Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Uporabniški avatar
densy
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 5. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a densy » 12. Mar. 2007 18:28

inaa napisal/-a:
rinca napisal/-a:)
ni treba bit noben intelektualec in se tudi ni treba visoko nositi, da veš, da so med posameznimi faksi razlike. noben mi ne bo tazlagal da je fdv enako težek kot pravo ali medicina. ne vem pa od kje vam ideja, da imamo potem take :

seveda ti nau ce ti je kaucic & company k si bla brucka trikrt na predavanje povedu da so tam sami bedaki in da ce se ti ne da ucit da pejt tja po diplomco in tko...

ja te kaucicove fore so pa že mal bedne :roll:
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 12. Mar. 2007 18:57

inaa napisal/-a:
rinca napisal/-a:)
ni treba bit noben intelektualec in se tudi ni treba visoko nositi, da veš, da so med posameznimi faksi razlike. noben mi ne bo tazlagal da je fdv enako težek kot pravo ali medicina. ne vem pa od kje vam ideja, da imamo potem take :

seveda ti nau ce ti je kaucic & company k si bla brucka trikrt na predavanje povedu da so tam sami bedaki in da ce se ti ne da ucit da pejt tja po diplomco in tko...

mater si me dobro citirala :lol: nekako ti je ratal "zgubit" ravno tisti del, ko ti pravim, da takih ljudi nimamo za bedake (očitno jih ti imaš, ker si že x-krat to ponovila). predvsem pa se mi je v prvem letniku dalo učit in sem od takrat odnesla kej več od kaučičevih for o policajih, blondinkah in fdvjevcih. imam pa kar nekaj bivših sošolcev in kolegov na fdvju in vem kako stvari tam grejo. enkrat se mi je ena smejala in me spraševala, če se slučajno na faksu učim več kot na srednji šoli, ker njej se pač ni treba. tako da so razlike.
itak pa to nima veze, ker nekdo, ki hoče bit novinar, kulturolog ipd. nekak ne bo šel na pravo študirat, ampak na fdv, kjer ta smer obstaja. in zato posledično ne velja za bedaka.
če si tok zakompleksana zarad kaučiča in zarad tega, ker hodiš na mariborsko pf, ti svetujem da mal zadihaš in se umiriš, v skrajnem primeru se pa tud lahko prepišeš v ljubljano, če ti to tolk pomeni.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 12. Mar. 2007 18:57

jullia napisal/-a:no dej ne bluzi. a lahko na pravu 1x prebereš skripto, ki ima 40 strani, pa izpit narediš z 9, ker so itak vprašanja izbirnega tipa in ti ni treba ravno na pamet znat zadev?

ja in na kerem faxu to tko funkcionira?
Zivljenje je piskotek!
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 12. Mar. 2007 21:16

fdv
Uporabniški avatar
VaNiLliA
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 18. 12. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a VaNiLliA » 13. Mar. 2007 9:00

A se na pravni fakul. že kaj pravi kolko jih je upisanih.. tko po neuradnih podatkih???
Ker uradno zvemo šele konec aprila :?
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 13. Mar. 2007 13:13

...
Zadnjič spremenil *SweetGirl*, dne 19. Mar. 2009 13:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 13. Mar. 2007 18:05

draga skorej diplomantka rinca...hodm u lj (sam da bos informirana)

sej ti nam oporekala da se mi nau poj vracal an..pravniki ste zajebani :lol:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 14. Mar. 2007 9:50

Haha,.... po dolgem času sem spet malo na forumu in sem se prav nasmejala tem postom :D

Včeraj smo si zvečer pri prijateljih pripravljali pico in ena kolegica mi je rekla, da baje obstaja seznam "najtežjih" fakultet v Sloveniji. Ne vem kje se ta seznam nahaja, se bo pa ona pozanimala in vam sporočim.
Na prvem mestu je medicina, na drugem pravo lj, na tretjem strojništvo lj, potem pa dalje še ostali naravoslovni faksi. FDV, ekonomija in podobni prebliski so baje čist na koncu seznama.
Pa ne me zdaj napadat, ker jaz tega seznama nisem sama sestavljala, niti ga nisem videla, napisala sem, kar sem slišala. Mogoče celo ne drži :nixweiss:

Drgač pa še en primer: zadnjič sem se slučajno ustavla pri kolegu v pisarni, ki je čuval en izpit na socialni pedagogiki (mislim, da je to v okviru Pedagoške fakultete), pri predmetu, ki ga uči profesorca iz našega faksa (torej pravo lj) in je slučajno imel še en izvod izpita in mi ga pokazal. Jaz sem misla, da me zajebava. Po moji oceni bi bil takšen izpit primeren za 9. razred osnovne šole. In kolega mi reče, da so to pisali v 3. letniku te socialne pedagogike (ali obstaja na tem faksu kakšen prilagojen program??). WTF!!! 10 vprašanj za obkrožat, pa taka vprašanja in odgovori, da brez učenja dobiš 10, baje jih je pa celo še nekaj padlo. In potem so vsi faksi enako težki, pa folk je ful užaljen če jim rečeš, da so FDV in podobna sranja (beri pedagoška, filozofska, ekonomija, uprava) kr nekaj.

Sveta Marija pomagavka :lol:
Uporabniški avatar
cukr8
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 7. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a cukr8 » 14. Mar. 2007 10:56

Mnja, meni se niti pravo ne zdi nevemkako težko... Obsežno za naštudirat, to že... Drugače je pa čist luštno :nixweiss: ... Profesorji so večinoma tud prijetni... In če me kakšen od njih vpraša, kakšen se mi zdi študij na 'njihovi' fakulteti, ter doda 'Ni težek, a ne?', mu pritrdim... Je pa res, da sem presenečena, kadar vidim / slišim kaj glede študija npr. na FDV, pa tudi PF v Mb (ne me spet napadat - kolegica, ki se je tja prepisala iz LJ, ker ji tu nikakor ni šlo, se še sama čudi in veseli glede razlik, pa se glede študija ne trudi nič bolj kot prej) :razz: ...
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 14. Mar. 2007 11:19

cukr8 napisal/-a:Mnja, meni se niti pravo ne zdi nevemkako težko... Obsežno za naštudirat, to že... Drugače je pa čist luštno :nixweiss: ... Profesorji so večinoma tud prijetni... In če me kakšen od njih vpraša, kakšen se mi zdi študij na 'njihovi' fakulteti, ter doda 'Ni težek, a ne?', mu pritrdim... Je pa res, da sem presenečena, kadar vidim / slišim kaj glede študija npr. na FDV, pa tudi PF v Mb (ne me spet napadat - kolegica, ki se je tja prepisala iz LJ, ker ji tu nikakor ni šlo, se še sama čudi in veseli glede razlik, pa se glede študija ne trudi nič bolj kot prej) :razz: ...

Meni se naš faks tudi nikol ni zdel težek. Ampak ko sem vidla tale izpit za socialno pedagogiko, je pa pravo ZELO težko v primerjavi s tem.
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Na forumu od: 13. 9. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a kr.ena » 16. Mar. 2007 11:20

Ma, to je težko primerjat, kateri faks je težji. Glede na količino časa, ki ga moraš vložit v študij? Glede na sposobnosti, ki jih moraš imeti?
Zame osebno bi bila najtežja arhitektura. Ali jedrska fizika. Ali slikarstvo - kjer itak sprejemnih ne bi naredila.
Za svoj faks sem se poleg predavanj in vaj pripravljala vsaj 5-6 ur na dan. Vsak dan. Pa najbrž velja za nek totalno levi faks. (imeli smo tudi eno leto psihologije in najbrž bi študenti enopredmetne psihologije samo posmehljivo zavili z očmi, kaj smo morali znati - pač, pri nas je to bil eden od 40 predmetov, za katerega sem se učila par dni) Briga me. Važno, da jaz vem, da bi bila sposobna končati tudi medicino, matematiko ali pravo (v Ljubljani ali Mariboru :wink: ), če bi hotela. Dvomim, da z več kot 6 ur učenja na dan 320 dni na leto.

Pa da ne zaidemo, tule je tema študij prava. Se ne bom več oglašala, ker o pravu ne vem veliko, samo tole sem morala replicirat.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 16. Mar. 2007 19:01

Arhitekture, slikarstva, študija glasbe, AGRFT-ja ne moremo kar tako primerjat z drugimi faksi, ker za te fakse je potreben naraven talent. Ti lahko imaš IQ 160 pa ti to nič ne pomaga, če ne znaš risat, če nimaš glasu ali če nimaš igralskih sposobnosti.
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 16. Mar. 2007 19:08

sej ti tud na pravu IQ 160 bolj malo pomaga. mislim, pomaga ti že, ampak še vedno se moraš pa pregrist čez par tisoč strani snovi. IQ sicer zadevo malo pospeši, ampak še vedno je treba precej časa in energije vložit. in pomoje je zato ta faks težje narest kot kakšnega drugega. kot je kr.ena rekla, vsak faks se da delat, če študiraš 6 ur dnevno, 300+ dni na leto. fora je samo v tem, da na vseh faksih tega pač ni treba. (sej eni močno upamo, da tudi na pravni ne, drugače lahko samo še jokat začnem)
sara 22
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 16. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a sara 22 » 16. Mar. 2007 22:51

Pa saj je logično da se moraš na pravu naučit zakone in da vse temelji na teoriji-to pa se lahko vsak nauči, če le ima dovolj volje. Drugače pa ne razumem zakaj se tako nosite. Po mojem mnenju so dosti težji faxi naravoslovnih smeri, ker moraš tam dejansko uporabljat razmišljanje in se ne samo napiflat definicije. Moti me to razmišljanje v smislu da so najtežji faxi samo medicina, pravo. Ker je logično, da za človeka ki študira tisto kar ga veseli tisti študij ni tako silno težek kot za druge, ki jih ne. Iz tega bi lahko sklepali, da se tiste, ki se tukaj pritožujete nad težavnostjo pravnega faxa zgrešile smer in vas to sploh ne interesira dovolj, ker drugače bi z veseljem sedele za knjigo in se učile- v bistvu se ne bi učile, ampak bolj požirale besede v knjigi. Sem namreč mnenja, da je zelo veliko takih študentov, ki gredo samo in izključno zaradi družbenega statusa študirati nekaj kar jim ni všeč ter potem sami sebe prepričujejo, da jim je. Zmotilo me je tudi pisanje, da so fdv-jevci nekaj manj kot pravniki. Po vašem razmišljanju bi bili potem vsi novinarji, politiki, sociologi navadni bebci- pa so v resnici razgledani, imajo govorniške sposobnosti in znajo operirati s podatki, ki so na voljo.
To me spominja na zelo zanimivo zgodbo o vladarju kateremu so pripeljali človeka, ki naj bi vedel veliko stvari in je bil v teoretičnem smislu zelo razgledan. Mladenič ga je vprašal koliko bo dobil denarja, da bi bil vladarjev pomočnik. Vladar mu je rekel, da bi dobil 100 cekinov. In ga je vprašal mladenič ali je to mislil na mesec, teden, na leto. In vladar mu je odvrnil, da mu da le 100 cekinov in nič več. Mladenič ga začudeno vpraša kako le toliko, saj vendar toliko vem. A vladar mu je odgovoril: "Lahko vzamem v službo tebe in ti dam 100 cekinov ali pa kupim leksikon v katrerem je povzeto vse tvoje znanje. "
Uporabniški avatar
moj_zlobni_jaz
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a moj_zlobni_jaz » 17. Mar. 2007 8:28

Jaz bi sam nekaj dodala....Brezveze je, da debatiramo kateri fax je tezji oz. lazji, ker je to ena izmed tistih debat, ki jim ni konca....in se samo brezveze prepiramo...vsak fax je po svoje zahteven, vsepovsod se moras ucit...razlika je le v kolicini...pa se to je odvisno od posameznika...ce ti grejo stvari hitro v glavo, pol bos pac malo manj casa vlozil, ce pa si pac ne zapomnis tak hitro, bos pa malo dlje sedel ob knjigi...glavno je, da studiras to, kar te veseli...
pa lep soncen dan se naprej :flower:
Why be an angel when I can play god?!

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov