Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

marilyn napisal/-a:Kokr jst vidm naš faks - če se ne učis, ne nardiš. Če se učiš - ti pa včasih rata, včasih pa ne. Vsekakor ne morš delat neki na pol, morš bi 100%, da lepo nardiš... Pa kšnih bleščečih ocen si v 1. letniku skor ne morš privoščit. Takih je malo. Sploh pa poznam ful folka, k pade 1. letnik, se pol še mal matra eno leto, pol se pa prepiše... Je treba bit pač trdno odločen, da boš vztrajal, tut, če se ti bodo postavljale ovire. In: JA, politična ekonomija je svašta! Sm se ke namatrala z njo.
Srečno!

Ce se naucis naredis. V vsakem primeru:) Ce znas znas in ce znas ne mecejo. Pa ne strasit ljudi.
marilyn
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a marilyn »

Hočm samo rečt, da ti včasih spodleti, pa ti ni čist jasno, kako se je to zgodil, ker si meu filing, da bo šlo. Da se ni treba ustrašit tega, to sm hotla povedat. Vztrajat je treba, to je to! In ne strašim folka, ne mi s takimi, prosm. Sam pravim, da je treba fajn premislit, ker je kr zahtevna reč, tale študij. Se umikam, da ne bom še koga "prestrašla" :eek:
lun|ca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lun|ca »

No, meni pa ni jasno, kaj so ti dvojčki in trojčki... Kaj to sploh je, kako poteka... :oops: :?:
tinatina
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tinatina »

lun|ca napisal/-a:No, meni pa ni jasno, kaj so ti dvojčki in trojčki... Kaj to sploh je, kako poteka... :oops: :?:

To pomeni, da imas vec izpitov skupaj. In ce enega od njih pades, pades tudi drugega. Oziroma doloceno stevilo jih moras naredit, da potem lahko popravljas enega posamezno.
pantera
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a pantera »

Karkoli že, če te pravo veseli ni nobene ovire zakaj ne bi šla tega študerat...
fax se da narest...če je volja.... najbrž bo mal dl trajal pa nič zato...
... vsekakor pa prej prmisl a je pravo res to to. V velikih primerih se zgodi da folk šele potem ko študira pogrunta da to ni to in se prepiše (kar je pa mal škoda let)

... drugač pa se splača hodt samo na rim in ekonomijo pa rečmo še statistiko, zarad vaj

... statistika večini ne dela problemov

Uglavnm premisl
marilyn
Komunikatorka
Komunikatorka

Kaj se "splača" hodit poslušat je ful relativna zadeva... jst sm tut na pravoznanstvo kr rada hodila, k bi mi ble kšne stvari sicer ful abstraktne, če bi jih sam prebrala v knjigi. Pa ustava je bla ful zabavna, pa to... kr luštn, tale prvi letnik, ni kej...
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objava Napisal/-a micamaca »

mah jst skor nč nisem hodila na predavanja... so čist zadostovale knjige in kakšne dobre skripte... drgač mi je bla pa od vseh predmetov najbl zanimiva kriminalistika, edin to sem hodila redno poslušat... pa kakšen BMZ je znal met kakšne zanimive prebliske včasih (v kateri tiču grmi zajec :D )
_NiA_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a _NiA_ »

Ma js bom že prvi letnik delala (najmanj) 2x, kaj šele vse ostale... :gruebel: :nixweiss:
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a cukr8 »

Lastovica napisal/-a: Se tole: jaz sem v prvem letniku velik obiskovala govorilne ure. Sem doma studriala, ce kaj nisem razumela sem sla direkt vprasat in sem dosti vec odnesla od tega kot od predavanj. Torej brez strahu. Ce imas kaksno vprasanje kar do profesorja. Do mene so bili vsi prijazni (ne verjami prevec raznim zgodbicam).

Aha, sama že vsa 3 leta na PF obiskujem govorilne ure, če mi kaj ni jasno, drugače grem pa vsaj pred izpitom do profesorja, da se dokončno prepričam glede predpisane literature ipd. :flower: Do sedaj se mi je še vsakič obrestovalo. :schlaumeier:

Ma js bom že prvi letnik delala (najmanj) 2x, kaj šele vse ostale...

Oh, saj ni tako hudo - ponavadi se študentje teže prebijejo čez 1. letnik, v naslednjih letih gre pa že laže... Največ jih pavzira v 1. letniku... :time: No, možno je pa tudi vse opraviti v roku brez težav... :cool:
alamea
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a alamea »

to je res, da so predavanja za izredne popoldne, ampak lahk hodis tudi na redna predavanja - velik izrednih hodi na redna, ker se snov jemlje bolj podrobno, pri izrednih je manj predavanj in grejo profesorji samo na hitro cez snov.
pa se izrednim se predavanja kasneje zacnejo, tko da jih veliko ze oktobra zacne hodit k rednim :)
Natekica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Natekica »

ojla, jst sm zdej 1.letnik na tej čudni PF pa me zanima če kej veste o:
1. da se samo pavzerji lahko vpišejo evidenčno v višji letnik, ponavljalci pa ne
2. da ponavljalci ne morjo delat izpitov novembra pa januarja in se posledično tut zato ne morjo vpisat evidenčno
baje je blo neki sprememb ampak nč določnga ne morm zvedt ker un tip Branko v referatu tut nč ne pove rada bi se pa vpisala evidenčno, če bi novembra pa januarja še ostanek izpitov nardila, zdej pa ne vem če bi ponavljala pa jih ne bom mogla it delat pol morm pavzirat, ni druge?

Hvala za odgovore, če kdo kej lahko pomaga, LP
alamea
Sramežljivka
Sramežljivka

Bageera napisal/-a:uh, hvala alamea, sem se že bala, da bom obvezno mogla hodit z izrednimi. Kako pa je z izpiti? A majo izredni in redni iste termine/a lahko greš na izpit z rednimi?
In - a moraš to, da hodiš zraven rednih obdržat bolj zase in se pretvarjat, da si reden, al je to uradno dovoljeno in ni nič narobe?

Sori za butasta vprašanja, ampak jzt res ne vem :)

izredni majo cez celo leto termine, redni pa majo en izpit januarja (statistiko), ostalih 7 pa sele konec maja prvi rok. seveda gres lahko tudi, ce si izredna, z rednimi na izpit, ampak ce se bo le dal, se splaca ze prej kej narest, ker redni majo pol vse na enkrat :?

ne ne, to da si izreden in hodis zraven rednih ni treba obdrzazase, niti pred studenti niti pred profesorji. je uradno dovoljeno :)

sj niso butasta vprasanja, to nas je vse zanimal na zacetku, tko da ti kr vprasi, ce te se kaj zanima :wink:
alamea
Sramežljivka
Sramežljivka

Natekica, glede evidenčnega vpisa ne vem velik, ker se še nism nič pozanimala, se ti pa splača na forum pravne fakultete vprašat.
kokr se spomnem je blo tam že neki govora o tem
link je http://pravo.psilon.org/forum/

ena od konkretnih debat o tem http://pravo.psilon.org/forum/viewtopic ... %E8ni+vpis
Natekica
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Natekica »

oj
hvala za nasvet, tm se že pogledala na forum ampak vsak neki drgač napiše, noben nč za zihr tko ne ve:) eni kolegici je v referatu na mail odgovoril, ampak nekomu drugmu spet drgač tko da zdej res ne vemo kaj je na vsej stvari res, pa kdaj lahko delamo izpite,
lp
marilyn
Komunikatorka
Komunikatorka

Bistveno je to, da morš do januarja narest vse izpite, ki so ti ostali od prejšnjega leta in potem lahko delaš max. 4 izpite za naslednji letnik. Super možnost, a ni? Maš motivacijo, da čimprej nardiš, kar ti je ostalo, ne pa da čakaš na maj itd... pa še naslednje leto ti bo lažje, v primeru, da ti res uspe narest tiste 4 izpite, po možnosti kšnga trojčka... :D
Odgovori