Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
cukr8 - Kofetarica
- Na forumu od: 7. 9. 2005
*Srček napisal/-a: Komentar o ocenah: sem 4. letnik, povprečje me je spravilo do štipendije fundacije Parus
Hm, ampak kako si potem izpolnjevala pogoje ? Na njihovi strani piše, da je eden od pogojev diplomirati z odliko, ti si pa šele v 4. letniku...
-
*Srček - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 6. 2006
- Kraj: Ljubljana
Diplomirati z odliko oz. cum laude je dodatni pogoj, ki se upošteva šele, če je preveč ljudi in premalo denarja v fondu, ki izponjujejo osnovne pogoje.
Kaži da me nisi voleo,kaži da si mi odoleo,kaži bilo šta al naivno, još niko me nije preboleo..
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
BLUBABY napisal/-a:Še eno pravno vprašanjce mam -> ali beseda "ali" lahko v pravu pomeni "in"? Hvala za pomoč; prvič spoznavam mal osnove prava, pa mi ne gre še..
morala boš v kontekstu napisat...
Houd de wereld tegen
-
BLUBABY - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 11. 2006
Punce, to mam za nalogo pri pravu in sicer piše sam tko kokr sm napisala: naj pač razmislimo, če lahko beseda "ali" kjerkoli v pravu pomeni "in"..Je profesor reku, da moramo nekako logično razmišljat ..Sej ne se matrat, bomo pa brez naloge
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
edini primer na to temo, ki mi pade na pamet, je en člen iz kazenskega zakonika :
Neupravičena proizvodnja in promet z mamili
196. člen
(1) Kdor neupravičeno proizvaja, predeluje, prodaja ali ponuja naprodaj, ali zaradi prodaje kupuje, hrani ali prenaša, ali posreduje pri prodaji ali nakupu, ali kako drugače neupravičeno daje v promet substance ali preparate, ki so razglašeni za mamila, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.
Kot vidiš, je tukaj med posameznimi opisi uporabljen veznik "ali". ampak če kdo izvrši več izmed naštetih dejanj, bo odgovarjal le enkrat, torej bi se lahko ta "ali" v takšnem primeru interpretiral kot "in"
a sem preveč zakomplicirala?
Neupravičena proizvodnja in promet z mamili
196. člen
(1) Kdor neupravičeno proizvaja, predeluje, prodaja ali ponuja naprodaj, ali zaradi prodaje kupuje, hrani ali prenaša, ali posreduje pri prodaji ali nakupu, ali kako drugače neupravičeno daje v promet substance ali preparate, ki so razglašeni za mamila, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.
Kot vidiš, je tukaj med posameznimi opisi uporabljen veznik "ali". ampak če kdo izvrši več izmed naštetih dejanj, bo odgovarjal le enkrat, torej bi se lahko ta "ali" v takšnem primeru interpretiral kot "in"
-
moj_zlobni_jaz - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2006
ne
Why be an angel when I can play god?!
-
jullia_ napisal/-a:
to pa ni čisto res...odgovarjal bo za vsako od izvršenih dejanj, in tisti ki bo proizvajal in prodajal mamila, bo sankcioniran strožje kot tisti, ki jih samo prodaja
če bi se beseda "ali" tukaj interpretirala kot "in", bi to pomenilo, da moraš izdelovati IN prodajati mamila, da lahko dobiš kazen od.. do...
Houd de wereld tegen
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
to je res, da bo pokasiral višjo kazen. ampak če se ne motim, bo vseeno odgovarjal za eno kaznivo dejanje. iz opisa KD bo pa razvidno, da je v bistvu izpolnil več alternativnih inkriminacij. v nasprotnem primeru bi šlo pa za stek, kar se mi nekako zdi manj smiselno.
sej ne pravim, da se tukaj "ali" vedno interpretira kot "in". ampak nekdo, ki proizvaja mamila, zagreši KD po tem členu. nekdo, ki proizvaja in prodaja mamila, zagreši KD po istem členu.
sej ne pravim, da se tukaj "ali" vedno interpretira kot "in". ampak nekdo, ki proizvaja mamila, zagreši KD po tem členu. nekdo, ki proizvaja in prodaja mamila, zagreši KD po istem členu.
-
ja v tem smislu bi šlo...da se kaznuje tisti ki prodaja IN tisti ki proizvaja...sem si zdaj še enkrat prebrala
Houd de wereld tegen
-
moj_zlobni_jaz - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2006
Na PF MB moras met opravljenih 7 izpitov od 8 oziroma 6 izpitov od 8, pod pogojem, da imas s temi 6 izpiti povprecje min. 7,5.
Why be an angel when I can play god?!
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov