Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
*Sparks* - Komunikatorka
- Na forumu od: 13. 9. 2005
Ja men se tud zdi dobr da so končno uvedl evidenčni vpis na pravni fakulteti (in ne tko kot prej, ko so se kr ene prošnje pisale profesorjem).
Še večja novost (še danes ne dojemam) da so končno nehal upisovat negativne ocene v indeks.. Mam tak filing, kot da vse izpite v prvo nardim
Definitvno pa je men osebno najbolj mim stvar ta, da dajejo prepovedi pristopa k naslednjemu roku (v primeru, da si izpit slabo pisal).. Jst ne vem, a to tud na drugih faxih delajo? Tko al tko se mi ne zdi, da bi bla na pravu glih praksa, da bi šel kdo na blef pisat oz. da bi se to na veliko dogajalo - večina se dejansko zelo velik uči preden gre na izpit. Ruknjen izpit in izgubljen rok pa je že sama po seb "kazen"...
Še večja novost (še danes ne dojemam) da so končno nehal upisovat negativne ocene v indeks.. Mam tak filing, kot da vse izpite v prvo nardim
Definitvno pa je men osebno najbolj mim stvar ta, da dajejo prepovedi pristopa k naslednjemu roku (v primeru, da si izpit slabo pisal).. Jst ne vem, a to tud na drugih faxih delajo? Tko al tko se mi ne zdi, da bi bla na pravu glih praksa, da bi šel kdo na blef pisat oz. da bi se to na veliko dogajalo - večina se dejansko zelo velik uči preden gre na izpit. Ruknjen izpit in izgubljen rok pa je že sama po seb "kazen"...
- marilyn
- Komunikatorka
- Na forumu od: 21. 1. 2005
A kdo ve, a se lahko evidenčno vpišejo samo pavzerji al tut ponavljalci? Baje je zdej spet ena novost... lani pa vem, da ponavljalci še niso mogli it na izredne izpitne roke. To zdej ful folka mede. Se morm pohvalt, da nism med njimi, he, he grem kr lepo naprej. Končno.
-
Lastovica - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 12. 2004
Natekica napisal/-a:oj, ja ponavlajci grejo lahko na izredne roke, tko kot pavzerji. To je letos novost, ki je pa ful dobra
Od kje ti pa to? Jaz sem dobila drugacne informacije iz referata. Ponavljalci imajo se vedno sam majski, junijski in septemberski rok.
Pa zanima me ce ima katera kaksne izkusnje z izjemnim rednim vpisom v visji letnik s pomocjo prosnje. Jaz sem zdaj v 3. letniku nardila 7 izpitov, imam 54 tock, s tem da mi manjka en izpit od dvojcka in en od trojcka. A ti priznajo pol vse izpite al vztrajajo pri celotnem opravljenem dvojcku in trojcku? Ker v referatu ne znajo nic povedat pa sam recejo, da je treba prosnjo oddat, mene pa zanima ce potem sploh odobrijo.
-
uršy - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 7. 2004
- Kraj: najlepše mesto
To je blo včasih na starem faxu (, k je bla prva dva mesca npr, na rimcu taka gužva, da hudo), zdej pa mislm, da to ni več problem, ker so predavalnice velike, razen, če vs dajo u kkšno prov mejhno, ampak po moje ne.....
-
Piglet - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 4. 2005
Jst sem pa hodila na oboje, PF in FDV, in se FDV niti mal ne more primerjat s pravom. To, da se je na PF treba učit 3 tedne več kokr na FDV-ju je malo morgen! Na PF se učiš skos, na FDV-ju se spraviš učit snov na avtobusu, medtem ko se pelješ na izpit. Za težke izpite na FDV ( ki sem jih jst mela v štirih letih 3 ) se učiš tok kokr se na pravu za najlažje. Povprečen obseg literature za en izpit v recimo 3. letniku je okol 40 strani ( napisanih z mojo raztegnjeno pisavo ne natipkanih, da se naučiš eno stran pri moji pisavi traja pribl 5 minut ). Pol pa prosim zmnožite ure in zraven še upoštevajte, da si je v zadnjih letnikih dosti izpitov podobnih in marsikaj lahko naklamfaš tudi če ne znaš. Ne mi govort, da je vseen na kerem faksu si, ker se je povsod treba učit. Jst sem se na FDV-ju manj učila kokr v srednji šoli NO JOKE! Pravo pa ni zajebancija, ampak je študij u pravem pomenu besede. Kar pomeni, da se usedeš za knjigo in dejansko študiraš. In da nekako živiš za študij. Treba je met jasen cilj pred sabo in vztrajat do bridkega konca! FDV-jevci pa so penzli, ki se samo oklicujejo za faks. Ziher me bo kdo zdej napadel, ampak sem že vajena !
-
Lastovica - Kofetarica
Bageera napisal/-a:jzt bi pa še neki vprašala... sm se odločla, da vnaprej mal pogledam rimsko pravo (oči je tut pravo študiral in mi je dal knjigo Viktorja Korošca in sem jo dones že mal brala)... zanima me, kje je poudarek pri tem predmetu, a so letnice tisto, kar je ful pomembno, al so imena cesarjev pomembna, al latinski izrazi.... ker mi je oči rekel, da se niso vse stvari pomembne, da ni treba vsega čist točno vedt...
zanima me, zakaj rimsko pravo velja za 'zajeban' predmet? Ker mene osebno je ful pritegnil, da sm cel dopoldne brala in sm čist not padla, prčakovala pa sem, da ne bom nič zastopla....
pa zanima me tut, kaj je v 1. letniku z latinščino? Sicer je na pravu baje izbirni predmet, ampak jzt sm se odločla, da bi hodila, ker sm se jo drugač učila že 4 leta in mislm, da mi bo prišla prav. A se splača hodit na latinščino na pravu?
Prebrala sem tut študijski program in moram rečt, da mi je vse res ful zanimivo, zdej pa ne vem, al je vsak na začetku tko navdušen pa se pol izkaže za ful dolgočasn študij, al je res tko zanimivo
Kolk se jaz spomnim, je treba pri rimskem pravu znat celo knjigo in je glih zato to najbolj zajeban izpit. Pomembne so letnice, pregovori, cesarji, VSE. Torej nikar ne izpuscaj strani, ker lahko na ustnem vprasa karkoli.
Kar se latinscine tice. Jaz je nisem mela v srednji soli, niti nisem na faksu hodla, pa z rimom nisem imela nobenih tezav. Ce pa zelis hodit pa kr hodi. Skodit ti ne more.
Drgac pa je tudi meni blo rimsko pravo ful zanimivo in sem se ga z veseljem ucila.
Zame najbolj bedni predmeti: politicna ekonomija, gospodarski sistemi in politika in filozofija prava. Vse druga pa se nekak gre:)
-
Piglet - Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 4. 2005
FDV - novinarstvo
Kar se tiče pa Rimskega prava nimam pojma what the fuss is all about. Jst sm pisni izpit nardila s kolokviji, na ustnem pa tut nisem mela nobenih problemov tko da sem nardila z 10. Fajn je hodt na predavanja, ker ti povejo, kaj je treba znat, ni treba znat cele knjige na pamet, je pa res da je dost manj obsežna kokr pri ostalih predmetih in to zato ker res same pomembne stvari not pišejo. Če se učiš sproti ni nobene panike. Zadnji teden pred izpitom pa zna bit mala frka, še posebi, ker je tok enih pogodb, ki so si podobne med seboj, da lahko vse zamešaš. Pa sprašuje te take tipične stvari, nikol ne vleče kakšnih pizdarij iz opomb al pa kej tacga.
Sem pa jst drgač živi primerek študentke prava, ki je za to živela, ker mi je blo ful noro dobr in zanimiv ( mi je še zdej ) in sem že od majhnega brala razne zakone in podobne stvari, nardila 1. letnik, potem sem se pa odločila da se bom prepisala na fdv in so vsi sošolci debelo gledal češ -ti ta najbolj zagreta pravnica, se boš prepisala??!-. In so kr mal volje zgubil. Kar hočem povedat je, da tut če vam je všeč študij, če vam je zanimiv, se morte zavedat, da se boste mogli s takim študijem zresnit. Jst tega nisem mogla, sem tak bolj neresen spontan človk, ki sovraži resne razmišljujoče ljudi, ki se ne znajo pogovarjati o čem drugem kot o družbenih vprašanjih. Ne trdim, da so vsi na pravu taki, še zdaleč ne, ampak s to svojo neresnostjo sem laži folgala na fdv-ju.
Kar se tiče pa Rimskega prava nimam pojma what the fuss is all about. Jst sm pisni izpit nardila s kolokviji, na ustnem pa tut nisem mela nobenih problemov tko da sem nardila z 10. Fajn je hodt na predavanja, ker ti povejo, kaj je treba znat, ni treba znat cele knjige na pamet, je pa res da je dost manj obsežna kokr pri ostalih predmetih in to zato ker res same pomembne stvari not pišejo. Če se učiš sproti ni nobene panike. Zadnji teden pred izpitom pa zna bit mala frka, še posebi, ker je tok enih pogodb, ki so si podobne med seboj, da lahko vse zamešaš. Pa sprašuje te take tipične stvari, nikol ne vleče kakšnih pizdarij iz opomb al pa kej tacga.
Sem pa jst drgač živi primerek študentke prava, ki je za to živela, ker mi je blo ful noro dobr in zanimiv ( mi je še zdej ) in sem že od majhnega brala razne zakone in podobne stvari, nardila 1. letnik, potem sem se pa odločila da se bom prepisala na fdv in so vsi sošolci debelo gledal češ -ti ta najbolj zagreta pravnica, se boš prepisala??!-. In so kr mal volje zgubil. Kar hočem povedat je, da tut če vam je všeč študij, če vam je zanimiv, se morte zavedat, da se boste mogli s takim študijem zresnit. Jst tega nisem mogla, sem tak bolj neresen spontan človk, ki sovraži resne razmišljujoče ljudi, ki se ne znajo pogovarjati o čem drugem kot o družbenih vprašanjih. Ne trdim, da so vsi na pravu taki, še zdaleč ne, ampak s to svojo neresnostjo sem laži folgala na fdv-ju.
-
Lastovica - Kofetarica
Bageera napisal/-a:kdaj pa se zve geslo za na e-študenta? In kdaj se zve, v keri skupini si? A je res, da ti to oboje po pošti pošljejo? Ker urnik že je na internetu, jzt pa še ne vem v keri skupini sem...
Uporabnisko ime je vpisna stevilka.
Geslo je rojstni datum: ce si rojena 12.8.1984 vpises 120884
Meni niso nic po posti posiljali (ampak sem bila brucka pred stirimi leti).
Glede skupin je pa tako: prva polovica abecede dopoldan, druga polovica popoldan (ne vem pa tocno pri kateri crki je polovica).
-
Lastovica - Kofetarica
Piglet napisal/-a:FDV - novinarstvo
Na kateri faks pa ti hodis? Na nasem faksu pisnega dela rima ne mores naredit s kolokviji, ampak so pozitivno opravljeni kolokviji pogoj, da lahko gres na majski rok pisnega dela.
-
Maychy - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 30. 6. 2004
- Kraj: Se selim...
Ne me za besedo držat, sam baje skupine sestavijo kar po abecedi. Kar se pa rimskega prava tiče je pa težak izpit tudi zato, ker nikol ne veš koliko je pri enem vprašanju dovolj.
Tolk iz druge roke. S pravom se (na srečo) ubada cimra.
Tolk iz druge roke. S pravom se (na srečo) ubada cimra.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov