Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

anca_kk
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 22. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a anca_kk » 04. Mar. 2008 22:04

a torej če pa jih imaš opravljenih 7, pa ni pomembno povprečje?
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 8. 7. 2006
Kraj: Maribor

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 04. Mar. 2008 22:05

nope
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
Amaretto
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 22. 2. 2008
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Amaretto » 05. Mar. 2008 12:23

Hello! A mogoče katera študira pravo kot vzporeden študij (na pf LJ)...?
I thought I was a fool for no-one, but oh baby I''m a fool for you...
Gavin DeGraw
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 13. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Gavin DeGraw » 05. Mar. 2008 19:05

no js mam pa tud še ene par dni do vpisa in sm v močnih dilemah :roll: izbiram pa med pravno in ekonomsko fakulteto..po eni strani bi res študiru pravo,čeprou bi mogu kr dost delat in se učash namučt.no pa sej tko je ubistvu povsod.ampak useeno..zanima me pa tole glede pripravništva na pravi,k sm slišu da če si pač tak bl z nižjim povprečjem da ga težje dobiš.kok je resnice na temu?aja pa recimo vidu sm eno skripto in je bla rees kr obsežna.in me zanima recimo kolk morš ti pol u detajle poznat ne vem 10 strani tiste skripte?a je to tko recimo da morš znat stavke dobesedno, al lahko pač sam tko da znaš razložit?
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 25. 11. 2007
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Ashley*** » 05. Mar. 2008 19:53

Povprečna ocena na pravu je zaenkrat zelo pomembna, predvsem za pripravnoštvo na sodišču in seveda za pravosodni izpit (obetajo pa se nam spremembe na tem področju, ki naj bi baje vpliv povprečja mal omilile). Glede skript - če greš na pravo ne prčakvt d boš izpite delu zgolj po skriptah(s tem tvegaš slabo oceno ali padec, a izjeme so), če pa že, pa morš znat skripto dobesedno; men se zdi učenje po skriptah zlo pocen fora, ker zelo veliko tvegaš, da ima skripta napake, da ni dovolj podrobna oz. da so poudarjene stvari, ki so manj pomembne, pomembne stvari pa izpuščene..za vse izpite kombiniram knjigo in skripto (s tem da dopisujm stvari v skripto, ki potem prov pride zadnji dan pred izpitom za ponavljanje snovi). Izpitna snov sama po sebi ni ne vem kako zahtevna(so redke izjeme), večji problem je količina snovi - tega pa ne gre podcenjevati, sja knjiga s 500 stranmi pač zahteva ogromno časa, da jo prebereš, kaj šele, da snov dejansko znaš.. :) Če se odločiš, da se boš vpisal na pravo, bo treba bit pridn, ampak da te ne bom samo "strašila" - jst sm full vesela da sm se vpisala na pravo in mi res nikol ni blo žal :love:
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Mar. 2008 20:05

faks ni srednja šola in nihče (na nobenem faksu) ne bo zadovoljen s tvojimi približnimi razlagami.
pa ni fora v piflanju strani na pamet, ampak povzemat in po svojih besedah pa zakonov tudi ne moreš razlagat, ker gre za eksaktne pravne termine. pač, če si površen, to ni ravno pravi študij zate.
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 05. Mar. 2008 20:27

to je vse ful relativno...jaz poznam osebke, ki niso nikoli znali več kot je v skripti, pa nimajo niti tolko slabega povprečja...so meli srečo, da so dobili taka vprašanja...saj povsod se ne da tak prit skozi, ampak so pa izjeme
jaz osebno se ne učim po skriptah, ker so vse bolj "po domače" napisane, zajemajo samo reees najpomembnejše osnove in nič več, ni primerov, s pomočjo katerih bi si lahko kaj razjasnil...
je pa tudi meni neumno, da kdo zahteva da znaš zakon na pamet po členih...to je meni nesmotrno, ker ga boš itak imel pri roki, ko boš delal...dosti več bi odnesli, če bi bila vprašanja postavljena v smislu razumevanja, ne pa če ti zaj veš da je to 13. al 15. člen
Houd de wereld tegen
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Anelise » 05. Mar. 2008 20:57

***Ally*** napisal/-a:to je vse ful relativno...jaz poznam osebke, ki niso nikoli znali več kot je v skripti, pa nimajo niti tolko slabega povprečja...so meli srečo, da so dobili taka vprašanja...

saj ves kako pravijo-sreca spremlja pogumne :D
jst mam drgac tud raj knjige oz.mi je lazje se iz njih ucit,kot pa po nekih skriptah..edin pri obligacijah so mi skripte prisle prav..

***Ally*** napisal/-a: je pa tudi meni neumno, da kdo zahteva da znaš zakon na pamet po členih...to je meni nesmotrno, ker ga boš itak imel pri roki, ko boš delal...dosti več bi odnesli, če bi bila vprašanja postavljena v smislu razumevanja, ne pa če ti zaj veš da je to 13. al 15. člen

se strinjam ;) pravo je itak dinamicna disciplina..sploh (nekateri) zakoni/ki se skoz in dost hitr spreminjajo..
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 29. 6. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia_ » 05. Mar. 2008 21:51

ne ne, sej ne govorim o učenju zakonov na pamet. ampak vedet moraš pa recimo točno, kaj je to kazenska odgovornost (sem ravno pri tem :) ). ne da se tako mutit kot v srednji šoli, kjer je bilo vse napol, približno, pa prfoksa ti je napol besede v usta polagala, da je šlo.
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 05. Mar. 2008 22:04

iii kazensko :P

jaz pa sem se čisto distancirala od tega, včasih se vprašam kaj mi je blo tega treba :? (izbirat najtežjo in najbolj karneki izbirno skupino)
Houd de wereld tegen
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Anelise » 05. Mar. 2008 22:22

***Ally*** napisal/-a:iii kazensko :P

jaz pa sem se čisto distancirala od tega, včasih se vprašam kaj mi je blo tega treba :? (izbirat najtežjo in najbolj karneki izbirno skupino)

hja,ko sm pa jst iskala zamenjavo civ-kaz.skupina,se pa nben ni javu :P :D
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 05. Mar. 2008 22:38

Anelise napisal/-a:

ja kaj te v korporacije pošljem :P
Houd de wereld tegen
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a Anelise » 05. Mar. 2008 22:51

***Ally*** napisal/-a:
Anelise napisal/-a:

ja kaj te v korporacije pošljem :P

ajoj,to pa ne :P sm narobe razumela zgleda..
JU bi bla se najbojs-bi si očke fajn napasla :oops: :oops:
Uporabniški avatar
moj_zlobni_jaz
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a moj_zlobni_jaz » 05. Mar. 2008 23:24

ka to leti na dr. Preliča? :D
Why be an angel when I can play god?!
Uporabniški avatar
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a ***Ally*** » 05. Mar. 2008 23:26

moj_zlobni_jaz napisal/-a:ka to leti na dr. Preliča? :D

najbrž ne, z njim mamo mi v korporacijski in oni v civilni bolj izkušnje..

mag. Brezovnik?
Houd de wereld tegen

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov