Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 17. Mar. 2007 13:34

sara 22 napisal/-a:Zmotilo me je tudi pisanje, da so fdv-jevci nekaj manj kot pravniki. Po vašem razmišljanju bi bili potem vsi novinarji, politiki, sociologi navadni bebci- pa so v resnici razgledani, imajo govorniške sposobnosti in znajo operirati s podatki, ki so na voljo.

dej mi lepo prosim povej, kje to piše. nihče ni rekel, da so fdvjevci bebci, meni se sploh vedno bolj zdi, da so še prekleto pametni, da so si izbrali lažji faks in se ne matrajo kot črna živina.
ja, od tega, da je fdv lažji od prava pač ne odstopam. nihče ni ničesar govoril o naravoslovnih smereh, ker je tam sistem študija čisto drugačen, tako da pomoje sploh ni primerjave. pravo in fdv se pač lažje primerja kot pravo in strojno.
lahko ti tudi povem, zakaj je en faks lažji od drugega.
1. predmeti na fdvju so večinoma enosemesterski, zato je snov za posamezen izpit toliko manj obsežna. sicer to hkrati pomeni večje število izpitov, ampak še vedno mislim, da je lažje narest januarja 6 enosemestrskih in junija 6, kot pa junija 7 dvosemestrskih izpitov. da se v dvojčke in podobno svinjarijo sploh ne spuščamo.
2. precej predmetov na fdvju ima tak sistem, da ti pol ocene prinese seminarska naloga/referat/domača naloga iz statistike
3. nekatere izpite se da delat po kolokvijih

pa btw, ne posplošuj. ravno toliko kot je pravnikov, ki spominjajo na leksikon, je tudi nerazgledanih fdvjevcev brez retoričnih sposobnosti. po eni strani se razburjaš nad tistimi, ki se vpišejo na določen faks samo zaradi ugleda in podobnih traparij, v naslednjem stavku pa na podlagi dveh kolumnistov in treh stalnih gostov v trenjih ugotoviš, da te fdv med vsemi faksi absolutno najbolje pripravi na življenje.
Uporabniški avatar
Tamala`
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 31. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Tamala` » 17. Mar. 2007 14:26

Enkrat smo že dorekli da je vsak faks po svoje težek. Če se ne učiš na narediš nobenega.

Kot je moj_zlobni_jaz (to se pa fajn sliši :D) napisala (beri zgoraj), večni boji med faksi in težavnosti je pa bitka brez konca. Zato se tukaj konča primerjanje kater faks je težji in kater ne.
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a levcek » 20. Mar. 2007 11:01

BIBI21 napisal/-a:Sicer pa drži, da je za vsakega tisti faks najtežji katerega obiskuje
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 20. Mar. 2007 15:41

To pa sploh ni res al sm pa js ena izjema. :roll:

Zame pravo, k ga studiram, ni najtezji faks, velik tezja bi mi bla ksna medicina al pa mikrobiologija al pa pac karkoli k me ne zanima. Ce te neki zanima, ni tezko.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 20. Mar. 2007 21:07

OT: tut js opazam da pedagoska ni lih najtezja, skripta 60 str jih pa ze skor kap kok je to obsezno...pa res so bl osnove no (vsaj kr pr kolegici vidm) :oops: ...je pa en kup seminarskih pa ekspirimentou pa podobnih jajc k jih pa recimo na pravu niti ni :razz:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
VaNiLliA
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a VaNiLliA » 01. Apr. 2007 11:19

Drge bodoče študentke PF. A ste vidle, da letos ne bo take krize pri omejitvi. 120 jih je preveč... Nekaj podobnega kot dve leti nazaj--> Omejitev je bla 63 pa neki.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 01. Apr. 2007 12:36

koliko jih bodo pa letos sprejeli na PF? sej z omejitvijo je pa itak tko - skor vsako leto je nižja, ker jih tolk velik sprejmejo, pol jih pa v prvem letniku več kot pol pomečejo. čust zgrešeno. namesto da bi malo zvišali kriterije in jih manj sprejeli, potem pa bi se z njimi malo bolj ukvarjali.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 01. Apr. 2007 12:46

mah tut če bi nas blo pol manj, se še zmer z 200 folka (+ izredni) ne morš ukvarjat.. snov je pa itak ista, tko da se vsak sam odloč, a se bo jeb*u s temu faksam, pa če mu je všeč..
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 03. Apr. 2007 17:35

Pišm še v to temo:

povejte mi, kje se dobi kšne brošure, kjer bo blo napisan kej, kar se tiče gospodarskega prava/poslovnega prava/prava družb :?:
Rabm za dn (sicr ne do jutr, sam se datum vztrajno bliža).
A obstaja tut kšna taka revija o pravu, kjer bi loh dubla kšn uporabn člank...???
kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kafrca » 04. Apr. 2007 13:32

muffin napisal/-a:Pišm še v to temo:

povejte mi, kje se dobi kšne brošure, kjer bo blo napisan kej, kar se tiče gospodarskega prava/poslovnega prava/prava družb :?:
Rabm za dn (sicr ne do jutr, sam se datum vztrajno bliža).
A obstaja tut kšna taka revija o pravu, kjer bi loh dubla kšn uporabn člank...???

PRAVNA PRAKSA pa IUS INFO poglej... na faksu mamo poun dostop do ius info pa boš vidla ...

drugače pa pomoje ti bi GOSPODARSKA ZBORNCA tut lahk kej pomagala...

my humble opinion :)
Pravi prijatelj je tisti, ki ve, da si dobro jajce, četudi si malo počen!
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 04. Apr. 2007 16:29

skripta za gospodarsko pravo iz 2.l.?
kaj konkretno pa rabiš? glede na to, da imaš za dn, sklepam da si še v srednji šoli, tako da se ti ni ravno treba spuščat v podrobnosti?
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
VaNiLliA
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a VaNiLliA » 05. Apr. 2007 15:21

rinca napisal/-a:koliko jih bodo pa letos sprejeli na PF?

Letos jih bojo sprejeli 380. Mislim, da 20 manj kot lani.. :)
123 jih je preveč..
Uporabniški avatar
muffin
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 25. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a muffin » 05. Apr. 2007 20:35

rinca napisal/-a:skripta za gospodarsko pravo iz 2.l.?
kaj konkretno pa rabiš? glede na to, da imaš za dn, sklepam da si še v srednji šoli, tako da se ti ni ravno treba spuščat v podrobnosti?

Ne, nism več v srednji šoli. Rabm za nalogo za faks (naloga je pogoj za pristop k izpitu). Pa morm napisat ene 3 strani na kšno temo, k se tiče pač tizga, k jemlemo. Pa se mi zdi mau neumn za teh par strani listat po vaših debelih bukvah, k zihr oobstajajo kje kšne brošure.
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 11. Apr. 2007 11:00

muffin napisal/-a:
rinca napisal/-a:skripta za gospodarsko pravo iz 2.l.?

Ne, nism več v srednji šoli. Rabm za nalogo za faks (naloga je pogoj za pristop k izpitu). Pa morm napisat ene 3 strani na kšno temo, k se tiče pač tizga, k jemlemo. Pa se mi zdi mau neumn za teh par strani listat po vaših debelih bukvah, k zihr oobstajajo kje kšne brošure.

Saj so ti napisale, da si poglej naše skipte, brošur pa mi nimamo. Če se ti ne ljubi pogledat, pol pa bog pomagaj :roll:
kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 24. 11. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a kafrca » 11. Apr. 2007 11:38

knižnca pf se ponuja :) ... jao kolk maš tam knjig pa revij pa še zbiraš lahk u kirem jeziku bi mela :) ...
samo zbrat pa najdit je treba ;)

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov