Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 31. Okt. 2007 8:34

Pripravnike vsi izkoriščajo :wink:
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 4. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 31. Okt. 2007 9:07

Pravo = piflanje na pamet brez logičnega razmišljanja

Pravniki = napiflanci, ki ne razmišljajo s svojo glavo, ampak z naučenimi stavki
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Karja » 31. Okt. 2007 11:05

ja kikiriki kok si pa ti to dobr povedou :D tole je pa sama foušarija če mene prašaš, poznam dost pravnikov in mi ne delujejo napiflani na pamet in podobno...

pa tok o piflanju, js sm na gimnaziji recimo ena redkih pr ns k je odlična, pa sm med tistimi k največ vn hodjo, ga pijejo pa tak...

tko d če je teb nekje spodletel ne se zdj zarad svojih travm nad drugimi znašat :roll:
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 31. Okt. 2007 12:35

Karja napisal/-a:pa tok o piflanju, js sm na gimnaziji recimo ena redkih pr ns k je odlična, pa sm med tistimi k največ vn hodjo, ga pijejo pa tak...

:roll:

Poznam te pravljice, ker sem tudi sam še nedavno hodil na gimnazijo in so bili tam isti stavki.
Je pa res, da morate piflarji imeti neko samoobrambo in nakladiti, kok ga žurate cele dneve in se učite zgolj zadn dan. BLABLABLABLABLA

Tud če greš vsak petek vn se pol vse ostale dni cele dneve učiš in greš na zrak sam takrat ko greš v šolo in nazaj.
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 16. 10. 2006
Kraj: kingdom far far away

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 31. Okt. 2007 13:34

...
Zadnjič spremenil kravzlbavc, dne 31. Okt. 2007 13:42, skupaj popravljeno 1 krat.
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 31. Okt. 2007 13:41

joj kikiriki kak si pametn ej..enostavno trdiš svoje pa sploh pojma nimaš..mogoč si pa sam tak da neupaš priznat kolk se učiš...
sploh ni kaj slabega če se kdo ful uči pa to prizna, vrjem da večino ljudi ni sram priznat...sam vseen lah pa žuraš vmes tud 3x na tedn pa na pravni 10ke dobivaš..sam znat morš, pa ti ni treba bit skos za knigami...
mogoč pa še neveš da eni smo pač naravno pametni že pa nam ni problem, vrjetno ti pač nisi, pa tisti ki jih kao poznaš da so skos za knigami tud ne...in pol vete da če bi hotli pravno naret da bi mogli cele dneve se učit... :lol:

no prosim ne govori o nečem ko pojma nimaš, ker nimaš pravice neki trdit kar ni res!prvo se prepričaj pol pa se usti..kak mi grete taki na živce no..sori sam je res....

aja pa če bi nas poznav pa bi ga skup šli pit kdaj, mogoč nebi biv več tak glasn kr bi vido da se ne vsi lažejo glede učenja :roll:
poznam jih veliko ko se skor nč ne učijo pa majo lepe ocene-tak na teških faksih kot tud v gimnazijah..tak da vrjemi da ni nemogoče :wink:
sej pravim..smo očitno pač bol pametni kot ti če ti misliš da tebi to nebi ratalo..
aja pa ne mi da je pravo piflarija no..probi 1 izpit iz pravnega področja se napiflat pa pol naret...bomo vidli kak ti bo šlo...
če neveš je na svetu miljon razl.primerov iz enga področja,kjer pride sam 1.člen ozja npr.v poštev..zaj pa mi ti povej kje naj najdemo vse pa se jih napiflamo, ker če sam to znamo na pamet kar pravi člen ti še nič ne pomaga..sam ti itak nimaš pojma ker nikol ne boš pravnik...TO JE SAM SFALJENO MIŠLJENJE KER ENI NEVEDNEŽI MISLITE DA SE PRAVIKI ZAKONE NA PAMET UČILI..ampak ni tak, ker lah mamo še pri nekaterih izpitih zakone zravn...pa bo blo pol mal brezveze se jih na pamet učit se ti ne zdi???

aja pa če ne hodiš na pravno sploh brezveze da sodeluješ v tej temi z neumestnimi in neresničnimi komentarji...brigaj se rajš zase in za svoje probleme..
aja pa ko boš rabo kak pravniški nasvet, upam da boš res naletev na enga ki nima pojma ker se je skos sam piflav..boš pol vsaj srečn, da maš prav, čeprav boš izgubiv primer... :D

lp
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 31. Okt. 2007 13:42

kravzlbavc napisal/-a:joj kikiriki kak si pametn ej..enostavno trdiš svoje pa sploh pojma nimaš..mogoč si pa sam tak da neupaš priznat kolk se učiš...
sploh ni kaj slabega če se kdo ful uči pa to prizna, vrjem da večino ljudi ni sram priznat...sam vseen lah pa žuraš vmes tud 3x na tedn pa na pravni 10ke dobivaš..sam znat morš, pa ti ni treba bit skos za knigami...
mogoč pa še neveš da eni smo pač naravno pametni že pa nam ni problem, vrjetno ti pač nisi, pa tisti ki jih kao poznaš da so skos za knigami tud ne...in pol vete da če bi hotli pravno naret da bi mogli cele dneve se učit... :lol:

no prosim ne govori o nečem ko pojma nimaš, ker nimaš pravice neki trdit kar ni res!prvo se prepričaj pol pa se usti..kak mi grete taki na živce no..sori sam je res....

aja pa če bi nas poznav pa bi ga skup šli pit kdaj, mogoč nebi biv več tak glasn kr bi vido da se ne vsi lažejo glede učenja :roll:
poznam jih veliko ko se skor nč ne učijo pa majo lepe ocene-tak na teških faksih kot tud v gimnazijah..tak da vrjemi da ni nemogoče :wink:
sej pravim..smo očitno pač bol pametni kot ti če ti misliš da tebi to nebi ratalo..
aja pa če ne hodiš na pravno sploh brezveze da sodeluješ v tej temi z neumestnimi in neresničnimi komentarji...

lp

Morda so tudi ljudje ki so bolj pametni od mene, ampak na Pravni ne morejo izkoristiti potenciala, ker gre samo za drilanje na pamet brez pikice logike in razmišljanja. Kot stroj, ki nekaj srka pa še sam ne ve kaj, zakaj, kako.
kravzlbavc
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kravzlbavc » 31. Okt. 2007 13:46

no kikiriki daj mal argumentiraj pol pa povej zaka tak misliš???
vrjetno še nis rabo kdaj kake pravne pomoči al pa kaj podobnega ne??
tud kakega izpita še nis vido???

res-če si ž tk pametn da tolk veš o pravu in o pravnikih pa nam še razloži ZAKAJ TAK MISLIŠ..ker pravniki mamo radi argumente..pa vsako stvar ki jo mi izrečemo mormo logično argumentirat...nič ne sme bit izrečeno brez podlage..aja pa razloži mi še, kk se to napiflat, ker pol se bi js tud, bi mi olajšalo študij :wink:

lp
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 31. Okt. 2007 14:41

kravzlbavc napisal/-a:no kikiriki daj mal argumentiraj pol pa povej zaka tak misliš???
vrjetno še nis rabo kdaj kake pravne pomoči al pa kaj podobnega ne??
tud kakega izpita še nis vido???

res-če si ž tk pametn da tolk veš o pravu in o pravnikih pa nam še razloži ZAKAJ TAK MISLIŠ..ker pravniki mamo radi argumente..pa vsako stvar ki jo mi izrečemo mormo logično argumentirat...nič ne sme bit izrečeno brez podlage..aja pa razloži mi še, kk se to napiflat, ker pol se bi js tud, bi mi olajšalo študij :wink:

lp

V družbi, ki je naravnana po pravu morajo vsekakor biti tudi ljudje, ki se učijo prava, da lahko družba sploh deluje po pravnih načelih.

Pisal sem že izpite iz prava, ampak mi nikoli niso bili všeč. Bili so pač nujni za narediti letnik.

Da je pravo piflarija vem iz lastnih izkušenj, ker se moraš učiti oz. piflati knjige, zapiske ipd.
Uporabniški avatar
nutella
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 12. 5. 2005
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objavaNapisal/-a nutella » 31. Okt. 2007 15:31

Joj kikiriki, ti si pa res en zelo zelo bogi človek. Sej se nam smiliš. Ampak ko bi vedu, kako zelo se osmešiš ko takele poste pišeš.

Ajmo, drugi pa učit!!
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 3. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Karja » 31. Okt. 2007 16:24

hehe ja kirkiriki, mene sploh noben še nikol po šoli ni vidu na pjači, d bi šla v petk alpa soboto vn kjeeee, kaj je to pjača pojma nimam, oz. bi se me en tamau pir že tok prjeu d bi pokozlala celo bajto doma :D

dj noo, če si znaš cajt poštimat komot hodš vn, nobene žurke ti ni treba spustit, lahko maš tud kšne interesne dejavnosti, pa ti šola oz. fax še zmerej laufa, pa ne govor mi d sm piflarka, ker mam občutk d še veš ne kaj je to piflar :roll:

zgleda je to zate tista oseba k ma dobre ocene, kko do njih pride pa ni važn, ker smo vsi odličnjaki itak piflarji :)
kikiriki
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objavaNapisal/-a kikiriki » 31. Okt. 2007 19:47

nutella napisal/-a:Joj kikiriki, ti si pa res en zelo zelo bogi človek. Sej se nam smiliš. Ampak ko bi vedu, kako zelo se osmešiš ko takele poste pišeš.

Ajmo, drugi pa učit!!

Ne izgubljaj časa na forumu, ker je pri piflarjih vsaka minutka pomembna.
Anelise
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 25. 2. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Anelise » 01. Nov. 2007 19:24

ma joj. če koga zanima kk je pravo študirat naj kerga od študentov praša, ne se delat kar neki pametni (to leti na kikirikija).
pravo ni piflarija, snov moreš razumet če hočeš izpit narest.. izpitna vprašanja so ponavad tako postavljena, da moreš iz danih informacij izluščit za kaj se gre. normalno, da moreš snov znat, se pa razen enga predmeta (grr) ne spomnim niti enga profesorja, ki bi zahteval, da se zna karkol na pamet.k ti bojo zmer postavl vprašanje tk, da če ne razumeš point-a, ti ne bo nben bog, še manj pa piflanje (pod to razumem drkanje na pamet, brez razumevanja).

drgač pa študij prava odsvetujem, men je žal. da sem se na pravo vpisala. pa mi je drgač snov super, zanimiva in se rada učim..sam ni to to kar sem hotela od študija prava.
Uporabniški avatar
Gossip girl
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 4. 11. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Gossip girl » 05. Nov. 2007 19:40

Anelise napisal/-a:drgač pa študij prava odsvetujem, men je žal. da sem se na pravo vpisala. pa mi je drgač snov super, zanimiva in se rada učim..sam ni to to kar sem hotela od študija prava.

Kaj pa si pričakovala od prava, da si razočarana? No, mene zelo zanimajo mnenja oz. izkušnje študentov pf v Mariboru, ker tudi sama razmišljam o vpisu tja. Rada bi konkretne izkušnje, se pravi izkušnje iz prve roke študentov in ne komentarjev v smislu "tam se je treba ogromno učiti" ali "en, ki ga poznam, pravi da je nemogoče narediti rimsko pravo" itd. :wink: Dva letnika sem naredila na gimnaziji, potem sem se prepisala na Srednjo šolo za gostinstvo in turizem (smer turistični tehnik), ker so mi fizika, matematika in kemija na gimnaziji delale preglavice (nisem naravoslovka, lažje se mi je usesti za knjigo in se učiti vse drugo, samo ne kakšnih računskih nalog izpeljevati). V 4. letniku imam namen sočasno obiskovati maturitetni tečaj, da bom imela opravljeno redno maturo in se bom potem lahko vpisala na univerzitetni študij. Odločitev je še bolj kot ne v "povojih", ampak glede na to, da mi je preostalo še slabo leto za razmislek, kam bom šla naprej, že zbiram koristne informacije.
You know you love me.
xoxo, GG
Uporabniški avatar
linkica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a linkica » 05. Nov. 2007 20:28

o to ti pa jaz priporocam, ker se potem lahk tud na uni. program vpises!!! to je dobra odlocitev... je pa pr men isto... nisem za neko izpeljevanje formul. pa tudi jaz se letos odlocam kam naprej, ce sploh....

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov