pomeni, da sem šla tolikokrat čez. Zato sem jo znala. Piflanje pa ni moja vrlina, morda mi ravno zato ni šlo. Če pa se npr. določene definicije naučiš na pamet in jih napišeš v test pa dobiš za to 0 točk, pa ne vem na kateri strani nekaj ni v redu? Tudi to, da ekonomijo piše na vsakem roku povprečno 400 študentov - da je izpit npr. ob 16h, rezultati pa naslednji dan ob osmih zjutraj, oprostite, ni normalno. Človek (pa če popravljata oba profesorja in asistentje) tega fizično ne zmore. Če popravljajo celo noč. Ker v tako kratkem času ni moč pregledati toliko testov in biti zraven 100% miselno prisoten. Razen če gre za stroj. Zato pa prihaja do takšnih napak.

Čudno, da z Rimom nisem imela težav in sem ga lahko naredila v prvo, z oceno 9. Ker Kranjc točno ve, kaj hoče. Ker moraš znat knjigo s sprednje in z zadnje strani, predvsem pa stvari razumet. In če snov obvladaš, narediš. Pri politični in še marsikje drugje pa je zafrkancija. In tega sem se na tem faksu naveličala. V MB sem se na ekonomijo takoj prijavila, šla na izpit brez da bi prebrala knjigo in dobila 10. Mislim, da je to spet dokaz, da v Lj nekaj ne štima.

In nisem pljuvala po nobenem izmed študentov (čeprav bi se dalo na ta račun povedat tudi marsikatero krepko), povedala sem samo svojo izkušnjo. In najbrž si je nisem izmislila. Ker ne vem zakaj bi si jo. Želela sem samo posvariti bodoče študente, naj se prej dobro pozanimajo. Če bodo le nekaj zanimanja vložili v to, prebrali še kak drug forum (debate na to temo so vsepovsod), bodo kmalu ugotovili, da imam prav. Lahko bi napisala še veliko pripetljajev - in ne v smislu ˝rekla - kazala˝, ampak takih, katerim sem bila priča ali pa sem jih doživela sama. Poleg tega pa si lahko tudi ve preberete stvari še drugje in boste videle, da ste med redkimi, ki zagovarjate tako plat fakultete...

Glej, a si bila zlata maturantka ali ne, to na našem faksu nima nobenega pomena, poznam 3 take, ki so bi morale biti v tretjem letniku, pa so se prepisale v Gorico, ker v dveh letih niso naredile nič. Po drugi strani pa poznam tudi take, ki so maturo pisali povprečno, pa so naredili brez problema prvi in drugi letnik. Kar se tiče Štiblarja, pa tudi ostalih profesorjev, noben ne ocenjuje pravično. Tako pač je in se je potrebno sprijaznit. Jaz sem ga šla enkrat na govorilne vprašat če mi lahko razloži eno razlago iz knjige, pa mi je rekel, da naj pustim tisto razlago, da ni pravilna in da jo on danes prvič vidi- a on je napisal knjigo. Pa to ni edini tak primer. Jaz ti želim, da bi ekonomijo čimprej naredila.
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 08. Apr. 2008 21:00

Ojej, tale zgodba od Alysche je pa res mal pretirana, pomoje :eek: ... Ja, tole z zlato maturantko res nima preveč zveze (jaz sem bla tud, pa kaj pol :D ), ce si se pa tok pripravljala & učila, mi pa res ni jasno, zakaj bi šlo vse narobe :nixweiss: ...

Jaz sem v 1. letniku sicer v času pred izpiti res kar pridno delala, ampak tudi ne ravno sproti celo leto (za vaje se mi npr. nikoli ni uspelo pripravljat :oops: )... Pa mi je potem brez težav uspelo zbrati dovolj točk za 2. letnik pred poletjem že s 6 izpiti, tako da sem si lahko 2 izpita mirno pustila za jesen.. Nimam pojma, v čem je bil torej v tvojem primeru problem ...
V glavnem, bodoče brucke, ni se treba čist prestrašit :D ..
Uporabniški avatar
Amaretto
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaretto » 08. Apr. 2008 22:08

cukr8 napisal/-a:V glavnem, bodoče brucke, ni se treba čist prestrašit :D ..

Mah, jst sm že čist imuna na razne govorice postala.. vem, da me to zanima in bom šla to študirat!

Zdej sm mal gledala študijski program za 07/08, pa vidim, da je od 2. letnika naprej predmet telesna vzgoja :D Kako je pa s tem predmetom? Ker vidim, da ne prinese nobenih kreditnih točk, je pa vseeno obvezen.. A je to nekaj tazga kot obvezne izbirne vsebine v srednji šoli? :D
I thought I was a fool for no-one, but oh baby I''m a fool for you...
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 08. Apr. 2008 23:02

spice girl napisal/-a:Jaz sem ga šla enkrat na govorilne vprašat če mi lahko razloži eno razlago iz knjige, pa mi je rekel, da naj pustim tisto razlago, da ni pravilna in da jo on danes prvič vidi- a on je napisal knjigo. Pa to ni edini tak primer. Jaz ti želim, da bi ekonomijo čimprej naredila.

Drgač je Bajt napisu knjigo, Štiblar jo je pa sam dopolnu in dokončal po njegovi smrti ampak ok :D
Zadnjič spremenil Ashley***, dne 09. Apr. 2008 8:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 09. Apr. 2008 7:13

Amaretto napisal/-a:A je to nekaj tazga kot obvezne izbirne vsebine v srednji šoli? :D

v 2. in 3. letniku morš it na telovadbo v Rožno dolino al pa prnest mesečne račune od fitnesa ali drugih aktivnosti in maš opravljeno :)
Uporabniški avatar
Amaretto
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaretto » 09. Apr. 2008 12:04

Super! :D
h3x0r89
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 17. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a h3x0r89 » 09. Apr. 2008 12:58

pomoje je dokaj tezek ,... in se ne splača plače spet niso nekaj nevem kolko visoke ,..
Uporabniški avatar
*cheRry*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 15. 12. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a *cheRry* » 09. Apr. 2008 14:29

itak da se splača če te to veseli. če pa greš na pravo sam zato da boš imel fajn plačo..jah, pol je pa res škoda časa ko sediš za knjigami..vsaj jaz si ne morm predstavlat da me pravo ne bi zanimalo in bi se mi šlo samo za denar, že tko me kdaj mine ko pogledam vse te knjige :)
spice girl
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a spice girl » 11. Apr. 2008 10:50

Ashley*** napisal/-a:
spice girl napisal/-a:Jaz sem ga šla enkrat na govorilne vprašat če mi lahko razloži eno razlago iz knjige, pa mi je rekel, da naj pustim tisto razlago, da ni pravilna in da jo on danes prvič vidi- a on je napisal knjigo. Pa to ni edini tak primer. Jaz ti želim, da bi ekonomijo čimprej naredila.

Drgač je Bajt napisu knjigo, Štiblar jo je pa sam dopolnu in dokončal po njegovi smrti ampak ok :D

Ja no al jo je napisal al ne, če predava po knjigi, bi mi moral znat razložit neko stvar, ki je napisana v učbeniku. Ne pa da se neki zgovarja, da naj pustimo tisto kar je v knjigi, češ da ni pravilno
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 11. Apr. 2008 13:56

Jah on predava kokr se njemu zdi prov..sj recmo pri materialcu v drugem letniku ma vsak prfoks neke svoje teorije (recmo stališča Jakulina in Filipčičeve so glede kakih stvari nasprotna) pa ne morm mu tm it težit, d tko piše v knjigi...on bo pač reku, d smo povedal na predavanjih, da je v knjigi "narobe" in je..niti slučajno ne zagovarjam Štibija, k je čist mem (njegove pedogoške sposobnosti so v ku*cu), ampak Bajt pa baje ni biu nič bolš - in če spravš dva taka genija skp, ki se povrhu vsega odločita napisat knjigo, nato pa vsak svoje klobase notr turita (kjer pač lahko), rata taka knjiga kot jo pač imamo :D
_tejcha
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 20. 9. 2007
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objavaNapisal/-a _tejcha » 14. Apr. 2008 13:32

hej!
a mogoče ve kera kej več o tem da se baje v mengšu odpira nova PF?

lp
Uporabniški avatar
Amaretto
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaretto » 17. Apr. 2008 11:02

Punce s PF lj, bi mogoče katera vedela, kolk je verjetnosti, da mi ob prepisu s fdvja na pf priznajo izpit (statistiko)? Glede na to kakšn ugled ma tale naš fdv ...

:roll: :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 17. Apr. 2008 11:56

Sploh ne poznam nobenega primera, da bi se kdo s FDV k nam prepisal, tako da ne vem. Verjetno je vse odvisno od referata, kjer znajo bit precej sitni. Prfoksu za statistiko bi bilo pa pomoje čisto vseeno, ker je precej jebiveter. Pa tudi izpit je relativno nezahteven, tako da se ti ni treba glede tega preveč obremenjevat.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov