Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

Bershka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 10. 2006
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a Bershka » 09. Mar. 2007 21:22

ja sm slisala in po pravici povedano se mi to zdi krneki. kolikor jz poznam folka, grejo v NG samo tisti ki v Ljubljani niso naredili nicesar. poznam ene 10 folka k so se tja vpisali in vsi v 3 letih v Lj niso naredili niti 1. letnika. tm je pa itak na easy, placas in nardis (po besedah ljudi ki so se tja vpisali). osebno poznam enga profesroja z Lj faxa ki so mu za velik denar ponudili da bi tam pouceval, pa ni hotel.

pa se na pravosodni izpit ne mores it (torej ne mores bit odvetnica, sodnica, tozilka, notarka...)

tko da ce hoces bit resna pravnica, pejd rajs na Lj ali MB pravno fakulteto.

ne zamert, samo povem kar sm jz slisala. ce pa nimam prov, sm vesela. k rajs vidim da je slo dobila dobro solo, ne pa "firmo".
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 10. Mar. 2007 13:49

tipicn komplex žabarskih pravnikov.... u prumu letniku jim operejo mozgane da so eni in edini in najbolsi in potem lepo furajo skos lajf, u mariboru pa na primorskem pa na fdvju so pa sami papki k hodjo u solo gledat kok je ura pa pticke poslusat diplomca pa sama pride...lameee :?

anyway, men se zdi recimo ta sola u novi gorici cist gut ce si jo lah prvoss ker recimo nimajo usi namena delat prava p pol postt odvetniki in podobni..in je pravosodn odvec :wink:
Zivljenje je piskotek!
Poison Girl
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 26. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Poison Girl » 10. Mar. 2007 14:13

čakte, kaj je pa potem razlika med ljubljansko PF in to v Gorici? kaj lahko postaneš, če maš narejeno to v Gorici-če ne moreš bit odvetnik, sodnik itd.?
Liyanna
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 2. 3. 2007

Neprebrana objavaNapisal/-a Liyanna » 10. Mar. 2007 15:01

ko končaš faks maš diplomo, ne??
hmm...na diplomi piše samo opravil diplomo, ne??? to pomenil, da si opravil faks....nikjer pa ne piše....KJE se ga delal...tko da je vseeno al delaš tuki al tam...
in ni zgolj to da plačaš pa maš, letos bo 70 rednih študentov in če je univerza dobila državno koncesijo že ne more bit za plačat pa za nardit..oziroma če za 70 učencev država kreditira si ta šola ne more privoščit da bi sam glumila, ampak je po bolonskem sistemu tko kukr ostala evropa in dejansko je dosti let naprej pred lj ali mb fakulteto. Sicer pa, kaj ti pomaga alfa in omega faks pravo lj, če pa ko končaš ne znaš na delu niti sam ene podogbe sestavit, oziroma ti morajo drugi posredovat znanje....halo?! :runterdrueck:
Uporabniški avatar
*SweetGirl*
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 1. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a *SweetGirl* » 10. Mar. 2007 19:37

...
Zadnjič spremenil *SweetGirl*, dne 19. Mar. 2009 14:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
Tyra
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 30. 1. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Tyra » 10. Mar. 2007 21:18

inaa napisal/-a:tipicn komplex žabarskih pravnikov.... u prumu letniku jim operejo mozgane da so eni in edini in najbolsi in potem lepo furajo skos lajf,

No, s tem se pa definitivno strinjam.
Sem sama to doživela že na začetku faksa. Toliko ljudi z večrvrednostnim kompleksom, kot jih je na ljubljanski pravni fakulteti, težko doživiš kje drugje. Se mi zdi, da 80% folka že ko prestopi prag lj pf-ja, misli, da je boga za jajca prijel....

To filanje ega s tem, kako je v MB (in zdaj očitno tudi v NG) lažje in slabše, postaja že počasi bolano. Ampak očitno si ljudje rabijo z nečem nabijat ego. Ja ja, vem da ste slišali to in drugo in kako je tam lažje in kako je Kranjc pustil enga čez v Mariboru pa rekel, da v Lj ne bi..blablabla...Tudi jaz sem padala na te zadeve včasih.

Najbolj smešne so pa te...po 3 letih na lj pf, se je prepisal v mb in takoj naredil :roll: To gremo takoj pripisovati temu, da je tam tako lažje? Ni pa nobene možnosti, da se je študent KONČNO vzel v roke in začel študirat? :roll:
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 11. Mar. 2007 16:09

Liyanna napisal/-a:ko končaš faks maš diplomo, ne??
hmm...na diplomi piše samo opravil diplomo, ne??? to pomenil, da si opravil faks....nikjer pa ne piše....KJE se ga delal...tko da je vseeno al delaš tuki al tam...

naj za ziher pove ena, ki diplomo že ima, ampak če prav vem, ti jo izda univerza. in če imaš diplomo univerze v ljubljani, bo pač vsem jasno, da si študirala v ljubljani.
Tyra
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tyra » 11. Mar. 2007 16:16

Tolažimo?
Lepo te prosim, saj končujem ta faks :roll:
Vem, da ni nič težkega in obupno je pljuvanje po MB in NG iz strani t.i. intelektualcev. Ko boš imela izkušnje iz obeh faksov, potem pa pametuj. Ne pa od znankine prijateljice sestra itd :roll: :roll:
Usmiljenja vredno je, s čim so moji kolegi najbijajo ego.

Mimogrede, tam kjer zdaj delam in bom tudi ostala na pripravništvu, sta tudi 2, ki sta končala pf mb. Čisto nobene razlike ni potem v praktiki. Vsaj v naši pisarni ne. :roll: :roll: :roll:
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 11. Mar. 2007 17:02

Tyra se cist strinjam stem kar pises :!:
prov zalostn je da lahko na prste na rokah (ajde se nogah k nas je tolk) prestejes studente k se dejansko obnasajo kot bruci/studenti ne pa kot 'ti si en bebec s fdvja js pa car' osebki :?

ampak pomojm k temu dost tut profesorji pripomorejo s takimi in drugacnimi izjavami cist tko med predavanji recimo...men kr slab rata k zacne kdo z odprtimi vrati in moznostmi in placami in ugledom :nixweiss: :confused: ...
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 11. Mar. 2007 17:56

lepo te prosim, tudi jaz končujem ta faks (pa sem dve leti mlajša od tebe). nekatere stvari so pač dejstva. ne rabim izkušenj z vseh treh faksov, mi gre v ljubljani čist dobro. in ne mislim nič pluvat čez maribor ker se mi zdi brez veze, obstajajo pa določene razlike (že samo dvojčke in trojčke je ful težje delat kot posamezne izpite). nekaj pa pove tudi to, da pravosodnega naredi 1/3 študentov z mariborske pf, med tem ko jih z ljubljanske pf naredita 2/3. (seveda to zdaj ne pomeni, da jaz mislim da ga vi ne boste naredile)
ni treba bit noben intelektualec in se tudi ni treba visoko nositi, da veš, da so med posameznimi faksi razlike. noben mi ne bo tazlagal da je fdv enako težek kot pravo ali medicina. ne vem pa od kje vam ideja, da imamo potem take ljudi za bebce. vsak gre študirat tisto kar ga zanima. ne vem zakaj se tolk obremenjujete s tem, če ste tako prepričane v svoj prav. in če imate kolege, katerim se zdite glupe samo zato, ker hodite na pf mb, pač zamenjajte kolege. poznam par ljudi, ki so končali pf mb, pa se čisto v redu razumemo. :wink:
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Tyra
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objavaNapisal/-a Tyra » 11. Mar. 2007 19:18

Smešno se mi zdi, da moraš poudarjati, da si 2 leti mlajša od mene. Faks sem delala redno, zdaj sem absolventka, sem šla pa v OŠ s 7 in pol. Tako da če si hotela na kaj namigniti, naslednjič raje malce premisli...

Jaz o fdv-ju nisem nič rekla.
Bershka
Sramežljivka
Sramežljivka
Na forumu od: 21. 10. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a Bershka » 11. Mar. 2007 21:17

hehe sm vedla da me boste "napadle"

Tisti, ki v 3 letih niso naredili nič pametnega (zaradi lenobe/neresnega odnosa), so se pač vpisali v Novo Gorico, misleč da bojo lažje skos pršli. In to je tut res, sej govorim o mojih kolegih in vidm kako gre tm. Ne govorim da je vs folk tak (hope not), ampak take so pač moje izkušnje. Sm vidla izpite, zapiske s predavanj... in ni primerjave. Plačaš - nardiš in to je to.

inaa napisal/-a:tipicn komplex žabarskih pravnikov.... u prumu letniku jim operejo mozgane da so eni in edini in najbolsi in potem lepo furajo skos lajf, u mariboru pa na primorskem pa na fdvju so pa sami papki k hodjo u solo gledat kok je ura pa pticke poslusat diplomca pa sama pride...lameee :?

Sploh pa nisem niti z besedo omenila, da bi bil Mb faxslabši kot Lj....tko da kdo je zdej tu stereotipen :roll:

A zdej ker sm iz Lj sm pa avtomatično tipična žabarka? Draga moja - TO je lameee!

Tko da če kdo iz mojega posta (z veliko domišljije) sklepa, da favoriziram Lj, ker samo naš fax omenjam.....whatever, govorim pač o tem kar poznam. če mam zato "žabarski kompleks" pa nej ga mam.

inaa napisal/-a:anyway, men se zdi recimo ta sola u novi gorici cist gut ce si jo lah prvoss ker recimo nimajo usi namena delat prava p pol postt odvetniki in podobni..in je pravosodn odvec :wink:

zakaj pa pol gre študirat pravo ??? :nixweiss: če koga pravo res zanima najbrž nima lih ambicij cal lajf sedet za pisalno mizo v državni upravi.

Liyanna napisal/-a:ko končaš faks maš diplomo, ne??
in ni zgolj to da plačaš pa maš, letos bo 70 rednih študentov in če je univerza dobila državno koncesijo že ne more bit za plačat pa za nardit..oziroma če za 70 učencev država kreditira si ta šola ne more privoščit da bi sam glumila, ampak je po bolonskem sistemu tko kukr ostala evropa in dejansko je dosti let naprej pred lj ali mb fakulteto. Sicer pa, kaj ti pomaga alfa in omega faks pravo lj, če pa ko končaš ne znaš na delu niti sam ene podogbe sestavit, oziroma ti morajo drugi posredovat znanje....halo?! :runterdrueck:

Ustanovitelj te šole je Peter Jambrek, in glej glej ravno v tem času je bil predsednik državnega Sveta za visoko šolstvo. Tko da je sam sebi podelil koncesijo, in ni ti treba bit vrli pravnik, da vidiš da tu nekaj smrdi. ampak ok, kar je je, zadeva je bila zelo spretno speljana (dobro je poznat določene ljudi)...in :nighty: že imamo novo pravno fakulteto.

haha "dost let naprej pred Mb ali Lj... " :lol: bi prej rekla da si ti dost let nazaj :roll: že po sami logiki je očitno da šola stara cca 2 leti ne more bit pred fakultetami s 100letno tradicijo.

Kaj ti pomaga dober fax???

*SweetGirl* ne bi mogla povedati bolje;

" ni v celoti bistvo našega faksa, da se mi napiflamo tiste zakone, ampak da bo faks opravil svojo nalogo, če nam bo vcepil pravniško razmišljanje, da se bomo znašli kje kaj istkat itd.. Da je seveda pomembno, da odneseš nekaj znanja, ampak ker se stvari kar naprej spreminjajo, je bolj pomembno, da ti znaš ostat ažuren... "

point je v tem da ti znaš pravilno razmišljat !!! kaj dejansko delaš je pa itak odvisno od delovnega mesta in njihove prakse. kamor prideš delat se tega hitro naučiš. in če o teoriji nimaš pojma ti ne bo pomagal tut 100 ur na temo "kako napisati pogodbo". sploh je pa na vseh faxih tako - s faxa prideš s potrebnim predznanjem in načinom razmišljanja, real life je pa nekaj drugega.
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 12. Mar. 2007 17:30

Bershka napisal/-a:hehe sm vedla da me boste "napadle"

inaa napisal/-a:anyway, men se zdi recimo ta sola u novi gorici cist gut ce si jo lah prvoss ker recimo nimajo usi namena delat prava p pol postt odvetniki in podobni..in je pravosodn odvec :wink:

zakaj pa pol gre študirat pravo ??? :nixweiss: če koga pravo res zanima najbrž nima lih ambicij cal lajf sedet za pisalno mizo v državni upravi.

a.

ja sej --> pravniki lahko delajo se dost drugih stvari zato pa ni lih nevemkako nujn da mas pravosodnega, ce pac nimas ambicij bit odvetnik, sodnik notar itd... :roll:

ja use je res kar pises ja, sej ste alfa in omega...ampk k se ze lih skupi z usem osebjem ma ta fax za tko elitnega bi se lahko pa tut temu primerno obnasal (KOLEGI so mi povedal marskej - k so ze lih kolegi vir vsega).. .
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 12. Mar. 2007 17:35

rinca napisal/-a:)
ni treba bit noben intelektualec in se tudi ni treba visoko nositi, da veš, da so med posameznimi faksi razlike. noben mi ne bo tazlagal da je fdv enako težek kot pravo ali medicina. ne vem pa od kje vam ideja, da imamo potem take :

seveda ti nau ce ti je kaucic & company k si bla brucka trikrt na predavanje povedu da so tam sami bedaki in da ce se ti ne da ucit da pejt tja po diplomco in tko...
Zivljenje je piskotek!
jullia
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 10. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a jullia » 12. Mar. 2007 18:17

no dej ne bluzi. a lahko na pravu 1x prebereš skripto, ki ima 40 strani, pa izpit narediš z 9, ker so itak vprašanja izbirnega tipa in ti ni treba ravno na pamet znat zadev?

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov