Študij: Pravo

Od šolanja do uresničitve karierne poti.

Moderatorji: saarijarvi, Dioniz, Sunshine

levcek
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a levcek » 21. Avg. 2006 13:02

mene je ze pisnega strah, tolk unih primerov, pa nikjer ne najdes resitve :eek:
Uporabniški avatar
uršy
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 6. 7. 2004
Kraj: najlepše mesto

Neprebrana objavaNapisal/-a uršy » 21. Avg. 2006 21:11

Men je bil pa im zlooooo zanimiv prdmet in sm hodila na predavanja pa sm se ga ful rada učila.....ne vem točn, kok sm se uila prou pred izpitom, ampak ne prou grozn velik (to mi ni nkol ratal, ker sm se vse bl na konc učila, ker sm skoz odlagala :oops: ), nardila sm pa v prvo :wink:
Uporabniški avatar
moj_zlobni_jaz
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 28. 7. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a moj_zlobni_jaz » 22. Avg. 2006 7:32

hehe....no saj..mam vsaj malo boljsi obcutek zdaj :D hvala vam :D
Why be an angel when I can play god?!
Uporabniški avatar
MIGRENA
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 6. 5. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a MIGRENA » 22. Avg. 2006 17:29

Bageera, če si res tok prepričana v svoje znanje oz., da bi mogla dobita vsaj pozitivno oceno se pritoži (sam mislim, da je rok 8 dni), ker je čist možno, da nekateri profesorji sploh ne berejo izpitov sploh, če so esejskega tipa. Sicer nimam izkušenj z pravom sam pri nas vem (EF), da pri kakšnem izpitu, ko si moral po 8, 9 strani napisat, da se ni noben poglabljal v branje sploh pri velikem št. študentov.
Ljubav je kao šah, uvjek te zajebe neki konj dok osvajaš kralja.
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Na forumu od: 27. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 22. Avg. 2006 17:56

Bageera, čim prej pojdi na govorilne, da bosta šla z asistentom čez izpit in da boš vidla kaj si imela narobe. Možno pa tudi da so se kaj zmotil. Vsak predmet ma svoj sistem, npr. pri rimu moraš napisat čim manj, drugje eseje čez pol strani...čist možno da si znala, samo da nisi odgovarjala na način, ki ga profesor zahteva?
Pejt na govorilne (ogledi izpita so najjbrž že mimo) in povej da veš da znaš in če bi ti lahko razložil zakaj si padla. Ocene najbrž ne boš mogla spremeniti, boš pa vedla za pihodnjič.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 22. Avg. 2006 18:00

Bageera napisal/-a:A se vam je že kdaj zgodilo, da ste šli pisat izpit in ste bili za ta izpit res dobro pripravljeni (ful ste se učili in ste res vedli, da znate), izpit je bil lahek, vse ste znali napisat in ste imeli občutek da ste res ful dobro pisali... Ko pa pridejo rezultati, pa tisti šok-niste nardil... Men se je namreč to zgodilo pri ust.pr.; čist sem bla prepričana, da bom nardila; učila sem se iz knjige (ne iz skript), vsa vprašanja sem znala odgovorit in jih tut odgovorila (kot pač piše v knjigi), potem pa na rezultatih ugotovim, da nisem nardila, par točk mi je zmanjkalo... Tisti, ki pa so se učili iz skripte (1 teden) in me pred izpitom spraševali, kar niso znali, pa so pokasirali osmice... :?
Pa sem se res noro učila za ta izpit, knjigo sem šla čez najmanj 3x, stara izpitna vprašanja prav tako... Vprašanja na izpitu me niso presenetila, ker sem jih vse znala odgovorit, prepričana sem, da so bli odgovori pravilni, šla sem tut pogledat izpit; nič ni bilo prečrtano al pa karkoli, ampak samo napisane točke... - premalo točk... Kdo ocenjuje izpite? (en mlad mulo je bil tam, verjetno nek asistent; je možno, da je on to ocenil in kaj narobe ocenil?) Jzt nisem nič spraševala, ker nikol nisem bila v taki situaciji, ampak sem samo šla, čeprav sem prepričana na bi morala za izpit dobit najmanj 8... (Tut ko sem v knjigi gledala, če sem se slučajno kaj narobe naučila, sem videla, da je vse čisto tako kot sem napisala...) Kaj bi vi naredili, če bi se vam to zgodilo? :? :cry:

Jaz nimam taksnih izkusenj. Ko sem znala, sem vedno naredla. Ustavo pa drgac popravljata dva asistenta. Sebastjan in Saša. In eden izmed njiju je baje ful strog in zelo strogo ocenjuje, na vprasanje moras odgovorit natancno in brez nepotrebnega balasta. Mogoce si naletela ravno na tega "ta strogega".
Uporabniški avatar
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 24. 12. 2004

Neprebrana objavaNapisal/-a Lastovica » 22. Avg. 2006 18:29

Pritozis se lahko samo nekaj dni po izpitu. Ne vem tocno koliko je rok za pritozbo. Ampak kakor ti pravim, izpita najbrz ni popravljal Kavcic, ker potem bi tudi vpogled izpita imela pri njem. Kolk sem jaz skozi vsa 4 leta spoznala nas faks in stvari, ki na nasem faksu potekajo, se na tvojem mestu ne bi pritozevala (sploh pa ne v 1. letniku). Svetujem ti, da si se malo pogledas stvari in gres na naslednji rok. Ce se ti bo zgodilo isto kot zdaj, pa se najprej pogovori s tistim, ki ti bo izpit popravil, potem pa v skrajnem primeru interveniraj pri Kavcicu.
levcek
Komunikatorka
Komunikatorka
Na forumu od: 29. 3. 2006

Neprebrana objavaNapisal/-a levcek » 22. Avg. 2006 19:08

pri uvp je ful dobro ko gres pogledat izpit.. vidis tocno kaj je tockoval in kaj si ti zajebal.. use z rdecim.. pa se on ti pove kaj je blo kaj je hotu itd... pa ce vidi da ti je manjkalo zelo malo se mu se zasmislis :D

UP pa.. pusti stat pa ponavljaj za naslednji rok in uci se se ostalo ce mas se kej,,,
ker ta dva asistenta mata tudi PUP in sm bla jz prav sokirana nad mojo ubogo 6ko :( pa se mi je zdelo da sm dva odgovora ful dobro napisala..tretejga malo manj, ampak useno dobro..
KR NEKI tale fax.

ko se bojis ka bo iz tebe padajo dobre ocene, ko pa gre na sigurno pa slabe, al pa celo ruknes :(
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 22. Avg. 2006 20:43

Bageera napisal/-a:Verjetno bo res najboljše, da grem na govorilne h Kavčiču in da skup pogledava izpit. :(

pejt k asistentoma, itak mata skupaj pisarno, popravljal ti je pa eden od njiju. s pritožbo pa ne boš nič dosegla, ena moja kolegica se je pritožila ker je že tretjič padla pek, pa ji sploh niso odgovoril na pritožbo. :roll:
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 14. Sep. 2006 20:11

Bageera napisal/-a:http://www.pf.uni-lj.si/

a jzt prov vidim?? :rofl: Eden je shekal stran od PF :lach:

Damn, zamudila sm, kaj je pa blo? :D
Uporabniški avatar
Velouria
Debatorica
Debatorica
Na forumu od: 2. 8. 2005

Neprebrana objavaNapisal/-a Velouria » 14. Sep. 2006 22:30

legally blonde napisal/-a:
Bageera napisal/-a:http://www.pf.uni-lj.si/

a jzt prov vidim?? :rofl: Eden je shekal stran od PF :lach:

Damn, zamudila sm, kaj je pa blo? :D

Fotko shekane strani maš tuki. Hahaha, jst sm se tut narežala, ful dobr. :twisted: :lol:
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 15. Sep. 2006 11:30

Bageera js sm bla pr ustavi na istem k to, prvo sm ruknla pol za drugo sm se res dobr prpravla, znala use odgovort..bla cist hepi, pridem po rezultate...ŽAL je reku asistent.. :eek: mi je tut blo cudno, sam smotka js nism sla na govorilne povprasat :?

drugac pa letos pavziram...par izpitou na zacetku kljub ucenju nism naredla in sm res cist motivacijo zgubla tko da se mi pol sploh nc vec ni dal (res je tut da me ne zanima kj prevec in da sm na tem faxu zgolj zato ker nism bla sprejeta tja kamor si ful ful zelim) ampak vseeno se ucim pa trudm.. :cry:
zgleda je res dost na tem da ti je stvar res usec in jo z veseljem delas :x
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
inaa
Cosmofrik
Cosmofrik
Na forumu od: 9. 11. 2005
Kraj: tu pa tam

Neprebrana objavaNapisal/-a inaa » 15. Sep. 2006 15:52

Mja, js pa nism bla sprejeta na AGRFT :cry: (nism se obupala, bom sla se probat ceprou mami pa oci nista zvezde tko da nevem ce mi bo kdaj uspel ampk useen)...

aja ti tut pavziras?! A si se mogoc kj pozanimala ze (js bl tko prblizno samo vem :oops: ) ce lahko gremo pavzerji tut na izredne roke delat izpite?! ker pol si fajn razporedis 4 izpite pozimi par poleti pa mas letnik u zepu :razz:

ja, to je pa cist res da se dost folka lovi u prvem letniku ker je res ful velka razlika od srednje sole....tko da ce ne na igralsko :cry: sm pa ziher na pravno kariero :wink:
Zivljenje je piskotek!
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objavaNapisal/-a rinca » 17. Sep. 2006 17:35

ja, pavzerji imate tud izredne roke. vsaj kolikor jaz vem, je bilo tako. drugač se pa na našem faksu itak vsak let vse spremnija, tko da moraš non stop v referat spraševat kaj je zdj aktualno. en dan rečejo da izredni študij stane 450.000, naslednji dan pa na netu piše da stane 320.000. al pa evidenčni vpis - en dan je, drug dan ga skenslajo. moraš imet srečo, da se na tapravi dan vpišeš. :lach:
legally blonde
Kofetarica
Kofetarica
Na forumu od: 2. 1. 2005
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objavaNapisal/-a legally blonde » 17. Sep. 2006 17:45

Kako zgleda prvi tedn? A so ze takoj predavanja? K na enih faksih majo tko mal uvajanja prvi tedn... predvidevam, da to za pravo ne vela :?: :wink:

Vrni se na Kariera

Kdo je na strani

Uporabniki, ki brskajo po tem forumu: 0 registriranih uporabnikov