Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kafrca » 05. Apr. 2008 22:10

Laurica* napisal/-a:Jooooj, js sm vsa vznemirjena, k me zanima, kaj vse me caka :D sam mocno upam, da bom sploh sprejeta tja.. kaj pa to.. k so omejitve za sprejem a ne.. ce so ze omejitve, kasn ucni uspeh je dobr met u 3., 4. letniku, s kolk je dobr narest maturo.. ?
A je dovolj recimo, da bom letos dobra (kr ne vem ce mi bo uspel bit prou dobra), pa drugo leto da bi bla prou dobra, pa maturo bi s 4 nardila.. ?
Js se na te tocke, pa na vpise se ne spoznam kej prevec dobr.. :?

ne se sekirat, na naš faks pa res ni težk priet, ker sm js bla 2x pravdobra in mela sm 22 pik pa sm mela na koncu v skupnem seštevku še 25 pik pa še več fore, tak da gor je lahko pridet, AMPAK gor je težje ostat ...

glede izpitov je pa tak: res je d rabiš u 1.letniku skupni seštevek vseh izpitov 48 ali več, AMPAK ne poznam velik folka k bi mu ratalo s 6imi narjenimi al pa še manj pridet naprej, pa še tisti k jim manjka rim, se pol še ful dolgo matrajo v 2.letniku da ga naredijo...

rabiš velik sreče, velik znanja pa še pol je uprašanje če boš naredo... :s
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 06. Apr. 2008 10:22

Pomoje je to tko : učit se je treba, sproti. Če se sproti, pa intenzivno učiš, pa sploh veš za kaj se gre pri pravu, pol neb smel bit problem pri izpitih..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 06. Apr. 2008 10:51

Ah, ta začetniška zagnanost :D

Pravniki smo na splošno znani kot kampanjci. Seveda obstajajo svetle izjeme, načeloma se pa pred aprilom folk ne uči ravno zavzeto. OK, kakšne težje, zahtevnešje izpite že, da bi pa povsod sproti sledil, se pa skoraj ne zgodi.
kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kafrca » 06. Apr. 2008 11:25

hehe true :D pravniki smo zabušanti do nekje kakga februarja ko so kaki kolokviji al pa do aprila, ko začnemo gradivo skupi nabirat...
prehiter se tut ne smeš začet učit, da ti pol volje ne zmanka, ker na konc leta pa le skos sediš za knjigami in se skos učiš - ni več fešt, koncertov, šopingov, tu pa tam se ti oprosti kaka kavica ;) ...

prej pa boljše da na velko zafeštaš in se sprostiš :P ... just in case če nebi mela nč poletnih počitnc (tu ni to nič čudnega na tem faxu!)
Uporabniški avatar
Peony
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Peony » 06. Apr. 2008 11:28

Hehe julija_ je prav povedala --> začetniška zagnanost! :D Se popolnoma strinjam in to po včeini velja za vse fakse. Se spomnim, ko smo s kolegi iz različni faksov v 1. letniku klepetali kako je fino pa fajn, pa vsi smo imeli skoraj vse v roku narejene, sedaj, ko se pa bližamo koncu je pa malo drugače. :D
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 06. Apr. 2008 13:59

Ja, ponavad je pr men tko ja.. da sm ful zagnana. :D Ampk okej, bomo vidli, kko bo pa pr men, ko gor pridem.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 06. Apr. 2008 18:03

Laurica* napisal/-a:Pomoje je to tko : učit se je treba, sproti. Če se sproti, pa intenzivno učiš, pa sploh veš za kaj se gre pri pravu, pol neb smel bit problem pri izpitih..

ni se ti treba sproti učit, tako kot so ti druge povedale :wink:
na koncu malo bolj intenzivno, pa je.
pa v prvem letniku je ponavadi tako, da še ne veš za kaj se gre pri pravu :wink:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 06. Apr. 2008 18:33

učenje-odvisno kak si navajen pa kak ti paše...
js sm ful taka,nč ne naredim če mi res ni treba :D
vedno naredim sam 6izpitov do junija-da mam pogoje(če maš povpr.nad 7,5 v mb) pol pa si 2 pustim za september, sam se mi sept skor nikol neda učit tak da mam pol to še v naslednjem letniku :?
tud na kolokvije ne hodim,razen če se da z njimi naret izpit,al pa če je res kaki fajni bonus-zaka bi se ž prej učila če se ni treba.. :P no enim pač paše da se že za kolokvi učijo,pa pol za izpit manj časa porabijo-kak ti je boljše...
se pa rada začnem fuul prej učit,sam to res ni vedno fajn,ker pol se ti na koncu zdi da pa tak znaš-ker veš zaka se gre, ne veš pa definicije vredu povedat :? včasih je še vseen treba kaj kolkr tolk dobesedno znat..

js vam dam sam tak nasvet-delite tk ko vam paše, ne drugih preveč poslušat pa spraševat za mnenja in se ravnat po njih-primer npr.rim-.vsi pravijo kk je fajn si ga do drugega letnika al pa do sept.pustit pa se sam njemu posvetit...hja kolk sošolk mojih je padlo 2.letnik sam zato??so šle 1.septembra,so padle,ni blo več rokov, pol so mele izpite za 2.letnik in so pravle kk bojo junija al pa sept.sam rim šle delat pa se na povno sam to učile, in tak gre leto, pa je večina še sept.nasledje leto padla,in se niso mogle vpisat v 3.l zaj pa se sekirajo...sam zato kr so višji letniki takrat govorili da je bolš pustit pa da vsi puščajo..jeah right!!
sami se odločte.če se vam rata junija poleg ostalih še rim naučit, nimate nč zgubit,boljš prej probat, prej rata :D in ni tak teško,vrjemte :wink:

pa eni ko pravijo da ko rim narediš da si pov faksa že skor naredo...hahahahahahaha...bi blo kul če bi blo vse tk naizi...ko prideš v 3.in 4.letnik vidiš da je biv rim sam mala malca proti vsemu kar te še čaka, pol od 3.l dalje (pa obligacije iz 2.) so skor vsi izpiti tak teški ko rim,al pa še težji,si včasih želim da bi se še lah 1x rim učila namest tega :(
tak da naj vas kr ne prestraši rim..ni pa nič tak teško da bi blo nemogoče :wink:

pa sej bote vidli sami...vam pa vsem želim vso srečo pri študiju in službi :)
Uporabniški avatar
perpetua
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 23. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a perpetua » 06. Apr. 2008 23:13

Glede na to za kakšen bavbav (meni je še babica vedla povedat kak pa js ne bom tega "latinskega" prava nardila :D) velja rim, bi še jaz imela komentar, da vas malo pomirim.;)
Za rim nardit je po mojem najbolj pomembno eno-odločit se:"zdej se bom pa naučila in šla in nardila: v stilu veni vidi vici)". Potem se je treba dejansko spravit h knjigi in to s pogumom ne pa že takoj na začetku:"to jes ne bom nikol nardila, se grem odjavit pa na drugi rok se bom pa ziher prijavila in bolje pripravila"
Jaz sem trenutno v drugem letniku(mb), šla sem na prvi rok in v prvo nardila in res iz lastnih izkušenj povem - ni tak ko pravjo. Rim nas ma trenutno opravljeno okoli 30 od 170 vpisanih v letnik - vendar ne zato, ker bi vse pometali ampak, ker niti še enkrat niso šli in čakajo Godota :roll:
Vsem, ki se bote z njim spopadali - vso srečo, vsem bodočim bruckam in brucom pa ena spodbudna - v kolikor je veselje in volja ni problema.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 07. Apr. 2008 1:41

Mah ta rim. Predavanja + knjiga, pa ni nobene drame. Je pa res, da se enemu folku prav čudim. Nikoli na faksu, učenje po enih skriptah s 30 stranmi, potem pa presenečenje, da so padli.
Uporabniški avatar
moj_zlobni_jaz
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a moj_zlobni_jaz » 07. Apr. 2008 6:55

Ja..in potem jokajo, kak so se oni ucili, pa so padli, pa kak je profesor nesramen, da jih za brezveze mece in podobne...bv v glavnem....ucte se po knjigi pa bo ;)
Why be an angel when I can play god?!
Uporabniški avatar
Amaretto
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaretto » 07. Apr. 2008 9:51

Kako je pa kej s politično ekonomijo? Sm slišala, da je tud dost zaj****!? :) Kateri predmeti so vam bli v prvem letniku najtežji (al pa da ste jim mogle posvetit največ časa)?
I thought I was a fool for no-one, but oh baby I''m a fool for you...
kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kafrca » 07. Apr. 2008 11:26

Amaretto napisal/-a:Kako je pa kej s politično ekonomijo? Sm slišala, da je tud dost zaj****!? :) Kateri predmeti so vam bli v prvem letniku najtežji (al pa da ste jim mogle posvetit največ časa)?

jp politična ekonomija je poleg rima en od selekcijskih predmetov, je pa težek za tiste k nismo ekonomci pa nas to al ne zanima al pa nam ni tak blizu... js sm ta izpit edini do zej 3x delala... enkrat padla po grdi nesreči, drugič padla po lastni neumnosti...
ampak NI NEMOGOČE... tak k tut rim ne ... odločit se je treba pa naredit ja ... pa znat logično razmišlat in se ne pustit zmest in to je pol ključ do uspeha:)!

anyway politična pa pač morš bit res na predavanjih da ti ej kej jasno, drugač si tiste zagamane knjige ne znaš dobr razložit sam ...
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 07. Apr. 2008 12:59

Ja, fuj, politična ekonomija :D ...
Najslabšo oceno v celotnem času študija sem pokasirala :D ; ampak sem bila sama kriva, ker sem imela blokado / napad panike na izpitu :? ...
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 07. Apr. 2008 13:04

Men je bla politična zakon :D Ok, Štibi in njegova knjiga - to raj nam komentirala..ampak sm na splošno zlo ekonomski tip človeka in mi je res ni blo problem narest. Sm mela pa fuul odpor do pzg pa soce - pa dobr no, zakaj morm use te trapaste sociologe znt, k me noben ne bo nikol nč prašu o tem - d ne govorim d se je treba kao sam po zapiskih učit, ki pa so bili zelo kvalitetni - kot da bi brala gradivo v kitajščin :evil:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Google Adsense [Bot]