Študij: Pravo
Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine
-
Lastovica - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 12. 2004
*_nincy_* napisal/-a:Imam eno vprašanje in sicer:
Vpišeš se v 1 letnik pravne fakultete v tem letu ne narediš niti pogoja za pogojni vpis v 2 letnik to se pravi padeš!
je to res da na vaši fakulteti tistim študentem,ki se potem ponovno upišejo,da ponavljajo 1 letnik NE DAJO STATUS ŠTUDENTA oz. ALI GA RES ZGUBIŠ?????
Jaz upam,da sem napisala dokaj razumno in da boste razumele kaj želim vedeti!
HVALA!
Tud za ponavljanje mors izpolnit pogoje. Najmanj 4 izpite mors naredit. Ce tega ne naredis, nimas statusa, ker pavziras. Ce ponavljas, status seveda imas.
-
***Ally*** - Cosmopolitanka
- Na forumu od: 8. 7. 2006
- Kraj: Maribor
Čisto tako kot je rekla Lastovica...
če izpolniš pogoje za ponavljanje lahko ponavljaš in imaš status (ponavljaš lahko enkrat v času študija), če pa ne pa moraš pavzirati in tisto leto, oziroma dokler ne narediš izpitov za nazaj, nimaš statusa študenta.
če izpolniš pogoje za ponavljanje lahko ponavljaš in imaš status (ponavljaš lahko enkrat v času študija), če pa ne pa moraš pavzirati in tisto leto, oziroma dokler ne narediš izpitov za nazaj, nimaš statusa študenta.
- Bershka
- Sramežljivka
- Na forumu od: 21. 10. 2006
- Kraj: Ljubljana
ok tole bo cist OT in bi bolj spadalo v temo o evrih, ampak bom napisala kar sem, k ste tuki sami pravniki.
velik del nasega studija je tudi fotokopiranje (vsaj pri meni ). vceri me je na rit vrglo, ko sem v papirnici v Kapitlju za kopije dala celo premozenje. vprasam za cenik in kaj vidim - cena kopije je sla z 9 na okrog 15 sit!!!!! a so normalni?????
prov nikdar vec ne bom prestopila njihovega praga ( rajs 2 strani na roke prepisem) - iz principa!!!! tko da cisti bojkot z moje strani! bom se raje 3min sprehodila do Ledine in tm skopirala pr enmu modelu ki ima se vedno 7 sit (najbrz je se edini v Lj).
ok, sm povedala kar mi lezi na dusi, zdej se pa lahko naprej o studiju pogovarjamo
velik del nasega studija je tudi fotokopiranje (vsaj pri meni ). vceri me je na rit vrglo, ko sem v papirnici v Kapitlju za kopije dala celo premozenje. vprasam za cenik in kaj vidim - cena kopije je sla z 9 na okrog 15 sit!!!!! a so normalni?????
prov nikdar vec ne bom prestopila njihovega praga ( rajs 2 strani na roke prepisem) - iz principa!!!! tko da cisti bojkot z moje strani! bom se raje 3min sprehodila do Ledine in tm skopirala pr enmu modelu ki ima se vedno 7 sit (najbrz je se edini v Lj).
ok, sm povedala kar mi lezi na dusi, zdej se pa lahko naprej o studiju pogovarjamo
-
Lastovica - Kofetarica
Bershka napisal/-a:ok tole bo cist OT in bi bolj spadalo v temo o evrih, ampak bom napisala kar sem, k ste tuki sami pravniki.
Mene so zadnjič v Kapitlu nategnili za 1,85 evra, ker un mulc ni znal zračunat kaj in kolko morem plačat, pa še računa nisem dobila, ker jim je baje crknila blagajna. Potem sem nekak ob tečnarjenju dosegla, da je račun napisal na roko in tako potem sam ugotovil, da me je opeharil. Tudi jaz ne vem kam bom po novem nosla kopirat, ker na faksu ze 3 leta ne nosim, ker so v tej fotokopirnici sami retardiranci in mi nikoli ne znajo skopirat tako kot jim rečem. Da o neprijaznosti sploh ne govorim. Kot da sem jim jaz kriva, ker morjo bit tam.
-
inaa - Cosmofrik
- Na forumu od: 9. 11. 2005
- Kraj: tu pa tam
jao js zmer bl nesrecna postajam na tem faxu ...tko mi je motivacija padla zj da je tale studentski ziulenje postau ena sama depresija ne pa uzivancija tko k bi mogl bit ... ze drugo leto se neki mucm...sej bi se ful prepisala sam to pomen da bi mogla ze skor koncat fax pa bi bla se kr u prvem letniku (mislm nocem se enga leta zgubit..).. ah..
mogla sm to dat s sebe
mogla sm to dat s sebe
Zivljenje je piskotek!
-
Lastovica - Kofetarica
inaa napisal/-a:jao js zmer bl nesrecna postajam na tem faxu ...tko mi je motivacija padla zj da je tale studentski ziulenje postau ena sama depresija ne pa uzivancija tko k bi mogl bit ... ze drugo leto se neki mucm...sej bi se ful prepisala sam to pomen da bi mogla ze skor koncat fax pa bi bla se kr u prvem letniku (mislm nocem se enga leta zgubit..).. ah..
mogla sm to dat s sebe
Pa kaj vsi tolko jamrate okol tega pravnega faksa. A mislis, da jaz se pa z veseljem ucim? Pa se delam zraven. Vcasih se kar razjocem nad skripto. Pa kaj. Nehaj se smilit sama sebi, vsedi se za mizo in se uci. Pa bos en izpit naredla, pa drugega, pa ti bo malo samozavest zrasla, pa tud motivacijo bos dobila.
-
moj_zlobni_jaz - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2006
Men je pa zaenkrat fajn na faxu..pa se tud z veseljem ucim....ene predmete malo z vecjim zanimanjem, druge z manjsim pa moram priznat, da me je lani, ko sem bila v 1. letniku pozitivno presenetilo vse skup..nisem pricakovala, da mi bo tak vsec postalo tak da...nevem zakaj se pol vpisete nekaj, kar vas ne zanima..pol pa tu jamrate kak je nevzdrzno vse skup...pa nisem zaj misla s tem nikogar uzalit...da ne bo pomote...pa lep dan se naprej
P.S.: se pa tudi popolnoma strinjam z lastovico, da ti motivacija raste premo sorazmerno z opravljenimi izpiti
P.S.: se pa tudi popolnoma strinjam z lastovico, da ti motivacija raste premo sorazmerno z opravljenimi izpiti
Why be an angel when I can play god?!
-
Golden_lady - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 12. 2006
Glede na to, koliko je že napisanih strani v tej temi, upam, da se ne bom ponavljala, ampak zanima me ali je za PF v Mariboru potrebno imeti na maturi zadostno število točk, se pravi ali je omejitev. Pa prosim, če me informirate samo tisti, ki veste iz prve roke.
Izkušnja je dobra šola, samo šolnina je draga...
Bonsai
Bonsai
- lara7
- Sramežljivka
- Na forumu od: 18. 1. 2007
Pa ta kapitelj je čist brezvezen- predrago, zato grem zelo redko sem kopirat.
Sej je še ena fotokopirnica. Na petkovškovem nabrežju (v smeri proti prešernovem spomeniku)- tista ulica, kjer je tudi parkirišče. Nekako na sredi ulice- sej je tabla (moraš pol nekam not zavit). Pa pocen majo zelo- mislim, da tudi ene 7 sit.
Pa ta kapitelj je čist brezvezen- predrago, zato grem zelo redko sem kopirat.
Sej je še ena fotokopirnica. Na petkovškovem nabrežju (v smeri proti prešernovem spomeniku)- tista ulica, kjer je tudi parkirišče. Nekako na sredi ulice- sej je tabla (moraš pol nekam not zavit). Pa pocen majo zelo- mislim, da tudi ene 7 sit.
-
*BelaLilija* - Sramežljivka
- Na forumu od: 3. 12. 2006
Upam, da bo moj odgovor v pomoč komu, ki se namerava vpisati tja. Prebrala sem vaše poste in se čudila nad nekaterimi izjavami. Strinjam se s tisto, ki je napisala, da razlike v težavnostni stopnji oz. zahtevah med mariborsko in ljubljansko pf ni, saj je to čista resnica. Verjetno sem ena izmed redkih tukaj, ki je preizkusila obe varianti. Če se zainteresirano in z zanimanjem spraviš k učenju, narediš tako v mb kot v lj. Najbolj smešno se mi je zdelo, ko ste nekatere napisale, da ste preverjale literaturo. Naslov in avtor ter leto izdaje? Verjetno se niste šle poglabljat v knjige ali pač? In sodeč po tem ste takoj pogruntale, da je lj pf težja. Ma ne, res? To pravite tiste, ki ste na pf lj in druge variante še niste izkusile, zanašate pa se na mnenje nekoga, ki je po tv rekel to. Veste, kaj so že vse po tv govorili, pa so mnenja še vedno deljena? Nešteto ljudi, nešteto čuda. Očitno pa imate nekatere čas, da se poglabljate v literaturo (obeh!) pf, izdelujete izpite in ste še aktivne na forumu. Wannabe super ženske, ne? Zato pa delate en letnik tri leta, ker imate čas za kofetkanje, pametovanje pred drugimi forumašicami in afnanje, da ste bodoče pravnice (pozabile ste na če). Da ne bo kakšnih zamer, ampak če tu brez dlake na jeziku pišete mlade študentke, ki imate čas za sto in eno stvar, bo pa še kaj napisala ena, ki je dala že to skozi in ne piše nekaj, kar je slišala od blebetave sestrine sodelavke, ki ima sorodnico v dvanajstem kolenu in je študentka prava, ki se še poleg tega ne uči, ampak pavzira. Ja vau, iz tega pa bodoči študentje pf res lahko veliko izvedo. Raje poskrbite za razvijajočo se debato, ki bo koristna za vse!
Samo bedak je v vse trdno prepričan. (Montaigne)
-
moj_zlobni_jaz - Komunikatorka
- Na forumu od: 28. 7. 2006
*belaLilija*
Golden_lady ja odvisno koliko se jih vpise...pred dvema letoma, ko sem se jaz vpisovala recimo ni blo omejitve...lani se jih je malo vec hotelo vpisat in je bla omejitev...odvisno pac...
Golden_lady ja odvisno koliko se jih vpise...pred dvema letoma, ko sem se jaz vpisovala recimo ni blo omejitve...lani se jih je malo vec hotelo vpisat in je bla omejitev...odvisno pac...
Why be an angel when I can play god?!
-
Golden_lady - Sramežljivka
- Na forumu od: 31. 12. 2006
moj_zlobni_jaz napisal/-a:*belaLilija*
Aha. Hvala za info.
Izkušnja je dobra šola, samo šolnina je draga...
Bonsai
Bonsai
-
*SweetGirl* - Kofetarica
- Na forumu od: 24. 1. 2006
...
Zadnjič spremenil *SweetGirl*, dne 19. Mar. 2009 14:22, skupaj popravljeno 1 krat.
Letting him prove
how much he
loves you
is SO today
how much he
loves you
is SO today
Kdo je na strani
Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov