Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 02. Apr. 2008 19:54

ja faksi so itak relativni-enim je skos fajn enim pa nikol...za lj sm js tud že boga pa pol slišala, sam ?kolk od tega je dejansko tk ko folk pravi-tk kot pri rimu, je kar velik takih ki se učijo in majo res probleme,pa jih prof.zabava, še več pa je takih ki se ne naučijo dovolj in ne znajo definicije služnosti,pol pa je vsega prof.kriv da so padli...
vsak ma drugačne izkušnje, brezveze da se pol ljudje odločajo it na faks na podlagi mnenj drugih-tud če en prof.zabava 80%folka, ni rečeno da boš ti med njimi! tak da bodoče brucke-vpišite se kamor se želite, kjer veste da bote z veseljem delali za izpite in se učili...
mene vsi sprašujejo zaka nism šla v lj ker je kao boljši pa bolj priznan itd.pa vsakemu povem, da mi sploh ni probem težavnost-ker pravijo da je kao težji, ampak mi je pač mb bližji bol sm ga navajena in nism hotla v lj..zaj ko pa mam same dobre izkušnje na faksu pa mi itak ni žav..in vsakemu faks in vse prof.sam hvalim...ostali ki pa niso meli dobrih izkušenj,pa bojo tud čez mb faks rekli kakšno "grdo", tak pač je,vsak se odloča na podlagi lastnih izkušenj, naj vas pa nč ne prestrašijo druga mnenja...
res pa je da ne mb ne lj pa ne ng faks ni lahek, ker pravo ni kr neka snov ki se jo naučiš pa pol tupiš drugim, al pa da jo pač znaš, ker je veliko ljudi odvisnih od znanja in mnenja pravnikov..in tud prav je da je teško, kr je treba razumet snov...boljši kot bomo pravniki,boljša bo tud naša država,ker smo eni redkih(poleg ostalih takih faksih) ki se učimo politiko in gospodarstvo itd..ter mamo možnost kaj spremenit...če bomo vsi tiho bo pa sam še hujš :)
čeprav pa upam da se bo pri plačah tud kaj izboljšalo dokler diplomiram :D
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 02. Apr. 2008 23:26

alyscha napisal/-a:
densy napisal/-a:če si zdela od jutra do večera celo leto (dve leti) pa nisi nardila, pol:
- al nakladaš pa se nisi učila
- al pa nisi sposobna za faks

Če si res tako dobra študentka prava, bi lahko vedela, da so tole žalitve. Tako da ti svetujem, da paziš malo na svoje izražanje.

ja zdej k sm pa študentka prava morem pa nehat ponočevat, uporabljat grde besede in biti skrajno odgovorna oseba. lol

pol mi pa ti povej tretjo možnost. sicer se sliši nesramno, samo po dveh letih vsakodnevnega učenja do večera bi pa ta faks nardila tut moja mama.
Uporabniški avatar
firegirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a firegirl » 02. Apr. 2008 23:56

tut js študiram pravo in ponavad samo berem tole temo, no danes pa moram pokomentirati zadnjih nekaj postov..

tko, o našem faxu (za PF MB niti ne vem drugega kot to, da naj bi bila lažja - to so govorice, jaz tega ne morm vedet) kroži velik govoric. tko o profesorjih, kot načinu izpitov, študija itd. O rimu kolk je grozn (pa se mi je zdel eden čist normalnih izpitov, tut pristop profesorja čist korekten), o tem kako so pri nekaterih profesorjih punce, sploh pa blont , manj priljubljene in da so nesramni do njih (no, o tem ne duha ne sluha, vedno je šlo vse OK skos), o tem kako postavljajo kar neka vprašanja pa čeprav si znal vse (niti ne, dostkrat sem bila priča, ko je kdo prišel ven in rekel joj kaj me je vprašal - pa je bilo tisto vprašanje čisto normalno in smo ga ostali znali) itd.. ne bi naštevala, ker je tega ful.

hočm povedat, da je fax in profesorji tak, kot ga ti jemlješ. jst sm se na vse izpite dobr prpravla in vedno naletela na zelo korekten odnos profesorjev. ok, če sem bila malo manj pripravljena, sem tudi vedela, zakaj takšna ocena. Nikoli, ampak res NIKOLI nisem naletela na je*anje v glavo, postavljanje čudnih vprašanj. pa nevem no, boste rekla da je to v 4 letih samo sreča?? ne rečem, kakšen profesor bi ti pri istem znanju zvišal, medtem ko ti eden pusti isto oceno - tukaj je pač odvisno od profesorja, ampak govorim tle o načinu, odnosu.. ne moreš vedno iskati vzrokov v drugih, včasih je dobro začet pri sebi.
no, pa še to bi rekla - včasih navadna beseda in človeški pristop zaleže več kot vse ostalo. sem imela tudi primer, ko mi je hotel profesor znižati oceno pa sem pač rekla da moram obdržat tisto oceno, ker sicer ne napredujem letnika in naj mi postavi še eno vprašanje - ja,lahko bi mi rekel ne, ampak ni, me je uprašu in pustu tisto oceno. saj tudi profesorji niso bogovi, so samo ljudje..

kar se tiče učenja in težavnosti tega študija - ja res, je, nekateri se učijo/učite cele dneve, pa kar ne gre oziroma gre bolj slabo. mogoče zato, ker vas ta študij ne veseli, ste šli na ta fax kar tako ali ste pač take sorte?
nevem, js zase lahko povem da delam že od 2. letnika, na predavanja nisem nikoli hodila, naredila vse redno in sem trenutno pred diplomo, s povprečjem 8,5. učila sem se vedno po službi, kar pomeni nekaj ur učenja na dan, ampak to pomeni INTENZIVNEGA učenja, mogoče sem predelala v tem času toliko kot nekdo ki je sedel za knjigo cel dan. hočem samo povedat, da se da, če se hoče in če imaš voljo. če te nekaj veseli, veš zakaj študiraš, je ful lažje. sicer pa se je včasih res dobro uprašat, če je to sploh to..ne mi zamerit, ampak za moje pojme je en izpit delati izpit več kot trikrat čudno. nočem nobenga užalit, ampak js bi sama sebe uprašala, kje delam napake in mislim, da ne bi krivila profesorjev in vseh ostalih..
in kot je napisala punca pred mano - ob tem študiju nisem nehala živet svojega življenja, normalno smo ga žual naprej, itd.. se mi zdi, da če se v času faxa posvetiš samo in le faxu, postaneš čist depresivn in sori, neproduktiven. jst si res ne predstavljam, kaj pomeni se učit od jutra do večera..itak pa je tut dokazano, da kar je nad 8 ur, možgani ne memorirajo več. tko da, ne se učit cele dneve, pejt umes na kak kafe, v naravo, stran od knjig u glavnem :D

ampak, kot sem napisala, samo moje mnenje in izkušnje..
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 03. Apr. 2008 9:37

evo tle se pa popolnoma s trinjam :gut:
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 03. Apr. 2008 12:49

Sama sem brez težav končala PF v Ljubljani.

To, da si ZLATA MATURANTKA še ne pomeni, da si pametna. Ne vem zakaj eni to tako poudarjate.
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 7. 2007
Kraj: Čez mavrico;)

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 03. Apr. 2008 15:56

Ja, tole z zlato maturantko nima vec pol dost veze s pravom. To je drugo. Sicer ne vem kaj si hotla s tem povedat. Brez zamere :)

Men gre na zivce, ker vsi tolk govorijo, kok se mores na PF vse zakone do pikice napiflat, pa kar neki strasijo, se posebej moja biusa bf, k bognedaj da bi js sla tja. mogoce kr hoce it ona tja, pa se ji ne da ucit k ma vso sredno solo sam neverjetno sreco k se nc ne uci, ce bi pa tja prsla, pa ne ve, ce bi mela tud tam sreco :D
Oh, to ce nardis u izi al pa ne, je odvisno od cloveka do cloveka. Ce se ucis z veseljem, pa ce prava ne studiras pod prisilo in da nis prsou na pravo sam tko mau, kr druzga pametnga faksa nis najdu, pol pa res tezko nardis. Ce pa ves kaj se ucis, pa imas u glavi cilj in verjames vase, je to vse kar rabis za ta faks.

Punce, pa neki me zanima.. Velik je takih, ki imajo veze, pa vejo, da bojo pol u izi sluzbo dobil. Kaj pa tisti, ki nimate vez ? Kam se obrnt, kje iskat delo kjer rabjo ljudi z pravnim faksom ? ok, to vem.. na sodiscu, pol pr kasnih dobrih firmah, kjer rabjo pravnika.. kje ?
Zdej se se iscem, pa sm mau zgubljena. Tok strasno me vlece na ta faks, ne vem zakaj :) Ne vem ce si zdej upam sledit mojmu srcu - se kr mal bojim k nimam cilja, se cutm nesposobna po zaslugi fotra, k mi stalno govori, da sm zabita. :( Help ?
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 03. Apr. 2008 16:21

Lastovica napisal/-a:Sama sem brez težav končala PF v Ljubljani.

To, da si ZLATA MATURANTKA še ne pomeni, da si pametna. Ne vem zakaj eni to tako poudarjate.

Men tut ni jasn kaj to tok poudarja..jst nism bla zlata maturantka, pa se lah mirno pohvalm, da mi gre kar dobro na pf...
Uporabniški avatar
Kika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 13. 1. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Kika » 03. Apr. 2008 16:30

Laurica* napisal/-a:Punce, pa neki me zanima.. Velik je takih, ki imajo veze, pa vejo, da bojo pol u izi sluzbo dobil. Kaj pa tisti, ki nimate vez ? Kam se obrnt, kje iskat delo kjer rabjo ljudi z pravnim faksom ? ok, to vem.. na sodiscu, pol pr kasnih dobrih firmah, kjer rabjo pravnika.. kje ?

Jst mislm drugo leto, ko bom v 4. letniku (če bo vse šlo skos po planih) začela pošiljat prošnje naokol po firmah za občasno študentsko delo al pa kej podobnega. Pol bomo pa vidl...

Od kolegice fant je tko dobil službo, zdej je absolvent in pač dela tko prek študenta za eno firmo. Je pa res, da ma on ful dobro povprečje :)

Drgač se bom pa s tem pol ukvarjala, ko bo čas za to. Mogoče se mi kje nasmehne še kakšna 'veza' :D
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 03. Apr. 2008 16:45

Kika napisal/-a:
Laurica* napisal/-a:Punce, pa neki me zanima.. Velik je takih, ki imajo veze, pa vejo, da bojo pol u izi sluzbo dobil. Kaj pa tisti, ki nimate vez ? Kam se obrnt, kje iskat delo kjer rabjo ljudi z pravnim faksom ? ok, to vem.. na sodiscu, pol pr kasnih dobrih firmah, kjer rabjo pravnika.. kje ?

Jst mislm drugo leto, ko bom v 4. letniku (če bo vse šlo skos po planih) začela pošiljat prošnje naokol po firmah za občasno študentsko delo al pa kej podobnega. Pol bomo pa vidl...

Od kolegice fant je tko dobil službo, zdej je absolvent in pač dela tko prek študenta za eno firmo. Je pa res, da ma on ful dobro povprečje :)

Drgač se bom pa s tem pol ukvarjala, ko bo čas za to. Mogoče se mi kje nasmehne še kakšna 'veza' :D

haha.. ze vem kko si dobis kasno vezo.. se lepo mim kasne hude odvetniske firme mau sprehajas, "po nesrec" spotaknes kasnga lepga odvetnika, ga za opravicilo povabis na kavo, pol se da pa se kej zmenit, madonca :D
V glavnem.. Ja, to je pa fajn zamisu.. da zacnes delat kot student.. fino, hvala :) Se kdo ma kasn predlog ?
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 03. Apr. 2008 19:27

ja če maš tolk samozavesti da to upaš :D js nebi upala :(
no js pa bom tud ko bom 4.l šla gnjavit okrog če rabijo magari zastojn kaj..no verjetno bom tud probala kako prošno poslat,pa na šs iskat, sam tud zastojn mi nebi blo blema delat-na faks tk nič ne hodim,izkušnje pa vedno prav pridejo :) pol pa tak mogoč tak kake veze dobiš...mamo drugač na pf mb organizirano poletno šolo izvršilnega prava na sodišču,in so eno zaposlili baje ker je bla ful pridna pa to :) pa prakso na okrajnem in upravnem sodišču mamo v 4.letniku,pa pravno kliniko-pip, letos so tud iskali nove nasploh da delajo tam..nevem kk mate to v lj,sam prek tega zihr spoznaš koga, al pa pridobiš izkušnje ki se v prošnji pol fajn vidijo :D pa lažje dobiš službo...
js pa itak nameravam dpi delat,povprečje mam dovolj visoko tak da ko diplomiram grem vrjetno kr na sodišče služit in prakso delat,če pa dobim za kako leto še kje drugje pa še tolk bolš... :)

pa ne poslušat fotra,če ti govori da si neumna-ka pa on ve???sama morš vrjet da si sposobna, če te veseli ti tud povprečje nebo problema delalo,to pa ti prinese sam več koristi kot zgube..sam cilj met,in mu sledit, verjem da gre... :wink:
ni tak hudo kot pravijo, če maš pa veselje do prava pa itak ne more bit slabo...

lp
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 03. Apr. 2008 20:11

hehe.. hvala za spodbudo .. To si tud js skoz govorim :)
Drugac pa upam, da ce mi gor uspe pridt, bom ze zmagala. pol pa lepo novim izkusnjam naproti :D
Uporabniški avatar
firegirl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 30. 3. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a firegirl » 03. Apr. 2008 20:24

jst tut nimam nobene veze, in me je blo vedno strah, kako bom pa js dobila kako službo.. no, pa sj je na študentskem servisu kar nekaj oglasov za pravne študente, tko da sm hitr neki najdla..pa bla tam neki časa, in zamenjala, pa še 1x.. no, tuki me bo pa tut zaposlil - kar je fajn in zame in zanj, ker me kot študenta vidi kakšna sem in me bo že čist use navadu, pol pa zaposlil.

se mi zdi, da je res dobr delat med študijem, ket tko mal vidš kako kej zgleda v praksi plus to, da vidiš kaj bi in kaj ne bi počel v lajfu. no, tko jst vem, da nadaljnih 20 let nočem vidt državne uprave :D

tko da, tut če nimaš vez, si jih pa sam začneš nabirat ;)
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 04. Apr. 2008 8:59

Sama sem že med študijem delala na sodišču, kjer so me zdaj po diplomi tudi zaposlili. In potem, ko si enkrat "noter" spoznaš ful različnih ljudi in si pridobiš tudi "veze", pa so stvari dost lažje. Jaz bi najprej rada opravila pravosodni izpit, potem bom pa šla v kakšno odvetniško pisarno. :)
Uporabniški avatar
Laurica*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a Laurica* » 05. Apr. 2008 13:34

Jooooj, js sm vsa vznemirjena, k me zanima, kaj vse me caka :D sam mocno upam, da bom sploh sprejeta tja.. kaj pa to.. k so omejitve za sprejem a ne.. ce so ze omejitve, kasn ucni uspeh je dobr met u 3., 4. letniku, s kolk je dobr narest maturo.. ?
A je dovolj recimo, da bom letos dobra (kr ne vem ce mi bo uspel bit prou dobra), pa drugo leto da bi bla prou dobra, pa maturo bi s 4 nardila.. ?
Js se na te tocke, pa na vpise se ne spoznam kej prevec dobr.. :?
Uporabniški avatar
^cherry^
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 16. 3. 2008

Neprebrana objavaNapisal/-a ^cherry^ » 05. Apr. 2008 14:10

Ja tko prideš z lahkoto gor. Sej omejitve na pravu sploh niso visoke - no vsaj zadnja leta niso ble.

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov