Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
pozitive vibration-ka to misliš janjo??da je noseča...iii kak ji je fajn men je ona ful fajna,pa ful ji res vsaka čast kr je ful dosegla pa ful se skos trudi za študente da bi meli tud kake praktične zadeve poleg teorije.. sam pol nas nebo mela v 4.letniku al ka
ja hja brezveze se je tolk menit ka je res pa ka ni, vsak drugače sliši,vsak ma druge želje..sej pravim-vse je odvisno od želj-če si si cev lajf želo bit sodnica pol je ž kul da maš lepe ocene pa da čimrej začneš delat..sam kot pravim-nerabiš 10tk,dovolj so 8ke..odvisno pač kolk maš sreče pri izpitih(ja lahk znaš vse, napišeš prav vse-vsaj zdi se ti tk,pol pa vseen dobiš 8 )
še 1x pa poudarjam da je v pravu tolk možnosti da se ni treba tolk sekirat..res moraš bit pogumen,iznajdliv itd..pa dobiš šiht kljub 6kam magari brez vez...
pa tud žuranje-js mam par sošlk ki so skooos na faksu, nikol al pa mogoč 1x na leto žurajo med tednom in se mi taaak smilijo!! bit študent je pa ja neki najlepšega na svetu! in žuranje spada zravn-tolk ko dogaja sej ko bomo delali bomo tej resni..
nevem no, js ga žuram skos-vsaj 1x na tedn,tot tedn kr 2dni skup,se ga tud napijem ponavadi..na faksu sem mogoč 20%vsega skup pa mi gre fuul fajn lah rečem..pa zihr nism cele dneve za knigami...
tisti ka mate namen it pravo študirat: ne poslušat unih komentarjev-jo kak je teško, a si nora nemorš it pravo študirat nikol neboš rima naredla..bla bla..to te lah ful spsihira in si celi prestrašen pol-men je blo ful bed, cela prestrašena sm bla na začetku, pol ko sm pa vidla da ni tk hudo pa je šlo...
aja pa najhuš je da dobiš take komentarje od ljudi ki ne študirajo tega,u bistvo pojma nimajo ka je rimsko pravo,pa so bol pametni od nas kak bi jih poslala nekam..
pravo je kul, če te veseli bo zihr šlo.. šiht bomo že dobli slej ko prej, kje pa bomo še tk vidli(je možno da maš cev lajf neko željo ka boš delav,pol pa dobiš šiht pa ti je tk fajn da čis pozabiš na drugo)
no in pol se vidimo kje na sodišču al pa na kakih pravniških dnevih, mogoče tud v parlamentu
fsm
ja hja brezveze se je tolk menit ka je res pa ka ni, vsak drugače sliši,vsak ma druge želje..sej pravim-vse je odvisno od želj-če si si cev lajf želo bit sodnica pol je ž kul da maš lepe ocene pa da čimrej začneš delat..sam kot pravim-nerabiš 10tk,dovolj so 8ke..odvisno pač kolk maš sreče pri izpitih(ja lahk znaš vse, napišeš prav vse-vsaj zdi se ti tk,pol pa vseen dobiš 8 )
še 1x pa poudarjam da je v pravu tolk možnosti da se ni treba tolk sekirat..res moraš bit pogumen,iznajdliv itd..pa dobiš šiht kljub 6kam magari brez vez...
pa tud žuranje-js mam par sošlk ki so skooos na faksu, nikol al pa mogoč 1x na leto žurajo med tednom in se mi taaak smilijo!! bit študent je pa ja neki najlepšega na svetu! in žuranje spada zravn-tolk ko dogaja sej ko bomo delali bomo tej resni..
nevem no, js ga žuram skos-vsaj 1x na tedn,tot tedn kr 2dni skup,se ga tud napijem ponavadi..na faksu sem mogoč 20%vsega skup pa mi gre fuul fajn lah rečem..pa zihr nism cele dneve za knigami...
tisti ka mate namen it pravo študirat: ne poslušat unih komentarjev-jo kak je teško, a si nora nemorš it pravo študirat nikol neboš rima naredla..bla bla..to te lah ful spsihira in si celi prestrašen pol-men je blo ful bed, cela prestrašena sm bla na začetku, pol ko sm pa vidla da ni tk hudo pa je šlo...
aja pa najhuš je da dobiš take komentarje od ljudi ki ne študirajo tega,u bistvo pojma nimajo ka je rimsko pravo,pa so bol pametni od nas kak bi jih poslala nekam..
pravo je kul, če te veseli bo zihr šlo.. šiht bomo že dobli slej ko prej, kje pa bomo še tk vidli(je možno da maš cev lajf neko željo ka boš delav,pol pa dobiš šiht pa ti je tk fajn da čis pozabiš na drugo)
no in pol se vidimo kje na sodišču al pa na kakih pravniških dnevih, mogoče tud v parlamentu
fsm
-
Ashley*** - Komunikatorka
- Na forumu od: 25. 11. 2007
- Kraj: Ljubljana
kravzlbavc napisal/-a:ja lahk znaš vse, napišeš prav vse-vsaj zdi se ti tk,pol pa vseen dobiš 8
Za mano je 9 izpitov, pa sm vedno dobila tako oceno, ki je realno odražala moje znanje - mogoče je to sam moja izkušnja, ker velik ljudi jamra, da nefer ocenjujejo. Sam ne vem no - to d znaš use, pa se ti ponesreč in dobiš 8 še gre, ampak tist k eni prbijajo kako so znal knjigo do pikice na pamet, pa jih je ruknu..ah ja
-
*SweetGirl* - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 1. 2006
sAdie napisal/-a:ja Hojnikova itak rulz ...kolk jaz vem ma ona PEU, od kdaj ma pa APT???
Eh ja, pravne fakultete...da mi ne bo kdaj zal, da se nisem prepisala v NG
Angleščino ima zdaj 3je leto, ker smo mi bili prva generacija, ki smo jo imeli.. Prof. pa je Gajšt iz EPF-a Oba sta face
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
how much he
loves you
is SO today
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
Ashley*** napisal/-a:kravzlbavc napisal/-a:ja lahk znaš vse, napišeš prav vse-vsaj zdi se ti tk,pol pa vseen dobiš 8
Za mano je 9 izpitov, pa sm vedno dobila tako oceno, ki je realno odražala moje znanje - mogoče je to sam moja izkušnja, ker velik ljudi jamra, da nefer ocenjujejo. Sam ne vem no - to d znaš use, pa se ti ponesreč in dobiš 8 še gre, ampak tist k eni prbijajo kako so znal knjigo do pikice na pamet, pa jih je ruknu..ah ja
sej zato sm napisala da se ti zdi da si vse prav napiso..pa ne rečem da so prof nefer, sam eni res ocenjujejo zaj..ano, kr gledajo na vsako besedo in morš res pazit-tu pa pride sreča, če dobiš taka vpr ki jih res obvladaš itak da dobiš 10,če pa je kako tako ki ga mal manj znaš,pač neki napišeš in ni ziher da bojo vse pike..pa je takoj kaka ocena manj..
drugač pa do mene so bli itak vedno fer, še posebej na pisnih..pri ustnih je pa res včasih tak da ma prof.slab dan-glih zadnič je eno soš en tk spsihirav da se je skor zjokala,sam glede na znanje pa ji je dav vseen fer oceno..
eni pa majo drugačne izkušnje,sam to ne pomeni da je pol prof.nasploh nefer..
tisti ki pa so napiflani do potankosti pa logično da padejo če ne razumejo zaka se gre...oni se pol vedno na prof.zgovarjajo
lp
-
moj_zlobni_jaz - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2006
Ja ja..Janja je noseča...tak, da drugo leto v 4. odpade pa je baje tak fajn predavateljica...damnit....
Drugače pa...meni je všeč na pravu, me je pozitivno presenetilo, ker nisem toliko čakala od študija.
Ocene pa so pač odvisne od tega, koliko truda si pripravljen vložit v njih...
Drugače pa...meni je všeč na pravu, me je pozitivno presenetilo, ker nisem toliko čakala od študija.
Ocene pa so pač odvisne od tega, koliko truda si pripravljen vložit v njih...
Why be an angel when I can play god?!
-
Kravzlbavc midve znava pa sam z učki zavijat Ja sej to sm misnla - pr nekaterih predmetih je sistem ocenjevanja čist zgrešen (recmo pr ustavi pa primerjalcu morš napisat dobesedno tko k v knjigi, drgač takoj letijo pike), ampak načeloma je pa ocena v indeksu kr odraz znanja..tok me živcira folk k se ne nauči, gre pisat3x,4x,5xitd. in pol pametujejo kako se tega ne da narest, kako ta pa ta profesor meče tut če si use znau in podobno..ne sam da med drugimi študenti razširjajo negativno mnenje o pravni, za povrh še bruce strašijo k so pol usi presrani (ja, tut jst sm bla ena izmer njih ).
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
Ja, jaz pa sem htela pri Janji diplomirat (oziroma pri PEU)...šmrc. Samo eno leto pa nebom čakala da pride nazaj .
Houd de wereld tegen
-
*Srček - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 6. 2006
Areta napisal/-a:Tudi jaz sem tik pred vpisom in razmišljam o lj pf.
Blazno me moti, da ljudje pišejo takšne ekstreme - na eni strani da je BLAZNO težko, po drugi strani pa bi naj bilo pravo kar ok. Čeprav ok, vsak ima svoje izkušnje...
julia_ hvala, tvoji posti so mene osebno nekako še najbolj pomirili
Pa še vprašanje: latinščina v srednji šoli - koliko ti dejansko pomaga pri rim. pravu??
En ne lih nevtralen komentarček-ni ne blazno lahko in ne blazno težko; meni osebno je najtežje usklajevat vse stvari, ki jih imam v življenju, z dobrim študijem na pravu...kar pomeni: če hočem dejansko dojet stvari, k jih pišem na testu in vem zakaj in kako jih moram (po)znat, potem morm hodt na predavanja in pred izpitom mau skenslat lubija in službo, pa za kakšen teden prestavit morje..
Ko se na to "vožno" čez leto navadš, je prou luštn, sploh če ugotoviš, da ti je fakulteta in pravo kot veda všeč. Meni ni žal.
Drugače pa glede vojne PF Lj in PF Mb: študij v katerem koli od teh dveh mest je točno tak, kakršnega si narediš. Popolnoma vse je odvisno od tebe; ko ljudem v Lj pustiš dejansko do sebe, tudi oni nadenejo drug obraz...
Komentar o ocenah: sem 4. letnik, povprečje me je spravilo do štipendije fundacije Parus, pa sem že doživela, da sem pisala izpit 5 in SEM znala do pikice. Razlaga: veliko premalo časa na samem izpitu, veliko preširoka vprašanja in ne znam brat profesorjevih misli. Ko sem šla pisat drugič, sem povzetke le brala en teden na Pagu in opravila z 9. Tako da je več kot možno past z več kot solidnim znanjem.
Vsi ki o pravu razmišljate - glavo na stran in poslušajte srček (ta nikol ne laže)
Pa prijeten študij
Kaži da me nisi voleo,kaži da si mi odoleo,kaži bilo šta al naivno, još niko me nije preboleo..
-
BLUBABY - Komunikatorka
- Na forumu od: 19. 11. 2006
Punce bom kr tuki zastavla k vidm da ste pravni stručkoti; za eno seminarsko zbiram naslov, pa ne vem kaj nej si predstavlam pod nepošteni poslovni pogoji + mogoče ktera ve v katerem zakoniku je zapisano kaj o varstvu potrošnikov oz. oglaševanju tobaka npr? Reees hvala
-
*Srček - Komunikatorka
oglaševanje in varstvo potrošnikov - ZVPot (zakon o varstvu potrošnikov)
Nepošteni poslovni pogoji - splošna ureditev v OZ (Obligacijski zakonik); podrobneje v ZGD in komentarju (zakon o gospodarskih družbah)
Nepošteni poslovni pogoji - splošna ureditev v OZ (Obligacijski zakonik); podrobneje v ZGD in komentarju (zakon o gospodarskih družbah)
Kaži da me nisi voleo,kaži da si mi odoleo,kaži bilo šta al naivno, još niko me nije preboleo..
-
*Srček - Komunikatorka
Od 8,5 naprej nekak zbirajo...odvisn od vsazga leta posebej...
Gre za štipendije za podiplomski študij v Sloveniji ali v tujini s področja gospodarskega prava ali ekonomije
Gre za štipendije za podiplomski študij v Sloveniji ali v tujini s področja gospodarskega prava ali ekonomije
-
Heh sm vidla ja - sm se šla takoj pozanimat, glede na to, da na podiplomca bom skor 100% šla. Pol se pa ne smem začet zafrkavat dele v drugm letniku, morm bit pridna Se opravičujm usem za OT, pa full hvala *Srček.
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: Bing [Bot]