Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
***Ally*** napisal/-a:odvisno od faxa...to niti ne bi bilo logično, da bi s par izpiti nadomestil 4 leta dodiplomskega študija
Sem šla prav preverit, ker me je res zanimalo...na pf mb je zahteva za vpis na podiplomski študij diploma s smeri uni pravo.
Houd de wereld tegen
-
Nutella` - Sramežljivka
- Na forumu od: 19. 10. 2007
Ampak se ne splača iti tja, če imaš ta fax vzet kot "rezervo", ker ga težko narediš že, če si mu predan z dušo in telesom. Malo za šalo, malo zares. Kakorkoli že, za pf moraš imeti "zicleder", sicer lahko kar stisneš rep med noge in se vpišeš drugam. Jaz bom kot peti predmet delala matematiko na maturitetnem tečaju (tekom 4. letnika, da ne bom izgubila enega leta za brezveze) in se bom vpisala na pf Maribor. Prej sem dve leti hodila na gimnazijo, ampak sem sprevidela, da nima smisla izgubljati živcev pri kemiji in fiziki, če ju v življenju ne bom rabila. Zdaj gradim na tem, da bom šla na pravo, ampak je vse še bolj kot ne v povojih. Bomo videli kaj bo prinesel čas...
-
jullia_ - Cosmopsiho
- Na forumu od: 29. 6. 2007
za pravno moraš imet predvsem dovolj jajc, da se ne pustiš zjebat tistim, ki ti že oktobra povejo, da je nemogoče narest 1. letnik.
hkrati pa rabiš dovolj discipline, da hodiš na tista predavanja, ki so "obvezna", čeprav tvoji prijatelji z drugih faksov cele noči žurajo v kmšju, pa da se začneš učit že za kolokvije, čeprav kao niso pomembni. verjemite, na koncu leta je prekleto pomembno, da polovico ustavnega prava znaš že od prej.
hkrati pa rabiš dovolj discipline, da hodiš na tista predavanja, ki so "obvezna", čeprav tvoji prijatelji z drugih faksov cele noči žurajo v kmšju, pa da se začneš učit že za kolokvije, čeprav kao niso pomembni. verjemite, na koncu leta je prekleto pomembno, da polovico ustavnega prava znaš že od prej.
- legally blonde
- Kofetarica
- Na forumu od: 2. 1. 2005
- Kraj: Ljubljana
jullia_ napisal/-a:za pravno moraš imet predvsem dovolj jajc, da se ne pustiš zjebat tistim, ki ti že oktobra povejo, da je nemogoče narest 1. letnik.
Tocno to. Predvsem ne smes poslusat tistih k govorijo, da se pa itak ne da, k je tooooook tezko. Ni cist res, problem je sam to k je velik.
To s kolokviji je pa tut res, na konc si prou hvalezn za tiste dodatne tocke pr ekonomiji pa da si kolokvij iz ustave pisu pozitivno, ker se pol za izpit ni treba ucit prve polovice knjige
U glaunm, ne se pustit tistim, k govorijo da se ne da. Ce njim ni ratal, to se ne pomen da je nemogoce
-
Lastovica - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 12. 2004
Joj, kolk ste ene čudne. Pravna fakulteta je kot vse druge. Sama nimam nekega hudega zicledra, veliko noči sem preživela v KMŠ-ju, nisem se odpovedala prijateljem in družabnemu življenju, pa sem vseeno brez problemov naredla PF. Ene močno pretiravate.
- kravzlbavc
- Komunikatorka
- Na forumu od: 16. 10. 2006
- Kraj: kingdom far far away
Lastovica napisal/-a:Joj, kolk ste ene čudne. Pravna fakulteta je kot vse druge. Sama nimam nekega hudega zicledra, veliko noči sem preživela v KMŠ-ju, nisem se odpovedala prijateljem in družabnemu življenju, pa sem vseeno brez problemov naredla PF. Ene močno pretiravate.
odvisno od človeka enim rata brez blemov eni se pa prekleto trudijo za slabe ocene...
sam sem pa mnenja da res mal pretiravajo s tem ko pravijo kk je pravo teško(ne sam v lj, tud v mb)..če maš veselje ni panike, čist isto se je treba učit ko na drugih faxsih..sam je pa problem ker nas je veliko in je konkurenca, službo pa dobijo tisti z vip in lepimi ocenami, tak da če nimaš vip, ti ne preostane druga kot pa da se ful trudiš(sam to ne pomeni da morš skos za knjigami sedet pač ko je treba se daš zraven in poskušaš razumet-TISTI KI MISLIJO DA JE PRAVO PIFLARIJA SE MOČNO MOTIJO!!zato pa je ful takih ki mislijo da se jim ni problem piflat, in da bojo zato brez blema naredli, pol pa padajo...)
definitvno pa se ti ni treba odpovedat žuru-js sm 1x na tedn ga zihr žurala med tednom,vsak tedn tud med izpitnimi obdobji pa sm natredla...grem žurat 2dni pred izpitom, pa pijem pa vseen ni panike...tak da ne zaj nehat žurat zato ker mate izpite-se da, sam če nebote žurali bote zamudili smisel študentskega življenja!!!
no js sicer študiram v mb sam vseen tud naš fax velja za TEŠKEGA proti ostalim...
aja pa seveda...jajce morš met če hočeš bit pravnik, pa se znajt in bit ambiciozn pa odločn in znat sprejet kritike...pa definitvno ne smeš takoj obupat!!ker z mladimi pravniki ne delajo glih lepo-seveda razen če maš VIP.. je treba kr vlk preživet...
ne se vpisovat sem sam zarad statusa, al pa ker mislite da bote bogati ker bote pravniki,čeprav vas pravo ne veseli...realnost je vlk hujša..vrjemte...js se šele zaj zavedam....
lp
-
uršy - Kofetarica
- Na forumu od: 6. 7. 2004
- Kraj: najlepše mesto
Lastovica napisal/-a:Joj, kolk ste ene čudne. Pravna fakulteta je kot vse druge. Sama nimam nekega hudega zicledra, veliko noči sem preživela v KMŠ-ju, nisem se odpovedala prijateljem in družabnemu življenju, pa sem vseeno brez problemov naredla PF. Ene močno pretiravate.
Točn tko ..... jst sicer mam zicledr, ampak sm ob PF (vse sm nardila redno, dva letnika clo že junija) prežurala veeeeeliko noči pa čist normaln sm živela ..... LOGIKA je bistvena, sej se ne morš napiflat vsega ... to pa žal imaš al pa nimaš ..... tistim, ki znajo (znamo ) logično razmišljat, PF ni nikakršn problem .... enako je s pravosodcem ... vsi jamrajo pa govorijo kok je pa to neki groznga in da se najmanj pou leta noč in dan učijo, sama sm se pa učila 3 mesce in (lahko rečm) z lahkoto nardila izpit, res pa je, da se morš pač znat obnašat tako, da si izpraševalcem simpatičn in da jim pokažš, da znaš ... tko da ne se bat, ker PF je čist kul fax, če se znaš mal zorganizirat pa logično razmišljat
- kikiriki
- Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 4. 2007
Brez zamere, ampak to je tipičen odgovor največjih piflark : " Jst se nč ne učim, jst ga skos žuram in blalblabla."
Pa komu lažeš no. Mogoče greš ven enkrat na teden v petek in še to pomoje samo do enajstih, da se loh pol drug dan učiš, pa pol še cel teden.
Sej ni nč narobe če se velik učiš, samo ne pol lagat pa nakladat.
-
BIBI21 - Komunikatorka
- Na forumu od: 8. 10. 2006
že res, da morš met zicrleder, sam vse se da ...
je pa full velik tud posameznika kaj mu bol leži, jst se za kako ekonomijo nisem rabla full učit, ker sm jo mela 4 leta v gimnaziji ... pa tud kazensko in kpp ne, sm ga full hitr predelala in dobla odlično oceno, večji zalogaj je pa rim in obligacije, pa kaki gpp, stvarno in gsp, kjer pa res rabš več učenja in predvsem razumevanja ...
pa še enkrat ... pejte študirat kar vas veseli, ne pa kr neki sam zato da gre al pa zarad statusa
je pa full velik tud posameznika kaj mu bol leži, jst se za kako ekonomijo nisem rabla full učit, ker sm jo mela 4 leta v gimnaziji ... pa tud kazensko in kpp ne, sm ga full hitr predelala in dobla odlično oceno, večji zalogaj je pa rim in obligacije, pa kaki gpp, stvarno in gsp, kjer pa res rabš več učenja in predvsem razumevanja ...
pa še enkrat ... pejte študirat kar vas veseli, ne pa kr neki sam zato da gre al pa zarad statusa
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov